epk947 Elküldve Március1, 2009 Megoszt Elküldve Március1, 2009 Sziasztok! Nem tölt a generátorom normálisan. Lemértem a motor beindítása után 12,8 voltot mutat az akksin a multiméter. Alapból 12,25 volt van az akksimban) A generátor Bosch 65Ah, kb féléves. Hogyan tudom megmérni, hol vész el az áram? Közvetlenül a generátorra rá tudok mérni üzem közben? üdv A. Ha az akksid az indítás előtt csak 12,25V-os volt, akkor az meglehetősen lemerült állapotban volt. Ha ezután beindítod a motort és rögtön méred a kapocsfeszültséget, akkor különösen egy jó állapotú akkumulátor esetén nem is nagyon szabad, hogy egyből magasabb feszültséget mutasson, mint amit mértél. Ugyanis a lemerült akkumulátor (ha jó) igen nagy terhelést ad a generátornak, amivel annak a feszültségét csökkenti. Esetedben pedig különösen áll ez a dolog, mivel a kisebbik fajta generátorod van. Tehát ne csak közvetlenül a beindítás után mérjél, hanem menj el egy kb 10 km-es útra, és azután mérj feszültséget töltés közben. Ha addigra a feszültség felmegy kb 13 voltra, akkor nyugodj meg, rendben van a töltésed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Alakul a dolog. :) Még nincs bekötve, de beraktam a helyére, hogy szokjam a látványt. Lehet csak a hétvégén tudom befejezni, mert ma kell a kocsi, aztán meg úgy néz ki melózok. :lol: Ez a bontó kész aladin barlangja, mindíg úgy lépek be ide mint egy szentélybe, mindenfele hengerfejek, motorok meg egyéb Opel alkatrészek vannak. Lenne pénzem szereznék a tecsóból egy bevásárlókocsit, aztán elmennék nagybevásárlásra. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Nem tölt a generátorom normálisan. Lemértem a motor beindítása után 12,8 voltot mutat az akksin a multiméter. Alapból 12,25 volt van az akksimban) Mérd meg a testkábel és a pozitív kábel ellenállását. Azaz a generátortól jövő piros kábelnél a generátor 13-as anyájától az akku pozitív sarujáig tartó rész ellenállását, és a generátortartó vastól az akku negatív pólusáig az ellenállást (álló motornál). Ha ez pár ohm-nál nagyobb, akkor ez a baj, amiért nincs elégséges töltésed, és az akkud le van merülve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Alakul a dolog. :D Még nincs bekötve, de beraktam a helyére, hogy szokjam a látványt. Lehet csak a hétvégén tudom befejezni, mert ma kell a kocsi, aztán meg úgy néz ki melózok. :lol: http://kepfeltoltes.hu/090302/DSC00050_www...ltoltes.hu_.jpg Ez a bontó kész aladin barlangja, mindíg úgy lépek be ide mint egy szentélybe, mindenfele hengerfejek, motorok meg egyéb Opel alkatrészek vannak. Lenne pénzem szereznék a tecsóból egy bevásárlókocsit, aztán elmennék nagybevásárlásra. :blush: Gergolabs mesélt arról a szentélyről. Azt mondta, hogy ha törzsvásárló lennék oda érdemes lenne kocsival felmennem pár ezer forintos cuccért, ingyen odaadná. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Alakul a dolog. :D Még nincs bekötve, de beraktam a helyére, hogy szokjam a látványt. Lehet csak a hétvégén tudom befejezni, mert ma kell a kocsi, aztán meg úgy néz ki melózok. :D http://kepfeltoltes.hu/090302/DSC00050_www...ltoltes.hu_.jpg Ez a bontó kész aladin barlangja, mindíg úgy lépek be ide mint egy szentélybe, mindenfele hengerfejek, motorok meg egyéb Opel alkatrészek vannak. Lenne pénzem szereznék a tecsóból egy bevásárlókocsit, aztán elmennék nagybevásárlásra. :blush: Nem olyan drága egy tesco-s kocsi :lol: veszek neked egyet :D (megtölteni már neked kell, de mivel az eszköz tőlem ezért felezükn :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Lenne pénzem szereznék a tecsóból egy bevásárlókocsit :blush: 100 forintért bármelyiknél kapsz! :D Rafkósabbak 1 alátétért is... :D :lol: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Alakul a dolog. :) Még nincs bekötve, de beraktam a helyére, hogy szokjam a látványt. Lehet csak a hétvégén tudom befejezni, mert ma kell a kocsi, aztán meg úgy néz ki melózok. :lol: http://kepfeltoltes.hu/090302/DSC00050_www...ltoltes.hu_.jpg Ez a bontó kész aladin barlangja, mindíg úgy lépek be ide mint egy szentélybe, mindenfele hengerfejek, motorok meg egyéb Opel alkatrészek vannak. Lenne pénzem szereznék a tecsóból egy bevásárlókocsit, aztán elmennék nagybevásárlásra. :blush: Zotya! Kérdezz már rá,hogy van-e ilyen a bontóban PLS! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Zotya! http://kepfeltoltes.hu/090302/termoszelep_...ltoltes.hu_.jpg Kérdezz már rá,hogy van-e ilyen a bontóban PLS! Felhívtam, de nem tudta fejből van-e neki, keresgélni meg már sötét van, majd holnap felhívom napközben. :blush: De ha gondolod megadom a számát pü-ban oszt beszélhetsz vele te is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cser Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Helló mindenkinek!Nekem egy opel astra f-em van.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi a pontos neve annak a kijelzőnek a műszerfalon?Ami jelzi a hőmérsékletet meg az időt.Még azt is szeretném megkérdezni hogy ezt az alkatrészt bármilyen alkatrész boltban be tudom szerezni?A választ előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Felhívtam, de nem tudta fejből van-e neki, keresgélni meg már sötét van, majd holnap felhívom napközben. :blush: De ha gondolod megadom a számát pü-ban oszt beszélhetsz vele te is. Ha holnap esetleg talál írj pü-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cser Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Helló mindenkinek!Nekem egy opel astra f-em van.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi a pontos neve annak a kijelzőnek a műszerfalon?Ami jelzi a hőmérsékletet meg az időt.Még azt is szeretném megkérdezni hogy ezt az alkatrészt bármilyen alkatrész boltban be tudom szerezni?A választ előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Helló mindenkinek!Nekem egy opel astra f-em van.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi a pontos neve annak a kijelzőnek a műszerfalon?Ami jelzi a hőmérsékletet meg az időt.Még azt is szeretném megkérdezni hogy ezt az alkatrészt bármilyen alkatrész boltban be tudom szerezni?A választ előre is köszönöm! Elég egyszer beírni,elfogjuk ám olvasni! TID-nek hívják és bontóban tudsz szerezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Helló mindenkinek!Nekem egy opel astra f-em van.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi a pontos neve annak a kijelzőnek a műszerfalon?Ami jelzi a hőmérsékletet meg az időt.Még azt is szeretném megkérdezni hogy ezt az alkatrészt bármilyen alkatrész boltban be tudom szerezni?A választ előre is köszönöm! nagyjából így hívjuk. Központi órás hőmérős dátumos kijelző :blush: Vaterán láttam nem is régen. Bontókban is van sztem. Majd körbelesek opeles boltokban ahova járkálok. Amúgy mi a baja annak ami neked van? Lehet azt javítni is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cser Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 nagyjából így hívjuk. Központi órás hőmérős dátumos kijelző :blush: Vaterán láttam nem is régen. Bontókban is van sztem. Majd körbelesek opeles boltokban ahova járkálok. Amúgy mi a baja annak ami neked van? Lehet azt javítni is :lol: Csak az a baj hogy úgy vettem hogy már nem volt benne.Szerintem elromlott azt akitől vettem kivette belőle.Amúgy kössz hogy madj körbenézel.Én is tervezem már hogy megyek bontóba csak gondoltam utána nézek a neten de sehol nem találok ilyen új kijelzőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Nekem is be van folyva egy kicsit a TID-em(megint taultam valamit!:blush: ),a dátum és a hőmérséklet között,de ez majd később kerül sorra.Bár ha a km óra miatt úgyis le kell bontani a műszerfalat akkor már lehet azt is ki kéne cserélni.Drága dolog ez a TID?Néha el is megy a kép és meg kell pöckölni,hogy visszajöjjön valami érintkezési hiba lehet.Ja és a kesztyűtartóból hiányzik az világítás foglalatostol,a hamutartóban sem ég a lámpa.Ezeket autóvillamossági szerelő javítja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Nekem is be van folyva egy kicsit a TID-em(megint taultam valamit!:D ),a dátum és a hőmérséklet között,de ez majd később kerül sorra.Bár ha a km óra miatt úgyis le kell bontani a műszerfalat akkor már lehet azt is ki kéne cserélni.Drága dolog ez a TID?Néha el is megy a kép és meg kell pöckölni,hogy visszajöjjön valami érintkezési hiba lehet.Ja és a kesztyűtartóból hiányzik az világítás foglalatostol,a hamutartóban sem ég a lámpa.Ezeket autóvillamossági szerelő javítja? Hátulról két izzó világítja meg eredetileg Még egy pár nap és nekem már LED-ek :D (igen még mindig nincs meg :blush: ne szójjatok be :lol: ) Szal, előferdül hogy az izzó kitalálja hogy nem érintkezik, és akkor nem világít. Ha nem világít akkor meg nem látszik előlről... Érdemes megmozgatni hátha. Két csavar fogja az aljánál, és kész. A kijelző-fóliára meg vigyázni mert azt csak én tudom javítani :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 A TID hibája álltalában a hátsó érintkező sor forrasztásának az eltörése okozza.Kell egy jó páka,egy kis forrasztó ón és átmelegíteni mindet és hibátlan lesz utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Nekem is be van folyva egy kicsit a TID-em(megint taultam valamit!:blush: ),a dátum és a hőmérséklet között,de ez majd később kerül sorra.Bár ha a km óra miatt úgyis le kell bontani a műszerfalat akkor már lehet azt is ki kéne cserélni.Drága dolog ez a TID?Néha el is megy a kép és meg kell pöckölni,hogy visszajöjjön valami érintkezési hiba lehet.Ja és a kesztyűtartóból hiányzik az világítás foglalatostol,a hamutartóban sem ég a lámpa.Ezeket autóvillamossági szerelő javítja? A TID-et négy csavar tartja az alsó részen. Nem kell semmi mást bontani a ki-/beszereléskor feltéve ha a csatlakozója ott van(úgy értem eléred, nincs valahova lecsúszva) A hamutartónál a legegyszerűbb izzót cserélni. Az anyósülés felőli oldalon alulról be lehet nyúlni. Igaz, kicsit szűkös a hely, de türelemmel és kézügyességgel könnyen megy, azért sem kell bontani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 A TID hibája álltalában a hátsó érintkező sor forrasztásának az eltörése okozza.Kell egy jó páka,egy kis forrasztó ón és átmelegíteni mindet és hibátlan lesz utána. jóvanna, de azt a megoldást az elmúlt két napban már vagy 5-ször leírtuk :D :) kellett már vmi más is. Jah és tegnap kivettem én is, és nekem kimozdult az egyik pilács, azért jutott eszembe :D Amúgy nekem úgy rémlik h a forrasztásoknál a láb-körbetörés-nél nem nem mutatott a kijlező hanem mutatott, csak baromságokat :D Vagy nem? :blush: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 A TID-et négy csavar tartja az alsó részen. Nem kell semmi mást bontani a ki-/beszereléskor feltéve ha a csatlakozója ott van(úgy értem eléred, nincs valahova lecsúszva) A hamutartónál a legegyszerűbb izzót cserélni. Az anyósülés felőli oldalon alulról be lehet nyúlni. Igaz, kicsit szűkös a hely, de türelemmel és kézügyességgel könnyen megy, azért sem kell bontani. :blush: heh? nekem csak kettő fogja, a másik kettő már a középkonzolé :) (vagy csak nekem van ilyen mutánsom? :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 :D heh? nekem csak kettő fogja, a másik kettő már a középkonzolé :D (vagy csak nekem van ilyen mutánsom? :D ) :blush: meglehet, de én kiszedtem mind a négyet automatikusan(mert ott volt :) ) Lehetséges hogy nem kellett volna!? :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 :blush: meglehet, de én kiszedtem mind a négyet automatikusan(mert ott volt :) ) Lehetséges hogy nem kellett volna!? :lol: :D Jólvan, akkor nem nekem van kitörve két csavar, csak te vagy túlbuzgó :D :D ez a jobbik :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 http://www.vatera.hu/opel_astra_f_gyari_ki..._133315031.html Csak ezt találtam most este. Egy még van de az fóliahibás :blush: Majd lesek még ha járok opeles helyeken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március3, 2009 Megoszt Elküldve Március3, 2009 Hátulról két izzó világítja meg eredetileg Még egy pár nap és nekem már LED-ek :D (igen még mindig nincs meg :blush: ne szójjatok be :) ) Szal, előferdül hogy az izzó kitalálja hogy nem érintkezik, és akkor nem világít. Ha nem világít akkor meg nem látszik előlről... Érdemes megmozgatni hátha. Két csavar fogja az aljánál, és kész. A kijelző-fóliára meg vigyázni mert azt csak én tudom javítani :D :D :D Hogy javítod? nekem is van valahol egy, ami sajna úgy járt, hogy a panelen maradt a fóliára tartozó vezető réteg :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március3, 2009 Megoszt Elküldve Március3, 2009 Helló mindenkinek!Nekem egy opel astra f-em van.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi a pontos neve annak a kijelzőnek a műszerfalon?Ami jelzi a hőmérsékletet meg az időt.Még azt is szeretném megkérdezni hogy ezt az alkatrészt bármilyen alkatrész boltban be tudom szerezni?A választ előre is köszönöm! Igazából az újnak elég húzós ára van .Katt ide. :blush: meglehet, de én kiszedtem mind a négyet automatikusan(mert ott volt :) ) Lehetséges hogy nem kellett volna!? :lol: :D Ez úgy műkszik, hogy a kijelző kiszedéséhez csak két csavart kell kiszedni, a középkonzol kiszedéséhez meg mind a négyet. A multkor megnéztem, hogy ennek mi az oka, de már elfelejtettem. :D Azt hiszem az, hogy a lemezanya a konzol fém tartószerkezetén van mind a négy csavarhoz. találtam képet.: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts