chriskross Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Lehet, hogy nem ilyesmire gondolsz, de nekem pl. utólag beépített univerzális ablakemellőm van, egy bowndent mozgat a motor, ami a régi ablaktekerő tengelyét tekeri. Semmi gond vele, nagyon jól működik már 2 éve. És sokkal olcsóbb, mint egy gyári emelős, nem kell szétszedni a teljes emelőszerkezetet. Nem erre gondolok. Most vehetnék egy emelőkar nélküli ablakemelőt, csak nem tudom, hogy azért kell vadászni még, vagy a régi bele tudom építeni? Mennyibe került egyébként a Tied? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Lehet, hogy nem ilyesmire gondolsz, de nekem pl. utólag beépített univerzális ablakemellőm van, egy bowndent mozgat a motor, ami a régi ablaktekerő tengelyét tekeri. Semmi gond vele, nagyon jól működik már 2 éve. És sokkal olcsóbb, mint egy gyári emelős, nem kell szétszedni a teljes emelőszerkezetet. A gyárinál sem kell szétszedni. A régi ki, az új be. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
broncse Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Nem erre gondolok. Most vehetnék egy emelőkar nélküli ablakemelőt, csak nem tudom, hogy azért kell vadászni még, vagy a régi bele tudom építeni? Mennyibe került egyébként a Tied? Akkor félreértettem. Az enyém most 18-20e körül van / pár. Szerintem ennyiért nem kapsz 2 év garival gyárit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Akkor félreértettem. Az enyém most 18-20e körül van / pár. Szerintem ennyiért nem kapsz 2 év garival gyárit. 15 ért veszik a kollégák a bontottat, amire nincs szükség két év garira. és lehet nem értem én se, de emelőszerkezet nélkül ne vegyen senki, mert utána külön nem fog hozzájutni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
chriskross Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Oké. Köszi a választ Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 ha olyan kábelköteget szerzel amin rajta van a tükör csati is...am ha kicseréled az ablakot akkor majd biztit is kell cserélned, meg a tükörhöz is kell relé :lol: Na, a kábelezéssel bajban leszek, de remélem kapok majd némi segitséget. :lol: Az, hogy milyen kábelköteg lesz, lesz-e egyáltalán, majd heningen múlik, hogy tud-e szerezni :D azt is.. A relé meg nem gond, több féle is van "kéznél" :D ..meg egyébként sem nagy drágaságok.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fezo Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Most irigykedem egy kicsit, ha nem bánod! :lol: :D :lol: Miért bánnám?Inkább megpróbálok a beszerelésbe segíteni!/vannak bekötési rajzaim,ha érdekel/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Na, a kábelezéssel bajban leszek, de remélem kapok majd némi segitséget. :lol: Az, hogy milyen kábelköteg lesz, lesz-e egyáltalán, majd heningen múlik, hogy tud-e szerezni :D azt is.. A relé meg nem gond, több féle is van "kéznél" :D ..meg egyébként sem nagy drágaságok.. Én nem kaptam hozzá kábelköteget, de vettem 10 méter 0.75-ös sodrott rézdrótot és bekábeleztem a kapcsolási rajz alapján. h Ha van kábelköteg úgy sokkal egyszerűbb, viszont nincs akkora kihívás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Miért bánnám?Inkább megpróbálok a beszerelésbe segíteni!/vannak bekötési rajzaim,ha érdekel/ Én nem kaptam hozzá kábelköteget, de vettem 10 méter 0.75-ös sodrott rézdrótot és bekábeleztem a kapcsolási rajz alapján. h Ha van kábelköteg úgy sokkal egyszerűbb, viszont nincs akkora kihívás. :lol: Köszi fiúk! .de akkor előtte el kell mennem egy gyorstalpalós rajzolvasó kurzusra...igaz, legalább majd azt is megtanulom olvasni..lassacskán. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Köszi fiúk! .de akkor előtte el kell mennem egy gyorstalpalós rajzolvasó kurzusra...igaz, legalább majd azt is megtanulom olvasni..lassacskán. :lol: :D ezt nekem se ártana... én se igazodok ki tökre rajtuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Köszi fiúk! .de akkor előtte el kell mennem egy gyorstalpalós rajzolvasó kurzusra...igaz, legalább majd azt is megtanulom olvasni..lassacskán. :lol: :D ezt nekem se ártana... én se igazodok ki tökre rajtuk. Nem bonyolult, én is csak most kezdtem. Olyan mint a kártya, színre színt. Megnézed a rajzon, hogy pölö a bal tükör fűtőszálának a kábele milyen színű, és hogy hova megy. Aztán megkeresed a valóságban is, és összekötöd őket. Ha jól tudom, minden szálból csak egy van, tehát ha találsz a kocsi két végén ugyanolyan színű vezetéket, akkor azok össze vannak kötve. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Nem bonyolult, én is csak most kezdtem. Olyan mint a kártya, színre színt. Megnézed a rajzon, hogy pölö a bal tükör fűtőszálának a kábele milyen színű, és hogy hova megy. Aztán megkeresed a valóságban is, és összekötöd őket. Ha jól tudom, minden szálból csak egy van, tehát ha találsz a kocsi két végén ugyanolyan színű vezetéket, akkor azok össze vannak kötve. :lol: na igen, és az a hova megy része az az amit nem tok, színeket felismerek esetleg :lol: de nemrég mutatta pepe a helyzetjelző variálást, na az nekem magas volt, nézegettem vagy 20 percig, mire talán megértettem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 na igen, és az a hova megy része az az amit nem tok, színeket felismerek esetleg :lol: de nemrég mutatta pepe a helyzetjelző variálást, na az nekem magas volt, nézegettem vagy 20 percig, mire talán megértettem. :D Most miért, csak követni kell a rajzon az adott vonalat. Aztán leellenőrzöd, hogy pölö a kapcsoló csatiján hogy tényleg van olyan szín, és akkor oda bekötheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Köszi fiúk! .de akkor előtte el kell mennem egy gyorstalpalós rajzolvasó kurzusra...igaz, legalább majd azt is megtanulom olvasni..lassacskán. :lol: :D Nálam van az ablakemelőd. Annyi baj van vele, hogy a jobb oldali nem komfortos. Olyan mint Zotyáé, nyomni kell folyamatosan, amíg fel vagy le megy. A balos viszont komfortos asszem, mert rajta a doboz. Csinálok képet, ha feltöltődött a telóm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Nálam van az ablakemelőd. Annyi baj van vele, hogy a jobb oldali nem komfortos. Olyan mint Zotyáé, nyomni kell folyamatosan, amíg fel vagy le megy. A balos viszont komfortos asszem, mert rajta a doboz. Csinálok képet, ha feltöltődött a telóm. Persze komfortos biztos, de a nyakad ne tedd oda, mert nem áll meg, csak végállásban. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Május28, 2009 Megoszt Elküldve Május28, 2009 Ugyebár van nekem elektromos ablakemelő szerkezetem, és a hozzávaló ajtóban lévő kábelköteg. DE, a kasztniból kilógó csatiban nincs benne az elektromos ablaknak a vezetékezése! Ha azt kicserélem, akkor mennyi rá az esélye, hogy működni is fog az ablakemelő? Elvileg tudok szerezni 5e forintért egy ilyen kábelköteget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május28, 2009 Megoszt Elküldve Május28, 2009 Ugyebár van nekem elektromos ablakemelő szerkezetem, és a hozzávaló ajtóban lévő kábelköteg. DE, a kasztniból kilógó csatiban nincs benne az elektromos ablaknak a vezetékezése! Ha azt kicserélem, akkor mennyi rá az esélye, hogy működni is fog az ablakemelő? Elvileg tudok szerezni 5e forintért egy ilyen kábelköteget. hát ha ténylegesen tudsz szerezni, akkor 99% mivel azok passzolnak egymással, és az a dolguk, de azt be kell fűzni a biztitáblába :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Akksim nincs a helyzet magaslatán már, szóval be kéne újítanom valami újat és jobbat mint ez. Azt hiszem most 55Ah-s van benne, de egy kicsit nagyobbat szeretnék, mivel autóhifi is lesz a kocsiban, meg egyébkéntis ha nagyobb az nem baj. Márkákat tudnátok ajánlani hogy melyiket érdemes megvenni és hogy mekkora az a térfogat amit még az Astra motortere befogad? Esetleg konkrét típusok is jöhetnek, aztán utánuk kérdezek