Peti85 Elküldve Február24, 2009 Megoszt Elküldve Február24, 2009 Na nem lesz egyenlőre elektromos tükröm....mert kapcsolót nem tudtak hozzá szerezni :blush: (de már lassan azt sem tudom hogy melyik autóval foglalkozzak...enyémmel...vagy eladjam és akkor a T3-al...Off) :lol: A folytatás az Egyéb csevegés-ben található - szerk: ivannorbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Na szombaton lesz GSI hátsó lámpa :) tudom tudom nem nagy szám...de nekem bejön :blush: Meg úgy fest az elektromos tükör is meglesz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Na szombaton lesz GSI hátsó lámpa :) tudom tudom nem nagy szám...de nekem bejön :blush: Meg úgy fest az elektromos tükör is meglesz... :lol: Az elektromos tükörhöz megvan a relé és a kábelköteg is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Az elektromos tükörhöz megvan a relé és a kábelköteg is? Eltűnt az eladóm a vateráról...szóval a tükör még várat :blush: amúgy csak tükrök+kapcsoló lett volna...ahol berakatom ott frankón megcsinálják a kábelezést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Eltűnt az eladóm a vateráról...szóval a tükör még várat :blush: amúgy csak tükrök+kapcsoló lett volna...ahol berakatom ott frankón megcsinálják a kábelezést. A fűtéséhez van egy relé is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 A fűtéséhez van egy relé is. Ja vmi időkapcsolós. Ésha ahátsó ablakfűtésre kötöm rá az nem jó? Az is lekapcsol egy idő után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Ja vmi időkapcsolós. Ésha ahátsó ablakfűtésre kötöm rá az nem jó? Az is lekapcsol egy idő után. Jó akinek van hátsó ablakfűtése...azaz működő :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 A fűtéséhez van egy relé is. Azt is tudnak belerakni...elektromos ablakomat is ők rakták helyre...mert az előző tulaj az össze cseszte csak Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 nem jó a hátsóablaké zotya az a hátsóablaké a hátsóablak felmelgedése után kapcsol, annak meg semmi köze a tükrökhöz Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 nem jó a hátsóablaké zotya az a hátsóablaké a hátsóablak felmelgedése után kapcsol, annak meg semmi köze a tükrökhöz Hogyan? Hőfokot mér hátul? :blush: Én azt hittem sima időkapcsoló, vagy bimetálos kapcsoló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Hogyan? Hőfokot mér hátul? :blush: Én azt hittem sima időkapcsoló, vagy bimetálos kapcsoló. hát... valami köze biztos van a szélvédő melegedéséhez nemgondolod? mert ha csak kis pára van rajta az lemegy 2 perc alatt, de ha le van fagyva akkor meg sokáig kell neki melegítenie :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 hát... valami köze biztos van a szélvédő melegedéséhez nemgondolod? mert ha csak kis pára van rajta az lemegy 2 perc alatt, de ha le van fagyva akkor meg sokáig kell neki melegítenie :blush: Én úgy vettem észre , hogy abszolut nem függ a hűfoktól, simán csak időre megy. Volt olyan, amikor még nem olvadt le, mégis lekapcsolt. Meg gondolj bele, nem megy oda más drót csak a táp a fűtéshez. Vagy arra gondolsz, hogy az ellenállásból következtetne a hűfokra? Az elég komoly lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Én úgy vettem észre , hogy abszolut nem függ a hűfoktól, simán csak időre megy. Volt olyan, amikor még nem olvadt le, mégis lekapcsolt. Meg gondolj bele, nem megy oda más drót csak a táp a fűtéshez. Vagy arra gondolsz, hogy az ellenállásból következtetne a hűfokra? Az elég komoly lenne. hát nekem még nem kapcsolt le, anélkül, hogy ne olvadt volna le szárazra.... végülis annyira nem nagy dolog ez az ellenállásváltozásra... de majd jön vki aki tudja is és nem kell találgatnunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 hát nekem még nem kapcsolt le, anélkül, hogy ne olvadt volna le szárazra.... végülis annyira nem nagy dolog ez az ellenállásváltozásra... de majd jön vki aki tudja is és nem kell találgatnunk. Itt van egy általános leírás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 hát nekem még nem kapcsolt le, anélkül, hogy ne olvadt volna le szárazra.... végülis annyira nem nagy dolog ez az ellenállásváltozásra... de majd jön vki aki tudja is és nem kell találgatnunk. Simán elképzelhető a feltevésed. Ügye az áramfelvétel függ az ellenállástól. Ha pl nedves a hátsó szélvédő, akkor nagyon fűt, aztán ügye ahogy szárad le, emelkedik az ellenállat és csökken az áramfelvétel. Ezt figyelheti egy elektronika, ami ez alapján szabályozza. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Itt van egy általános leírás. eléggé általános Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Simán elképzelhető a feltevésed. Ügye az áramfelvétel függ az ellenállástól. Ha pl nedves a hátsó szélvédő, akkor nagyon fűt, aztán ügye ahogy szárad le, emelkedik az ellenállat és csökken az áramfelvétel. Ezt figyelheti egy elektronika, ami ez alapján szabályozza. :blush: ilyesmire gondoltam Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Simán elképzelhető a feltevésed. Ügye az áramfelvétel függ az ellenállástól. Ha pl nedves a hátsó szélvédő, akkor nagyon fűt, aztán ügye ahogy szárad le, emelkedik az ellenállat és csökken az áramfelvétel. Ezt figyelheti egy elektronika, ami ez alapján szabályozza. :lol: Ezt nem is tudtam, hogy lekapcsol magától a hátsóablak fűtése. Nálam legalábbis még nem tette. :blush: De böngészve a kapcsolási rajzot, semmi nem utal arra, hogy időzítve lenne, vagy áramfelvételt figyelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Ezt nem is tudtam, hogy lekapcsol magától a hátsóablak fűtése. Nálam legalábbis még nem tette. :blush: De böngészve a kapcsolási rajzot, semmi nem utal arra, hogy időzítve lenne, vagy áramfelvételt figyelne. a gombot nem húzza vissza Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 a gombot nem húzza vissza :blush: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 a gombot nem húzza vissza Ok, hogy a kapcsolót nem húzza vissza, nincs semmi ami azt tenné. De kapcs. rajz szerint sincs semmi ami lekapcsolna. a körben sima relé, mechanikus kapcsoló, olvadó bizti és a fűtőszál van csak. semmi más. Lehet hogy így működik, ahogy írjátok, nem vitatom, csak semmi nem utal erre. De most bogarat tetetek a fülembe. ráakasztok egy próbalámpát és megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Ok, hogy a kapcsolót nem húzza vissza, nincs semmi ami azt tenné. De kapcs. rajz szerint sincs semmi ami lekapcsolna. a körben sima relé, mechanikus kapcsoló, olvadó bizti és a fűtőszál van csak. semmi más. Lehet hogy így működik, ahogy írjátok, nem vitatom, csak semmi nem utal erre. De most bogarat tetetek a fülembe. ráakasztok egy próbalámpát és megnézem. Mi is csak feltételezzük. Amúgy meg léteznek önszabályozó fűtőszálak. Pl ereszek és tetők fűtésére, hogy ne maradjon meg a hó. :blush: Szóval elektronika sem kell hozzá, csak úgy fűt, ahogy épp szükséges. Nem olvasztja meg az üveget. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Mi is csak feltételezzük. Amúgy meg léteznek önszabályozó fűtőszálak. Pl ereszek és tetők fűtésére, hogy ne maradjon meg a hó. :blush: Szóval elektronika sem kell hozzá, csak úgy fűt, ahogy épp szükséges. Nem olvasztja meg az üveget. :lol: énsetom pontosan mitől kapcsol le, de emlékeim vannak olyan írásról, hogy a relé miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Mi is csak feltételezzük. Amúgy meg léteznek önszabályozó fűtőszálak. Pl ereszek és tetők fűtésére, hogy ne maradjon meg a hó. :blush: Szóval elektronika sem kell hozzá, csak úgy fűt, ahogy épp szükséges. Nem olvasztja meg az üveget. :lol: jó persze vannak ilyen fűtőszálak, de nem hiszem hogy egy népautóba a 90-es években ilyet tettek volna. De ha igen, akkor majd ha eladósorba kerül a kocsim beírom extrának. :) Amúgy nem kötekedni akarok, csak azt írtam le amit a kapcsolási rajzból ki tudok olvasni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 énsetom pontosan mitől kapcsol le, de emlékeim vannak olyan írásról, hogy a relé miatt. Én is úgy tudom, hogy a relé miatt, de mintha valahol olvastam, hogy időkapcsoló, nem az ellenállást figyeli. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts