Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Tudom hogy egy picit nem idevaló a részleteket már az Astra F motor témájában feltettem, viszont lenne elektromos kérdésem:

röviden:

96 Astra F 1,6 8v -m (198000 km) után megadta magát

szereztem:

98 Astra G 1,6 8v s (75000km) megkímélt németországi mocit bele. Konstrukcióban ua a motor egy két okossággal megoldjuk a beszerelést...viszont

csak annyi a kérdésem, hogy az F astra computere vezérelni fogja a G Astra mocit? milyen érdekességekre számíthatunk?

Lehet hogy nagyon naiv vagyok de ebben semmi tapasztalattal, nagyon megköszönném a segítő elektromos szaki hozzászólásokat.

:)

Köszönöm előre is!

Vezérelni fogja, de az a lényeg, hogy az F astrás kábelköteget használjátok, ne a G-set, ha azt is kibontottátok és elhoztad. Mert a csati nem passzol. Legalábbis elvileg. Anno enyémben akartunk egy G Astrából kiszedett X16SZR motorhoz való ECU-t kipróbálni az enyém astra ugyanilyen motorjához, de a csatik nem passzoltak. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom hogy egy picit nem idevaló a részleteket már az Astra F motor témájában feltettem, viszont lenne elektromos kérdésem:

röviden:

96 Astra F 1,6 8v -m (198000 km) után megadta magát

szereztem:

98 Astra G 1,6 8v s (75000km) megkímélt németországi mocit bele. Konstrukcióban ua a motor egy két okossággal megoldjuk a beszerelést...viszont

csak annyi a kérdésem, hogy az F astra computere vezérelni fogja a G Astra mocit? milyen érdekességekre számíthatunk?

Lehet hogy nagyon naiv vagyok de ebben semmi tapasztalattal, nagyon megköszönném a segítő elektromos szaki hozzászólásokat.

Köszönöm előre is!

Ha meghagyjátok a kocsi eredeti motorvezérlőjét és kábelkötegét, akkor kéne neki.

Megosztás:

Vezérelni fogja, de az a lényeg, hogy az F astrás kábelköteget használjátok, ne a G-set, ha azt is kibontottátok és elhoztad. Mert a csati nem passzol. Legalábbis elvileg. Anno enyémben akartunk egy G Astrából kiszedett X16SZR motorhoz való ECU-t kipróbálni az enyém astra ugyanilyen motorjához, de a csatik nem passzoltak. :D

Köszönöm nektek a gyors választ és elnézést a laikusságomért :)

A G-s motor klímás volt míg az F-em nem. leszedettem a klímakondit egy 20-as lejött így az árból.

szerintetek még milyen turpisságra számíthatok elektromos téren?

mikre kellene még figyelni?

Holnap állunk neki a kis Drágámnak. tapasztalatokat megosztom persze ;)

Megosztás:

Köszönöm nektek a gyors választ és elnézést a laikusságomért :)

A G-s motor klímás volt míg az F-em nem. leszedettem a klímakondit egy 20-as lejött így az árból.

szerintetek még milyen turpisságra számíthatok elektromos téren?

mikre kellene még figyelni?

Holnap állunk neki a kis Drágámnak. tapasztalatokat megosztom persze :D

Elvileg nem szabadna semmi problémának történnie. Szerintem fotózgass, vagy jelölj vagy bármi, hogy melyik csati hova, mikor, miért és akkor tuti nem lesz gond. ;)

A klímának nem sok köze van amúgy a dologhoz. Elvileg mindegyik ECU tudja alapból a klímát, de az is csak annyi, hogy egy engedélyező feszültséget küld ki, illetve egy jelet kap, hogy be lett kapcsolva.

Megosztás:

Elvileg nem szabadna semmi problémának történnie. Szerintem fotózgass, vagy jelölj vagy bármi, hogy melyik csati hova, mikor, miért és akkor tuti nem lesz gond. :D

A klímának nem sok köze van amúgy a dologhoz. Elvileg mindegyik ECU tudja alapból a klímát, de az is csak annyi, hogy egy engedélyező feszültséget küld ki, illetve egy jelet kap, hogy be lett kapcsolva.

2

nagyon köszönöm.

holnap nekiállunk és megosztom a tapasztalatokat!

Megosztás:

szerintetek az mitől lehet hogy a jobb hátsó lámpánál indexel együtt villog a tolató lámpa is meg a helyzet jelző is megmozgatom a kábeleket és akkor működik megint rendesen :) De ez csak akkor ha feszül egy kicsit a kábel de viszont most nem feszül úgy hogy per pillanat jó... de amikor feszült akkor se értek össze a kábelek a csatlakozónál. Mit lehet vele kezdeni? És a kábelek is sértetlennek tűnnek.

Megosztás:

szerintetek az mitől lehet hogy a jobb hátsó lámpánál indexel együtt villog a tolató lámpa is meg a helyzet jelző is megmozgatom a kábeleket és akkor működik megint rendesen :) De ez csak akkor ha feszül egy kicsit a kábel de viszont most nem feszül úgy hogy per pillanat jó... de amikor feszült akkor se értek össze a kábelek a csatlakozónál. Mit lehet vele kezdeni? És a kábelek is sértetlennek tűnnek.

Nem egy szépségdíjas megoldás, de nekem EZ,segített

:D

Megosztás:

Lehet hogy zárlat van a kábelkorbácsban, nem? Nincs megtörve valamelyik vezeték? A csatlakozó ép?

Egyszerűbb, testelési hiba, nézd meg a csatlakozóban a testkábel (általában barna) érintkezőjét.

Megosztás:

Köszönöm a tippeket holnap végig nézem a kábeleket de ahogy ma néztem elsőre nem látszott rajta semmi törés, a csatlakozó is jónak tűnt.

Nekem is annak tűnt. Meg az is, csak könnyen szétcsúszik, és nem érintkeznek dolgok. Aztán ahogy mozog, hol működött hol nem. Összebilincselve már nem csúszik szét. egy próbát megér :)

Megosztás:

Na ma rászántam magam, és kifizettem 3450 Ft-ot a Tungsram +90-es izzóért. Nem esett jó, de annyi szépet olvastam már itt róla.

Ki kellett cserélnem a bal lámpatestet is, mert a foncs már elég csúnya volt.

Tapasztalat: Este beállítottam, s kimentem egy a városhoz közeli új útra. Hát b---szki. A táblák távosíágival majdnem vakítottak. A tompított is sokkal tisztább, és minden sokkal fehérebb.

Én már használtam 100W-os izzót is, de ez még annak is odab---sz. Kegyetlen jó. Mindenki aki teheti, cseréljen ilyenre. Csak ezt tudom mondani.

Megosztás:

Szereztem egy 1.6i F Astrát és ebben is 1-2-4-3 a gyújtási sorrend.

Már ez is álruhás UAZ? :D

Nem 1-3-4-2? :)

Az elosztó nélküli rendszereknél (kivéve egyedi hengergyújtás) sokszor találkozni olyannal, hogy egyszerre két henger (1-4 és 2-3) kap szikrát. Szerintem ebből adódhat a felcserélhetőség.

pl. Az 1. henger sűrítési ütem végén megkapja gyújtószikrát, de a kipufogási ütemet végző 4. henger is megkapja egyidejűleg a szikrát (mert a dugattyúik együtt mozognak). Ugyan ez van a 2.-3. hengernél.

Megosztás:

Az elosztó nélküli rendszereknél (kivéve egyedi hengergyújtás) sokszor találkozni olyannal, hogy egyszerre két henger (1-4 és 2-3) kap szikrát. Szerintem ebből adódhat a felcserélhetőség.

pl. Az 1. henger sűrítési ütem végén megkapja gyújtószikrát, de az elsővel együtt mozgó dugattyú miatt, a kipufogási ütemet végző 4. henger is megkapja egyidejűleg a szikrát.

Nekem a corsán az előző tulaj szerelője,az 1-4-et fordítva tette fel. :)

Megosztás:

Nekem a corsán az előző tulaj szerelője,az 1-4-et fordítva tette fel. :)

Elvileg az 1-4 és 2-3 cserélhető fel, mert ugyan akkor érkezik bennük a villany.

Megosztás:

pl. Az 1. henger sűrítési ütem végén megkapja gyújtószikrát, de a kipufogási ütemet végző 4. henger is megkapja egyidejűleg a szikrát (mert a dugattyúik együtt mozognak). Ugyan ez van a 2.-3. hengernél.

Meghajlok tudásod előtt :) Megoldottad ezt az "Uazos talányt" :D Grat ;)

Amikor még kezdő mazsolaként cseréltem gyújtáselosztót a Polskiban, az istenért sem akart beindulni, mint kicsit később rájöttem 180 fokkal elraktam a gyújtást ;)

Nemes egyszerűséggel megcseréltem az elosztóban a gyertyakábeleket :P És lőn világosság ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.