Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Olvastam itt egy oldallal előrébb, hogy a cartárs gyertyáinak a végén van 1mm-es hézag. Én úgy tudom, hogy a megfelelő hézag a két pólus között 0,4 mm. Egy sima tapétaszike pengéje pont akkora. Én azzal szoktam beállítani a pólusok közötti hézagokat. Szerintem az se jó mutatvány, hogy marha nagy távolság van a pólusok között. 60ezer km alatt lehet, hogy már kezdenek beégni. Szerintem vagy utánaállít és meglesi hogy jobb lett-e vagy csere.

Megosztás:

Olvastam itt egy oldallal előrébb, hogy a cartárs gyertyáinak a végén van 1mm-es hézag. Én úgy tudom, hogy a megfelelő hézag a két pólus között 0,4 mm. Egy sima tapétaszike pengéje pont akkora. Én azzal szoktam beállítani a pólusok közötti hézagokat. Szerintem az se jó mutatvány, hogy marha nagy távolság van a pólusok között. 60ezer km alatt lehet, hogy már kezdenek beégni. Szerintem vagy utánaállít és meglesi hogy jobb lett-e vagy csere.

Szerintem inkább 0.8 és 0.9 a megfelelő távolság. :rolleyes:

Megosztás:

Csak az nyitja dobozos sört karikával, akinek nincs bicskája. ;)

Akkor meg kivonni, ezen nem veszünk össze. :rolleyes:

Dehogy kell kivonni. Ahány pólus annyi hézagérték. A pólusokból azért van több, hogy a szikra a számára mindig a legoptimálisabb helyen tudjon képződni.

Megosztás:

Zsír Köszi szépen. Másik azt hogy lehet hogy amikor az autóra gyújtást adok alapból beindul a rádió. Ezt hogy lehet meg csinállni hogy akkor kapcsoljon be a rádió ha bekapcsolom?. Másik, opeleknél van az az opció amíg kulcs van a gyújtás kapcsolóba addig muzsikál majd ha kiveszem a kulcsot elalszik? Vagy ez csak akkor él ha az első kérdésem megmard?

Pedig sztem Zotyának igaza van, próbáld meg, hogy az autó leállítása előtt kikapcsolod a rádiót (én mindig így teszek). Újra elindítva az autót, nem fog magától megszólalni.

Megosztás:

Pedig sztem Zotyának igaza van, próbáld meg, hogy az autó leállítása előtt kikapcsolod a rádiót. Újra elindítva az autót, nem fog magától megszólalni.

Ilyen funkció amúgy tényleg van. ;) Ha kikapcsolod mint leállítás előtt (vagy kulcs kirántás előtt), akkor a legközelebbi beindításnál nem kapcsol be, viszont a következőnél már igen, ha nem volt bekapcsolva és idő előtt kikapcsolva, bár ebben nem vagyok biztos. Kipróbálnám, de már karosszériásnál van a sas. :rolleyes:

Megosztás:

Igen csatikra gondoltam. Hát sajna csak úgy lehet vezetékszakadást ellenőrizni, ha kéznél van a kábel mindkét fele. Apropó, lehet még a világításkapcsoló is bűnös. De csak akkor szedd szétt, ha nagyon nyugodt vagy, és nagyon sok időd van. :rolleyes:

a világítás kapcsoló bizti bűnös lehet? :$ mert hátul van helyzetjelzőm csak elől nincs. vagy dugjam rá mérőt a vezetékre van-e fesz? de na mind1 majd kiokoskodunk valamit ma még hátravan egy kárpit szedés, meg ablakos móka

Megosztás:

a világítás kapcsoló bizti bűnös lehet? :$ mert hátul van helyzetjelzőm csak elől nincs. vagy dugjam rá mérőt a vezetékre van-e fesz? de na mind1 majd kiokoskodunk valamit ma még hátravan egy kárpit szedés, meg ablakos móka

Nekem sem volt egy pár napig, csak hátul. Aztán előre mentem, és feltűnt hogy miért:

http://pics.coldline.hu/pics/43370-20100531-6zNVfA.jpg

:D :rolleyes: ;) :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.