Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Elkészült a szivargyújtó aljzat köszönöm mindenki türelmét és segítségét! Itt vannak a munka menetéről és a végeredményről képek. http://davidka2.xfree.hu/182728

Ha jól látom sima hangszóróvezetékkel oldottad meg igaz ? Mekkora keresztmetszetű? Én is tervezek ilyet csak a vezeték még nincs kiválasztva. Hogy 0,75-1,5 vagy 2,5mm2 legyen. De én sima villanyvezetékre gondoltam.

Megosztás:

Ha jól látom sima hangszóróvezetékkel oldottad meg igaz ? Mekkora keresztmetszetű? Én is tervezek ilyet csak a vezeték még nincs kiválasztva. Hogy 0,75-1,5 vagy 2,5mm2 legyen. De én sima villanyvezetékre gondoltam.

a 2,5ös biztos jobban fogja bírni a terhelést,mint a többi.... terhelésfüggő.

villanyvezeték jobb is rá, a szigetelése jobban bírja.

Megosztás:

Sziasztok!

Valószínűleg meghalt a hátsó ablaktörlő motorom :lol: :) Kérdezném, hogy tud e valaki valami alternatív magoldást a problémára, vagy van-e valakinek eladó? Meg azt is kérdezném, hogyan lehet leszedni a motorról az ablaktörlő lapátot?

Megosztás:

Sziasztok!

Valószínűleg meghalt a hátsó ablaktörlő motorom :lol: :) Kérdezném, hogy tud e valaki valami alternatív magoldást a problémára, vagy van-e valakinek eladó? Meg azt is kérdezném, hogyan lehet leszedni a motorról az ablaktörlő lapátot?

kérdés az, hogy mitől halott?

megszorult a tengelye?? mert ez szokásos bajuk.

csavart leveszed, utána le lehez húzni, ha más nem csapágylehúzó...

szét lehet szedni, kiütni a tengelyét, pucolás zsírzás, és össze

nekem másfél éve van így, és még mindig gyorsabban töröl, mint mikor megvettük 4évesen a kocsit ;)

Megosztás:

kérdés az, hogy mitől halott?

megszorult a tengelye?? mert ez szokásos bajuk.

csavart leveszed, utána le lehez húzni, ha más nem csapágylehúzó...

szét lehet szedni, kiütni a tengelyét, pucolás zsírzás, és össze

nekem másfél éve van így, és még mindig gyorsabban töröl, mint mikor megvettük 4évesen a kocsit :P

Igen valószínű, hogy megszorult, mert amikor próbáltam szétszedni, akkor hallottam a relét kattogni. Akkor szerzek egy csapágylehúzót és nekiesek :lol: Ennél rosszabb már úgysem lehet ;) De érdekes, tavaly júliusban vettem az autót, és akkor sem működött. Aztán egyszer próbáltam és elindult, egész télen bírta, most megint leállt :) ;)

Megosztás:

Igen valószínű, hogy megszorult, mert amikor próbáltam szétszedni, akkor hallottam a relét kattogni. Akkor szerzek egy csapágylehúzót és nekiesek :lol: Ennél rosszabb már úgysem lehet ;) De érdekes, tavaly júliusban vettem az autót, és akkor sem működött. Aztán egyszer próbáltam és elindult, egész télen bírta, most megint leállt :) ;)

ha bekapcsolod, és kézzel segítesz neki, és akkor mozog,akkor 100%hogy beszorult

nekem is volt, hogy egy hétre elindul, aztán megállt

egy óra alatt megoldható egy satuval

Megosztás:

ha bekapcsolod, és kézzel segítesz neki, és akkor mozog,akkor 100%hogy beszorult

nekem is volt, hogy egy hétre elindul, aztán megállt

egy óra alatt megoldható egy satuval

Igen, mozgott amikor rásegítettem. Néztem a motort is és úgy láttam, hogy nem csavarral van összerakva, hanem szegeccsel :lol: Ha ezeket lefúrom, milyen csavart tegyek a helyükre?

Megosztás:

Igen, mozgott amikor rásegítettem. Néztem a motort is és úgy láttam, hogy nem csavarral van összerakva, hanem szegeccsel :lol: Ha ezeket lefúrom, milyen csavart tegyek a helyükre?

mi kifurtuk a hzta, és átmenővel csináltuk meg

vékony hosszú csavarok

ezért nem árt a satu. :)

Megosztás:

kb 2cm az a ház, azt átt kell fúrnivagy 5x

de ha megályvör vagy akkor egyik kezeddel fogod, másikkal fúrod :)

de nem kell, hanem nem árt.

ezt írtam ;)

Igen most, hogy mondod, tényleg elég vékony a ház :lol: Értem most már ;)

Kösz a tippet :P

Megosztás:

sima 1,5 -es hangszóró vezetéket használtam erre a célra.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.