Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Valaki látott olyat, hogy a két oldalonn hátramenő kábelkötegben mind a két oldalon, oszlop melett van 1-1 csati szabadonn és az oszlopba is bemegy asszem 2 kábel mind a két oldalon (c16nz, 93).

Mert ha látott és tudja, hogy micsoda, nekem nem árulná el??

Kikészitnek ezek a mindenfele logó magányos csatlakozók.

köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/090905/5591300...ltoltes.hu_.jpg

A felső az szerintem a hátsó lámpás kapaszkodóknak megy, a másik talán a központizáré lenne.

Elküldve
A felső az szerintem a hátsó lámpás kapaszkodóknak megy, a másik talán a központizáré lenne.

Asszem igazad van, mivel van központi zár az ótóban.

Ezek szerint az autómban full extrás kábelezés van mert még rengeteg ilyen rejtélyes csati van.

Köszi

Elküldve
Asszem igazad van, mivel van központi zár az ótóban.

Ezek szerint az autómban full extrás kábelezés van mert még rengeteg ilyen rejtélyes csati van.

Köszi

Bár nekem is gyári központim van, de a hátsó ajtókba nálam direktbe mennek a vezetékek, ahogy megfigyeltem... :lol:

Elküldve

Bár nekem nem jön be a kép, a kapszkodós világítás csatiját, én a biztonsági öv feltkercselőjét védő szürke szivacs mögött találtam meg.

Elküldve
Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :D Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén.

ahha, hogyne... Hogy az Zolika elképzelte :D :D :P Nekem pl. valamelyik észlény előd jóvoltából B oszloptól hátrafelé gyakorlatilag csak zöld-barna drótom van... :lol: A központizár motorjától kezdve a hátsó hangszórókon keresztül az ablatörlőig minden zöld-barna. Ha találkoznk azzal a mesterrel aki ezt összehozta tutira zöld-barnára verném :lol:

(ettől függetlenül gyárilag is vannak egyformák. Egy idő után elfogynak a színek és a 4 színből álló kombókat már nincs pofájuk bevetni a gyáraknak remélhetőleg :lol: )

Elküldve
ahha, hogyne... Hogy az Zolika elképzelte ;) ekem pl. valamelyik észlény előd jóvoltából B oszloptól hátrafelé gyakorlatilag csak zöld-barna drótom van... :lol: A központizár motorjától kezdve a hátsó hangszórókon keresztül az ablatörlőig minden zöld-barna. Ha találkoznk azzal a mesterrel aki ezt összehozta tutira zöld-barnára verném

(ettől függetlenül gyárilag is vannak egyformák. Egy idő után elfogynak a színek és a 4 színből álló kombókat már nincs pofájuk bevetni a gyáraknak remélhetőleg :lol: )

Ne bántsátok nah!!! ;) Ő csak jót akart, segíteni.... :D

Ő sem tudhat mindent ;)

Főleg nem én, mert ha elém tennének egy autó kapcsolási rajzot, tutira kéne egy nap, amíg megtudnám hogy is kell tartani a kezemben :lol: :P :D :D Azért ettől ő jobban ért hozzá ;) :lol:

Vagy az is lehet, hogy ki tudja? :D :D ;)

Elküldve

Sziasztok! Mostanában olyat csinál az autóm, hogy meleg motornál ha leállítom és rövid időn belül (kb 5 perc) újra be akarom indítani akkor nem indul! (Nem is teker)

Ha várok vele egy pár percet akkor pedig simán indul.

Ha valakinek volt már ilyen akkor segíthetne, hogy mi lehet a baj.

1.6 16V (1998) X16XEL

Előre is köszi a választ!

Pótoltam a motorkódot!

Elküldve
Sziasztok! Mostanában olyat csinál az autóm, hogy meleg motornál ha leállítom és rövid időn belül (kb 5 perc) újra be akarom indítani akkor nem indul! (Nem is teker)

Ha várok vele egy pár percet akkor pedig simán indul.

Ha valakinek volt már ilyen akkor segíthetne, hogy mi lehet a baj.

1.6 16V (1998)

Előre is köszi a választ!

Pontos motorkódot írj, hogy a fejesek tudjanak differenciál diagnózist felállítani. :lol:

Elküldve

Sziasztok!

Latom itt nagyon belegabalyodtatok a computer mizériába:D had kerdezzek mar kicsit.

Ez a fogyasztasmeros computer konkrétan milyen plusz dolgokat igenyel?

Kiszedem régit beteszem ujat es ablaktorlokar csere a gombok miatt és megy is vagy kell valamit forrasztgatni?

Olvastam hogy van ilyen computer 8000Ft egyik forumozo krealja de lehet rosszul ertettem.

Illetve Isuzu 1.7 TDS kompatibilis a dolog?

Elküldve
Sziasztok!

Latom itt nagyon belegabalyodtatok a computer mizériába:D had kerdezzek mar kicsit.

Ez a fogyasztasmeros computer konkrétan milyen plusz dolgokat igenyel?

Kiszedem régit beteszem ujat es ablaktorlokar csere a gombok miatt és megy is vagy kell valamit forrasztgatni?

Olvastam hogy van ilyen computer 8000Ft egyik forumozo krealja de lehet rosszul ertettem.

Illetve Isuzu 1.7 TDS kompatibilis a dolog?

GyIK-ben találsz róla leírást, ahol gyakorlatilag megtudhatod, hogy mi kell hozzá.

Dízelbe nem megoldható ez sajnos, abban nincs ECU, ami a fogyasztásjelet küldené a fedélzetinek.

Elküldve
GyIK-ben találsz róla leírást, ahol gyakorlatilag megtudhatod, hogy mi kell hozzá.

Dízelbe nem megoldható ez sajnos, abban nincs ECU, ami a fogyasztásjelet küldené a fedélzetinek.

kááár akkor tárgytalan fordulat nem annyira erdekel az latom amugy is :lol:

köszi a valaszt :lol:

Elküldve
Fogyasztásjel != fordulatszám. :lol:

Igen, dieselnél nagyjából arányos lehet. Pontos megoldás az lenne, ha egy megfelelő érzékenységű átfolyásmérőt lehetne tenni az üzemanyagvezetékbe.

Elküldve
Igen, dieselnél nagyjából arányos lehet. Pontos megoldás az lenne, ha egy megfelelő érzékenységű átfolyásmérőt lehetne tenni az üzemanyagvezetékbe.

Őőő... bocsika. :lol:

Megfeledkeztem, hogy nem kockákkal teli helyen vagyok, oszt úgy írtam a nem egyenlőt (!=) ahogy azt némelyik programnyelvben kell. :lol:

Szóval azt akartam érzékeltetni, hogy a fogyasztásjel nem egyenlő a fordulatszám jelével.

Egyébként szerintem ott sem mindegy az a jel. Mivel ha emelkedőn mész, akkor jobban taposod a lelkét a dízelnek is, hogy tartsa a sebességet, ahogy benzinnél is és a benzinesnél egyből ugrik a pillanatnyi fogyasztás értéke. Tehát igazából gázpedálnyomás függő szerintem. :lol:

Szóval bocsi, akit megtéveszettem, egész héten programoztam, oszt kicsit az agyamra ment már. :P :lol:

Elküldve

na most osszezavartatok srácok :lol:

fordulat nem egyenlo fogyasztassal - szerintem fordulatot latok a fordulatszammeron igaz analog de mondjuk az annyira nem is izgat.

En fogyasztasra lennek kivancsi!!!

Elküldve
na most osszezavartatok srácok :D

fordulat nem egyenlo fogyasztassal - szerintem fordulatot latok a fordulatszammeron igaz analog de mondjuk az annyira nem is izgat.

mi sem egyszerűbb :D

Telitankolod, mész vele párszáz km-t, és kiszámolod mennyit evett :lol: :lol: :lol:

Tudom, hogy nem erre gondoltál, de ez is az, igaz nem a pillanatnyi, de nah, nem kapunk meg mindent amit akarunk :lol: :P :D

Elküldve
na most osszezavartatok srácok :lol:

De a benzinesekben az ECU (motorvezérlő egység) a fedélzetinek már egy összegzett fogyasztási jelet küld, nem a fordulatszámot. :lol:

Elküldve
Az este hosszabb idôn át álltam egy helyben, elindult a venti. A töltésjelzô meg facán parázslott. Igaz annyira, hogy nappal nem is látszana de akkor is.... :lol:

Nekem is volt így egy időben... Kezdtem temetni a generátort, pár hónapig mingid parázslott, ha bekapcsoltam valami fogyasztót... :lol: Egyszer poénból feszítettem az ékszíjon és utána még vasalót is köthettem az aksira, akkor sem parázslott... :lol: Én meg majdnem vettem egy másik generátort. :lol:

Elküldve
Nekem is volt így egy időben... Kezdtem temetni a generátort, pár hónapig mingid parázslott, ha bekapcsoltam valami fogyasztót... :lol: Egyszer poénból feszítettem az ékszíjon és utána még vasalót is köthettem az aksira, akkor sem parázslott... :lol: Én meg majdnem vettem egy másik generátort. :lol:

Néha néha parázslik egy kicsit, de diódahíd, töltés minden le volt mérve és okés. Amíg nem csinálja minden alkalommal addig nem piszkálom. :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.