Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Hogyan tudnám rákötni a külső hőmérséklet érzékelőt, a kijelzőre, ha nincs a csatiban a kék, és kék-fehér vezeték???

szerk.

És az normális, hogy elhalványul amikor ráadom a világítást???

A kijelző 2,4 lábára megy a külső hőmérséklet jeladó.

Megosztás:

Sziasztok egy kis segítség kellene!!! a motorom 93-as C18xe GSI a problémám az hogy néha nem tartja meg az alapjáratot és leáll, viszonylag elég sokszor, meg néha ingadozik 1000-1500 között, amit cseréltem már : légtömegmérő, beszívott levegő hőmérséklet érzékelő, alapjárati motor, fojtószelep szenzor és továbbra is csinálja, a computer nem jelez hibát??? Segítsetek köszönöm

elég sokmindent cseréltél...ezért

polipkezű tesóddal(pistivel) nézegessétek át a vákumcsöveket, valahol nem sziszeg e...illetve nemtudoma főtengelynél van e jeladód, vagy vez tengelynél... de ezt a többet tudó nagyblokkos kollégák úgyis mondják.

aztán még egy injektortusztítós tankolás is segíthet vmit..

aztán gyertyakábeleket is meg kellene nézni, hogy nem húznak e át, vagy mekkora az ellenálásuk ilyen aprób dolgok...

kivillogtatva is volt a vezérlő, vagy csak nem láttad világítani a hibalámpát??

Megosztás:

elég sokmindent cseréltél...ezért

polipkezű tesóddal(pistivel) nézegessétek át a vákumcsöveket, valahol nem sziszeg e...illetve nemtudoma főtengelynél van e jeladód, vagy vez tengelynél... de ezt a többet tudó nagyblokkos kollégák úgyis mondják.

aztán még egy injektortusztítós tankolás is segíthet vmit..

aztán gyertyakábeleket is meg kellene nézni, hogy nem húznak e át, vagy mekkora az ellenálásuk ilyen aprób dolgok...

kivillogtatva is volt a vezérlő, vagy csak nem láttad világítani a hibalámpát??

Volt villogtatva de hibát nem írt

Megosztás:

Nem elektromos, de azon nincsennek csövek vagy a szívósor vákumcsöveire gondolsz biztos

eddig kétfélét tudok

központi injektorosokon szokott lenni, de a c14nzken tuti az van, az alapjárati motor, egy kis fekete dolog, ami az injektor hátba van csatlakoztatva, és egy kúpot tologat ki be ezzel szabályozza a levegőt.

erre csak vezeték megyen.

aztán van az alapjárati pótlevegő tolattyú.

ez egy nagyobb alkarész, hengeres alakú, megyen rá vákumcső is, meg talán vezeték is erre márnem emlékszem, ez van a c20 ne ken az tuti.

mindenesetre vákumcsöveket át kellene nézegetnetek, nincs e kirepedve lecsúszva stb.

Megosztás:

Sziasztok...olyan kérdésem lenne hogy van egy x14nz f astra ennek az indítomotorjának mit lehetne okozni..olyat csinál hogy mikor hideg a motor akkor olyan mintha tekerne valami miután az autó beindul...meleg semmi baja...a test kábelt megtakaritottam befujtam kontakt sprayvel és meg huztam rendesen....szerintetek mi lehet a baj...generálra szorul..mi az amit cserélni kéne vagy csak kitakarítani :lol: köszönöm előre is

Megosztás:

Sziasztok...olyan kérdésem lenne hogy van egy x14nz f astra ennek az indítomotorjának mit lehetne okozni..olyat csinál hogy mikor hideg a motor akkor olyan mintha tekerne valami miután az autó beindul...meleg semmi baja...a test kábelt megtakaritottam befujtam kontakt sprayvel és meg huztam rendesen....szerintetek mi lehet a baj...generálra szorul..mi az amit cserélni kéne vagy csak kitakarítani :lol: köszönöm előre is

elképzelető, hogy nem húzza vissza a fogaskereket, és visszahajtja a moci az önindítót..

le kellene venni az önindítót, és megpucolni a behúzótekercset.

Megosztás:

Na ezt 3-szor kellett elolvasnom, hogy értelmezni tudjam. Jól töröd a magyart :lol:

Na de a lényeg: Ha beragad az indító és visszahajtja a motor* abbol komoly baj is lehet akár ki is gyulladhat. Érdemes lenne -mint ahogy az előttem szóló is írta- a behúzó tekercs részét kitakarítani és bezsírozva összerakni.

*(vissza tudja hajtani astrában? Régebbi autóknál tudta nem is tudom opelnél hogyan van mert ugye ez a visszahajtás probléma egy szabadonfutóval megoldható lenne)

Megosztás:

Na ezt 3-szor kellett elolvasnom, hogy értelmezni tudjam. Jól töröd a magyart :lol:

Na de a lényeg: Ha beragad az indító és visszahajtja a motor* abbol komoly baj is lehet akár ki is gyulladhat. Érdemes lenne -mint ahogy az előttem szóló is írta- a behúzó tekercs részét kitakarítani és bezsírozva összerakni.

*(vissza tudja hajtani astrában? Régebbi autóknál tudta nem is tudom opelnél hogyan van mert ugye ez a visszahajtás probléma egy szabadonfutóval megoldható lenne)

:lol:

hiába szabadonfutós, a kisfogaskerék nem bírja hosszútávon a forgást...

szétrepülne idővel...

Megosztás:

elfelejtettem írni az előzőekhez hogy - fokokba nem nagyon csinálta ezt a leállást meg ingadozást

van egy hőgomba vhol a szívosoron

nem az egyvezetékes km óra mérőjéhez tartozó, hnem egy másik, amire két vezeték megyen ha jol emlékszem.

nem régen bevoltak írkálva az értékei, keress vissza.

méregesd ki te is, és ha nagyon eltér, akkor azt is ki lehet cserélni..

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.