rtomi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Érdekesen néz ki. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Voltam bent a helyi elektromos bótban pénteken kérdeztem van-e nyákjavító filc, vki azt mondta az jó a hátsóablakfűtés javítására. Mondták nincs, meg néztek nagyot, néha van nekik vmi ezüsttartalmú festék 3000-ért. :lol: Ki voltak rakva a ledek az asztalra, egyből beugrott a ledesítés felvettem egy 5mm-es fehéret, kérdeztem mennyi? Azt mondta a nő 400 nyomban le is raktam nehogy eltörjem. :P :) Megkérdeztem tőle, hogy kiszámolná-e nekem hogy mekkora ellenállás kell melléje hogy 12voltról működjön, erre elkezdett nyekeregni, hogy nem a feszültséget kell csökkenteni hanem az áram erősséget. :lol: Na erre mondtam, köszönöm, csókolom! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 400? :lol: az igen komyol led lehett én a gyújtóbol származó ledet megcsiszoltam, de semi befúrás stb, csak 1200 as papirral felcsiszoltam, de az is bőven csinál olyan fényt hogy a szobába megtalálok mindent. olvasni nem lehet vele de kitalálok a budira... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 400? :lol: az igen komyol led lehett én a gyújtóbol származó ledet megcsiszoltam, de semi befúrás stb, csak 1200 as papirral felcsiszoltam, de az is bőven csinál olyan fényt hogy a szobába megtalálok mindent. olvasni nem lehet vele de kitalálok a budira... Az öngyujtóból azt a kéket? Én raktam a biciklis lámpámba kettőt, szemből simán rendőrmotornak néznek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Nem tudja valaki hogy a fényszóró állásszög állito be van e vezetékelve elöre? Mert nekem benne van a csatlakozo meg minden csak maga a kapcsolo nincs benne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Ja és azt nemtudja valaki hogy ha kulcsot szeretnék másoltatni a kocsimhoz akkor elég e egy nyerskulcsra rámarni a mintát vagy kell inditásgátli csippet is másoltatni? (igaz fogalmam sincs hogy van e benne imob) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Nem tudja valaki hogy a fényszóró állásszög állito be van e vezetékelve elöre? Mert nekem benne van a csatlakozo meg minden csak maga a kapcsolo nincs benne! Ha a kapcsolónál megvan a vezeték, akkor valszeg a lámpáknál is. Nézd meg a lámpáknál nem lóg-e egy vezeték, ha jól rémlik 3-vezetékes a csatija. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Azt már nézegettem de még nem találtam meg. Lehet hogy az elözö tulaj dugta el valahova! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Hát ez tök jó! Esetleg kaphatnánk pár képet? Csak a lámpáról, meg beépítve is. Légyszi, légyszi, léééégysziiiii! :lol: Sajnos csak a lámpáról nem készítettem képet, mert nem szereltem le (ezért sajnos még bekötve sincs) :lol: No de beépített kép készült: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Sajnos csak a lámpáról nem készítettem képet, mert nem szereltem le (ezért sajnos még bekötve sincs) :lol: No de beépített kép készült: http://kepfeltoltes.hu/081116/P_tf_kl_mpa_...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/081116/P_tf_kl_mpa_...ltoltes.hu_.jpg Ha megnézed a kocsidban a műanyag burkolatot a csomagtartóajtó tetején, akkor ott látsz egy olyan elemet, amit 4 csavar rögzít a helyére. Na, azt kell leszedni, és oda kell felrakni a pótféklámpás burkolatot. Ugyanazzal a négy csavarral vissza lehet rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Szerintem hozz legalább hármat. :o Háát ha nem 6000, akkor jaja.. a vaterás nagyon jó áron volt.. :P lámpa Ez sem rossz szerintem. Hmm... ez érdekes ..de ebben ha jól látom nem lehet mozgatni a két szélsőt... Mondjuk viszont benne lenne az UH fejek heje is.. mókás... Voltam bent a helyi elektromos bótban pénteken kérdeztem van-e nyákjavító filc, vki azt mondta az jó a