Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 töltéslámpa relé? na ilyen nincs is az autóban :huh: ilyenről én se hallottam, de gondoltam inkább nem szólok, de minek lenne relé az izzóhoz? :S más volt ott a probléma, csak pénz kellett a szerelőnek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Dizilben van. :huh: Az kapcsolja az indításgyorsítás mágnesszelepet. Rajz szerint legalábbis. Hogy mit hova? Mi köze a indításgyorsítás relének a töltéshez? Én az enyémben ilyet nem találtam. Amikor kulcsot fordítasz a dízelben a következő történik tapasztalatom szerint: -izzítás relé kapcsol -adagoló üa.mágnesszelepe áramot kap,kinyit -a generátor a műszerfal izzóján keresztül előgerjesztési áramot kap A szívóban szerintem így megy,nem hiszem hogy a tádéban máskép lenne,a németben legalábbis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A szívóban szerintem így megy,nem hiszem hogy a tádéban máskép lenne,a németben legalábbis. X17DT-ben télleg van ilyen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 X17DT-ben télleg van ilyen :huh: Akkor azért nem ismerem. Szívóban tuti nincs. Mondjuk kiváncsi lennék mire jó,a Bosch adagolón nem láttam ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Hogy mit hova? Mi köze a indításgyorsítás relének a töltéshez? Én az enyémben ilyet nem találtam. Amikor kulcsot fordítasz a dízelben a következő történik tapasztalatom szerint: -izzítás relé kapcsol -adagoló üa.mágnesszelepe áramot kap,kinyit -a generátor a műszerfal izzóján keresztül előgerjesztési áramot kap A szívóban szerintem így megy,nem hiszem hogy a tádéban máskép lenne,a németben legalábbis. Egy szóval nem mondtam, hogy köze van a töltéshez. Csupán annyit állítottam, hogy van benne egy ilyen relé, és lehet, hogy azt cserélték. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 ilyenről én se hallottam, de gondoltam inkább nem szólok, de minek lenne relé az izzóhoz? :S más volt ott a probléma, csak pénz kellett a szerelőnek... Így van! Meg kellett fizetni a "szak-nyálat" :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Egy szóval nem mondtam, hogy köze van a töltéshez. Csupán annyit állítottam, hogy van benne egy ilyen relé, és lehet, hogy azt cserélték. :) Jaaaaaaaaaaa.Ok! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Így van! Meg kellett fizetni a "szak-nyálat" :huh: de lehet az is, hogy az izzót vette ki és rakott bele másikat, és erre nem volt képe elkérni az összeget, pedig nem kis meló, izzó létére :) és inkább kitalált vmit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 de lehet az is, hogy az izzót vette ki és rakott bele másikat, és erre nem volt képe elkérni az összeget, pedig nem kis meló, izzó létére :huh: és inkább kitalált vmit :) Ilyenre gondoltam én is. Csak az ilyen hülye szerelő nem lát tovább az orránál. Pedig még engem is le lehet venni a lábamról egy kis udvariassággal, nagyvonalúsággal. Nem egyszer fordult elő velem, hogy amikor láttam, hogy a szerelőm szívott egyet azzal ami munkát adtam neki, de nem volt képe a neki járó órabért elkérni, én magamtól adtam pár ezressel többet. No az olyan, mint a barátunké ezt sose kapja meg, sőt ha kiderül a turpisság, (márpedig kiderül) legközelebb messze elkerülik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Ilyenre gondoltam én is. Csak az ilyen hülye szerelő nem lát tovább az orránál. Pedig még engem is le lehet venni a lábamról egy kis udvariassággal, nagyvonalúsággal. Nem egyszer fordult elő velem, hogy amikor láttam, hogy a szerelőm szívott egyet azzal ami munkát adtam neki, de nem volt képe a neki járó órabért elkérni, én magamtól adtam pár ezressel többet. No az olyan, mint a barátunké ezt sose kapja meg, sőt ha kiderül a turpisság, (márpedig kiderül) legközelebb messze elkerülik. hát valamilyen szinten igaza van a szerelőnek is meg neked is én mint kezdő szerelő, néha szoptam szó szerint órákat, és azt se mondta az ügyfél, hogy na fiu itvan egy kóla, pedig sírva jöttem ki a kocsija alól(Master önindító) mert annyira szar meló volt, és beült elment... de van ellenpélda is, hogy meg se tudtam csinálni, csak megnéztem pár helyen, sajna nem volt hely a műhelybe, siettek is, elmondtam, hogy mire gyanakszom, nem egy gyakori hiba, ilyen most egyébként se lesz csak rendelésre, és ezért kaptam egy ezrest... de az hogy kitaláljon olyat, ami nincs is a kocsiba/vagy nem volt rossz, az eléggé a megvan hozzá az esze kategória szerintem :huh: ha izzócsere megoldotta a dolgot, akkor mondjon egy órás díjat, mert bizony ki kell venni a km órát, ha nem is fullra, de ha megoldotta akkor megérdemli, kérdés mennyibe került ez a relés téma. más ha nekem villog a pótféklámpám az szabálytalan és meg is büntethetnek érte? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 hát valamilyen szinten igaza van a szerelőnek is meg neked is én mint kezdő szerelő, néha szoptam szó szerint órákat, és azt se mondta az ügyfél, hogy na fiu itvan egy kóla, pedig sírva jöttem ki a kocsija alól(Master önindító) mert annyira szar meló volt, és beült elment... de van ellenpélda is, hogy meg se tudtam csinálni, csak megnéztem pár helyen, sajna nem volt hely a műhelybe, siettek is, elmondtam, hogy mire gyanakszom, nem egy gyakori hiba, ilyen most egyébként se lesz csak rendelésre, és ezért kaptam egy ezrest... de az hogy kitaláljon olyat, ami nincs is a kocsiba/vagy nem volt rossz, az eléggé a megvan hozzá az esze kategória szerintem :huh: ha izzócsere megoldotta a dolgot, akkor mondjon egy órás díjat, mert bizony ki kell venni a km órát, ha nem is fullra, de ha megoldotta akkor megérdemli, kérdés mennyibe került ez a relés téma. más ha nekem villog a pótféklámpám az szabálytalan és meg is büntethetnek érte? Miért villog? Kontaktos, vagy direkt olyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Miért villog? Kontaktos, vagy direkt olyan? gondolkozom a direktségén :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 gondolkozom a direktségén :D Mé' lenne szabálytalan? :huh: az új ódikba, meg merszikbe új extra cuccos volt nemrég hogy vészfékezéskor villognak a féklámpák. Sztem ha a két (ill neked már sok :) ) rendes féklámpád (meg amit azzá tettél) normálisan világít, nagy kötözködés nem lehet. Ha meg igen akkor úgyis ismerősöd a fél rendőrség arrafelé :D :D :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Mé' lenne szabálytalan? :huh: az új ódikba, meg merszikbe új extra cuccos volt nemrég hogy vészfékezéskor villognak a féklámpák. Sztem ha a két (ill neked már sok :) ) rendes féklámpád (meg amit azzá tettél) normálisan világít, nagy kötözködés nem lehet. Ha meg igen akkor úgyis ismerősöd a fél rendőrség arrafelé :D :D :D :D nem a rendőrség, hanem a vizsgabázisokon vannak bár rendőrségen is van oszt társam már :lol: de azé nem ártana ha a tuning miatt nem büntetnének meg mondjuk miskolcon :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 nem a rendőrség, hanem a vizsgabázisokon vannak bár rendőrségen is van oszt társam már :) de azé nem ártana ha a tuning miatt nem büntetnének meg mondjuk miskolcon :D és a nyomozó asszonnyal mi van ? :huh: :lol: Amúgy meg lehet hogy ha erre a tunyingra dobsz egy "Miskóc-kapcsolót" akkor Miskolcon tuningtalanodsz, és kész :D aztán otthon meg lehet villogni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 és a nyomozó asszonnyal mi van ? :huh: :lol: Amúgy meg lehet hogy ha erre a tunyingra dobsz egy "Miskóc-kapcsolót" akkor Miskolcon tuningtalanodsz, és kész :) aztán otthon meg lehet villogni :D óde bent a szobába mi? :D azért kérdezte, mert ha törvénybeütköző, akkor nem csinálom meg lehet így se de akkor tuti nem Link to comment Megosztás: More sharing options...
aggressor33 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 sziasztok! nem tudjátok. hogy lehet e Valeo gyártmányú önindítóhoz bronzkefe tartót kapni külön? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 sziasztok! nem tudjátok. hogy lehet e Valeo gyártmányú önindítóhoz bronzkefe tartót kapni külön? szerintem bronzkefével együtt igen Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 más ha nekem villog a pótféklámpám az szabálytalan és meg is büntethetnek érte? Nekem is villog. Szerintem ezért van :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Nekem is villog. Szerintem ezért van :huh: most kötözködsz vagy nem érted? :D én azt kérdeztem, hogy az baj e ha nem folyamatosan világít mikor nyomom a fékpedált, hanem villogva működ érted? műkoggggy :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabii Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 szerintem büntethet érte Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 szerintem büntethet érte Szerintem nem, csak feljelentheti, és ha kiderül (a másodfokú tárgyaláson), hogy mégis szabálytalan, akkor leszereltetik. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 most kötözködsz vagy nem érted? :D én azt kérdeztem, hogy az baj e ha nem folyamatosan világít mikor nyomom a fékpedált, hanem villogva működ érted? műkoggggy :) nem diszkó az a kocsi :D én biztos, hogy rendőrként szétszopatnálak :lol: másik kérdés, hogy sohasem lennék rendőr :huh: miért villog amúgy? mitől? ez megint vmi sufnituning? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Szerintem nem, csak feljelentheti, és ha kiderül (a másodfokú tárgyaláson), hogy mégis szabálytalan, akkor leszereltetik. :huh: De minek kell villognia? Már az is plussz doog, hogy van harmadik féklámpa nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Valakinek meg van csinálva a fényszóró automatikus le illetve felkapcsolása? Már nálunk is kell egész évben világitani és úgy gondoltam érdemes lenne megcsinálni hogy ne kelljen mindig a kapcsolót tekergetni. Arról nem is beszélve, hogy ha elfelejtődik és elkapnak a "szervek" akkor a nagy a bünti. Mivel, hogyan oldottátok meg? Lehet kapni olyan "izéket" amit be lehet kötni(kb.15euró, nem nagy pénz), ezen gondolkozom. Vélemények? Tapasztalatok? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts