Novy Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Nem vagy udvariatlan, és indiszkrét. :D Második tulaja vagyok az általad említett gépjárműnek. :lol: :lol: Jah, és bácsizz engem, mert orrba kormányozlak. :D nem maratd ki egy "nem" szócska? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Az hogy benne van enyhe kifejezés, mondhatni köré lett építve a kocsi. :lol: ... Viszont, ha leáll a motor, én akkor is haza tudok menni. Villanymotor üzemmód rlz. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Nem vagy udvariatlan, és indiszkrét. ;) Második tulaja vagyok az általad említett gépjárműnek. :lol: :lol: Jah, és bácsizz engem, mert orrba kormányozlak. :D nem maratd ki egy "nem" szócska? akkor már inkább egy "ne" maradt ki :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ez nem lehet igaz, nem tudom mi van ma velem. Hibát hibára halmozok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ez nem lehet igaz, nem tudom mi van ma velem. Hibát hibára halmozok. :lol: most ha beírnám h öregszel akkor az ellentmond a "nebácsizzz"-nak :D ugyh inkább nem mondom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ez nem lehet igaz, nem tudom mi van ma velem. Hibát hibára halmozok. :lol: Moderátor munka eléggé fárasztó tud lenni. :lol: :D Énmeg IRCop vagyok, az sem jobb meló. :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 akkor már inkább egy "ne" maradt ki :D ááá tényleg hideg van el vagyok gémberedve stb :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 most ha beírnám h öregszel akkor az ellentmond a "nebácsizzz"-nak :lol: ugyh inkább nem mondom ;) Ne is. :lol: Moderátor munka eléggé fárasztó tud lenni. ;) :D Énmeg IRCop vagyok, az sem jobb meló. :D :D Nem azért volt. A kölykök itt rohangálnak körülöttem, közben kiabálnak, eltörik a Zasszony kedvenc tányérját, majd az egyik elvágja a cseréppel az ujját.....ehhh....inkább nem is folytatom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ne is. :lol: Nem azért volt. A kölykök itt rohangálnak körülöttem, közben kiabálnak, eltörik a Zasszony kedvenc tányérját, majd az egyik elvágja a cseréppel az ujját.....ehhh....inkább nem is folytatom. :D A másnaposság sem jobb jelenleg nálam. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ne is. :lol: Nem azért volt. A kölykök itt rohangálnak körülöttem, közben kiabálnak, eltörik a Zasszony kedvenc tányérját, majd az egyik elvágja a cseréppel az ujját.....ehhh....inkább nem is folytatom. :D Ezermester vagy nem? Kimész, vágsz pár deszkát, abból csinálsz ketrecfélét az egyik sarokba. Bekergeted a két lurkót, oszt sanyi. Bár nem biztos hogy jó módszer, egy próbát megér. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ezermester vagy nem? Kimész, vágsz pár deszkát, abból csinálsz ketrecfélét az egyik sarokba. Bekergeted a két lurkót, oszt sanyi. Bár nem biztos hogy jó módszer, egy próbát megér. :D Kedves Olvasóink! invictus gyereknevelési módszerét olvashatták! :D :lol: ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Ezermester vagy nem? Kimész, vágsz pár deszkát, abból csinálsz ketrecfélét az egyik sarokba. Bekergeted a két lurkót, oszt sanyi. Bár nem biztos hogy jó módszer, egy próbát megér. :D Nem hiszem, hogy a Zasszony örülne neki. A kölykökről nem is beszélve. De díjazom az ötletet. :lol: Ám ez most már eltért az elektromos témától. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Kedves Olvasóink! invictus gyereknevelési módszerét olvashatták! :D :lol: :D :lol: OFF De amúgy sokan pálcát törnek felettem, mert azt mondom, hogy veréssel lehet nevelni. Igenis kell néha egy-két lendületes pofon. Nekem sem esett jól, de ebből a távlatból egyrészt azt mondom megérdemeltem, másrészt legközelebb másképp vagy egyáltalán nem csináltam. Hasznos. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Viszont, ha leáll a motor, én akkor is haza tudok menni. Villanymotor üzemmód rlz. :lol: :D Jogos, ha egyszer cserélek, tuti hogy én is nagyobbat veszek. Persze, nekem nincs szolgálati harckocsim amiből kicsenhetem.... ;) ;) Nem azért volt. A kölykök itt rohangálnak körülöttem, közben kiabálnak, eltörik a Zasszony kedvenc tányérját, majd az egyik elvágja a cseréppel az ujját.....ehhh....inkább nem is folytatom. :lol: Az asszony szolgálatban van, szóljak hogy mentek kötözésre? Nem kell annyit várni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Jogos, ha egyszer cserélek, tuti hogy én is nagyobbat veszek. Persze, nekem nincs szolgálati harckocsim amiből kicsenhetem.... :D :lol: Az asszony szolgálatban van, szóljak hogy mentek kötözésre? Nem kell annyit várni. :lol: Nekem sincs, és nem is volt már egy ideje. Amúgyis tankba kicsi lenne. Nem vészes a dolog, be lett tekerve pzs-vel "oszt" kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 :lol: Mi lehet a baja az ablakemelő motornak ha a szénkefék vezetékein még megvan a 12V? Vannak benne valami biszbaszok - egy szürke téglatest alakú és egy kis kék korong alakú - azok közül valamelyik meghalhatott vagy magán a vasmagon/tekercselésen lehet a gond? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 :lol: Mi lehet a baja az ablakemelő motornak ha a szénkefék vezetékein még megvan a 12V? Vannak benne valami biszbaszok - egy szürke téglatest alakú és egy kis kék korong alakú - azok közül valamelyik meghalhatott vagy magán a vasmagon/tekercselésen lehet a gond? :D A vasmag nem hiszem, hogy el tud romlani, a tekercselést meg ki lehet mérni multémeterrel, el van-e szakadva. A biszbaszok nem csak a zavarszűrő kondik? Attól még működnie kéne. A szénkefék nincsenek teljesen elkopva, vagy fennakadva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 :lol: Mi lehet a baja az ablakemelő motornak ha a szénkefék vezetékein még megvan a 12V? Vannak benne valami biszbaszok - egy szürke téglatest alakú és egy kis kék korong alakú - azok közül valamelyik meghalhatott vagy magán a vasmagon/tekercselésen lehet a gond? :D ez maga a szénkefe ez össze van kötve, egy vezetékkel, meg egy rugóval van feszítve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 :lol: Mi lehet a baja az ablakemelő motornak ha a szénkefék vezetékein még megvan a 12V? Vannak benne valami biszbaszok - egy szürke téglatest alakú és egy kis kék korong alakú - azok közül valamelyik meghalhatott vagy magán a vasmagon/tekercselésen lehet a gond? :D A szürke valszeg egy kondi, a kék meg egy varisztor mindkettő zavarszűrésre van benne nem hiszem, hogy az a baj. Nézd meg, hogy a szénkefék rányomódnak-e a kommutátor réz lemezkéire. Ha igen akkor lehet a tekercselés. Ellenállásmérővel mérj rá a réz lemezkékre kb. egymással szemben vannak a tekercsvégek. Néhány ohmot kell mutatniuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 A szürke valszeg egy kondi, a kék meg egy varisztor mindkettő zavarszűrésre van benne nem hiszem, hogy az a baj. Nézd meg, hogy a szénkefék rányomódnak-e a kommutátor réz lemezkéire. Ha igen akkor lehet a tekercselés. Ellenállásmérővel mérj rá a réz lemezkékre kb. egymással szemben vannak a tekercsvégek. Néhány ohmot kell mutatniuk. Tehát a két szemben levő lemezkét használjam mint két végpontot a méréskor, oda tegyem a multim érintkezőit, jól értem? Azokra a lemezkékre mennek le szálak a tekercsből, amolyan hurkot képezve mennek vissza fel a tekercsbe, azok nem mindenhol mennek vissza - ott az szakadás lesz vagy az úgy van jól? Netán javitható itthon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Tehát a két szemben levő lemezkét használjam mint két végpontot a méréskor, oda tegyem a multim érintkezőit, jól értem? Azokra a lemezkékre mennek le szálak a tekercsből, amolyan hurkot képezve mennek vissza fel a tekercsbe, azok nem mindenhol mennek vissza - ott az szakadás lesz vagy az úgy van jól? Netán javitható itthon? jól érted, de a szemben lévő érintkezőpároknak vissza kell érniük, tehát minden szembenlévőn pár ohmos ellenállásnak kell lennie ha nem muata semmit, akkor szakadás van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Tehát a két szemben levő lemezkét használjam mint két végpontot a méréskor, oda tegyem a multim érintkezőit, jól értem? Azokra a lemezkékre mennek le szálak a tekercsből, amolyan hurkot képezve mennek vissza fel a tekercsbe, azok nem mindenhol mennek vissza - ott az szakadás lesz vagy az úgy van jól? Netán javitható itthon? Igen, a két szemben lévő lemezke a kommutátoron alkot egy áramkört, ha nincs elszakadva. De ha csak egy szakadt el attól még működhetne a motor, hacsak most épen nem ott áll. Szerintem nem javítható otthon, de mint villanymotort lehet tekercseltetni hea tényleg ez a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Tehát a két szemben levő lemezkét használjam mint két végpontot a méréskor, oda tegyem a multim érintkezőit, jól értem? Azokra a lemezkékre mennek le szálak a tekercsből, amolyan hurkot képezve mennek vissza fel a tekercsbe, azok nem mindenhol mennek vissza - ott az szakadás lesz vagy az úgy van jól? Netán javitható itthon? Ha elég széles a szénkefe akkor jól van úgy. Általában 2 lemezkét szokott beérni, azokon belül mindenképp kell mérned valamennyi ellenállást! Ha szakadást jelez akkor kampec. Nem hiszem, hogy otthon házilag megtudod javítani. Esetleg egy ügyes tekercselő még megmentheti szerk.: upssz, zotya megelőzött, kb. ugyanazt írta :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Ha elég széles a szénkefe akkor jól van úgy. Általában 2 lemezkét szokott beérni, azokon belül mindenképp kell mérned valamennyi ellenállást! Ha szakadást jelez akkor kampec. Nem hiszem, hogy otthon házilag megtudod javítani. Esetleg egy ügyes tekercselő még megmentheti szerk.: upssz, zotya megelőzött, kb. ugyanazt írta :lol: Most igy emlékezetből nem is tudom megmondani hogy mennyire széles a szénkefe. Az a baj, hogy olyan szakadás legalább három helyen is van rajta...sőt, ha jól emlékszem, van amelyik egymás melletti :lol: Nem tudok odaforrasztani egy drótot, az nem segitene? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Most igy emlékezetből nem is tudom megmondani hogy mennyire széles a szénkefe. Az a baj, hogy olyan szakadás legalább három helyen is van rajta...sőt, ha jól emlékszem, van amelyik egymás melletti :D Nem tudok odaforrasztani egy drótot, az nem segitene? :lol: Le tudod fényképezni nekünk, ezt a dolgot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts