invictus Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Ahogy mondod. Aztán ha jól sikerül akkor folyt köv a rendszámvilágítással. Mert a szofita izzóknál olvad a burkolatom... Annyi hőt termel mint az állat :lol: Nem lehet, hogy véletlen nagyobb teljesítményűt tettél bele, mint amekkora bele való és amiatt melegszik nagyon? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Sofita házas LED-es csomagocskát lehet kapni egyben, készen, párszáz (nah jó, majdnem ezer) pénzért. :lol: 990-ért láttam 2 db emelt fényű SMD-ledes példányokat ;) Azzal szívni szerintem kár. Annyit megér a kész. http://www.dreamtuning.hu/picViewer.php?ke...Izzok/13468.jpg 990ért a kettő darab? Az egész elfogadható ár. Feltéve ha kibír egy két évet. ;) akkor viszont kazdem majd a középkonzollal. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 990ért a kettő darab? Az egész elfogadható ár. Feltéve ha kibír egy két évet. :) akkor viszont kazdem majd a középkonzollal. :lol: 1 db sofita kerül ennyibe, de 2 led van benne. Lásd kép ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 1 db sofita kerül ennyibe, de 2 led van benne. Lásd kép :) Jah bocs. Képen nem figyeltem :lol: akkor viszont már nem is olyan occó ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabcsi Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Én szofita házas LED izzót vettem itthon nálunk párban 550Ftért. :) (Igaz nem tudom meddig fogják bírni...) 3db 3mmes jégfehér led van benne. Egész jól világít este... Ez van nekem a kesztyütartóban meg a két belsővilágításban. Meg majd a rendszámban is ez lesz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Az k***va jó! 550-ért nem pénz. Az engem is érdekel. Milyen boltaban vetted? MÁS! A ledeket lehet sorba kötni, de csak max 3-4 ledet, mert utána elfogy a feszültség. Sajnos nem igazán emlékszem már mi a helyzet, ha párhuzamosan, vagy sorosan kötsz össze. Nekem mindig kiszámolták a boltban az ellenállás értékeit. Te tudod mennyi időd és pénzed van rá, de kegyetlen sok szívást megspórolsz. Én A-Corsába csináltam műszerfalvilágítást. Mondanom sem kell összesen minimum 4 napom ment rá, és legalább 5 féle megoldás volt, mire az utosó lett a befutó. De már rutinból montottam mindent. Jelentem többe került ha a boltban vettem volna készeket. A gyártott ledekkel csak az a baj, hogy nem minden esetben túlozzák el egy kicsit az ellenállást, és mondjuk 12 V-ra számítják. Ez csak menet közben gáz, mert a 14,4 terheli rendesen, és megrövidíti az élettartamát. Amúgy, ha jól ki van számítva az ellenállás, akkor örök élet+1 nap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Nem lehet, hogy véletlen nagyobb teljesítményűt tettél bele, mint amekkora bele való és amiatt melegszik nagyon? ;) Az előfordulhat :) anno nem figyeltem az adatokat a végein és a 10 helyett 18 wattost tettem a Wartburgéba, le is olvadt az egész meg kishíján kigyulladt a tetőkárpit ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Az előfordulhat :) anno nem figyeltem az adatokat a végein és a 10 helyett 18 wattost tettem a Wartburgéba, le is olvadt az egész meg kishíján kigyulladt a tetőkárpit ;) :lol: Nekem is volt benne 18W-os, melegedett is, meg hamar kiégett. Lehet rendelek megint a ledboltból, és bötykölök valamit, ha elmúlt a műszai mizéria. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Jobban is jön ki az ember ha ledekkel oldja meg... Nekem is kivan égve jelenleg az eggyik, majd ha hazamegyek orvosolom is ledekkel a dolgot... Amit viszont nem tudtam értelmezni az a fényszórók foncsorja. Nem csak egy kis fülnek kellene lennie az izzó alatt a búrában? Mert nekem fém keret van a búrában körbe, az viszont egészen fényes, most hogy néztem hétvégén. Jól van ez így? Másik, az óra, nekem GPS-el mérve elég sokat csal 70-et mutat az óra GPS-en viszont csak 58-60körül. 120nál az óra GPS 105 körül. Ennyit a GPS nem téved! Valahol meglehet azt tudni eredetileg milyen óra való a kocsiba? Mert akarok bele tenni fordulatszámmérőset, de ha nem ez a W számú kell akkor másikat vennék. 1102 van benne 95.évi 10hó 1,4 C14NZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Másik, az óra, nekem GPS-el mérve elég sokat csal 70-et mutat az óra GPS-en viszont csak 58-60körül. 120nál az óra GPS 105 körül. Ennyit a GPS nem téved! Valahol meglehet azt tudni eredetileg milyen óra való a kocsiba? Mert akarok bele tenni fordulatszámmérőset, de ha nem ez a W számú kell akkor másikat vennék. 1102 van benne 95.évi 10hó 1,4 C14NZ A gumik milyen méretűek? Mert ha az óra csal 8-10%-ot ez természetes, de ha a gumi sem váltóméret hanem pl kisebb átmérőre akkor már simán összejöhet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 A gumik milyen méretűek? Mert ha az óra csal 8-10%-ot ez természetes, de ha a gumi sem váltóméret hanem pl kisebb átmérőre akkor már simán összejöhet. 8-10%-os csalás természetes az óránál :lol: Az nem sok azért egy kicsit? A gumi méretét nem tudom fejből, de most megyek boltba megnézem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 8-10%-os csalás természetes az óránál :) Az nem sok azért egy kicsit? A gumi méretét nem tudom fejből, de most megyek boltba megnézem! 5-8 km/h körül szokott csalni (ennyivel mutat többet). Tegyél fel nagyobb kereket és akkor nem fog :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nos köszönöm az ötletet. Asszem a következő majd a műszeregység lesz, de addig is.... Nem kaptam választ a kérdésemre. Hány darabbal érdemes nekiindulni, illetve milyen méretekkel? 3mmes sima vagy 5mmes sima vagy mi? A méreteken kivül van még más is ami eltér bennük? Mondjuk a fényerő? A Ledeknél színenként eltér a nyitási feszültség. (pl piros 2 Volt, Zöld 2.6 Volt, a fehér 3-3.5 Volt. A sima mezei ledeknél. Ha ledet veszel kérdezd meg mennyi a működési feszültség. Aztán az áramfelvételét is tudni kell. Általában a sima ledek 20 miliAmpert vesznek fel, de van másfajta is. E két adat birtokában már tudsz előtét ellenállást számolni. Utápfesz - Uled ------------------------------------------- = R Iled Aztán a fényerő szempontjából elég nagy a kínálat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 8-10%-os csalás természetes az óránál :lol: Az nem sok azért egy kicsit? A gumi méretét nem tudom fejből, de most megyek boltba megnézem! Én pölö 180-at mentem a kocsival, pedig a gyári adat 153Km/H. Állítani kell az órán. Leveszed a plexit, átugrasztod a mutatót a kezdőpöckön, megjegyzed hol áll, leveszed, és egy kicsit lejjebb teszed. Mész egy kört, és megnézed mennyit javult az eltérés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Én pölö 180-at mentem a kocsival, pedig a gyári adat 153Km/H. Állítani kell az órán. Leveszed a plexit, átugrasztod a mutatót a kezdőpöckön, megjegyzed hol áll, leveszed, és egy kicsit lejjebb teszed. Mész egy kört, és megnézed mennyit javult az eltérés. Vagy leveszed a mutatót, gps, 50-re beállsz, haver fogja a kormány, te meg felrakod 50-hez a mutatót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Vagy leveszed a mutatót, gps, 50-re beállsz, haver fogja a kormány, te meg felrakod 50-hez a mutatót. Vagy. :) De nekem már jó, mert 150 a plafon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Vagy. :P De nekem már jó, mert 150 a plafon. ;) És az jó? ;) :) A mutató menetközben felrakós nekem nem jött össze. Menet közben mindig elmozdult annyira a kezem hogy valamerre elfordítottam a tengelyt is, és a vége megint csak nem lett jó. Ha a pöcköt kihúztam, engedtem leforogni a rugót, és felböktem a mutatót úgy hogy a "km/h" "h"-jának, a jobb szárának, a tövére mutatott, akkor nagyjából jó lett. Azóta úgy van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 És az jó? ;) :) Persze hogy jó, 16 évesen még mindíg hozza a gyári formáját. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Eha, akkor nem nagyon van értelme ha úgyis cserélem az órát baszakodni vele, mert az új úgyis mást fog mutatni... Ezen az elven akkor más W számú óra is jó lehet ilyen állítással? Zotya; és hány km- után teszi mindezt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Eha, akkor nem nagyon van értelme ha úgyis cserélem az órát baszakodni vele, mert az új úgyis mást fog mutatni... Ezen az elven akkor más W számú óra is jó lehet ilyen állítással? Zotya; és hány km- után teszi mindezt? A gumik méreteit illetően nem válaszoltál, kiváncsiak vagyunk rá nagyon!! Egésszen nagy esélyt látok rá, hogy azzal van a probléma. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Eha, akkor nem nagyon van értelme ha úgyis cserélem az órát baszakodni vele, mert az új úgyis mást fog mutatni... Ezen az elven akkor más W számú óra is jó lehet ilyen állítással? Zotya; és hány km- után teszi mindezt? Óra szerint 242ezer. Persze lehet most meg áttestem a ló másik oldalára, és csk 130-at megy. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Óra szerint 242ezer. Persze lehet most meg áttestem a ló másik oldalára, és csk 130-at megy. :) Ez bíztató jel nekem mert óra állásom még "csak" 197500km körül van, de sztem volt már visszacsavarva... De ettöl függetlenül megszerettem nagyon a gépet :D! A gumik méreteit illetően nem válaszoltál, kiváncsiak vagyunk rá nagyon!! Egésszen nagy esélyt látok rá, hogy azzal van a probléma. ;) Elnézést ez valóban elmaradt! 14' 175/65-ös gondolom az nem baj ha típust nem írok ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kiskoru Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Üdv! Bosch 70A-es generátorral kapcsolatban tudna valaki segíteni? Konkrétan: a hátsó csapágyat szeretném levenni, diódák felöli oldal. Milyen módszerrel lehet? Nem szeretném a rézgyűrűket tönkre tenni. Véleményem szerint a réz vezetőket is le kellene szednem. De hogyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kiskoru Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 A Ledeknél színenként eltér a nyitási feszültség. (pl piros 2 Volt, Zöld 2.6 Volt, a fehér 3-3.5 Volt. A sima mezei ledeknél. Ha ledet veszel kérdezd meg mennyi a működési feszültség. Aztán az áramfelvételét is tudni kell. Általában a sima ledek 20 miliAmpert vesznek fel, de van másfajta is. Ha még aktuális a dolog egy táblázat ledekről, nyitó feszültség, fényerő, szín. Konstans 20mA-nél adják meg az adatokat. www.oksolar.com/led/led_color_chart.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Tud valaki Győrbe olyan elektronikai boltot ahol ellenállást, meg ilyen apró alkatrészeket lehet venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts