Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Mégegy kérdées!

A világítás kapcsolón lévő fényerőszabályzóval a ledek fényerejét is lehet állítani?Csak mert mikor beraktam őket, megpróbáltam és elkezdtek halványodni, majd visszaerősödtek egy pillanat múlva azóta nem reagálnak a "szabályzásra".

Nem aki kicserélte ledesre, azoknak nem működik a halványítás, csak egészen enyhén.

Elküldve
Mégegy kérdées!

A világítás kapcsolón lévő fényerőszabályzóval a ledek fényerejét is lehet állítani?Csak mert mikor beraktam őket, megpróbáltam és elkezdtek halványodni, majd visszaerősödtek egy pillanat múlva azóta nem reagálnak a "szabályzásra".

Nem aki kicserélte ledesre, azoknak nem működik a halványítás, csak egészen enyhén.

Nekem 100°-osan működik a fényerőszabályozás LEDPANELLAL :) ! Ugyan úgy állítom, mint ha sima izzók lennének benne... :) Majd holnap csinálok képeket!

Elküldve
jó ötlet, és akkor mehet a gyíkba

Csak a probléma,h már magát a ködlámpát már a helyére tettem és sajna nem csináltam közben képeket, pillanatnyilag a kábelezéssel vagyok problémában, de azt hiszem ha nehezen is de sikerül majd kiigazodnom a vezetékek közt és csinálok pár képet róluk

Elküldve
Sziasztok!

Úgy döntöttem mégis megprobálkozom magam az első ködlámpa bekötésével. Azt írtátok,h relére is szükség van. Az a kérdés akkor,h 2 db-ot kell vennem,mert kellene egy a hátsóhoz is? Most a biztitáblán a hátsónál nem relé van, hanem valami réz összekötő-panel,de ez gyári lehet én még ehhez nem nyúltam hozzá. Akkor ezt a hátsót is ki kell cserélni relére?

De a kérdés még mindig ugyanaz :)

Elküldve
De a kérdés még mindig ugyanaz :)

Elméletileg elég lenne 1 relé, amit találtál a másik relé helyén az egy rövidzár a hátsóhoz, a másik relé érintkezőit helyettesíti. Azt is érdemes relére cserélni, mert a rövidzárral ha bekapcsoltam az elsőt bekapcsolt a hátsó is. Nem volt a kettő független egymástól.

Elküldve
Elméletileg elég lenne 1 relé, amit találtál a másik relé helyén az egy rövidzár a hátsóhoz, a másik relé érintkezőit helyettesíti. Azt is érdemes relére cserélni, mert a rövidzárral ha bekapcsoltam az elsőt bekapcsolt a hátsó is. Nem volt a kettő független egymástól.

Annak hivatalosan ugy kell működnie. A hátsót tudod külön kapcsolni, de az elsőt csak a hátsóval együtt.

Vagyis igy van a szabály. A hátsó éghet az első nélkül, de az első nem, a hátsó nélkül.

Elküldve
Annak hivatalosan ugy kell működnie. A hátsót tudod külön kapcsolni, de az elsőt csak a hátsóval együtt.

Vagyis igy van a szabály. A hátsó éghet az első nélkül, de az első nem, a hátsó nélkül.

Az lehet, de ha a rövidzárat relére cserélem akkor a kettő független egymástól. Ha jól rémlik elvileg a ködös nem is mehetne a tompított nélkül, mégis elég a helyzetjelzőt felkapcsolni. És ez gyári bekötés.

Elküldve
Nekem 100°-osan működik a fényerőszabályozás! Ugyan úgy állítom, mint ha sima izzók lennének benne... :) Majd holnap csinálok képeket!

Nálad azért működik mert szalagos a megoldásod, nincs minden lednél külön ellenállás. :)

Elküldve

üdv ezen az igen fagyos reggelen mindenkinek :D

nahh kicseréltem a tolató gombát,és jó lett :) remélem ez már nem fog huncutkodni :)

Elküldve

Hali.

x17dtl-hez keresek Bosch generátort.

Az enyém sajnos elfáradt. Terhelés nélkül 13V a töltés, de tompitottal már csak 12.6 V.

Ha bekapcsolom a fűtésventit, akkor a töltésjelző 12V ot mutat. Vagyis nagyon car. :)

Ha valaki tud, esetleg van neki, kérem jelezze.

Köszi.

Elküldve

Olyan kérdésem lenne, hogy a műszerfalon levő gyári utánfutó visszajelzésbe hogyan lehet életet lehelni? Elég csak egy spec relé, vagy vezetékezni is kellene valamit? :)

Elküldve
Nekem 100°-osan működik a fényerőszabályozás! Ugyan úgy állítom, mint ha sima izzók lennének benne... ;) Majd holnap csinálok képeket!

mert te... B) a ledpanelod nem egy led terhelését adja a cuccnak és azért :D

és ha még egyszer ezzel fogsz villogni (így félrevezetve az érdeklődőket), szerintem indítványozni fogom Heningnél, hogy törölje a hülyeségedet :)

Csak a probléma,h már magát a ködlámpát már a helyére tettem és sajna nem csináltam közben képeket, pillanatnyilag a kábelezéssel vagyok problémában, de azt hiszem ha nehezen is de sikerül majd kiigazodnom a vezetékek közt és csinálok pár képet róluk

a beépítés szerintem annyiraadott, hogy azzal lesza leg kevesebb gond, meg a többieknek arról van kép. a vezetékelésnél csinálj párat, ha tudsz :P

üdv ezen az igen fagyos reggelen mindenkinek :lol:

nahh kicseréltem a tolató gombát,és jó lett :lol: remélem ez már nem fog huncutkodni :)

öröm bódotág :lol:

ilen csatlakozót keresnék pirosba feketébe, ha valaki tudna segíteni ebben THX lenne

cap1085fe_med.jpg

Elküldve
mert te ... :P a ledpanelod nem egy led terhelését adja a cuccnak és azért B)

és ha még egyszer ezzel fogsz villogni (így félrevezetve az érdeklődőket), szerintem indítványozni fogom Heningnél, hogy törölje a hülyeségedet :)

a beépítés szerintem annyiraadott, hogy azzal lesza leg kevesebb gond, meg a többieknek arról van kép. a vezetékelésnél csinálj párat, ha tudsz :lol:

öröm bódotág ;)

:) :D :lol: :lol:

Elküldve

sziasztok!nem tudtam,hol tegyem fel a érdésem,így hár ide írok!

nem tudja valaki megmondani,hogy a fűtőventillátorkapcsolóját hogy kell leszedni?

le akarom szedni a műszerfalat de ezt az egyet nem sikerül lepattintanom,hogy alatta kicsavarjam a csavart...

(96-os astra)

Elküldve
am hol van ez a csati?? :) ,nem is láttam még efélét :)

nem az autóban kell keresni, ez egy régifajta hangszórócsatlakozó.

sziasztok!nem tudtam,hol tegyem fel a érdésem,így hár ide írok!

nem tudja valaki megmondani,hogy a fűtőventillátorkapcsolóját hogy kell leszedni?

le akarom szedni a műszerfalat de ezt az egyet nem sikerül lepattintanom,hogy alatta kicsavarjam a csavart...

(96-os astra)

ugyan úgy, mint a lámpa kapcsolójának a fejét.

kihúzod, akkor alu lesz egy lyuk, oda csavarhúzót berakod, és nyomni kell erősen, közbenmeg húzni, elég nehézkesen jön le de megoldható, alatta viszont már nem lesz csavar, ne lepődj meg :D

Elküldve
nem az autóban kell keresni, ez egy régifajta hangszórócsatlakozó.

ugyan úgy, mint a lámpa kapcsolójának a fejét.

kihúzod, akkor alu lesz egy lyuk, oda csavarhúzót berakod, és nyomni kell erősen, közbenmeg húzni, elég nehézkesen jön le de megoldható, alatta viszont már nem lesz csavar, ne lepődj meg :)

köszi a segítséget!kerestem a kis résben a csavart,de nem volt,nem gondoltam,hogy "csak" nyomni kell :)

Elküldve

Üdv All!

Segítséget kérnék az elektromos ablak szerkezetek bekötéséhez!

Párba kötöttem már amit kell,de nem üzemel!

A kapcsolók led-jei világítanak,a vezeték megkapja a feszültséget gombnyomásra(rámértem a vezetékre ami az elektronikához csatlakozik),de az elektronika nem adja tovább a motornak!

A motorok letesztelve elektronika nélkül és hibátlanok!

Szereztem már másik elektronikákat,de helyzetem így is változatlan!

Segítségeteket előre is köszi!

Elküldve
Üdv All!

A kapcsolók led-jei világítanak,a vezeték megkapja a feszültséget gombnyomásra(rámértem a vezetékre ami az elektronikához csatlakozik),de az elektronika nem adja tovább a motornak!

Ezt így nagyon nehéz , ha van kapcsolási rajzod, azzal kéne átnézni, hogy a drótok a megfelelő csatiban, jó helyre mennek-e.

Elküldve
Olyan kérdésem lenne, hogy a műszerfalon levő gyári utánfutó visszajelzésbe hogyan lehet életet lehelni? Elég csak egy spec relé, vagy vezetékezni is kellene valamit? :)

Ha be van vezetékezve a kisebbik stekker 6-os pinje, akkor elvileg csak izzó kell bele, legalábbis a rajz szerint közvetlen a villogórelére csatlakozik ("C" pontjára)...

Üdv All!

megkapja a fix tápot is az elektronika???

Elküldve
Ha be van vezetékezve a kisebbik stekker 6-os pinje, akkor elvileg csak izzó kell bele, legalábbis a rajz szerint közvetlen a villogórelére csatlakozik ("C" pontjára)...

Köszi majd rápillantok.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.