Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Engem is utolért a végzet és egyenlőre nem találom a megoldást. :lol:

Reggeli indításkor az izzítás olyan 10-15 mp-ig ment......mostanáig. Most olyan gyorsan kapcsol le, mint melegen. :devlish:

5-6× rá kell adni újból a gyújtást, hogy elég meleget csiholjanak az izzítók a beröffenéshez.

Vajon mi határozza meg az izzítás idejét hidegen és üzem melegen? Csak az izzító relé vagy van benne valahol valami érzékelő, amit még nem fedeztem fel? :lol:

Rajzon nem nagyon látok ilyesmit.....

Azt azért nézd meg, hogy csak a lámpát kapcsolja ki vagy az áramot is elveszi a izzítóktól!

Ha csak a lámpát kapcsolja ki akkor szerintem minden rendben

Egyébként szokott lenni egy hőgombája az izzító relének is, különben nem tudná, hogy 90 fokos vagy -20 a motor

Megosztás:

Egy ilyen tuti hangulatfeny biztosan feltunt volna.:lol: Szoval nekem egy takarolap hianyzik.

Csak az a kerdes, a kesztyutartoban keressem, vagy a kozepkonzol mogott...

(Vagy valamelyik szervizben :devlish: )

Esetleg egy bontóban hozzád vágják egy köszönömért :lol:

Megosztás:

Azt azért nézd meg, hogy csak a lámpát kapcsolja ki vagy az áramot is elveszi a izzítóktól!

Ha csak a lámpát kapcsolja ki akkor szerintem minden rendben

Egyébként szokott lenni egy hőgombája az izzító relének is, különben nem tudná, hogy 90 fokos vagy -20 a motor

Elveszi az izzítást teljesen! Látszik a lámpákon, meg hallatszik a relé kattanása is a lábtérből.

Merre van az a hőgomba??? :devlish:

Megosztás:

EPC-ben találtam valami hömérsékletérzékelőt, de nemtudom hova tenni a blokkon.

Sajnos én meg a rajzon találtam meg :devlish:

A gond ott kezdődik, hogy van egy vezérlő egysége, ami a relét hajtja és azt befolyásolja a hőérzékelő.

Csak azt kéne tudni hol van a modul és az érzékelő???

Megosztás:

Sajnos én meg a rajzon találtam meg :devlish:

A gond ott kezdődik, hogy van egy vezérlő egysége, ami a relét hajtja és azt befolyásolja a hőérzékelő.

Csak azt kéne tudni hol van a modul és az érzékelő???

Szerintem vagy a motortérben a reléknél egy dobozban, vagy az anyós oldali lábtérben, esetleg a baloldali lábtérben.

Megosztás:

Ha nem találom meg a hőkapcsolót akkor igen. Egyszerűbb lenne arról lepiszkálni a madzagot egy próba erejéig.

Megtaláltam! :lol: :lol: :lol:

Ő az a mocsok! :lol:

Keresgettem vagy fél órát, míg rátaláltam. A disznók jól átvertek vele....a jeladóból fekete vezeték jön ki, én meg piros-sárgát kerestem. Kiderült, hogy a fekete csak egy 15 centis darab ami a korbács alatt egy csatival folytatódik.... :devlish:

Megosztás:

Sziasztok

2002-es sedanom van. Meg tudná e adni valaki a az első ajtóba építhető hangszórók méreteit és adatait?

Bármilyen javaslatot szívesen fogadok.

Köszi.

Üdv

16,5 cm-es hangszórót tudsz beletenni távtartóval! a gyári már távtartóval van berakva. Anélkül a hangszóró mágnese beleér az üvegbe, ha lehúzod az ablakot!

Megosztás:

Amit eddig tudok:

- Az izzítóelektronika működik, ha leveszem a jeladó madzagját rendben teszi a dolgát.

- A jeladó hidegen 900 ohm körüli, melegen 0,06xxx

Előfordulhat, hogy valamiért elment az elektronikán az a határ ahol kapcsolnia kéne? Esetleg lehet-e megoldás, ha sorba kötök az érzékelővel egy 1k-s trimmert és hidegen beállítom? Aztán ha megvan a jó érték cserélem fixre.

A rámázgált 1.7 TD feliratot nézve az elektronika már cserés volt....

Megosztás:

Amit eddig tudok:

- Az izzítóelektronika működik, ha leveszem a jeladó madzagját rendben teszi a dolgát.

- A jeladó hidegen 900 ohm körüli, melegen 0,06xxx

Előfordulhat, hogy valamiért elment az elektronikán az a határ ahol kapcsolnia kéne? Esetleg lehet-e megoldás, ha sorba kötök az érzékelővel egy 1k-s trimmert és hidegen beállítom? Aztán ha megvan a jó érték cserélem fixre.

A rámázgált 1.7 TD feliratot nézve az elektronika már cserés volt....

Mi az a 0,06xxx? meg lehet próbálni sorbakötni vele egy ellenállást. Leginkább egy másik Isuzu tulajjal kéne megbeszélni, hogy mérje meg ő is, mekkora az ellenállása annak a gombának, lehet az a hibás, és azt azért nem olyan drága cserélni gondolom.

Megosztás:

Mi az a 0,06xxx? meg lehet próbálni sorbakötni vele egy ellenállást. Leginkább egy másik Isuzu tulajjal kéne megbeszélni, hogy mérje meg ő is, mekkora az ellenállása annak a gombának, lehet az a hibás, és azt azért nem olyan drága cserélni gondolom.

Gyakorlatilag 0 az ellenállása. Ez sztem így van jól, mert a rajz is hőkapcsolót jelez, nem termisztort.

Megpróbálok keresni valakit a vekisek közül...

Ha letelik az ügyelet kiveszem az elektronikát, hátha találok benne valami elpukkant alkatrészt. :devlish:

Halisztok :lol:

Fiúk... mi lehet a gond? a kormányburkolat alól az irányjelző kapcsolója felől jön a füst, melegszik... DE csak akkor ha a világítást ráadom.... :lol:

Szerintetek???

Elszállt a bajusz kapcsolód.....csere

Megosztás:

Gyakorlatilag 0 az ellenállása. Ez sztem így van jól, mert a rajz is hőkapcsolót jelez, nem termisztort.

Megpróbálok keresni valakit a vekisek közül...

Ha letelik az ügyelet kiveszem az elektronikát, hátha találok benne valami elpukkant alkatrészt. :devlish:

Elszállt a bajusz kapcsolód.....csere

De attól még kapcsolja az indexet, meg a fénykürtöt... Tuti hogy csere? Vagy ez a normális, hogy így purcan ki? :lol:

Megosztás:

De attól még kapcsolja az indexet, meg a fénykürtöt... Tuti hogy csere? :devlish:

Az a része melegedett el ami a lámpákat kapcsolgatja. Megpróbálhatod szétkapni, de amikor nálam ilyen gond volt már belemelegedtek az érintkezők a műanyagba....

Sztem egyszerűbb kicserélni.

Megosztás:

16,5 cm-es hangszórót tudsz beletenni távtartóval! a gyári már távtartóval van berakva. Anélkül a hangszóró mágnese beleér az üvegbe, ha lehúzod az ablakot!

Először is köszönöm a hasznos infót!

VAn még további kérdésem is.

http://www.audiosystem.mobildata.hu/index....t&Itemid=62

Ezzel beépíthető szerinted? Vmint tudsz e konkrét, jó minőségű hangszórókat javasolni?

Köszi

Üdv

Megosztás:

Először is köszönöm a hasznos infót!

VAn még további kérdésem is.

http://www.audiosystem.mobildata.hu/index....t&Itemid=62

Ezzel beépíthető szerinted? Vmint tudsz e konkrét, jó minőségű hangszórókat javasolni?

Köszi

Üdv

Nekem ilyenek a tartókeretek a csomagtartóajtóban ( caravan )

Jóminőségű... Blaupunkt? A gyári hangszórók is blaupunkt márkájúak :devlish:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.