FPepe Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Én meg úgy emlékszem, hogy van főtengely holtpont jeladó. Karcsi, végső szó? :devlish: Nincs, csak SE-ben, meg XE-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Na akkor egy hibaforrással kevesebb! :-) Akkor azt nem is keresem. Ha jól éretem, akkor NZ-ben gyújtás oldali hibaforrás lehet: - trafó - modul - hall jeladó - rotor - elosztó - kábel - gyertya - ECU - lamda Esetleg még valami más? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaddiszno77 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Akkor első körben a lila relét kell megnézni az anyósoldali lábtérben, mert ha a pumpa rossz attól még a relé kattan, de a relé nélkül nem búg apumpa sem. Köszi szépen erre vártam,hogy valaki megmondja ezt!!Hát próba cseresznye!! :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Én meg úgy emlékszem, hogy van főtengely holtpont jeladó. Karcsi, végső szó? :devlish: 1.4-esben csak ezeken. Nincs, csak SE-ben, meg XE-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Na akkor egy hibaforrással kevesebb! :-) Akkor azt nem is keresem. Ha jól éretem, akkor NZ-ben gyújtás oldali hibaforrás lehet: - trafó - modul - hall jeladó - rotor - elosztó - kábel - gyertya - ECU - lamda Esetleg még valami más? ECU. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Na akkor egy hibaforrással kevesebb! :-) Akkor azt nem is keresem. Ha jól éretem, akkor NZ-ben gyújtás oldali hibaforrás lehet: - trafó - modul - hall jeladó - rotor - elosztó - kábel - gyertya - ECU - lamda Esetleg még valami más? ECU. :lol: Igen. :devlish: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 átkozott kocsi, hol a 4 es, hol a 2es hengernél húz át szikra a blokkra a gyertyapipáról. Leállítás után elvileg rányomkodtam, de nem lett jobb. Melegen nem csinálja annyira, mint szivató módban... Most akkor ezért komplett kábelkötegcsere legyen, vagy külön a fém részt kell cserélni vagy kontakt spray a gyertya és a pipa belső találkozási pontjánál? Esetleg jobb ötlet? A fémhüvelyt letekerve nem láttam hibát, a kábelek közül az egyik repedt kívül de az pont nem változik mozgatásra, + az elosztó alján a jeladóról lejövő vastag csati után van repedés, pici. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 átkozott kocsi, hol a 4 es, hol a 2es hengernél húz át szikra a blokkra a gyertyapipáról. Leállítás után elvileg rányomkodtam, de nem lett jobb. Melegen nem csinálja annyira, mint szivató módban... Most akkor ezért komplett kábelkötegcsere legyen, vagy külön a fém részt kell cserélni vagy kontakt spray a gyertya és a pipa belső találkozási pontjánál? Esetleg jobb ötlet? A fémhüvelyt letekerve nem láttam hibát, a kábelek közül az egyik repedt kívül de az pont nem változik mozgatásra, + az elosztó alján a jeladóról lejövő vastag csati után van repedés, pici. Nem értem sosem,hogy miért a kocsi hibája,ha valaki elhanyagolja... :devlish: Az egész gyertyakábel készlet CSERE! Elvan öregedve,repedezve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Sziasztok! Hol található az autóban a külső hőmérő amit a rádió feletti kijelzőn lehet leolvasni? mert csak 2 csíkot ír ki...van amikor vagy -70 fokot:D ----------------- Opel Astra F "95" Sedan GL ( X16XEL ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Sziasztok! Hol található az autóban a külső hőmérő amit a rádió feletti kijelzőn lehet leolvasni? mert csak 2 csíkot ír ki...van amikor vagy -70 fokot:D ----------------- Opel Astra F "95" Sedan GL ( X16XEL ) Lökhárító bal alján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Sziasztok! Hol található az autóban a külső hőmérő amit a rádió feletti kijelzőn lehet leolvasni? mert csak 2 csíkot ír ki...van amikor vagy -70 fokot:D ----------------- Opel Astra F "95" Sedan GL ( X16XEL ) Ismerős... Ha maga a hőmérő megvan, akkor a TID-et vedd ki, és forraszd át a panelen az alkatrészeket, mert amikor kitöredeznek a lábak körül a forrasztások, olyan K.H.-s lesz hogy... Nekem időnként még azt is kiírta hogy "- 3 -" Nah mondom ez milyen mértékegységben lenne? :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Lökhárító bal alján. Köszi! megvan.....majdnem összekevertem a ködlámpa csatival csak minkét oldalon van fekete a baloldalon meg ugyan az csak fehér....mostmár mutat számokat és szépen lassan fél fokonként emelkedik de mikor ráadom a gyújtást akkor villog 5-6szor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Most már zsííír.....Várni kellett amíg észhezkap kb mint a vízhőfok vagy a üzemanyag mutató a műszerfalon... -10-ről emelkedett 16-ra....ennyit mutat a itthoni is! Mióta megvan a kocsi nem volt jó és most tök fura hogy mutatja rendesen nem csak 2 vonal van ott :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Igen. :devlish: :lol: Jah, bocsánat. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Nem értem sosem,hogy miért a kocsi hibája,ha valaki elhanyagolja... :devlish: Az egész gyertyakábel készlet CSERE! Elvan öregedve,repedezve. Igazad van. Kb mennyi MTBF je(két meghibásodás közötti idő =~ csere) van egy kábelkészletnek átlaghasználat mellett? Meg főleg hol vegyem, melyik minőséget és mennyiért? OK, magyarázd meg a feleségemnek, hogy a kocsin cserélni kell ezt azt ha nem jó, de még akkor is, ha jónak látszik kívülről. A másik az ilyen anyám, "hát tönkreteszed azt a jó autót" az óra szerinti futásteljesítmény 1/3 át (~60000)én tettem bele kb 5 év alatt. Most 16 éves, apám kb 6 év alaltt tett bele egyenletesen ugyanenyit- én viszont fél év alatt kb 16.000 ot(előttte csak napi 20 kmeket volt hajtva, most inkább ritkábban de hosszabak megy, néha meg sok aprót, ha muszáj bölcsijáratot indítani, meg bevásárolni, )- na igen akkor még ismerkedtem vele, belerakták a 15W40es olajat -ki tudja mi volt a Castrolos hordóban. volt vezérléscsere, most jönne a második, de ugye pénzt az ablakon döntik be... tehát az olajcsere amit meg tudok egyedül is csinálni, a dekli tömítés is csöpörög- de annál még a kipuffot is bontani kell- mondtak ár olyan óradíjat*1,5 -2 hogy csak na. Halasztgatom, mert az olajcserés egy év még nincs meg a futás meg éppenhogy csak, az olaj állaga még elég jó.Meg rövidekben csak a bicikli marad, ha lehet. Én imádom a kocsimat, kb 1,5 millió fölött költöttem már rá, tankolást is beleszámítva, mosom is ha tehetem,(jah hogy a nejemét is én tankolom- olyan módon ,hogy neki csak ennyi van beletankra- én persze minidig telenyomom, majd megadja alapon) legutoljára a Caraván legzűrösebb részét - a tanknyílás melletti üreget slagoztam úgy kb 1 órát. A kompresszorral felnyúlni ide lehetetlen, úgyhogy maradt a kéz, meg a szórófejes slag. Kb 1 kiló sár volt lerakódva. Egy kb 2 éve amit tudok igyekszem megcsinálni, de fölösre nincs gempák (+ vizsgára mindig félre kell tennem+ ellenőrzések, amit nem fogok kihagyni). OFF: Sajnos, pereskednem kell a (volt) munkadómmal- nem szép dolog, de ők eléggé megszegték a törvényt. Többször is. Sérelmemre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Igazad van. .... 