opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 A kék? :lol: De hát légkondis, és működik is. Ha gyári légkondis, akkó nem szótam :lol: Csak jeleztem, hogy ott szokott lenni egy kocekacsati, ami a légkondié :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Ha gyári légkondis, akkó nem szótam :lol: Csak jeleztem, hogy ott szokott lenni egy kocekacsati, ami a légkondié :lol: Nem gondolnám hogy utólagos lenne. :) Na majd vadászok és is a kapcsrajzban a vezetékszínek után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Nem gondolnám hogy utólagos lenne. :lol: Na majd vadászok és is a kapcsrajzban a vezetékszínek után. Talán még az automata váltó csatija lehetne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 ennyi jo a classicban semmi fejtőrést nem okoz a titokzatos "ez mi " kábelregeteg :lol: inkább az okozza a gondot, hogy is kellene szépen megoldani :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Helló! Nem tud nekem segiteni valaki hogy lehet bekötni a fordulatszámmérös kilóméterorát ha az enyémben csak alap óra volt. Mert sikerült szereznem eggyet csak nem tudom hogy mit kell még bekötni hogy mérjen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Sziasztok! A ma délután folyamán kényelmes 1,5 órás munkával kicseréltem a műszeregységet fordulatszámmérősre, valamint a spirált egy gyárira. Ezer köszönet FPepének a kis saruért. :lol: Amikor bekötöttem a kábelt és először lendültek ki a mutatók az nagyon kellemes érzés volt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Tudnál nekem segiteni hogy kötöttétek be a fordulatszámmérös órát? Mert gondolom neked is csak alap orád volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Helló! Nem tud nekem segiteni valaki hogy lehet bekötni a fordulatszámmérös kilóméterorát ha az enyémben csak alap óra volt. Mert sikerült szereznem eggyet csak nem tudom hogy mit kell még bekötni hogy mérjen. Először próbáld berakni simán, mert lehet hogy be van már kötve. Egyéként meg keresés. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Hát sajna csak ugy alapbol ha belerakom az órát ugy nem mér! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Hát sajna csak ugy alapbol ha belerakom az órát ugy nem mér! :lol: Vagyis mér csak a fordulatszám mérö nem megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Vagyis mér csak a fordulatszám mérö nem megy. Az anyósülés előtti burkolatot kell leszedni, 4 torx fogja. Emögött van egy csati, amibe 7 vezeték megy be, de csak 6 megy tovább. A 7., ami nem megy tovább, zöld színű. Ezt kell rákötni a műszeregység szélesebb csatlakozójában a 8-as pinre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Sziasztok! A ma délután folyamán kényelmes 1,5 órás munkával kicseréltem a műszeregységet fordulatszámmérősre, valamint a spirált egy gyárira. Ezer köszönet FPepének a kis saruért. :lol: Amikor bekötöttem a kábelt és először lendültek ki a mutatók az nagyon kellemes érzés volt :lol: Nagyon szívesen, örülök, hogy jó lett :P Vagyis mér csak a fordulatszám mérö nem megy. Akkor a műszeregységre menő csatiban a 8-as lábra kell bekötnöd egy vezetéket a motorvezérlő computertől (az anyósülés lábterénél található az oldalsó burkolat alatt), ill. azt írták itt a srácok, hogy valamelyik csatihoz még elmegy ez a vezeték a computertől, elég onnan vezetni, de hogy hol van ez a csati pontosan, az én nem tudom. Írd ide lécci a motorkódodat (forgalmiból a motorszám első 6 karakterét). Ehh, megelőztek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy a gyújtáskábelekre mindenkinek van húzva gégecső vagy ez csak az enyémben csinálták meg igy esetleg az előző tulajok? Meg szerettem volna nézni korom sötétben hogy nem húznak-e át mert eléggé kezd zavarni hogy olyan kicsit szaggatósan, rángatva gyorsul és erre(a kábelekre) kezdtem gyanakodni. Nem újdonság csak eddig arra gondoltam hogy azért csinálja amiért fuldokolt is... Esetleg a Hall jeladó vagy az elosztófedél, pontosabban a pólusok elhasználtsága, kopottsága is okozhatja? ...vagy mi? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy a gyújtáskábelekre mindenkinek van húzva gégecső vagy ez csak az enyémben csinálták meg igy esetleg az előző tulajok? Meg szerettem volna nézni korom sötétben hogy nem húznak-e át mert eléggé kezd zavarni hogy olyan kicsit szaggatósan, rángatva gyorsul és erre(a kábelekre) kezdtem gyanakodni. Nem újdonság csak eddig arra gondoltam hogy azért csinálja amiért fuldokolt is... Esetleg a Hall jeladó vagy az elosztófedél, pontosabban a pólusok elhasználtsága, kopottsága is okozhatja? ...vagy mi? :lol: Nekem nincs rajta gégecső, most nyekeregtem pont az elosztóról az általános műsz. prob. topicban. Lehet egy csere neked se ártana. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Nekem nincs rajta gégecső, most nyekeregtem pont az elosztóról az általános műsz. prob. topicban. Lehet egy csere neked se ártana. ..hirtelen nem tudok dönteni hogy hol reagáljak :lol: nekem is eléggé kopottak azok a"biszbaszok" de attól a szikrának még át kellene húznia, vagy nem jól gondolom? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 ..hirtelen nem tudok dönteni hogy hol reagáljak :) nekem is eléggé kopottak azok a"biszbaszok" de attól a szikrának még át kellene húznia, vagy nem jól gondolom? :lol: Az az igazság, hogy nekem be voltak égve, és kb.0.2-0.3 mm (sacperkábé) kis "púp" volt rajta, gondolom ott ahol a rotor elhaladt előtte. Namost ezt én síkba csiszoltam :lol: Lehet hogy nem kellett volna. Egyértelmüen szarabbul indul.Hétfőn cserélem az egészet, akkor majd meg tudom mondani van-e javulás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Az az igazság, hogy nekem be voltak égve, és kb.0.2-0.3 mm (sacperkábé) kis "púp" volt rajta, gondolom ott ahol a rotor elhaladt előtte. Namost ezt én síkba csiszoltam :lol: Lehet hogy nem kellett volna. Egyértelmüen szarabbul indul.Hétfőn cserélem az egészet, akkor majd meg tudom mondani van-e javulás. Nekem meg sacperkábé 1-2 mm-re vannak bekopva...de majd a kábeleket is leellenőrzöm csak most nem volt és még mindig nincs kedvem a gégecsöveket leszedegetni..pedig ki tudja mit takarhatnak!? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Nekem meg sacperkábé ugyanannyira vannak bekopva...de majd a kábeleket is leellenőrzöm csak most nem volt és még mindig nincs kedvem a gégecsöveket leszedegetni..pedig ki tudja mit takarhatnak!? :lol: Én nézegettem sötétben a kábeleket, nem láttam áthúzást, mondjuk nekem a kábelek meg a pipák újnak néznek ki, de az elosztó nagyon ramaty, azt mindenképpen cserélem. Meg akkor már a rotort is. Nem tudom, nálunk hogy szerelik a pipákat a kábel végére ,kismocinál, Golfnál simán csavarva van, ha itt is akkor 2 perc lekapni a gégecsövet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Én nézegettem sötétben a kábeleket, nem láttam áthúzást, mondjuk nekem a kábelek meg a pipák újnak néznek ki, de az elosztó nagyon ramaty, azt mindenképpen cserélem. Meg akkor már a rotort is. Nem tudom, nálunk hogy szerelik a pipákat a kábel végére ,kismocinál, Golfnál simán csavarva van, ha itt is akkor 2 perc lekapni a gégecsövet. Ja, még az sem számit mert hasitott gégecsövek vannak rátéve..pusztán lustaságból hagytam annyiban..beálltam a garázsba, felnyitottam az elejét, megláttam a gégecsöveket(pedig tudtam is, nem először láttam a mocit :lol: csak megfeledkeztem róla)...és lecsuktam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Ja, még az sem számit mert hasitott gégecsövek vannak rátéve..pusztán lustaságból hagytam annyiban..beálltam a garázsba, felnyitottam az elejét, megláttam a gégecsöveket(pedig tudtam is, nem először láttam a mocit :lol: csak megfeledkeztem róla)...és lecsuktam :lol: Na én még soha nem csuktam le úgy a mocitetőt, hogy egy kicsit nem nyúlkáljak ide meg oda, asszony mondta is....de inkább ezt hagyjuk. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Na én még soha nem csuktam le úgy a mocitetőt, hogy egy kicsit nem nyúlkáljak ide meg oda, asszony mondta is....de inkább ezt hagyjuk. :lol: :lol: :lol: :) :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté87 Elküldve November14, 2008 Megoszt Elküldve November14, 2008 Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segitséget! Már sikerült is bekötnöm, mér is rendesen mindent mait kell! :lol: Nagyon örülök neki hogy itt az opel fórumon lehet számitani az emberek segitségére ha bajban vagyok, ezt külön megszeretném köszönni mindenkinek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Nnnnnnah, műxik az elektromos fényszóró magasságállítás is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Nnnnnnah, műxik az elektromos fényszóró magasságállítás is. :lol: Király, még szerencse hogy a két kiscsávó hátul nem ülteti meg annyira a kocsi farát, hogy két percenkét fényszoró magasságot kelljen állítani. :lol: De a lehetőséged már megvan hozzá. Ködlámpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Létezik caravanba gyárilag beépített pótféklámpa? :lol: Igen van, nem rég vettem, holnap akarom bekötni :) (Ezért kerestem rá a témára :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts