FPepe Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Oké, de a fordulatszámmérőssel miért nem írta ki rendesen a sebességet? Abban meg csak simán rossz volt? Ezek szerint mégiscsak az a megoldás, hogy régi VDO-ós műszeregységből, átfarigcsálom kompletten az órát az új DELCO-ba. De akkor megint pörgetnem kell az aktuális óraállásra. :lol: Miért zavar ez Téged? Ha teszel bele egy BC-t, azt hozzá lehet állítani a műszeregységhez. De magán az órán nem lehet megnézni milyen a jeladó? Vagy pl kimérni multiméterrel? Kiszedni a csatit a kijelzőből, és alapjáraton mérni egy frekit a műszerrel? Nagyon egszerű: leveszed a sebességmérő műszer hátuljáról a jeladót, a lyukon benézve látod, hogy belül az a fényvisszaverő felületekkel ellátott tányér milyen sűrűségű a régihez képest. Maga a jeladó sztem ugyanolyan mindegyiken, nincs értelme cserélni. nekem a TID ezeket mutatja, ha benyomom egyszerre a kér gombját: így sorrendben: 1. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC034...ltoltes.hu_.jpg A kérdésem az lenne mit jelent az "F 12" ?? :lol: ( Az F folyamatosan ottmarad, a 12 villog 2x ) 2. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC033...ltoltes.hu_.jpg mit jelent az "F 95" ?? :lol: ( Az F folyamatosan ottmarad, a 95 villog 2x ) 3. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC034...ltoltes.hu_.jpg És itt meg kiírja a km/h-t 4. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC033...ltoltes.hu_.jpg és így fejezi be, majd visszatér alapállásba! Mit jelent a két villogó szám? :lol: Köszi! Az F12 a diagnózis kezdete, ugyanúgy, mint hibakód-kivillogtatásnál. Az F95 a rádióval való kommunikáció hibájára utal.
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Az F12 a diagnózis kezdete, ugyanúgy, mint hibakód-kivillogtatásnál. Az F95 a rádióval való kommunikáció hibájára utal. aha, szóval akkor semmi vészes dolog, már megíjedtem :lol: Köszi a választ!
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Miért zavar ez Téged? Ha teszel bele egy BC-t, azt hozzá lehet állítani a műszeregységhez. Konkrétan ez nem zavar, csak nem tudtam nem okoz-e más galibát. De azért holnap kicserélem. :lol:
a_lajos Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Hali!! Van valakinek plazmás órája a müszerfalban? Érdekelnének a tapasztalatai! (mielőtt beleugranék a vásárba) Köszi
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Az F12 a diagnózis kezdete, ugyanúgy, mint hibakód-kivillogtatásnál. Az F95 a rádióval való kommunikáció hibájára utal. és az 'F 171' mire utal? :lol:
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Mi lehet ez a csati szerintetek?? C16NZ CD felszereltség..... jobb oldalt az első ajtónál a műszerfal alatt van, és csak úgy lóg :lol:
daykiller Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/MI_EZ-...ltoltes.hu_.jpg Mi lehet ez a csati szerintetek?? C16NZ CD felszereltség..... jobb oldalt az első ajtónál a műszerfal alatt van, és csak úgy lóg :lol: Azthiszem nálam is lóg egy ilyen csati, de passzolom én is, hogy mi lehet. :lol:
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 csak hogy tisztázzuk: DID és TID: DID: Megcsináltam, hogy állandóan mutassa a dátumot: (ahogy azt ti mondtátok :lol: ) ezt kellett elvágni: és azóta így jelez:
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Mi lehet ez a csati szerintetek?? C16NZ CD felszereltség..... jobb oldalt az első ajtónál a műszerfal alatt van, és csak úgy lóg :lol: Ha nagyon kiváncsi vagy rá, íd le a vezetékek színeit, aztán kibgarászom a kapcsolási rajzokon hogy mi lehet.
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Ha nagyon kiváncsi vagy rá, íd le a vezetékek színeit, aztán kibgarászom a kapcsolási rajzokon hogy mi lehet. jaj, dehogy is, nem szeretnék senkinek plussz munkát adni :lol: csak gondoltam hátha valaki ráismer egyből.... ezen nehogy törd magad, úgyis bontásra szánt autó! :lol: csak nem műxik a jobb ablakemelő, és gondoltam, nem-e e miatt.... :lol: de lehet, köze sincs hozzá :lol:
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 jaj, dehogy is, nem szeretnék senkinek plussz munkát adni :lol: csak gondoltam hátha valaki ráismer egyből.... ezen nehogy törd magad, úgyis bontásra szánt autó! :D csak nem műxik a jobb ablakemelő, és gondoltam, nem-e e miatt.... :lol: de lehet, köze sincs hozzá :lol: Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :P Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén.
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :P Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén. köszike, rendes vagy :D holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :lol: , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol: daykiller is írta, hogy lehet neki is lóg az a csati.... :lol:
a_lajos Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 köszike, rendes vagy :lol: holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :lol: , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol: daykiller is írta, hogy lehet neki is lóg az a csati.... :lol: Nekem is lóg egy ilyen (c16nz) és még 1 kisebb mellette de még én sem tudom, hogy mire jó.
daykiller Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :D Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén. Már nem egy sárga-piros vezeték kombinációval találkoztam a kocsiban... :lol: köszike, rendes vagy :D holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :P , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol: daykiller is írta, hogy lehet neki is lóg az a csati.... :lol: Ez a csati az ami üresen lóg nálam.
a_lajos Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 csak hogy tisztázzuk: DID és TID: ... Ez a müvelet, érvényes a 93- as c14nz-re is?? Azonn hőmérsékletet nem mutat csak az órát meg a dátumot, ha nincs bekapcsolva szterejó. De jó lenne ha mutatna mindent és még a zene is menne. Lehetséges ez?? :lol:
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Már nem egy sárga-piros vezeték kombinációval találkoztam a kocsiban... :lol: Lehetséges, én csak paraszti logikára támaszkodva mondtam, hogy mindenből csak egy van. De abban a csatiban jópár vezeték fut, csak ki lehet totózni hova mennek.
daykiller Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Lehetséges, én csak paraszti logikára támaszkodva mondtam, hogy mindenből csak egy van. De abban a csatiban jópár vezeték fut, csak ki lehet totózni hova mennek. Figyelni kell a számozást és hogy melyikre milyen színű megy, oszt keresni a rajzon. :lol: Én úgy szoktam, hogy becélzok egy pin-t, és keresgélem a rajzon, hogy van-e olyan, ha találok, akkor a színt nézem, ami ügye az angol rajzon is németként van feltüntetve.
Breki Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Már nem egy sárga-piros vezeték kombinációval találkoztam a kocsiban... :lol: ezt már én is mondani akartam, csak nem szerettem volna zotyát elkedvetleníteni :lol: pl. a sárga-piros kombinációból van kettő a bal oldali küszöbborítás alatt is, mindkettő más funkcióval, fekete-fehér meg a bal oldalon a nagystekkerben van kb.5! csak példaként! annyiban lehet talán általánosítani, hogy ha piros+x színű vezetéket találsz akkor valszeg fix 12V-ot találsz rajta, ha fekete+x színű akkor gyk-val kapcsolt, de még ez sem 100%. :lol:
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Figyelni kell a számozást és hogy melyikre milyen színű megy, oszt keresni a rajzon. :lol: Én úgy szoktam, hogy becélzok egy pin-t, és keresgélem a rajzon, hogy van-e olyan, ha találok, akkor a színt nézem, ami ügye az angol rajzon is németként van feltüntetve. Számozást, pint? Jobban vágod mint én, keresd meg te! :lol: Én simán csak a vezeték színkombinációjából indulok ki. Ha saját kocsi lenne meg visszabontanám hova megy-honnan indul ki. De visszabontom Astrásgyerekét is szívesen. :lol: Meg kénne nézni ezeket a színeket a vezetőoldali lábtérben található nagy szürke-fekete csatiknál.
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 ezt már én is mondani akartam, csak nem szerettem volna zotyát elkedvetleníteni :lol: pl. a sárga-piros kombinációból van kettő a bal oldali küszöbborítás alatt is, mindkettő más funkcióval, fekete-fehér meg a bal oldalon a nagystekkerben van kb.5! csak példaként! annyiban lehet talán általánosítani, hogy ha piros+x színű vezetéket találsz akkor valszeg fix 12V-ot találsz rajta, ha fekete+x színű akkor gyk-val kapcsolt, de még ez sem 100%. :lol: Vigyázz, mert van pölö piros-fekete, meg fekete-piros. Nem nagy az eltérés a sávok szélességében.
Breki Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Vigyázz, mert van pölö piros-fekete, meg fekete-piros. Nem nagy az eltérés a sávok szélességében. így van! ezért kell a rajz :lol:
daykiller Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Számozást, pint? Jobban vágod mint én, keresd meg te! :lol: Én simán csak a vezeték színkombinációjából indulok ki. Ha saját kocsi lenne meg visszabontanám hova megy-honnan indul ki. De visszabontom Astrásgyerekét is szívesen. :lol: Meg kénne nézni ezeket a színeket a vezetőoldali lábtérben található nagy szürke-fekete csatiknál. Nem írtam le a vezeték színeket és nem is keresgéltem, elvoltam én a BC bekötésével, így is rám sötétedett. A másik, hogy már elegem van ebből a sok szabadon lógó csatikból az autóban. :lol:
astrásgyerek Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Ez a müvelet, érvényes a 93- as c14nz-re is?? Azonn hőmérsékletet nem mutat csak az órát meg a dátumot, ha nincs bekapcsolva szterejó. De jó lenne ha mutatna mindent és még a zene is menne. Lehetséges ez?? :lol: gondolom, hogy a dátum mutatós dolog simán menne azon is :lol: , azt viszont nem tudom, hogy melyiket kell annál elvágni, mivel ott kevesebb a szál,(és lehet nem is olyan színű) mert ugye nincs hőmérséklet kijelző+ az ahhoz futó szálak! :lol: Valaki hozzáértőbb biztosan többet tud mondani!!! Holnap megvizsgálom neked, a 92-es C16NZ-ben, és megírom mire jutottam :lol: oki? :P
a_lajos Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 gondolom, hogy a dátum mutatós dolog simán menne azon is :lol: , azt viszont nem tudom, hogy melyiket kell annál elvágni, mivel ott kevesebb a szál,(és lehet nem is olyan színű) mert ugye nincs hőmérséklet kijelző+ az ahhoz futó szálak! :lol: Valaki hozzáértőbb biztosan többet tud mondani!!! Holnap megvizsgálom neked, a 92-es C16NZ-ben, és megírom mire jutottam :lol: oki? :P GRÁCIA :lol:
a_lajos Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 Valaki látott olyat, hogy a két oldalonn hátramenő kábelkötegben mind a két oldalon, oszlop melett van 1-1 csati szabadonn és az oszlopba is bemegy asszem 2 kábel mind a két oldalon (c16nz, 93). Mert ha látott és tudja, hogy micsoda, nekem nem árulná el?? Kikészitnek ezek a mindenfele logó magányos csatlakozók. köszönöm! http://kepfeltoltes.hu/view/090905/5591300...ltoltes.hu_.jpg
Recommended Posts