600ropiért vettem akocsit, és 350körül költöttem rá a tankoláson kívül. Nem sokminden van rajta amihez nem kellett, vagy nem nyúltam hozzá csak úgy. Volt egy-két melléfogás, féltengely többek között, de a többi hibát kijavítottam-kijavítottuk ( Hening Karcsi) Most kényszerűségből el kellett vinni szerelőhöz. Mert félrehúzó fékkel nem bírtam műszakinál. Most sem tökéletes, a kipuff kezd kilyukadni, az olaj folyik belőle, de idén már nem lesz megcsinálva. Ezt sajnos tudomásul kell venni, nem mai gyerek, ez van. Nade OFF. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ahajnal Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 a kipuff kezd kilyukadni OFF: az nekem is (ez mar masodik). Jobban megy a kocsi lyukas kipuffal? Apam szerint a mocinak azert kell valami ellenallas, de en nem bannek plusz par lovat. Amugy az elmult 11 ev alatt: aksi, kipuff, valami a futomuvel (amivel most is), konzol izzok (meg most is), belso vilagitas ( :devlish: ), nehany izzo elol-hatul. Ennyi volt. Szerintem ez azert nem rossz. Persze olajcserek meg ilyesmi, ami szokasos (markaszervizben... nem merem kiszamolni mennyit koltottem ra ott). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 OFF: az nekem is (ez mar masodik). Jobban megy a kocsi lyukas kipuffal? Apam szerint a mocinak azert kell valami ellenallas, de en nem bannek plusz par lovat. Amugy az elmult 11 ev alatt: aksi, kipuff, valami a futomuvel (amivel most is), konzol izzok (meg most is), belso vilagitas ( :devlish: ), nehany izzo elol-hatul. Ennyi volt. Szerintem ez azert nem rossz. Persze olajcserek meg ilyesmi, ami szokasos (markaszervizben... nem merem kiszamolni mennyit koltottem ra ott). Ellenállásnak ott a katalizátor. Ettől ne várj plusz lovakat. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Viszont a hangereje megnő. :lol: :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 OFF: az nekem is (ez mar masodik). Jobban megy a kocsi lyukas kipuffal? Apam szerint a mocinak azert kell valami ellenallas, de en nem bannek plusz par lovat. Amugy az elmult 11 ev alatt: aksi, kipuff, valami a futomuvel (amivel most is), konzol izzok (meg most is), belso vilagitas ( :devlish: ), nehany izzo elol-hatul. Ennyi volt. Szerintem ez azert nem rossz. Persze olajcserek meg ilyesmi, ami szokasos (markaszervizben... nem merem kiszamolni mennyit koltottem ra ott). Konkrétan a motornak nem jó, ha nincs semmiféle fojtás utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május7, 2010 Megoszt Elküldve Május7, 2010 Konkrétan a motornak nem jó, ha nincs semmiféle fojtás utána. Szvsz ha teljesen kibeleződik az egész kipuff rendszer akkor is lessz némi fojtása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május7, 2010 Megoszt Elküldve Május7, 2010 Szvsz ha teljesen kibeleződik az egész kipuff rendszer akkor is lessz némi folytása... Igen, de nem mindegy milyen nyomáslengésre van méretezve a kipuff rendszer. Hiszen ha jól van megtervezve (és gyárilag általában igen) akkor a nyomáslengések miatt kipufogáskor segíti a töltetcserét a rendszer. Ezért nem jó baszakodni a jól megcsinált gyári megoldásokkal, mert ha nem hozzáértő csinálja, akkor ront ezen a dolgon, ha meg hozzáértő csinál f@sza dolgot, akkor az meg rohadt drága. Mellesleg a fojtás nem "LY"-vel íródik. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Május7, 2010 Megoszt Elküldve Május7, 2010 Szép estét mindenkinek! Új vagyok erre,néztem a hozzászólásokat és gondoltam nálam jobban értő emberekhez fordulnék. A ford.mérős témában kaptam a GYik linket.Szeretnék műszercsoportot cserélni ford mérősre. Átolvastam a kapcsolódó témát és benne egy érdekesség megütötte a kis buksimat..... "Másik műszeregység behelyezése esetén ügyelni kell rá, hogy egyforma legyen a két egységen, a km/h skála nullája alatt található W szám (nem azonos W számú óra behelyezése esetén fals értéket fog mutatni)." Na épp ez az.A kocsi vétele óta észre vettem,hogy a km órám egy tizessel kevesebbet mutat mint más kocsiké,vagy közúti mérőpaneleké.Lehet,hogy nem a gyári van benne és ezért? Más mint a gyári ehhez való számozású?Mert ugye van több féle,gondolom a bóvden kihajtási értéke változik ezeknél.Lehet,hogy marhaságot írok,de lehet benne valami..... :oops: Na erre varrjunk gombot közösen Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május7, 2010 Megoszt Elküldve Május7, 2010 Szép estét mindenkinek! Új vagyok erre,néztem a hozzászólásokat és gondoltam nálam jobban értő emberekhez fordulnék. A ford.mérős témában kaptam a GYik linket.Szeretnék műszercsoportot cserélni ford mérősre. Átolvastam a kapcsolódó témát és benne egy érdekesség megütötte a kis buksimat..... "Másik műszeregység behelyezése esetén ügyelni kell rá, hogy egyforma legyen a két egységen, a km/h skála nullája alatt található W szám (nem azonos W számú óra behelyezése esetén fals értéket fog mutatni)." Na épp ez az.A kocsi vétele óta észre vettem,hogy a km órám egy tizessel kevesebbet mutat mint más kocsiké,vagy közúti mérőpaneleké.Lehet,hogy nem a gyári van benne és ezért? Más mint a gyári ehhez való számozású?Mert ugye van több féle,gondolom a bóvden kihajtási értéke változik ezeknél.Lehet,hogy marhaságot írok,de lehet benne valami..... :oops: Na erre varrjunk gombot közösen Köszi Egyrészt a sebességmérő műszer minden járműben felfelé csal, ezt a gyártók biztonságtechnikai és egyéb okok miatt csinálják így. Tehát teljesen természetes ez a különbsé, ezen nem kell aggódni. Mellesleg megjegyzem, a közúti sebességmérő táblák is bizonyos hibahatárral dolgoznak, nem érdemes bízni bennük. Ha pontos adatot szeretnél, mérd a sebességed GPS készülékkel. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május7, 2010 Megoszt Elküldve Május7, 2010 Szép estét mindenkinek! Új vagyok erre,néztem a hozzászólásokat és gondoltam nálam jobban értő emberekhez fordulnék. A ford.mérős témában kaptam a GYik linket.Szeretnék műszercsoportot cserélni ford mérősre. Átolvastam a kapcsolódó témát és benne egy érdekesség megütötte a kis buksimat..... "Másik műszeregység behelyezése esetén ügyelni kell rá, hogy egyforma legyen a két egységen, a km/h skála nullája alatt található W szám (nem azonos W számú óra behelyezése esetén fals értéket fog mutatni)." Na épp ez az.A kocsi vétele óta észre vettem,hogy a km órám egy tizessel kevesebbet mutat mint más kocsiké,vagy közúti mérőpaneleké.Lehet,hogy nem a gyári van benne és ezért? Más mint a gyári ehhez való számozású?Mert ugye van több féle,gondolom a bóvden kihajtási értéke változik ezeknél.Lehet,hogy marhaságot írok,de lehet benne valami..... :oops: Na erre varrjunk gombot közösen Köszi Lehetséges, gyárilag ugyanis többet szokott mutatni biztonsági okokból. De a mutató leszedéséve, és arrébb rakásával lehet rajta állítani, az is lehetséges, hogy már belenyúlkáltak. Írd le a motokódod, évjáratot, a W számot, aztán megnézik a típustársak az övékben milyen számú van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts