Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

11.9 Kiugró elakadásjelző javítása:

Vegyél másikat.

:D :D

És ne a drágábbikat, mert én először azt vettem, és bírta fél évig. Utána megint egy drágábbikat, az is kb. fél évig, aztán mondom ha ez ilyen fogyóeszköz, akkor költ rá többet a tököm, kapta az óccsót. Az már egy éve jó :) :) :D

Megosztás:

A 47 szerintem inkább

'47 Linear exhaust gas re-circulation (EGR) position'

Tehát AGR szelep lesz. Van neki topicja. :)

Innen nézem.

(GM-Multec, bár nincs F Astra,csak X16XEL B veki))

Kösz a segítséget. Számomra nem volt egyértelmű, hogy melyik hibakód-listából nézzem(bár még most se teljesen),mert az astra tipusoknák nem ír x16xel-t, csak a vectránál. De akkor valószínű azt kell nézni.

És ha valóban EGR, akkor azt az én esetemben lemezeléssel kell megoldani? Ugyanis nézegettem már a fórumon ezt a témát, de itt is eltérőeket írtak, mind a lezárásáról és arról is, hogy hol van az EGR. Mert ha jól néztem nekem pl abszolút jó helyen van, az olajbeöntő nyílás előtt durván a kipufogóleömlők fölött, de majd próbálok egy képet beszúrni.

Megosztás:

Kösz a segítséget. Számomra nem volt egyértelmű, hogy melyik hibakód-listából nézzem(bár még most se teljesen),mert az astra tipusoknák nem ír x16xel-t, csak a vectránál. De akkor valószínű azt kell nézni.

És ha valóban EGR, akkor azt az én esetemben lemezeléssel kell megoldani? Ugyanis nézegettem már a fórumon ezt a témát, de itt is eltérőeket írtak, mind a lezárásáról és arról is, hogy hol van az EGR. Mert ha jól néztem nekem pl abszolút jó helyen van, az olajbeöntő nyílás előtt durván a kipufogóleömlők fölött, de majd próbálok egy képet beszúrni.

Az a szekunder levegő szelepe. Az EGR hátul van a beömlőnél.

Megosztás:

Van egy ritkán, kb 2-3 hetente egyszer jelentkező problémám: 3 hengerrel indul aztán 20-60 másodperc után ez elmúlik.

Mivel központis az autó, így nyilván nem lehet üzemanyag gond, hanem gyújtás. Gyertyák újak, és gyáriak. Így gondoltam kimérem a gyertyakábeleket, mert ott lesz a ludas, de 7,1 - 5,2 - 2,6 - 2,1 értékeket mértem, ezek elvileg jók. Szóval fogalmam sincs mi lehet a gebasz, de mivel csak nagyon ritkán jelentkezik, nem igazán fogok tovább hibát keresgélni.

Megosztás:

Van egy ritkán, kb 2-3 hetente egyszer jelentkező problémám: 3 hengerrel indul aztán 20-60 másodperc után ez elmúlik.

Mivel központis az autó, így nyilván nem lehet üzemanyag gond, hanem gyújtás. Gyertyák újak, és gyáriak. Így gondoltam kimérem a gyertyakábeleket, mert ott lesz a ludas, de 7,1 - 5,2 - 2,6 - 2,1 értékeket mértem, ezek elvileg jók. Szóval fogalmam sincs mi lehet a gebasz, de mivel csak nagyon ritkán jelentkezik, nem igazán fogok tovább hibát keresgélni.

Gyujtásod nem rotoros?

Megosztás:

Nekem van DIS kockám,ha kell cserére oda adom,a privis dolog meg érdekel,de ha ne adj isten kész lenne,hogy mikor lenne időm beépíteni...na az jó kérdés.

Azt még nézd meg,hogy 1-4-es kábel biztos jó helyen van-e.

Nekem is van diskocka tarcsiban. :D valahol.... :)

Köszi, ha a héten még egyszer jelentkezik a hiba, akkor valamelyikőtöktől elkérem. :)

Megosztás:

Nekem is volt ilyen problémám, és én is vettem másikat. Ám később szétszedtem, hátha javítható. Van benne egy kar, aminek a végén van egy kis csap. Ez akad meg egy pályán, mint a belső keringető gombnál is. Annyi hibája volt, hogy a kar elgörbült, és a kis csap nem ért bele a pályába. Kiegyenesítettem, és most van egy ilyen kapcsolóm tarcsiban. :)

..tudtam én, hogy jól emlékszem.. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az F Astra-m TID kijelzőjén minden működik, a hőmérséklet-mutatót kivéve.

Kiírja az órát, meg a dátumot is rendesen, de a harmadik részre ezt írja: --.-°C

Lehet valami nincs / nem jól van bedugva? Mi lehet a hiba?

Köszönettel:

Norbi

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az F Astra-m TID kijelzőjén minden működik, a hőmérséklet-mutatót kivéve.

Kiírja az órát, meg a dátumot is rendesen, de a harmadik részre ezt írja: --.-°C

Lehet valami nincs / nem jól van bedugva? Mi lehet a hiba?

Köszönettel:

Norbi

Vagy megpunnyadt az érzékelője, vagy szétcsúszott a csatija.

Bal oldalon van az első lökösben, kis fekete vacak

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.