fezo Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Komoly lett a ledezés!! :D Nah engem lehet érdekelnének a ledek!!! :lol: Hány db-van, és mennyi darabja?? Köszike! király lett tényleg! Engem is érdekelne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 szép dobókockád van ;) meg a ledezés is jó lett :P készítés közben nem csináltál képeket?? milyen színűek azok a 3mmes ledek? Volt barátnőmtől kaptam. Jól mutat tényleg. Március 29-i talin is valaki megjegyezte, hogy marhajól néz ki. :) Nem kellett, mert halál egyszerű. Sárga ki, kék be. :lol: Ilyen kék színűek. ;) Komoly lett a ledezés!! :D Nah engem lehet érdekelnének a ledek!!! :D Hány db-van, és mennyi darabja?? Köszike! Nem tudom mennyi van, mert 30 darabnál abbahagytam a számolgatást. :D Az árat megbeszéljük. De azé mindet nem adom, kell nekem is még. :lol: Szerk: Megszámoltam: ~378 darab. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Volt barátnőmtől kaptam. Jól mutat tényleg. Március 29-i talin is valaki megjegyezte, hogy marhajól néz ki. :D Nem kellett, mert halál egyszerű. Sárga ki, kék be. :lol: Ilyen kék színűek. :lol: Nem tudom mennyi van, mert 30 darabnál abbahagytam a számolgatást. :D Az árat megbeszéljük. De azé mindet nem adom, kell nekem is még. :D Szerk: Megszámoltam: ~378 darab. ;) na én is ugyan így jártam el ;) kivettem az égőket a tidből, és kapott csiszolt kék ledeket egy nagyon kicsit nekem foltos, de még senki nem jegyezte meg élőben, pedig vittem már pár fikázós egyéniséget azóta. 3 mmes led hova kell?? km órát vajon jobb lenne azzal csinálni, mint 5 mmessel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 na én is ugyan így jártam el :D kivettem az égőket a tidből, és kapott csiszolt kék ledeket egy nagyon kicsit nekem foltos, de még senki nem jegyezte meg élőben, pedig vittem már pár fikázós egyéniséget azóta. De az autórádióban elég jól meg van csinálva a fényvezetés, oda nem kell csiszolni. Nagyrészt mindegyik pont a megvilágítandó részre világít. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 De az autórádióban elég jól meg van csinálva a fényvezetés, oda nem kell csiszolni. Nagyrészt mindegyik pont a megvilágítandó részre világít. :lol: azt gondoltam. olvass vissza egyet Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 azt gondoltam. olvass vissza egyet A gyári autórádióba például, de a klímagombnak és a belső keringető gombnak is ilyet tettem. Viszont most alkotok négyesével ledcsoportokat, aztán beépítésre kerül a műszeregységbe és a fűtéskonzolba. Azért négyesével, mert minimum 3,2V nyitófeszültség kell neki és legalább 15mA áram. Az áramot mondjuk az ellenállás határozza meg ügye (I=U/R). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 A gyári autórádióba például, de a klímagombnak és a belső keringető gombnak is ilyet tettem. Viszont most alkotok négyesével ledcsoportokat, aztán beépítésre kerül a műszeregységbe és a fűtéskonzolba. Azért négyesével, mert minimum 3,2V nyitófeszültség kell neki és legalább 15mA áram. Az áramot mondjuk az ellenállás határozza meg ügye (I=U/R). én is pakoltam 4esével, de ellenállás akkor is kell neki kifingatja a ledeket ellenállás nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 én is pakoltam 4esével, de ellenállás akkor is kell neki kifingatja a ledeket ellenállás nélkül. Tudom. :lol: Lednek mindig kell. Ha üzemel, akkor drótként viselkedik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Tudom. :lol: Lednek mindig kell. Ha üzemel, akkor drótként viselkedik. :D van vmi probléma, ami miatt nem tul jó 4esével rakni a ledeket, egy ellenállásra... mondjuk már csak a melegedés se. de az is igaz, hogy sokkal több macera van egyesével ellenállatozgatni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 van vmi probléma, ami miatt nem tul jó 4esével rakni a ledeket, egy ellenállásra... mondjuk már csak a melegedés se. de az is igaz, hogy sokkal több macera van egyesével ellenállatozgatni.... Én már kipróbáltam. 820 ohmos ellenállással négy remekül világít. Öt darab viszont meg se moccan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Én már kipróbáltam. 820 ohmos ellenállással négy remekül világít. Öt darab viszont meg se moccan. anno én is próbálgattam de ez a 820 ohm majdnem az egy darabnak megfelelő érték. legalábbis az 5mmeseknél.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 anno én is próbálgattam de ez a 820 ohm majdnem az egy darabnak megfelelő érték. legalábbis az 5mmeseknél.. Sorba kötve az áram ugyanannyi lesz mindegyiken, csak a feszültség oszlik el. Párhuzamosan a feszültség nem, de az áram oszlik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Sorba kötve az áram ugyanannyi lesz mindegyiken, csak a feszültség oszlik el. Párhuzamosan a feszültség nem, de az áram oszlik. :lol: ezt tom de akkor is más értékű lenne papíron, mert gondolom sorba kötötted, és akkor fesz esés lesz kisebb az ellenálláson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 ezt tom de akkor is más értékű lenne papíron, mert gondolom sorba kötötted, és akkor fesz esés lesz kisebb az ellenálláson. Igen, de a ledeken elég alacsony a feszültségesés. Mivel alig van ellenállásuk, mikor világítanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Igen, de a ledeken elég alacsony a feszültségesés. Mivel alig van ellenállásuk, mikor világítanak. na de az nem számít elvileg tervezéskor... 4x3,2 volt al kell számolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Na ismét alkottam. :lol: Kép. 3mm-s ledekből készült, négyes csoportokban. Már csak össze kell vezetékezni, meg némelyik leden állítani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Na ismét alkottam. :lol: Kép. 3mm-s ledekből készült, négyes csoportokban. Már csak össze kell vezetékezni, meg némelyik leden állítani. :D ez beteg :lol: minek ez a halom led? sztem 10nél nem kell több :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 ez beteg :D minek ez a halom led? sztem 10nél nem kell több :D Látom rád hoztam a frászt. :lol: Perszehogy nem lesz ennyi berakva, csak jól néz ki így. :lol: A fűtéskonzolba is kerül ebből. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 ez beteg :lol: minek ez a halom led? sztem 10nél nem kell több ;) Ezt épp te mondod!? :D :lol: ..mindig jól jön a led..valahova majd bekerülnek...."led a lelke mindennek!" ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 Ezt épp te mondod!? ;) :lol: ..mindig jól jön a led..valahova majd bekerülnek...."led a lelke mindennek!" ;) :D de én mindenhova a leg minimlisabbat használom csak ok DAY :lol: azthittem arcszoli lesz belőle, akartam is szólni, hogy az nem ez :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 de én mindenhova a leg minimlisabbat használom csak ok DAY :lol: azthittem arcszoli lesz belőle, akartam is szólni, hogy az nem ez :D A kék színnek amúgy megvan az a negatív hatása, hogy csökkenti az éles látást, így eszem ágában sincs kiégetni a szemem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 A kék színnek amúgy megvan az a negatív hatása, hogy csökkenti az éles látást, így eszem ágában sincs kiégetni a szemem. :lol: én egy darab leddel is tudtam magamnak látás zavart okozni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 köszönöm a válaszokat esetleg agr/egr probléma felmerülhet nálam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 DAY mi van aképeddel? tegnap is akartam kérdezni, de most is a caravanvan rajta oldalról, de el van nyúlva. megint üritenem kellene a képtárolót a winbe?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 Na csütörtök reggel viszem önindítót megnézetni...kíváncsi vagyok mit mondanak rá :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts