Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Hiába na, mire mennénk nők nélkül! :D ma levettem a hátsó búrákat mosogatni, kiváncsi vagyok mennyit nő a fényerő, elég porosak voltak bellül. Egyuttal kifeszegettem a horpadást a ball búra alatt, most már rendesen felfekszik a gumitömítés. Féltem ha bejut az eső a kaszniba esetleg nem talál ki. :D

Hát ezt nem hiszem el :P

Azzal az ököridióta mérnökkel, aki beletervezte a világításkapcsolóba ezt a lábforrasztott izzót, egész nap ilyent cseréltetnék.

Most hajtottam fel a várost rizsszemizzóért, itt meg persze hogy másfajta van, mint mindenhol máshol..

Hmm, LED lesz ebből ;)

Megosztás:

Hát ezt nem hiszem el ;)

Azzal az ököridióta mérnökkel, aki beletervezte a világításkapcsolóba ezt a lábforrasztott izzót, egész nap ilyent cseréltetnék.

Most hajtottam fel a várost rizsszemizzóért, itt meg persze hogy másfajta van, mint mindenhol máshol..

Hmm, LED lesz ebből :D

Világitáskapcsolóba? Abban van égő? :P Melyik?

Megosztás:

Világitáskapcsolóba? Abban van égő? ;) Melyik?

Tényleg egyik sem :P Alacsonyabb, kisebb átmérőjü, s forrasztott lábai vannak.

Majd Karcsi megmutatja holnap :D

Szét kell szedni amúgy a kapcsolót, s a hátlemezében ül benne felül.

Csak egy dolgot ne felejts: ha szét van szedve, NE JÁTSSZ A TEKERŐKARRAL !! Öcsémmel két órát küzdöttünk, mire visszafeszegettük bele a két acélgolyót, meg a rugókat, mert szanaszét ugrott :D

Megosztás:

Tényleg egyik sem :D Alacsonyabb, kisebb átmérőjü, s forrasztott lábai vannak.

Majd Karcsi megmutatja holnap :D

Szét kell szedni amúgy a kapcsolót, s a hátlemezében ül benne felül.

Csak egy dolgot ne felejts: ha szét van szedve, NE JÁTSSZ A TEKERŐKARRAL !! Öcsémmel két órát küzdöttünk, mire visszafeszegettük bele a két acélgolyót, meg a rugókat, mert szanaszét ugrott :D

Már jópárszor a kezemben volt az egész kapcsoló, de még soha nem néztem meg jobban. Legutóbb nem sikerült egészen visszapattintani, azt amikor este álltam a piros lámpánál, kihúztam hogy a belső világításnál megnézzek vmit, aztán az egész kijött, a lámpák meg kívül bellül elaludtak. ;) Szerencsére amikor visszanyomtam hallottam hogy bekattan a helyére, és minden rendbejött. :P

Megosztás:

igen ezt írja is az említett oldal

egyébként meg két izzó is van abban a kapcsolóban ha jol emlékszem, egyik világítja mind a 3 állást, másik pedig az épp aktív állást.

Hát én itt csak egyet látok.

Amúgy egy terelőlap irányítja a fényt, ami a tekerőkaron van belül

Megosztás:

Jah, nem gyöngén van belőle lekopva. De végülis, ki tudja mióta ment azzal az egyel, most majd megy csak a felsővel :D Lehet hogy előtte bronzkefével rakták össze ;)

Ilyen gyűrűt lehet amúgy venni / gyártatni / faragni / önteni, stb. ?

Nahát.. nekem is volt hasonló problémám..

Csak épp nekem akkor még delphi generátorom volt. Nekem is elfogyott az egyik gyűrű. Nekem egy generátoros szaki csinálta a szerkentyűt. Pont olyan gyűrűje nem volt, csak majdnem olyan.. aztán eszterga.. minimálisat kellett csak alakítani rajta... de megcsinázta...

Sajna akkor a feszszab is elszállt.. nem volt olcsó mulatság.. meg akkor már csapágyakat is cserélt, mert kicsit már azok is avétosak voltak...

Jó is volt vagy 2 évig.. aztán valamelyik fázis megadta magát.. :S

Szaki asszondta, csak egybe lehet cserélni az egész diódahidat, de akkor is csak egy Sz.r delphi marad..

Ha tudok, szerezzek egy bontott Bosch-t. Így került bele egy 120A -es G astra generátor.. igaz, a szijtárcsájával kicsit mókolni kellett...

Megosztás:

én ugy szeretnémmegcsinálni, hogy kék az egész és piros az épp aktuális

Azzal elleszel egy darabig akkor

és vasárnap este lesz ?;)

Nem. Hacsak valaki nem hoz :P

Amúgy feladtam. Olyan ónnal van az odarakva, hogy már majdnem kiolvadtak a lábak a helyükről, de csaknem engedett. Nem erőltetem, inkább tudjak elmenni másfél óra múlva világítatlan kapcsolóval dolgozni, minthogy kapcsoló nélkül, sarukat dróttal áthidalva :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.