daykiller Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 üdv vettem az astrámba sony cd-s autórádiót. passzol bele minden király, csak van 1 gond. kiveszem a kulcsot elfelejt mindent amit beállítok rajta. más kocsiban meg jó. vezeték felcserélésel meg lehet oldani? Szia. Igen. Az állandó és a gyújtáskapcsolt tápot fel kell cserélni a csatiban.
KRicsi123 Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 Szia. Igen. Az állandó és a gyújtáskapcsolt tápot fel kell cserélni a csatiban. aha. és azt hogyan különböztetem meg? :)
Tiv. Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 aha. és azt hogyan különböztetem meg? :D Más a színük. :) ;)
m_petya Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 aha. és azt hogyan különböztetem meg? :) Raktál rá csatit vagy az opeles gyári csatiba van bedugva? Ha van rajta másik csati akkor a piros zsinórt cseréld fel a sárgával, ha nem akkor meg a piros zsinórt cseréld fel a piros fehérrel ( ha jól emléxem) és működni fog. De addig ne nyújt hozzá amig valaki meg nem erősiti, mert nem emléxem pontosan a szinére.
zotya975 Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 Más a színük. :) :D Vagy rámérsz a szálakra gyujtáson.
daykiller Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 aha. és azt hogyan különböztetem meg? :D Elvileg két piros vezetéket felcseréled. Az egyik vastagabb, mint a másik. Szerkesztés: A 92-es rajz szerint feketét és pirosat kell felcserélni. Más a színük. :) ;) Hülyeeee. ;) :P ;) ;)
KRicsi123 Elküldve Március24, 2010 Elküldve Március24, 2010 Raktál rá csatit vagy az opeles gyári csatiba van bedugva? Ha van rajta másik csati akkor a piros zsinórt cseréld fel a sárgával, ha nem akkor meg a piros zsinórt cseréld fel a piros fehérrel ( ha jól emléxem) és működni fog. De addig ne nyújt hozzá amig valaki meg nem erősiti, mert nem emléxem pontosan a szinére. gyári csatlakozó van
16valve Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Sziasztok! Nekem is autórádió problémám van. Egy matuzsálem van a kocsimban (Astra F-ben). Clarion ARB 1371R még kazettás. A kijelzője nagyon gyengén világít. Állítási lehetőséget nem találok, használatim nincs hozzá. Ez vót az autóban mikor vettem. Gyári csatlakozóval van bekötve. Amikor bekapcsolom, akkor az autó kijelzőjénél az óra és a kinti hőmérséklet közötti résznél, eltűnik a dátum. Ha be van kapcsolva a rádió, akkor ott ott nem jelez ki semmit. Olvastam, hogy ilyenkor esetleg ez venné át az autórádió kijelzőjének a szerepét? Mert nekem nem. Lehet, hogy csak egyszerűen xar? Ötlet? Előre is köszönöm. Nem tudom mit jelent baloldalt felül a "satellite key" műholdas kulcs? Az egy fix gombutánzat, nem lehet nyomogatni.
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Sziasztok! Nekem is autórádió problémám van. Egy matuzsálem van a kocsimban (Astra F-ben). Clarion ARB 1371R még kazettás. A kijelzője nagyon gyengén világít. Állítási lehetőséget nem találok, használatim nincs hozzá. Ez vót az autóban mikor vettem. Gyári csatlakozóval van bekötve. Amikor bekapcsolom, akkor az autó kijelzőjénél az óra és a kinti hőmérséklet közötti résznél, eltűnik a dátum. Ha be van kapcsolva a rádió, akkor ott ott nem jelez ki semmit. Olvastam, hogy ilyenkor esetleg ez venné át az autórádió kijelzőjének a szerepét? Mert nekem nem. Lehet, hogy csak egyszerűen xar? Ötlet? Előre is köszönöm. Nem tudom mit jelent baloldalt felül a "satellite key" műholdas kulcs? Az egy fix gombutánzat, nem lehet nyomogatni. http://www.operaball.eu/index_elemei/image3156.jpg Sztem a kijelzést csak a gyári rádiókkal tudja. Azt viszont meg lehet oldani, hogy maradjon a dátum mikor bekapcsold. Csak a TID (ez a kijelző) valamelyik csatlakozópontját kell kikötni. Hogy melyiket azt majd az okosok megmondják.
16valve Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Kösz a választ, de a fő problémám nem az, hogy a dátum nem látszik a központi kijelzőn, hanem, hogy kigúvad az ember szempárja, ha meg szeretné tudni, hogy éppen melik csatorna megy a rádióban. (Vagy megvárom, míg önreklámként bemondják időnként.) Azt szeretném tudni, hogy vajon a rádió kijelzője rossz-e, vagy valami rosszul lett bekötve, esetleg kontakthiba?
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Kösz a választ, de a fő problémám nem az, hogy a dátum nem látszik a központi kijelzőn, hanem, hogy kigúvad az ember szempárja, ha meg szeretné tudni, hogy éppen melik csatorna megy a rádióban. (Vagy megvárom, míg önreklámként bemondják időnként.) Azt szeretném tudni, hogy vajon a rádió kijelzője rossz-e, vagy valami rosszul lett bekötve, esetleg kontakthiba? Sztem ha nem gyári a rádió akkor enm fogod tudni kitenni a kijelzőre a rádióadó nevét.
sisti Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 hali. neke egy olyan probléma jelentkezett ma az autón (1,4 60LE) hogy ha beindítom nem alszik el a töltés lámpa, de ha adok neki 1-2 nagyobb gázt, akkor elalszik és úgy is marad utánna. Tudja valaki mi lehet a probléma?
astrásgyerek Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Sziasztok! Nekem is autórádió problémám van. Egy matuzsálem van a kocsimban (Astra F-ben). Clarion ARB 1371R még kazettás. A kijelzője nagyon gyengén világít. Állítási lehetőséget nem találok, használatim nincs hozzá. Ez vót az autóban mikor vettem. Gyári csatlakozóval van bekötve. Amikor bekapcsolom, akkor az autó kijelzőjénél az óra és a kinti hőmérséklet közötti résznél, eltűnik a dátum. Ha be van kapcsolva a rádió, akkor ott ott nem jelez ki semmit. Olvastam, hogy ilyenkor esetleg ez venné át az autórádió kijelzőjének a szerepét? Mert nekem nem. Lehet, hogy csak egyszerűen xar? Ötlet? Előre is köszönöm. Nem tudom mit jelent baloldalt felül a "satellite key" műholdas kulcs? Az egy fix gombutánzat, nem lehet nyomogatni. http://www.operaball.eu/index_elemei/image3156.jpg Elvágod/kikötöd a kijelző (TID) piros/szürke szálát, ha minden igaz a rádió csati 7-es lábán lesz.... Én is kikötöttem, és azóta nem kapcsolja ki a magnó ezt a funkciót! :)
16valve Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Hello! Kösz a választ, értem, mire gondolsz. Ma kivettem a rádiót, és ez a kábel (piros-szürke) már el volt vágva egyszer, úgy van összesodorva a két vezetékvég, és szigszalag rajta. Tehát ez a funkció már ki volt iktatva vagy ennél, vagy egy előzó rádiónál is, vagy csak próbálkoztak vele, és visszakötötték. A kérdésem viszont továbbra is az, hogy vajon ha kikötöm a piros-szürke vezetéket akkor erősebben fog világítani a rádió kijelzője, vagy más valami a hibás? Mert O.K. hogy kikötömk, és látni fogom a központi kijelzőn, hogy hányadika van. Ettől valószínűleg szétárad majd a nyugalom a testemben. De a rádió kijelzője?
hening Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Hello! Kösz a választ, értem, mire gondolsz. Ma kivettem a rádiót, és ez a kábel (piros-szürke) már el volt vágva egyszer, úgy van összesodorva a két vezetékvég, és szigszalag rajta. Tehát ez a funkció már ki volt iktatva vagy ennél, vagy egy előzó rádiónál is, vagy csak próbálkoztak vele, és visszakötötték. A kérdésem viszont továbbra is az, hogy vajon ha kikötöm a piros-szürke vezetéket akkor erősebben fog világítani a rádió kijelzője, vagy más valami a hibás? Mert O.K. hogy kikötömk, és látni fogom a központi kijelzőn, hogy hányadika van. Ettől valószínűleg szétárad majd a nyugalom a testemben. De a rádió kijelzője? Az nem. Csak, hogy megnyugodjál.
davidka2 Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Elvágod/kikötöd a kijelző (TID) piros/szürke szálát, ha minden igaz a rádió csati 7-es lábán lesz.... Én is kikötöttem, és azóta nem kapcsolja ki a magnó ezt a funkciót! :) Nekem meg Pioneer rádió lett beszerelve a gyári helyére és nálam is így van hogy ha nem megy a rádió írja az időt,dátumot,hőmérsékletet de ha bekapcsolom a rádiót akkor leveszi a dátumot és csak az idő és a hőmérséklet van. Akkor ha én is elvágnám a piros/szürke szálat akkor menet közben már írná a dátumot is? a piros/szürke az egy szál vagy két külön szál?
astrásgyerek Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Hello! Kösz a választ, értem, mire gondolsz. Ma kivettem a rádiót, és ez a kábel (piros-szürke) már el volt vágva egyszer, úgy van összesodorva a két vezetékvég, és szigszalag rajta. Tehát ez a funkció már ki volt iktatva vagy ennél, vagy egy előző rádiónál is, vagy csak próbálkoztak vele, és visszakötötték. A kérdésem viszont továbbra is az, hogy vajon ha kikötöm a piros-szürke vezetéket akkor erősebben fog világítani a rádió kijelzője, vagy más valami a hibás? Mert O.K. hogy kikötöm, és látni fogom a központi kijelzőn, hogy hányadika van. Ettől valószínűleg szétárad majd a nyugalom a testemben. De a rádió kijelzője? A rádiód kijelzőjéhez semmi köze sincs, hogy elvágod-e a szálat vagy sem! :) Középen sosem fogja a te rádiód adatait kijelezni. Az csak a gyárival működik! Vegyél használtan egy gyárit, vagy egy új magnót! ;) Valószínű már kiöregedőfélben van a magnód, azért halványodtak el a ledjei/izzói. :D
astrásgyerek Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Nekem meg Pioneer rádió lett beszerelve a gyári helyére és nálam is így van hogy ha nem megy a rádió írja az időt,dátumot,hőmérsékletet de ha bekapcsolom a rádiót akkor leveszi a dátumot és csak az idő és a hőmérséklet van. Akkor ha én is elvágnám a piros/szürke szálat akkor menet közben már írná a dátumot is? Igen. :) Nekem is így van, itt okosítottak ki engem is! :D Most így néz ki működés közben.
davidka2 Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Igen. :) Nekem is így van, itt okosítottak ki engem is! :D Most így néz ki működés közben. Rendben köszönöm! akkor majd megkeresem gondolom a gyári csatlakozón kell megkeresni és ott elvágni
16valve Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Hát ez nem megnyugtató! Pedig már kezdtem hinni, hogy van összefüggés. Holnap azé' szétkötöm a vezetéket, és megnézem a kijelzőt is mégegyszer. Lehet, hogy Braille írással mukodik, azért halvány, és nem nézni, hanem tapogatni kell?
davidka2 Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 És ezt áram alatt meg lehet csinálni kikapcsolt rádiónál nem akarom levenni a rádiót hogy ne veszítse el a beállításokat?
astrásgyerek Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Rendben köszönöm! akkor majd megkeresem gondolom a gyári csatlakozón kell megkeresni és ott elvágni Kiszeded a TID-et (kijelző) és ezen a csatin keresed meg. :) Vagy elvágod, és leszigeteled, vagy kiműtöd a csatiból... :D És ezt áram alatt meg lehet csinálni kikapcsolt rádiónál nem akarom levenni a rádiót hogy ne veszítse el a beállításokat? Meg persze, én is úgy csináltam! ;) csak ne nagyon értesd oda sehova, nehogy kivágjon valami biztit, bár nem hinném...
davidka2 Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Kiszeded a TID-et (kijelző) és ezen a csatin keresed meg. :) Vagy elvágod, és leszigeteled, vagy kiműtöd a csatiból... :D Meg persze, én is úgy csináltam! ;) csak ne nagyon értesd oda sehova, nehogy kivágjon valami biztit, bár nem hinném... rendben akkor kimegyek és elvágom aztán meglátjuk mi lessz
astrásgyerek Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 rendben akkor kimegyek és elvágom aztán meglátjuk mi lessz Várjuk a fejleményeket! :):D
davidka2 Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Várjuk a fejleményeket! :):D Elvágtam a kijelző mögött a piros/szürke kábelt és most már működik a dátum kijelzés. Köszönöm!
Recommended Posts