hogy egyáltalán a környéken lehet-e kapni ilyesmit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Akksim nincs a helyzet magaslatán már, szóval be kéne újítanom valami újat és jobbat mint ez. Azt hiszem most 55Ah-s van benne, de egy kicsit nagyobbat szeretnék, mivel autóhifi is lesz a kocsiban, meg egyébkéntis ha nagyobb az nem baj. Márkákat tudnátok ajánlani hogy melyiket érdemes megvenni és hogy mekkora az a térfogat amit még az Astra motortere befogad? Esetleg konkrét típusok is jöhetnek, aztán utánuk kérdezek hogy egyáltalán a környéken lehet-e kapni ilyesmit. :lol: Nekem 74 Ah-s Varta van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Nekem 74 Ah-s Warta van benne. Károly bá' olyan kérdésem volna, hogy ha nem vagyok udvariatlan és indiszkrét akkor hanyadik tulajdonosa vagy eme nem éppen sűrűn megtalálható hollófaj színét birtokló négykerekű gépjárműnek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Nekem 74 Ah-s Warta van benne. Jó az Vartának is :D Invi: nem semmi megfogalmazás :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arpiba Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 sziasztok! van egy x14nz-s astrám. minden előjel nélkül megállt, nincs szikra. segítségeteket szeretném kezdeni mihez nyúljak először. letilthat-e a riasztó v. a immo.? Akikkel beszéltem, azt mondták, hogy valószínűleg a trafó vagy a jeladó modul. nektek mi a tapasztalatotok? elöre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 sziasztok! van egy x14nz-s astrám. minden előjel nélkül megállt, nincs szikra. segítségeteket szeretném kezdeni mihez nyúljak először. letilthat-e a riasztó v. a immo.? Akikkel beszéltem, azt mondták, hogy valószínűleg a trafó vagy a jeladó modul. nektek mi a tapasztalatotok? elöre is köszönöm Hello! Először is ellenőrizni kéne a csatlakozásokat a motortérben, pl. a gyújtáselosztó alján van a hall-jeladó csatija, azt kéne megnézni, aztán a gyújtótrafó alatt van a gyújtásmodul (fekete dobozka egy alighanem 4-pólusú csatival), annak a csatiját ellenőrizni, nem oxidos-e. Ha így nem találsz hibát, jöhet a cserélgetés, legjobb egy ugyanilyen motorú autóból átcserélgetni próbaképpen a dolgokat, elsőnek a trafó alatti gyújtásmodult, aztán a trafót, ha ez nem segít, akkor a hall-jeladós egységet, de ehhez le kell venni a gyújtáselosztót, amit a levétel előtt célszerű összejelölni a házzal, mert az előgyújtás alapértéke ezen múlik. A sárga motorkontroll-lámpa világít a gyújtás ráadásakor? Ha nem, akkor van egy csati a gyújtáselosztótól hátrafelé lejjebb, egy fémlemezhez rögzítve, 1-1 vékonyabb és vastagabb vezeték megy bele, az lehet még kontakthibás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Nekem 74 Ah-s Warta van benne. Az hogy benne van enyhe kifejezés, mondhatni köré lett építve a kocsi. :lol: sziasztok! van egy x14nz-s astrám. minden előjel nélkül megállt, nincs szikra. segítségeteket szeretném kezdeni mihez nyúljak először. letilthat-e a riasztó v. a immo.? Akikkel beszéltem, azt mondták, hogy valószínűleg a trafó vagy a jeladó modul. nektek mi a tapasztalatotok? elöre is köszönöm Nekem is hasonló gondjaim vannak, ilyenkor a gyujtás alkatrészek, kábelek, elosztó, trafó, modul, csatik, mozgatása, ki-bedugása szokott segíteni. Ha ez nem jön be akkor jöhet az előttem már említett csere-bere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2009 Megoszt Elküldve Május30, 2009 Károly bá' olyan kérdésem volna, hogy ha nem vagyok udvariatlan és indiszkrét akkor hanyadik tulajdonosa vagy eme nem éppen sűrűn megtalálható hollófaj színét birtokló négykerekű gépjárműnek? Nem vagy udvariatlan, és indiszkrét. ;) Második tulaja vagyok az általad említett gépjárműnek. :lol: :lol: Jah, és ne bácsizz engem, mert orrba kormányozlak. :D Jó az Vartának is ;) Invi: nem semmi megfogalmazás :D Igazad van teljes mértékben. Már javítom is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts