Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

30s sok, meg úgy nem lehet egyedivé tenni a kocsit, hogy csak beleveszed az ilyen dolgokat. Amit magad készítesz el, az sokkal jobb érzés. :) Igaz a dobozolással gondban leszek. :rolleyes:

Amúgy tudtam erről, hogy létezik.

Te tudod,ha van időd vele molyolni lelked rajta,de én mire kiszámoltam az alaktrészárakat és mire megépítettem volna,addigra már 600Ft felett jártam.

Megosztás:

Szerintem van ott autósbolt,ahol 1000Ft-ért megkapod! :)

De nem lebeszélni akarlak,csak időt spórolni neked!

Az alkatrészek nagy része megvan itthon is, maximum a műveleti erősítőt kell megvennem (LM393 és LM555), de itt a szomszédban meg van egy ilyen bolt. Azért kösz, hogy segíteni próbálsz, de jan 5-ig van időm bőven. :rolleyes:

Megosztás:

Hát ja a kék talán egy kicsit sötét, de egyértelműen viszi a pálmát. Lehet hogy maradok a fehérnél, vagy esetleg sárga?

Attól függ, hogy akarod-e látni a piros részeket. Mert sárgával még csakcsak, de kékkel abszolút nem látni sötétben. A másik megoldás, hogy belül összegányolod még piros ledekkel. Én ezért fogok fehéríteni. :rolleyes:

Megosztás:

Szia invictus!

Nekem nagyon be jön ez a fehér dolog, kb mennyi idő és mennyi zsé volt ez cakli pakli? Gondolom házilag minden megoldható benne?

Üdv:BB

Szia!

A ledek szállítással együtt 1250HUF-ba kerültek és még maradt is 2 db tartalékba.

Időben sem vészes, összesen kb 3-4 órát vett igénybe.

Még a fűtéskonzol hátra van de az sem lesz több kb 2-3 óránál....és oda kell kb 600HUF-nyi led.

Ha akarod élőben is megnézheted. :rolleyes:

Megosztás:

Szia!

A ledek szállítással együtt 1250HUF-ba kerültek és még maradt is 2 db tartalékba.

Időben sem vészes, összesen kb 3-4 órát vett igénybe.

Még a fűtéskonzol hátra van de az sem lesz több kb 2-3 óránál....és oda kell kb 600HUF-nyi led.

Ha akarod élőben is megnézheted. :rolleyes:

Ok! Majd akkor véletlenül nálam lesz a régi óra és rögtön meg is kérem az istrukciókat hozzá! :)

Megosztás:

Kicsit lemaradtam az olvasásal.

Ledesítés:

Én a középkonzolt ledesítettem csak eddig. veteráról rendeltem ledeket amiket egyenest be tudtam tolni a rizsszem izzók helyére. Én csak annyit csináltam, hogy a domború végét leszedtem egynesre majd óvatosan egy fúróval még egy kis belső kúpot is képeztem rá. Ezután még egy kicsit homokfújtam és a végeredmény egy a gyári rizsszem izzóknak megfelelő homogén, de annál kicsit világosabb fehér fény.

Vonóhorog:

Én anno megvettem a bosal szettet. Abban volt rajz, műbizonylat, késes csatlakozók...

Az elektromos bekötést az opel kapcsolási rajz alapján végeztem. Egyszerűen megkerestem a megfelelő színű vezetéket és rátoltam a késes csatlakozót. Persze utánna rámértem, hogy tényleg az-e.

Visszajelző nekem be volt kávelezve gyárilag így csak egy izzót tettem a visszajelző helyére és a 3lábú index relét kicseréltem egy 4lábúra és már működött is a visszajelzés.

Maga a vonohorog felszerelését is én végeztem. Kifúrtam az előkészített lyukakat, alaposan előbb horgany sprével majd alvázvédővel kezeltem, majd felcsavaroztam. Nem vagyok szakműhely, de saját adataimat beírtam és aláírtam a műbizonylatot és egy szó nélkül elfogadták a műszakin. (gondoltam ha kekeckednek még csatolom a gépészmérnöki diplomám hátha... de erre nem volt szükség)

És szerintem igen is hasznos dolog. Én pont az autó kímélését látom bene és nem a nyúzását. pl járólapok, búrorok stb cipelése. Csak jobb egy kis utándutón mint a súlytól aszfalton húzott fenékkel közlekedni és a futóművet gyepálni, vagy mindent a tetőcsomagtartóra pakolni. Szerintem jó dolog és pont :rolleyes: Nem is tudom hogy csináltam végig ebben az évben ezt a két költözést is pl. amin túl vagyok. (persze lehetett volna másként, pl csomagtartó, plusz tető (10x anyni forduló) vagy fuvaros céggel egy jó marék pénzért.)

Ja és hogy lökdösi a hátulját. Igen. Tudomásul kell venni, hogy utánfutóval óvatosabban és lasabban kell közlekedni és nem csak kresz miatt hanem a józan ész miatt is. Nagy súlyt pedig ráfutófékessel cipelni.

Apropo. Utánfutózott valaki anno wartburggal? Na annak a könnyű hátulját nyényleg tudta lökdösni az utánfutó... ehhez képest a az Astra leányálom :)

Megosztás:

Sziasztok.

Nagy gondban vagyok elment a hátsó világításom(fék és tolató az van meg a rendszám táblának a kis lámbája is müxik)

Lehet hogy csak egy biztosíték ment ki?Ha igen akkor megtudnátok mondani hogy melyiket kell kicserélni mert hétfő este nagyon kéne a kocsi.

Köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok.

Nagy gondban vagyok elment a hátsó világításom(fék és tolató az van meg a rendszám táblának a kis lámbája is müxik)

Lehet hogy csak egy biztosíték ment ki?Ha igen akkor megtudnátok mondani hogy melyiket kell kicserélni mert hétfő este nagyon kéne a kocsi.

Köszönöm.

Mármint helyzetjelző nem virít?

Megosztás:

Sziasztok.

Köszönöm.

18-19-es biztit nézd meg.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.