Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Megint szarakszik a generátorom.

Hidegen elindítom a motort, és a fordulatszámmérő kb. 500-600 körül lebeg.

gázadásra sem reagál.

A töltéskontrollámpa nem világít.

Ahogy elindulok, kb. 5 perc elteltével, elkezd a fordulatszámmérő is dolgozni. Az ékszíj nem csúszik.

Az a baj, nincs nálam a multi, hogy rámérjek ilyenkor a töltésre.

Van tippetek ?

Megosztás:

gázadásra sem reagál.

Ahogy elindulok, kb. 5 perc elteltével, elkezd a fordulatszámmérő is dolgozni. Az ékszíj nem csúszik.

Van tippetek ?

Beszéltem a zöld új gazdijával....most cseréltek töltőrellét. Ezt produkálta majd egyszerűen elfogyott a fordszám.

Megosztás:

gázadásra sem reagál.

Van tippetek ?

A töltésvisszajelző indításkor világít?

Megosztás:

Akkor diódahíd.

Ezt, csak így kisujjból?? :rolleyes:

Diódahíd ?

Érdekes..

Akkor elvileg még garanciális.

Valamikor szeptemberben újította föl a villamosságis 26 ezerért.

Utána októberben egyszer beszart, akkor garban csinálta.

És most megint szar..

Vajon vonatkozik még a garancia ?

Én a helyedben ránéznék a visszajelző izzóra, mielőtt nagyobb kiadásokba vered magad. Ha nem világít, mikor ráadod a gyújtást, akkor valószínű, hogy az égett ki.

Próba szerencse.

Van erre egy mondás, a próbálkozás, meg a kiskutya esete. :D

Megosztás:

Úgy néz ki mégis az ékszíj csúszik.

Megkönnyebböltem.

Ennek örömére elmentem bontóba és találtam ilyen ablaktörlő relét.

A srác odaadta egy ezresért :rolleyes:

Azt nem kellett volna hallani?

Akkor meg mivel magyarázod, hogy indításkor sem volt visszajelzésed? Csak a motor beindulta után kéne a visszajelzésnek kialudnia. Nem?

Megosztás:

Azt nem kellett volna hallani?

Akkor meg mivel magyarázod, hogy indításkor sem volt visszajelzésed? Csak a motor beindulta után kéne a visszajelzésnek kialudnia. Nem?

Páralecsapódás, vagy mittomén. Csak ezért nem visíthatott. Mint amikor tócsába hajtva vizet kap.

Komolyan, mikor láttam a jelenséget, rögtön megálltam, motorháztető fel, és néztem az ékszíjat.

Újak az ékszíjak. Kb. 1 hónaposak.

Megosztás:

Páralecsapódás, vagy mittomén. Csak ezért nem visíthatott. Mint amikor tócsába hajtva vizet kap.

Komolyan, mikor láttam a jelenséget, rögtön megálltam, motorháztető fel, és néztem az ékszíjat.

Újak az ékszíjak. Kb. 1 hónaposak.

Végülis ez a jobbik eset. Arra gondoltam mivel írtad, hogy indítózáskor sem volt visszajelzésed lehetséges a diódahíd. Elvileg kéne visszajelzésnek lenni indítózáskor is.

Megosztás:

Sziasztok kis segitséget szeretnék kérni,F astrában a fütöventilátoromon elment az 1-2 es fokozatt .Vissza olvastam és irtátok hogy valoszinű egy ellenállás ment ki de azt nem találtam meg hol lehet ez az ellen állás ,ha valaki tudja megköszöném a segitséget üdv Pepe

Megosztás:

nekem meg olyat csinál újabban, hogy csak akkor "parázslik" a töltésvisszajelző, ha megy valami fogyasztó (pl: rálépek a fékre, felkapcsolom a távolságit ...)

ezt is csak este vettem észre, nappal egyáltalán nem látszik. éjjel is csak épphogy észrevehető :P

mi lehet a gond? :D

szíjjam van, csak nincs kedvem lecserélni ilyen hidegbe :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok kis segitséget szeretnék kérni,F astrában a fütöventilátoromon elment az 1-2 es fokozatt .Vissza olvastam és irtátok hogy valoszinű egy ellenállás ment ki de azt nem találtam meg hol lehet ez az ellen állás ,ha valaki tudja megköszöném a segitséget üdv Pepe

ezen a képen látszik az ablak aljánál az a műanyag csík. az fel kell venni (oda megy a pollenszűrő is)

nah a pollenszűrő alatt van ha jól tudom :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.