hátsóablakfűtés javítására. Mondták nincs, meg néztek nagyot, néha van nekik vmi ezüsttartalmú festék 3000-ért. :lol: Ki voltak rakva a ledek az asztalra, egyből beugrott a ledesítés felvettem egy 5mm-es fehéret, kérdeztem mennyi? Azt mondta a nő 400 nyomban le is raktam nehogy eltörjem. :P :) Megkérdeztem tőle, hogy kiszámolná-e nekem hogy mekkora ellenállás kell melléje hogy 12voltról működjön, erre elkezdett nyekeregni, hogy nem a feszültséget kell csökkenteni hanem az áram erősséget. :lol: Na erre mondtam, köszönöm, csókolom! :lol: Végülis nem mondott olyan nagy hülyeséget, mert végülis egyenes arányban van a kettő.. és ha nem mondok hülyeséget, csak nézőpont kérdése mit csökkentesz.. Mert gyakorlatolag egy olyan feszültségosztót csinálsz, amin adott áramnak kell átfolynia... kiszámolás: 12voltból a led feszültsége..(de inkább 14,4 voltból, lévén töltéskor ennyi is lehet)= az ellenálláson eső feszültség. R=U/I(led) Az ellenálláson eső feszültség osztva a led üzemi áramával..(20ma pl) Feszültség voltban, Áram meg Amperben.. és akkor Ohmban lesz a végeredmény.. (itt pl 540ohm) (már ha még jól emlékszem a tanúltakra..) Mondjuk én asszem nagyobbat tettem bele.. asszem valami 7xxohmosat.. Ködlámpa kapcsolókba meg még nagyobbat, mert nagyon vakítana... A Led meg nem tudom milyen lehetett, de marha drágán mérték.. Néz körbe itt.. kicsit olcsóbbak! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Háát ha nem 6000, akkor jaja.. a vaterás nagyon jó áron volt.. :lol: Vagy, akár négyet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Ha megnézed a kocsidban a műanyag burkolatot a csomagtartóajtó tetején, akkor ott látsz egy olyan elemet, amit 4 csavar rögzít a helyére. Na, azt kell leszedni, és oda kell felrakni a pótféklámpás burkolatot. Ugyanazzal a négy csavarral vissza lehet rakni. Jó lett, na és mi píz volt? Nekem egyenlőre egy tecsós van fölgányolva, az is a burkolatra van felszerelve, mert az öntapadók csak addíg fogták, amíg nem álltam napra. :lol: Végülis nem mondott olyan nagy hülyeséget, mert végülis egyenes arányban van a kettő.. és ha nem mondok hülyeséget, csak nézőpont kérdése mit csökkentesz.. Mert gyakorlatolag egy olyan feszültségosztót csinálsz, amin adott áramnak kell átfolynia... kiszámolás: 12voltból a led feszültsége..(de inkább 14,4 voltból, lévén töltéskor ennyi is lehet)= az ellenálláson eső feszültség. R=U/I(led) Az ellenálláson eső feszültség osztva a led üzemi áramával..(20ma pl) Feszültség voltban, Áram meg Amperben.. és akkor Ohmban lesz a végeredmény.. (itt pl 540ohm) (már ha még jól emlékszem a tanúltakra..) Mondjuk én asszem nagyobbat tettem bele.. asszem valami 7xxohmosat.. Ködlámpa kapcsolókba meg még nagyobbat, mert nagyon vakítana... A Led meg nem tudom milyen lehetett, de marha drágán mérték.. Néz körbe itt.. kicsit olcsóbbak! :lol: Én egyenlőre csak a középső belső világításon gondolkodtam, azon is úgy hogy sorbakötök megfelelő darabszámut, a 3V-ledből pölö 5-öt. Aztán egy kiégett izzóra ráforrasztom, és egy mozdulat cserélni ha valami gond van vele. Persze nem a 400 forintosból! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Jó lett, na és mi píz volt? Köszi! Ezt is a Vateráról sikerült megszerezni, 4500 pénzért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Köszi! Ezt is a Vateráról sikerült megszerezni, 4500 pénzért. Asszem én is nekiálok veterázni, mielőtt minden jó cuccot elhalásztok előlem! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Ja és azt nemtudja valaki hogy ha kulcsot szeretnék másoltatni a kocsimhoz akkor elég e egy nyerskulcsra rámarni a mintát vagy kell inditásgátli csippet is másoltatni? (igaz fogalmam sincs hogy van e benne imob) :lol: Én is másoltattam csak úgy egy kulcsosnál hogy legyen mivel a csomagtartót meg a tanknyilást nyitogatni. Másra nem is jó. Ha bemész egy Opelbe akkor ők az álvázszám szerint meg tudják mondani az összes kocsidra vonatkozó tudnivalót(pl. a rádió kódját is úgy tudtam meg) Vagy akár a kormány alatti burkolatot leszedve(3 csavar) is láthatóvá kéne válnia hogy van-e inditásgátló benne, ha jól tudom... :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 ...a kormány alatti burkolatot leszedve(3 csavar) is láthatóvá kéne válnia hogy van-e inditásgátló benne, ha jól tudom... :lol: :lol: A sorcsati még nem minden, kell egy immo-modul is bele. Máté! Másoltatsz egy szimpla kulcsot, bepöccinted a kocsit -ha nem sötétül el a műszerfal pár másodperc múlva vagy a járó motor 2 percen belül nem áll le akkor nincs benne immobilizer és nem érdemes chipet másoltatni ami nem kis költséggel jár (pl nekem 9000-be volt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 A sorcsati még nem minden, kell egy immo-modul is bele. Máté! Másoltatsz egy szimpla kulcsot, bepöccinted a kocsit -ha nem sötétül el a műszerfal pár másodperc múlva vagy a járó motor 2 percen belül nem áll le akkor nincs benne immobilizer és nem érdemes chipet másoltatni ami nem kis költséggel jár (pl nekem 9000-be volt). Nekem a másolt kulcsot gyújtásra téve elkezd villogni a sárga lámpa, inditózáskor pedig csak hajt, nem is indul be egy pillanatra sem és nem is sötétül el a műszerfal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Ja, azt a verziót el is felejtettem mondani, immo-függő a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Ki kell venni azt a kis fekete téglalap izét a kulcsból (eredetiből) és beragasztani a kormányburkolatba belülről a gyujtáskapcsolóhoz jó közelre. Utána használható lesz a másolt kulcs is. :lol: Az immobilizer folyamatosan fogja kapni a jelet. Ha elakarnák lopni az immo ugysem lenne csak lassító tényező. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Asszem én is nekiálok veterázni, mielőtt minden jó cuccot elhalásztok előlem! :lol: Na-na! :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Találtam a kocsi alatt egy csatit ami nincsen összedugva. Bandi szerint nem baj. Vélemény? Két vastag vezetéke van. Egy barna és egy piros-fehér. Szekunder levegő kompresszoré ha minden igaz. Felesleges súly lenne csak :lol: Ja és azt nemtudja valaki hogy ha kulcsot szeretnék másoltatni a kocsimhoz akkor elég e egy nyerskulcsra rámarni a mintát vagy kell inditásgátli csippet is másoltatni? (igaz fogalmam sincs hogy van e benne imob) :lol: Ha immós, akkor a chip nélkül nem fog menni. Általában a kerekfejű kulcsok az immósok, a lapos téglalap alakú kulcsok nem immósok (kadett forma). Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Sziasztok! Talán sikerült meglelnem a hiba okát a fogyim nagy megnövekedésére. A lényeg, hogy gyanus volt (szemből a bal3. hengernél) a gyertya, kicsit kormos volt az elektróda töve és ez nem volt szimpi, mert anno nagyon szépen ki voltak égve. Hát szereztem egy müszert és láss csodát a kábelem egy rakás sz...r volt, olyan ellenállása volt, hogy az csak csoda. A régi kábeleket vettem alapul, mert azok jók voltak és ennél a kábelnél 3x akkora értéket mértem mint a régiben. Remélem ez lehet annak is az oka, hogy kis fordulatnál nem ment úgy a vas, de ma kiderül, mert bekerül az új köteg a gépbe. Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Na-na! :lol: :P Amúgy az előbb mutatta meg a Karcsi az új Omi belső világítását. Nem mondom meg mennyibe került arassa le Ő a babérokat. :lol: Beraktam az új elosztófedelet, meg a rotort. Mintha kicsit nyugodtabb lenne a motor járása, de lehet csak beképzelem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Amúgy az előbb mutatta meg a Karcsi az új Omi belső világítását. És milyen? Korrektül világít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts