FPepe Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy a központi zár nem mindig csukja be az ajtókat. elfordítom a kulcsot és csak a vezető ajtaját csukja be, és akkor külön egyesével kell becsukni az összes többit. De valamikor meg működik rendesen. Azt szeretném megtudni hogy ez minek a hibája lehet ? Nagyon köszönöm: Dávid A vezetőajtó ajtóátvezetőjénél kéne megnézni első körben, hogy nincs-e eltörve valamelyik vezeték.
davidka2 Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Köszönöm mindenkinek :lol: rendben! ahoz le kell majd bontanom az ajtóról a burkolatot?
gyuszó Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Még 1 problémám van,vagyis még nem foglalkoztam vele. Vettem még ködlámpát,gyárit azt tudom hogy reléről kel müködtettni,és a kapcsolója is megvan az eredeti. Az lenne a kérdésem hogy a kapcsolóbol számozva 5db tüske van benne,és melyikkre milyen vezetéket kell rákötnöm? És még azz lenne a kérdésem ,hogy úgy tudom hogy úgy kel bekötni hogy mikor használod a ködfényszorót akkor nem világit a tompitott,csak a helyzetjelző és ,ha lekapcsolod a ködfényszorót akkor vissza vált tompitottra. Ez elméletíleg a ködfényszoró kapcsolója müködteti így? Köszönöm
invictus Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Még 1 problémám van,vagyis még nem foglalkoztam vele. Vettem még ködlámpát,gyárit azt tudom hogy reléről kel müködtettni,és a kapcsolója is megvan az eredeti. Az lenne a kérdésem hogy a kapcsolóbol számozva 5db tüske van benne,és melyikkre milyen vezetéket kell rákötnöm? És még azz lenne a kérdésem ,hogy úgy tudom hogy úgy kel bekötni hogy mikor használod a ködfényszorót akkor nem világit a tompitott,csak a helyzetjelző és ,ha lekapcsolod a ködfényszorót akkor vissza vált tompitottra. Ez elméletíleg a ködfényszoró kapcsolója müködteti így? Köszönöm Ehhez a gyári megoldáson felül kellene még egy plusz relé.
gyuszó Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Ehhez a gyári megoldáson felül kellene még egy plusz relé. Akkor a relé ami kapcsolja a ködfényszorót,akkor az vezérli a tompitott-ki-be kapcsolását?
gyuszó Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 rendben! ahoz le kell majd bontanom az ajtóról a burkolatot? Igen,mivel az ajtóba van benne közvetlen a zárnál és a kábel meg az ajtó közöt köti össze a kocsival,de az nagyritka hogy eltörjön bármeylik kábel benne!
yankee Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Még 1 problémám van,vagyis még nem foglalkoztam vele. Vettem még ködlámpát,gyárit azt tudom hogy reléről kel müködtettni,és a kapcsolója is megvan az eredeti. Az lenne a kérdésem hogy a kapcsolóbol számozva 5db tüske van benne,és melyikkre milyen vezetéket kell rákötnöm? És még azz lenne a kérdésem ,hogy úgy tudom hogy úgy kel bekötni hogy mikor használod a ködfényszorót akkor nem világit a tompitott,csak a helyzetjelző és ,ha lekapcsolod a ködfényszorót akkor vissza vált tompitottra. Ez elméletíleg a ködfényszoró kapcsolója müködteti így? Köszönöm Amikor megy a ködös leveszi a tompítottat? Ez hülyeség biztos h nem veszi le egyik autónál se. Ilyet még nem hallottam. Havernak is a pögóba úgy van hogy csak helyzetjelzővel együtt működik a ködös MAGYARUL, csak ha felkapcsolja a helyzet jelzőt akkor tudod bekapcsolni a ködöst. De a ködös nem vesz le tompítottat. Másik a relé lábait kitudod mérni műszerrel mi is ezt tettük 2láb a behúzó tekercsé egy az áram és van egy másik ami nem tudom mi. Továbbá be van neked vezetékelve a ködös cuccai? mert ha nincs akkor vezetékelheted is mint ahogy én is. Mi úgy csináltuk meg hogy csak akkor tudom bekapcsolni a ködöst ha már a helyzetjelzőt bekapcsoltam előtte. Ez a tompított-as dolgot meg felejtsd el, ilyen nincs.
gyuszó Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Amikor megy a ködös leveszi a tompítottat? Ez hülyeség biztos h nem veszi le egyik autónál se. Ilyet még nem hallottam. Havernak is a pögóba úgy van hogy csak helyzetjelzővel együtt működik a ködös MAGYARUL, csak ha felkapcsolja a helyzet jelzőt akkor tudod bekapcsolni a ködöst. De a ködös nem vesz le tompítottat. Másik a relé lábait kitudod mérni műszerrel mi is ezt tettük 2láb a behúzó tekercsé egy az áram és van egy másik ami nem tudom mi. Továbbá be van neked vezetékelve a ködös cuccai? mert ha nincs akkor vezetékelheted is mint ahogy én is. Mi úgy csináltuk meg hogy csak akkor tudom bekapcsolni a ködöst ha már a helyzetjelzőt bekapcsoltam előtte. Ez a tompított-as dolgot meg felejtsd el, ilyen nincs. Köszönöm Nincsenek gyárilag a kábelek benne,nekem kel majd házilag,de csak azért kérdeztem,mert úgy halottam hogy a ködfényszoróval eggyüt nem lehet használni a tompitottat. Tapasztalatom van már az utólagos bekötésekben,mert majdnem mindent én kötöttem be amivel extráb lett.
daykiller Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Amikor megy a ködös leveszi a tompítottat? Ez hülyeség biztos h nem veszi le egyik autónál se. Ilyet még nem hallottam. Havernak is a pögóba úgy van hogy csak helyzetjelzővel együtt működik a ködös MAGYARUL, csak ha felkapcsolja a helyzet jelzőt akkor tudod bekapcsolni a ködöst. De a ködös nem vesz le tompítottat. Másik a relé lábait kitudod mérni műszerrel mi is ezt tettük 2láb a behúzó tekercsé egy az áram és van egy másik ami nem tudom mi. Továbbá be van neked vezetékelve a ködös cuccai? mert ha nincs akkor vezetékelheted is mint ahogy én is. Mi úgy csináltuk meg hogy csak akkor tudom bekapcsolni a ködöst ha már a helyzetjelzőt bekapcsoltam előtte. Ez a tompított-as dolgot meg felejtsd el, ilyen nincs. Gyárilag is így van. Rajz szerint. Nekem meg ugye gyárilag vannak benne ködösök. Egyik relé kapcsolgatja az első ködösöket, a másik meg azért van, hogy ha helyzetjelző állásban kapcsolod fel az első ködöst, akkor tudod kapcsolni a hátsót is, mert alapból a hátsót csak tompítottal együtt lehet.
yankee Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Gyárilag is így van. Rajz szerint. Nekem meg ugye gyárilag vannak benne ködösök. Egyik relé kapcsolgatja az első ködösöket, a másik meg azért van, hogy ha helyzetjelző állásban kapcsolod fel az első ködöst, akkor tudod kapcsolni a hátsót is, mert alapból a hátsót csak tompítottal együtt lehet. Na igen de nem veszi le a tompítotatt ahogy a kollega írta. Az elsőnek a feltétele a helyzetjelző a hátsónak a tompított. HA lelővei az első a tompit akkor a hátsót besetudodkapcsni szval.... én tudom hogy van gyárilag. Nekem nem teljesen úgy van:D de tom
invictus Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Na igen de nem veszi le a tompítotatt ahogy a kollega írta. Az elsőnek a feltétele a helyzetjelző a hátsónak a tompított. HA lelővei az első a tompit akkor a hátsót besetudodkapcsni szval.... én tudom hogy van gyárilag. Nekem nem teljesen úgy van:D de tom Ez így nem igaz. A hátsó feltétele, hogy be legyen kapcsolva az első. Ha nincs első, akkor a tompított a feltétele.
yankee Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Ez így nem igaz. A hátsó feltétele, hogy be legyen kapcsolva az első. Ha nincs első, akkor a tompított a feltétele. Valszeg én csak azt tudom hog ynekem eddig az volt még nem volt első hogy tompítottal ment a hátsó. Az első meg hejzetjelzővel. De nem ez a lényeg hanem az hogy az első semmi félekép nem lövi le a tompítottat.
astrásgyerek Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 rendben! ahoz le kell majd bontanom az ajtóról a burkolatot? igen le, de nem nagy vész, könnyen lejön :lol: Igen,mivel az ajtóba van benne közvetlen a zárnál és a kábel meg az ajtó között köti össze a kocsival,de az nagyritka hogy eltörjön bármeylik kábel benne! valamelyik hátsó ajtónál valószínűbb a szakadás/beázás :lol: Ott is a kasztni, és az ajtó közötti pár centin szokott inkább gond lenni, mivel az van sok terhelésnek kitéve (ajtó ki-be). :P nekem az okozott sokszor gondot :lol: (tavasszal cserélem is ki a kábeleket :lol: )
astrásgyerek Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 rájöttem, hogy nem jó a sötétített ablak este :lol: :P amikor hazaértem kipakoláskor úgy hagytam a belső világítás kapcsolóját :lol: (nem vettem észre, hogy ég amikor becsuktam a garázsajtót) egész éjjel ment a belső világítás. szerencsére a hátsók is fel voltak kapcsolva mindkét oldalon<_< így a 3 lámpácska szépen leszívta az akkut ma délre, akkor indultam volna vele :lol: így akkut kiszedni, tölteni, majd indítani volt a program :lol: kéne valami elhalványítós dolgot beszereltetni, vagy valami időzítő kapcsolósat inkább :lol: megelőzendő az ilyen eseteket :P időzítőkapcsolósat csinált már valaki? arra gondolok, hogy egyhuzamban a belső világítás ne menjen csak max 15-20 percet?
zotya975 Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 rájöttem, hogy nem jó a sötétített ablak este :lol: :P amikor hazaértem kipakoláskor úgy hagytam a belső világítás kapcsolóját :lol: (nem vettem észre, hogy ég amikor becsuktam a garázsajtót) egész éjjel ment a belső világítás. szerencsére a hátsók is fel voltak kapcsolva mindkét oldalon<_< így a 3 lámpácska szépen leszívta az akkut ma délre, akkor indultam volna vele :lol: így akkut kiszedni, tölteni, majd indítani volt a program :lol: kéne valami elhalványítós dolgot beszereltetni, vagy valami időzítő kapcsolósat inkább :lol: megelőzendő az ilyen eseteket :P időzítőkapcsolósat csinált már valaki? arra gondolok, hogy egyhuzamban a belső világítás ne menjen csak max 15-20 percet? Esetleg meg lehetne próbálni rákötni a rádióra, az lekapcsol 1 óra után. ;)
astrásgyerek Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Esetleg meg lehetne próbálni rákötni a rádióra, az lekapcsol 1 óra után. :P de nekem nem a gyári van, és az is úgy van kötve, hogy ha nincs gyújtás, nem is megy :lol: mondjuk nem is baj. csak ez az időkapcsolós dolog lenne nekem a legjobb. max 15 perc után lekapcsolná a belső világítást :lol:
zotya975 Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 de nekem nem a gyári van, és az is úgy van kötve, hogy ha nincs gyújtás, nem is megy :lol: mondjuk nem is baj. csak ez az időkapcsolós dolog lenne nekem a legjobb. max 15 perc után lekapcsolná a belső világítást :lol: És mi lenne ha lecserélnéd a sima sofitákat ledesre? Kevesebb az áramfelvételük nem? Én is égvahagytam egy éjszakára a multkor, az asszony sms-ezett a buszról amikor látta az udvarban, hogy világítt. Elég kehesen, de beindult.Amúgy a tükörfűtés relé olyan, hogy 10-15 perc után megszakítja a tápot, szerintem ezt lenne a legegyszerűbb, legolcsóbb bekötni. Megszakítod a drótót a a-oszlopnál. Csak mondjuk a belső világításnál, ha jól tudom állandó táp van, és a test van kapcsolva. De biztos meg lehet csinálni. Pont mostanában linkelt be valaki a vateráról egy doboz relét bagóért.
astrásgyerek Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 És mi lenne ha lecserélnéd a sima sofitákat ledesre? Kevesebb az áramfelvételük nem? Én is égvahagytam egy éjszakára a multkor, az asszony sms-ezett a buszról amikor látta az udvarban, hogy világítt. Elég kehesen, de beindult.Amúgy a tükörfűtés relé olyan, hogy 10-15 perc után megszakítja a tápot, szerintem ezt lenne a legegyszerűbb, legolcsóbb bekötni. Megszakítod a drótót a a-oszlopnál. Csak mondjuk a belső világításnál, ha jól tudom állandó táp van, és a test van kapcsolva. De biztos meg lehet csinálni. Pont mostanában linkelt be valaki a vateráról egy doboz relét bagóért. nem is mondasz hülyeséget :lol: a donorban úgyis elektromos tükrök vannak, csak sajna a 94 előtti "kocka" , azt azért nem teszem fel :lol: de ahogy te is mondod, a cuccaiból megoldható lenne :P:lol: Köszi a tippet!! :lol:
J0hnny Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 nem is mondasz hülyeséget :lol: a donorban úgyis elektromos tükrök vannak, csak sajna a 94 előtti "kocka" , azt azért nem teszem fel :lol: de ahogy te is mondod, a cuccaiból megoldható lenne :lol::lol: Köszi a tippet!! :lol: Sokkal szebb az a tükör! :P
astrásgyerek Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Sokkal szebb az a tükör! :lol: nem azt mondtam, hogy csúnya :P éppen csak látni nem lehet úgy benne :lol: a gömbölyűbbet jobban szeretem :lol:
J0hnny Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 nem azt mondtam, hogy csúnya :lol: éppen csak látni nem lehet úgy benne :lol: a gömbölyűbbet jobban szeretem :lol: Hehe!Erről ne itt nyissunk vitát,nekem akkor is a régi a szivem csücske! :P
astrásgyerek Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Hehe!Erről ne itt nyissunk vitát,nekem akkor is a régi a szivem csücske! :lol: :lol: ;) isten ments! :D ha nekem is olyan lett volna rajta, nekem is az tetszene jobban :P :lol: egyezzünk ki abban, hogy ami ASTRA az jó :P :lol: :lol:
J0hnny Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 egyezzünk ki abban, hogy ami ASTRA az jó :P :lol: :lol: Khhhmmm Khmm nem vagyok ennyire elfogult! :lol: De itt az off vége!
hening Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Khhhmmm Khmm nem vagyok ennyire elfogult! :lol: De itt az off vége! Legyen úgy. :lol:
Recommended Posts