Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

55Ah-s aksim van. Az kevés? Néha kevésnek tűnik, főleg így hideg indításnál, de van mikor melegen is olyan, mintha az akksi le lenne merülve, alig bírja megmoccantani a motort...

lehet csak az önindító szarakodik...ideje ellenőrizni..fateromék kadettjába is a bosch önindító már néha el sem akarta indítani a kocsit, még új aksinál is...valószínű behúzó gond, mert a keféket megnéztem, kommutátort kitakarítottam, de semmi...a behúzón ad át a az önindító motorjának...a végén annyiba lett volna a behúzó, mint amennyiért vettem egy felújított komplett önindítót....azóta úgy serget..hideg-meleg mind1 neki... :rolleyes:

Megosztás:

A hátsó ablaktörlőd hamarosan be fog állni, ha már most lassul. Egy kis tisztítás és esetleg kenés nem ártana neki.

Sejtettem hogy ilyesmi probléma lesz. Amint lesz időm megnézem. Köszi. :)

lehet csak az önindító szarakodik...ideje ellenőrizni..fateromék kadettjába is a bosch önindító már néha el sem akarta indítani a kocsit, még új aksinál is...valószínű behúzó gond, mert a keféket megnéztem, kommutátort kitakarítottam, de semmi...a behúzón ad át a az önindító motorjának...a végén annyiba lett volna a behúzó, mint amennyiért vettem egy felújított komplett önindítót....azóta úgy serget..hideg-meleg mind1 neki... :)

Ajh. Megnézetem majd autószerelő haverommal, de nem esne most jól, ha cserélni kéne. Van mikor meg melegen, indítózok és egy másodpercen belül már el is indult a motor... Miért mindig ünnepek előtt döglenek be a kocsik? :rolleyes:

Megosztás:

Sejtettem hogy ilyesmi probléma lesz. Amint lesz időm megnézem. Köszi.

Miért mindig ünnepek előtt döglenek be a kocsik? :rolleyes:

Jobban teszed ha mihamarabb mielőtt totál berohad! Ha netán nem tudod kihúzni akkor a kar lefogató csavarját tekerd vissza a tengelyre, hogy a menet vége ne látszódjon ki és óvatosan kalapáccsal ki tudod kopogtatni anélkül, hogy elvernéd róla a menetet.

Ünnepek előtt szeretnek leginkább mert tudják, hogy van félretett pénzed és van miből rászánni. :) :)

Megosztás:

Ma több hibajelenség is előjött elektromos téren a kocsimban... :rolleyes: 3-as fokozaton nyikorog a venti. Hátsó ablaktörlő a szokásosnál jóval lassabban töröl és az index kapcsolóm is rosszalkodik. Rázósabb utakon fel-fel villan a refi. Kontaktos lett az egyik kék ledesítés a műszeregységben... :)

De egyvalami viszont jó, pedig azthittem hogy rossz. A hátsó ablak fűtés. Működik az, csak a kapcsolós nem világít már. :)

55Ah-s aksim van. Az kevés? Néha kevésnek tűnik, főleg így hideg indításnál, de van mikor melegen is olyan, mintha az akksi le lenne merülve, alig bírja megmoccantani a motort...

Nekem is összejött az utóbbi 2 hétben egy csomó elektronyos probléma. :)

Hátsó ablakfűtés nem működik,a kapcsolójában sem a led.(csak villog)

KM órában elszállt az egyik led.

Csomagtérvilágítás nem megy.

Szivargyújtó világítás is magadta magát.

Pótféklámpa sem jó.Mondjuk ennek köze lesz ahoz,hogy cseréltem hátsó lámpát és a régiben külön izzó kellett a világítás+féklámpának,

a mostaniban pedig egy dupla izzószálas van.

Most nem melózok pár napig,de nem fogok unatkozni. :D

Ilyen önindító gondom nekem is volt,vettem egy bontottat és megoldódott.

Nem nagyon akart forgatni,azt hittem, hogy akksi probléma de mint kiderült nem az volt.

Megosztás:

Azt ne mondjátok hogy az F ben külön égő van a féklámpának és külön a helyzetjelzőnek....még a 84-es D kadettünkben is egy égő volt a kettőre...

Az lehet de pl caravanék háza táján is külön van, ugyanakkor 2 izzószálas a helyzetjelző -a ködlámpa funkciója miatt. :rolleyes: A helyzetjelző alul van míg a féké felül -a búrában.

Megosztás:

Ajh. Megnézetem majd autószerelő haverommal, de nem esne most jól, ha cserélni kéne. Van mikor meg melegen, indítózok és egy másodpercen belül már el is indult a motor... Miért mindig ünnepek előtt döglenek be a kocsik? :rolleyes:

Felújításra tudok ajánlani egy jó céget Fehérváron. Nem vészesen drága, de szinte újat kapsz vissza.

Megosztás:

Gondolom,hogy a mögötted közlekedő hamarabb észreveszi ha plusz lámpák világítanak mikor fékezel,

mint ha ugyanazok világítanak,csak erősebben.

Nem hiszem, hiszen általában nem a lámpabúrát nézzük, és csak a látómező perifériáján észleljük a fényerő növekedését. Szerintem he lenne ilyen teszt nem sokan mondanák meg, hogy milyen féklámpa kezdett el világítani.

Megosztás:

4 csak nem megy egyszerre tönkre... apropó, kézifékre hogy lehetne megoldani azt, hogy világítson a pótféklámpa?

van ugyebár kapcsoló, a kéziféknél, de az testet kapcsol igaz? pótféklámpánál diódázni kell az eredeti vezetéket, hogy az uj+ kábeltől ne világítsanak a lenti izzók....bár lehet nem is lényeg annyira, csak akkor erősebb kapcsoló kell, vagy be kell kötni az eredeti fék kapcsolóhoz...de akkor is erősebb kapcsoló kell a fékkarhoz, vagy relézni kell...és igazából, nekem csak a pótféklámpa fénye lenne lényeges, de ott a negatív kapcsolást kellene megoldani, bárazt se tudom, a féklámpáknál negatívat vagy pozitívat kapcsol a kocsi? :rolleyes: bár 3 ra tippelnék, mivel csak egy negatív szál szokott lenni a hátsólámpáknál.

Megosztás:

pl olyankor, mikor partról indulok, és kézifék van behúzva...és aki hátul jön ne lepődjön meg miért nem megyek pl... vagy ha lenne már hó, és esetleg csúszkálni karok, akkor is lesz vmi jelzés, hogy figyelj mögöttem :rolleyes: meg ugy eszembejutott már régebben is,csak ezért :)

Megosztás:

Ma votlam tankolni. (10k-ból telement :)) Aztán annyira nehezen indult melegen, hogy még az autórádió is kikapcsolt, alig éledt újra... úgyérzem itt sürgős javíttatás lesz. Keddtől úgysem melózom, jan 5-ig. :rolleyes:

És a bal féklámpám is megadta magát, ma reggel szólt munkatársam... :S

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.