astrásgyerek Elküldve Szeptember27, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2009 .... Amúgy ez milyen kijelző? 1 részből áll középen egy pici kijelzővel amin csak óra van, vagy hosszú kijelzős ami szöveget is kiír, vagy esetleg hőmérős 3részes? :rolleyes: olyat még nem is láttam <_< a' meg milyen :D (a másik két fajta van nekem is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember27, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2009 olyat még nem is láttam :rolleyes: a' meg milyen <_< (a másik két fajta van nekem is) keresek róla fényképet is, mert láttam már. Ezt a képet kezelésiből loptam ki. (tudomtudom... ha nagyon jogsértek akkor törlje a modi) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joker22 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 http://kepfeltoltes.hu/090928/ora_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ijen a kijelző, és meg fogom próbálni a két gombos módot koszönöm a gyors választ :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ids296 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Valaki mondja már meg, mi az az útszakasz-frekvenciaadó. A villanókód 24-es hibakódra ezt hozza ki Astra F-nél. Illetve azt, hogy nincs impulzus. Egyéb hiba nincs, motorfék üzemben villan fel néha a sárga lámpa. Nem az AGR (vagy AGF?)szelep, vagy mifene lesz, olyan ezen a kocsin nincs, azt már olvastam, hogy az okozhat ilyen tünetet. Nem rángat, nem fogyaszt sokat, csak zavar, mikor éjszaka a képembe világít a sárga fény. Ha nem jutok előrébb, leragasztom a visszajelzőt és boldogság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Valaki mondja már meg, mi az az útszakasz-frekvenciaadó. A villanókód 24-es hibakódra ezt hozza ki Astra F-nél. Illetve azt, hogy nincs impulzus. Egyéb hiba nincs, motorfék üzemben villan fel néha a sárga lámpa. Nem az AGR (vagy AGF?)szelep, vagy mifene lesz, olyan ezen a kocsin nincs, azt már olvastam, hogy az okozhat ilyen tünetet. Nem rángat, nem fogyaszt sokat, csak zavar, mikor éjszaka a képembe világít a sárga fény. Ha nem jutok előrébb, leragasztom a visszajelzőt és boldogság. Neked is szevasz! :rolleyes: Az útszakasz jeladót a műszerfal hátoldalán találod. Alatta helyezkedik el a km óra spirál bemenete. Legegyszerűbben úgy javíthatod, ha veszel egy bontott órát ugyanazzal a W számmal mint a tied, és kicseréled. Az aláírásodba pedig írd be a motorkódodat, a könnyebb segítségnyujtás végett. A motorszám első 5-6 karaktere (pl C14NZ, X16XEL). Ezt a vezérlőpultban megteheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joker22 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Helló.Beszéltek a volt tulajdonosal aki azt mondta hogy azután jelent meg az hogy minden karakter világit miutan a kerek gombot lenyomva tartották huzamosabb ideig hogy miért azt nem tudom :rolleyes: . Tehát most igy néz ki a kijelző (photoshoppoltam...): http://kepfeltoltes.hu/090928/ora_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
ids296 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Neked is szevasz! :rolleyes: Az útszakasz jeladót a műszerfal hátoldalán találod. Alatta helyezkedik el a km óra spirál bemenete. Legegyszerűbben úgy javíthatod, ha veszel egy bontott órát ugyanazzal a W számmal mint a tied, és kicseréled. Az aláírásodba pedig írd be a motorkódodat, a könnyebb segítségnyujtás végett. A motorszám első 5-6 karaktere (pl C14NZ, X16XEL). Ezt a vezérlőpultban megteheted. Na szevasz! Most fórumozok itt először, ezért bénázok, az üdv is ezért maradt le. Mikor először próbálkoztam még megvolt, ez kb. a harmadik futam, úgyhogy bocs. Na szóval mit határoz egyáltalán ez a jeladó bigyó? Kösz a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Helló.Beszéltek a volt tulajdonosal aki azt mondta hogy azután jelent meg az hogy minden karakter világit miutan a kerek gombot lenyomva tartották huzamosabb ideig hogy miért azt nem tudom <_< . Tehát most igy néz ki a kijelző (photoshoppoltam...): http://kepfeltoltes.hu/090928/ora_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg igen, olyankor először elvileg felvillantja az ótó sebességét (kiírja utána hogy kph-ban értette) aztán az összes karaktert felvillantja (jelenlegi állapot) és utána kéne visszaállnia magától normál üzemmódba. Nekem is felvillantja az össz karaktert (kijelző teszt jellegű megmozdulás) aztán 2-3 másodperc múlva visszaáll :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Na szevasz! Most fórumozok itt először, ezért bénázok, az üdv is ezért maradt le. Mikor először próbálkoztam még megvolt, ez kb. a harmadik futam, úgyhogy bocs. Na szóval mit határoz egyáltalán ez a jeladó bigyó? Kösz a segítséget! Ez mondja meg a motorvezérlő computernek (ECU), meg ha lenne fedélzeti computered annak is az autó sebességét, ill. azt, hogy egyáltalán halad az autó. Az órában azon a tengelyen vannak a jeladó fényvisszaverő felületei, amit a kilométeróra-spirál hajt, így ha nem megy a spirál, akkor is ez lesz a jelenség. Ilyenkor a motorvezérlő vészüzemmódba kapcsol, ami nagyobb fogyasztással és kevésbé dinamikus haladással jár, úgyhogy érdemes utánanézni a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 igen, olyankor először elvileg felvillantja az ótó sebességét (kiírja utána hogy kph-ban értette) aztán az összes karaktert felvillantja (jelenlegi állapot) és utána kéne visszaállnia magától normál üzemmódba. Nekem is felvillantja az össz karaktert (kijelző teszt jellegű megmozdulás) aztán 2-3 másodperc múlva visszaáll :rolleyes: nem lehet, hogy beragadtak a gombok??? <_< kéne neki egy takarítást nyomni elsőkörben!! Hátha segít! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Ez mondja meg a motorvezérlő computernek (ECU), meg ha lenne fedélzeti computered annak is az autó sebességét, ill. azt, hogy egyáltalán halad az autó. Az órában azon a tengelyen vannak a jeladó fényvisszaverő felületei, amit a kilométeróra-spirál hajt, így ha nem megy a spirál, akkor is ez lesz a jelenség. Ilyenkor a motorvezérlő vészüzemmódba kapcsol, ami nagyobb fogyasztással és kevésbé dinamikus haladással jár, úgyhogy érdemes utánanézni a dolognak. Oké, most akkor nekem meg van kergülve a jeladóm, pontosabban valszeg nem kompatibilis a Delco-VDO , mert dupla annyit ír a kijelző sebességben mint a valós. Ebből lehet valami téves infója az ECU-nak? Vagy csak engem ejt át? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Oké, most akkor nekem meg van kergülve a jeladóm, pontosabban valszeg nem kompatibilis a Delco-VDO , mert dupla annyit ír a kijelző sebességben mint a valós. Ebből lehet valami téves infója az ECU-nak? Vagy csak engem ejt át? Sztem nem zavarja. Valszeg az új órád 16 impulzusos, a kijelző meg a 8-ashoz való. Azt nem tudom, hogy a TID-et át lehet-e állítani vhogy :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 És akkor mi van, ha benyomom a TID mindkét gombját, és bármilyen sebességgel is haladok, CSAK 00KM/h-t mutat? <_< valószínű, hogy nem jó a cucc az órában? :D vagy a TID-el van baj? (másképp a TID működik rendesen) Annyira nem égetően fontos, de azért szeretem, ha minden műxik a kocsiban :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 És akkor mi van, ha benyomom a TID mindkét gombját, és bármilyen sebességgel is haladok, CSAK 00KM/h-t mutat? <_< valószínű, hogy nem jó a cucc az órában? :D vagy a TID-el van baj? (másképp a TID működik rendesen) Annyira nem égetően fontos, de azért szeretem, ha minden műxik a kocsiban :rolleyes: Kösz, akkor megnyugodtam, ha lesz időm belefaragom a régi órát az új műszeregységbe, mert az jól mutatta a sebességet, át is akartam rakni, hogy ne hamisítsam meg a megtett kilómétert, de ugye delco-vdo nem megy át a másikba. Inkább átpörgettem az új órát. De akkor majd valahogy belereszelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 És akkor mi van, ha benyomom a TID mindkét gombját, és bármilyen sebességgel is haladok, CSAK 00KM/h-t mutat? <_< valószínű, hogy nem jó a cucc az órában? :D vagy a TID-el van baj? (másképp a TID működik rendesen) Annyira nem égetően fontos, de azért szeretem, ha minden műxik a kocsiban :rolleyes: Neked lehet, hogy nincs is sebességjeladó a kilométerórád hátulján, dieselnek nem létszükséglet, ezért le is hagyták némelyikről. Fordszámmérős egyébként? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 És akkor mi van, ha benyomom a TID mindkét gombját, és bármilyen sebességgel is haladok, CSAK 00KM/h-t mutat? <_< valószínű, hogy nem jó a cucc az órában? :D vagy a TID-el van baj? (másképp a TID működik rendesen) Annyira nem égetően fontos, de azért szeretem, ha minden műxik a kocsiban :rolleyes: Akkor vagy rossz, vagy egyszerűen csak Pepének má' megin' igaza van -_- : ...dieselnek nem létszükséglet, ezért le is hagyták némelyikről... Nekem se mutat csak 00-át ha vígasztal B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Akkor vagy rossz, vagy egyszerűen csak Pepének má' megin' igaza van <_< : Nekem se mutat csak 00-át ha vígasztal :D -_- Ja a dieselből jópár dolgot kihagytak, gyujtás, gyertyák, kábelek, mondhatni lebutított benzines. :rolleyes: Viccen kívül, meg kell nézni a műszeregység hátulját. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Akkor vagy rossz, vagy egyszerűen csak Pepének má' megin' igaza van :rolleyes: : Vagy még az lehet, hogy ha eredetileg DID kijelző volt a kocsiban, és utólag lett TID-re cserélve, nincs benne az a vezeték a csatijában (nekem se volt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Az a sebességjeladó befolyásolja a kocsi/motor működését is haladás közben vagy csak információs jellegű adatokat szolgáltat? Honnan jön a jel, hol van az érzékelője? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Az a sebességjeladó befolyásolja a kocsi/motor működését is haladás közben vagy csak információs jellegű adatokat szolgáltat? Honnan jön a jel, hol van az érzékelője? Az órában van a jeladó-érzékelő a bowden forgat egy tárcsát egy kis biszbasz meg veszi a jeleket. Az a fekete T-az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ids296 Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Ez mondja meg a motorvezérlő computernek (ECU), meg ha lenne fedélzeti computered annak is az autó sebességét, ill. azt, hogy egyáltalán halad az autó. Az órában azon a tengelyen vannak a jeladó fényvisszaverő felületei, amit a kilométeróra-spirál hajt, így ha nem megy a spirál, akkor is ez lesz a jelenség. Ilyenkor a motorvezérlő vészüzemmódba kapcsol, ami nagyobb fogyasztással és kevésbé dinamikus haladással jár, úgyhogy érdemes utánanézni a dolognak. Sokat segítettél. Danke! Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Az órában van a jeladó-érzékelő a bowden forgat egy tárcsát egy kis biszbasz meg veszi a jeleket. http://kepfeltoltes.hu/090928/DSC00010_2__...ltoltes.hu_.jpg Az a fekete T-az. Vagyis ez csak infot szolgál a sofőrnek és nem befolyásolja a motor működését haladás közben, ugye!? Azért kérdezem mert ha üresben beletaposok a gázpedálba akkor simán felpörög a motor viszont haladás közben van az a pillanatnyi "bedadogás/fulladozás"...vagyis nem olyan egyenletesen veszi a fordulatot.. Persze, ennek lehet több oka is talán, csak puhatolózok mert nem nagyon van "zsé" extra kiadásokra...pedig lehet, hogy lambda/katalizátor és azok sem olcsók... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Neked lehet, hogy nincs is sebességjeladó a kilométerórád hátulján, dieselnek nem létszükséglet, ezért le is hagyták némelyikről. Fordszámmérős egyébként? igen fordulatszámmérősre cseréltem ki az eredetit! De maga a KM óra maradt!!! a 2 km óra (én áttettem az eredeti km órámat a fordulatszámmérősbe, hogy ne kelljen tekergetni: http://img10.tar.hu/ujlakimisi/img/38882159.jpg#3 itt van képekben, szerintem van mind a kettőn olyan jeladó! a km spirál feletti az nem? http://img10.tar.hu/ujlakimisi/img/38882154.jpg#3 http://img10.tar.hu/ujlakimisi/img/38882155.jpg#3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Vagyis ez csak infot szolgál a sofőrnek és nem befolyásolja a motor működését haladás közben, ugye!? Azért kérdezem mert ha üresben beletaposok a gázpedálba akkor simán felpörög a motor viszont haladás közben van az a pillanatnyi "bedadogás/fulladozás"...vagyis nem olyan egyenletesen veszi a fordulatot.. Persze, ennek lehet több oka is talán, csak puhatolózok mert nem nagyon van "zsé" extra kiadásokra...pedig lehet, hogy lambda/katalizátor és azok sem olcsók... :rolleyes: Befolyásolja. Amíg mozgásban van az autó, innen érzékeli az ECU és emeltebb alapjáratot tart. Amint megállt, beáll az eredeti alapjáratra. Persze ez csak üzemi hőmérsékleten igaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Befolyásolja. Amíg mozgásban van az autó, innen érzékeli az ECU és emeltebb alapjáratot tart. Amint megállt, beáll az eredeti alapjáratra. Persze ez csak üzemi hőmérsékleten igaz. Ez esetben azt a fordulatszám ingadozást is okozhatja amikor megállok illetve üresben gurulok, ugye? Lehet ott valamit ellenőrizni, ki lehet zárni/meg lehet állapitani valahogy hogy van-e ott valami bibi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts