Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Én is ragaszkodtam a testelési problémára, hiszen ha csak az ellenállat hal meg, akkor 4-es fokozaton üzemelnie kéne. Aztán eljutottunk odáig, hogy a gyújtáskapcsolónál volt lecsúszva a 15A áramkör saruja, mert bevillant, hogy azt az áramkört csak két dolog használja (klíma esetén 2 és a fűtőventi nem), az egyik a fűtőventi. :)

Nálam az a saru el volt égve. Az előző tulaj úgy oldotta meg, hogy rakott egy röv.zárat a 2 nagybizti közé. Eredményeképpen ment a fűtőventi gyújtás nélkül is. Még éppen észrevettem mielőtt leszopta volna az aksit....

Elküldve
Ma miután beszereltük a villanyablakot, nem működött a fűtőmotor, mármint az utastér ventilátor...kimértük, de az ellenállásig kap feszt. Úgyhogy vagy az ellenállás, vagy a motor a rossz, egyik fokozaton sem megy. :) Ötlet?

Másik rejtély: a pendrive, ami a szerelés alatt a fejegységbe volt dugva, meghalt, se a fej, se a számítógép nem olvassa.

Nézd meg az ellenállaton levő hőbiztit nincs-e megszakadva.

Elküldve
Ha gondolod küld át nekem,én is szedtem már szét magam és javítottam Delco generátort,konyítok hozzá mondjuk úgy! :)

Átnézem és felrakom,persze ott lesz,hogy te szerezted! :)

Köszi a feltöltést, illetve a modit. Csak most láttam.

Ilyen minőségű képpel, leírással készíthetek a továbbiakban leírást az itt szerelt generátorrol csapágycsere témakörben?

Illetve a továbbiakban is vállalod az átnézést? (PM-ben)

Elküldve

Sziasztok!

Mennyire körülményes elektromos ablakemelőt szerelni (szereltetni?) az autóba?

Mi szükséges hozzá? Mennyibe kerülnek az alkatrészek? Házilag megoldható-e?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Elküldve
Sziasztok!

Gyári bontott 15-20 ezer körül szokott lenni szettben.(kapcsolók,kábelek)

Általában mindenki ilyet szokott beszerelni.

Megoldható házilag. :)

Elküldve
Sziasztok!

Bontóban már kapsz 15 ezer körül gyárit. Ebben benne van az emelő, az ajtókábelszett, a kapcsolók. Ám a kasznin belüli kábelezést magadnak kell megoldani, mert a '94-től már nincs benne.

Elküldve
Bontóban már kapsz 15 ezer körül gyárit. Ebben benne van az emelő, az ajtókábelszett, a kapcsolók. Ám a kasznin belüli kábelezést magadnak kell megoldani, mert a '94-től már nincs benne.

Á-á-á, nekem be volt kábelezve :)

Elküldve
Nézd meg az ellenállaton levő hőbiztit nincs-e megszakadva.

Nem volt megszakadva, de szét volt rohadva az egész ellenállás, most vettem bele újat, Hella, és szépen működik. :)

Elküldve
Enyém is, csak épp 97 :)

Ettől még neki nem biztos, hogy benne lesz. Amibe nem tettek gyárilag elektromosat, abból előszeretettel kispórolták a kábelezést is. :)

Elküldve
Sziasztok!

Hy!

Simán megy házilag is! :D

Egy jó napos hétvégén be is lehet szerelni.. (persze csak ha van otthon elég sör :D )

ITT az én projektem.

Mifelénk 30.000 Ft egy szett (2db el.ablakemelő szerkezet, bal oldali 2-es kapcsoló ;jobb oldali 1-es kapcsoló, + kábelezés)

Én csavarokkal fogattam vissza az emelő szerkezeteket, a gyári szegecseket meg levágtam rólla.

Jó munkát hozzá!! :D

Szerk.:

Én ezzel a kókány megoldással szívtam sokat... :)

A donorautóból csak a vezetékeket vágtam le (a csatikkal), egyszerűbb volt, mint a műszerfal - ajtónál cserélgetni mindent.. :)

Elküldve

Lehet valamit javítani az ajtók kábelcsatlakozóin?

Azt vettem észre, hogy a magassugárzó nem mindig szól. A csatit mozgatva helyrejön. Lehet ettől vadul meg időnként a motorosablak is. Ki kell szedni a biztit csak úgy áll helyre :)

Elküldve
Lehet valamit javítani az ajtók kábelcsatlakozóin?

Azt vettem észre, hogy a magassugárzó nem mindig szól. A csatit mozgatva helyrejön. Lehet ettől vadul meg időnként a motorosablak is. Ki kell szedni a biztit csak úgy áll helyre :)

Pedig a magassugárzó az párhuzamba van kötve a lentivel, az ajtó belül. Amúgy szerintem kontakjavító zsír alkalmazásával és az érintkezések szorosabbá tételével lehet javítani rajta. Értem ezalatt, hogy a kitágult "anya" aljazatokat kicsit összenyomni. Bár a kontakt javító zsír többet ér.

Elküldve
Pedig a magassugárzó az párhuzamba van kötve a lentivel, az ajtó belül. Amúgy szerintem kontakjavító zsír alkalmazásával és az érintkezések szorosabbá tételével lehet javítani rajta. Értem ezalatt, hogy a kitágult "anya" aljazatokat kicsit összenyomni. Bár a kontakt javító zsír többet ér.

Köszi! Holnap behatóbban tanulmányozom a dolgot. :)

Elküldve

Sziasztok.

Ma egyik hirtelen kigyulladt a töltéslámpám, és leesett a fordulatszám mutató nullára. Előzmény csak annyi volt, hogy tegnap kétszer kivillant egy pillanatra a töltéslámpa.

Mi lehet a gond? Csak azt ne mondjátok hogy diodahid, mert akkor vágom a kukába.

Elküldve
Sziasztok.

Ma egyik hirtelen kigyulladt a töltéslámpám, és leesett a fordulatszám mutató nullára. Előzmény csak annyi volt, hogy tegnap kétszer kivillant egy pillanatra a töltéslámpa.

Mi lehet a gond? Csak azt ne mondjátok hogy diodahid, mert akkor vágom a kukába.

Szia Tiv!

Nekem nyáron amikor diódahidat + szénkefét kellett cserélni akkor azt csinálta, hogy ( m7esen balaton felé ) hogy eleinte csak pislákolt folyamatosan vagy 40-50 kilóméteren át a töltésjelző lámpa,tehát voltak előjelek, majd folyamatosan világított. Viszont mivel nincsen fordulatszámmérőm, ezért arról nem tudok mondani. Most nemrég is pislákolt 1 darabig majd világított akkor meg testkábel kellett.

Elküldve
Sziasztok.

Itt volt a gond, ha azt mondod indul, akkor másnapra para lesz. :)

Kell segítség? Vontatás vagy ilyesmi?

A dizel indul. :)

Elküldve
Sziasztok.

Generátorszíjjat nézted? Elég feszes? :)

Nekem amiatt csinált ilyesmit. :)

A fordulatszámmérő érdekesen mozgott egyenletes fordulatnál, 1200-2500 közt bólogatott, a fordulatszám kb 2200 lehetett akkor, és pislákolt a töltéslámpa. Ezt esős, hideg időben csinálta. Feszítés után elmúlt a jelenség. :D

Elküldve
Sziasztok.

Inkább fesz.szab. vagy valami kontakthiba. Próbáld megmozgatni a csatikat a generátoron

(lüke kérdés, de belenéztél, szíj meg van még :) :))

Elküldve
Generátorszíjjat nézted? Elég feszes? :)

Nekem amiatt csinált ilyesmit. :)

A fordulatszámmérő érdekesen mozgott egyenletes fordulatnál, 1200-2500 közt bólogatott, a fordulatszám kb 2200 lehetett akkor, és pislákolt a töltéslámpa. Ezt esős, hideg időben csinálta. Feszítés után elmúlt a jelenség. :D

Ilyen nekem is volt esős időben, hogy mentem mittomén 5.-ben 90el és akkor 1szercsak elkezdett csúszni az ékszíj, nyikorgott keményen, és égett 1 kicsit a töltésjelző. Aztán feszítve lett nekem is és nem csinálta. Sőt...alapjáraton akkor folyamatosan halkan és ütemesen nyikorgott.

Elküldve

Hellotok!

Vettem egy balos lámpát és takarítás végett szeretném szétszedni. Vannak rajta hasonló fémbiztosítók, mint a légszűrőházon- ha azokat leveszem, szét lehet választani a búrát a háztól, ugye? Tömítést lehet külön kapni hozzá, vagy megfelel a sziló is? Köszi :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.