Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Emlékeim szerint nem kell hozzá lebontani semmit :D . 1 csavar fogja felül, 2 csavar meg alul. Úgy állj meg vele (én egy hepehupás rétre álltam <_< ), hogy elölről-alulról be tudj csúszni a lökös alá, és annyi.

Nos, nem vagyok egy vastag emberke, de ez olyan alacsonyan ül, hogy nincs az a hepehupa, aminek segítségével beférnék alá..

De erről a csavaros verzióról nem tudtam. Már a lökhárító leszerelésén gondolkodtam :huh: Azt hiszem, egyszerűen megemelőzöm

Elküldve

Nézd meg azt az autót jobban, hátha van benne készleten egy emelő.

Elküldve
Nah, majd ma meglesem mégegyszer, talán nem lesz már olyan iszonyatosan brutálhideg, mint tegnap. Most néztem; a kapcsolón a visszajelző mégis működik, csak a műszerfalon nem.

Talán kiéghetett mindkét izzó? Bár, nem is volt használva... :huh:

Asszem ködfényszórónak nincs visszajelzője a műszerfalon, csak a zárófénynek. <_<

Elküldve
Asszem ködfényszórónak nincs visszajelzője a műszerfalon, csak a zárófénynek. <_<

Van de csak a hátsónak, a visszajelző izzócsoport jobb szélén és szép sárga színe van mint dízeleknél az izzításnak.

Elküldve

Jaaaa, így már más a helyzet :D Pedig mintha Opelkönyvből rémlett volna, hogy van visszajelző. Akkor a tompított fényszórónak sincsen? Mert azt is írta, úgy emléxem, s azt hittem ki van égve a visszajelzője, mióta megvettem :huh:

Elküldve
Nah, majd ma meglesem mégegyszer, talán nem lesz már olyan iszonyatosan brutálhideg, mint tegnap. Most néztem; a kapcsolón a visszajelző mégis működik, csak a műszerfalon nem.

Talán kiéghetett mindkét izzó? Bár, nem is volt használva... :huh:

A biztosítékját nézted? :D

Így ahogy lököd. :D

Elküldve
A biztosítékját nézted? <_<

Háppersze, azzal kezdtem. Még ki is cseréltem, hátha láthatatlanul romlott el :D De gyanús az a relé is nekem...

Ha nem lennék tetőtől-talpig megfázva, le is mennék most a szélbe kiszedni azokat a fényszórókat. Így egyelőre csak a tippeket tudom megköszönni :huh:

Elküldve
Jaaaa, így már más a helyzet :huh: Pedig mintha Opelkönyvből rémlett volna, hogy van visszajelző. Akkor a tompított fényszórónak sincsen? Mert azt is írta, úgy emléxem, s azt hittem ki van égve a visszajelzője, mióta megvettem <_<

Sajna a tompikának sincs visszajelzés.. gondolták, elég ha világít a műszerfal.. de mondjuk nappal ezt a kutya se látja...

Ködlámpa: Ha van multimétered emeld meg a paripát, lökös alá nyúlj be.. tapogasd ki a csatiját, húzd le , és bekapcsolt állapotban mérj rá.. ha ott a 12 volt , akkor az izzók kukák.. ha nincs, akkor copás.. lehet keresni,hol veszett el a delej...

Elküldve
Sajna a tompikának sincs visszajelzés.. gondolták, elég ha világít a műszerfal.. de mondjuk nappal ezt a kutya se látja...

Ködlámpa: Ha van multimétered emeld meg a paripát, lökös alá nyúlj be.. tapogasd ki a csatiját, húzd le , és bekapcsolt állapotban mérj rá.. ha ott a 12 volt , akkor az izzók kukák.. ha nincs, akkor copás.. lehet keresni,hol veszett el a delej...

Terveztem már, hogy bemérem a cuccot. Úgyis mennem kell üzemanyagszűrőt venni (jobb esetben kicserélni is), s muszáj lesz lemennem.

Maradt régi kocsimról két jófajta halogén ködlámpám, azt is feldobom majd mellé, s bekötöm egy külön kapcsolóval, ha sikerül működésre bírnom a gyárit.

Elküldve
Terveztem már, hogy bemérem a cuccot. Úgyis mennem kell üzemanyagszűrőt venni (jobb esetben kicserélni is), s muszáj lesz lemennem.

Maradt régi kocsimról két jófajta halogén ködlámpám, azt is feldobom majd mellé, s bekötöm egy külön kapcsolóval, ha sikerül működésre bírnom a gyárit.

Ha ráérsz holnap de., akkor gyere el a vásárcsarnokhoz. Rámérünk, ha kell, és lehet, meg is hekkeljük. <_<

Egész de. lenn leszek és csinázom az "ótót", biztos észreveszel.

Elküldve
Ha ráérsz holnap de., akkor gyere el a vásárcsarnokhoz. Rámérünk, ha kell, és lehet, meg is hekkeljük. :D

Szia Karcsi! Ezek szerint ki tudtál mászni a műszerfalból. <_< Hazaértem asszony kérdezte, na mi volt? Mondtam neki, hogy az biztos hogy tud a srác de hogy lesz-e ebből valaha autó? Megmutattam neki a képeket, hát egy kicsit elborzadt rajtuk. :huh:

Elküldve
Szia Karcsi! Ezek szerint ki tudtál mászni a műszerfalból. <_< Hazaértem asszony kérdezte, na mi volt? Mondtam neki, hogy az biztos hogy tud a srác de hogy lesz-e ebből valaha autó? Megmutattam neki a képeket, hát egy kicsit elborzadt rajtuk. :D

Jah, ki tudtam. :huh:

Azóta még a hátsó ajtó borítását is leszedtem, hogy kivegyem a zármotort. De nem kellett, mert gyári van benne. :D

A kábelköteg is be van kötve, az ülések, a kárpitok a helyükön. Mondjuk csak bepattintottam, mert kolnap rakom be a zárakat, meg az emelőket.

Elküldve
Jah, ki tudtam. <_<

Azóta még a hátsó ajtó borítását is leszedtem, hogy kivegyem a zármotort. De nem kellett, mert gyári van benne. :D

A kábelköteg is be van kötve, az ülések, a kárpitok a helyükön. Mondjuk csak bepattintottam, mert kolnap rakom be a zárakat, meg az emelőket.

Azért nyugtass meg, nálam ugye fele ennyit se bontunk? :huh:

Elküldve
Ha ráérsz holnap de., akkor gyere el a vásárcsarnokhoz. Rámérünk, ha kell, és lehet, meg is hekkeljük. :D

Köszi, de már megoldódott. Tényleg a szemét izzók voltak a ludasok :D Emeltem, bemértem, elmentem, vettem, betettem, most szuper. Bal simán ment, jobb oldali lámpát nem tudtam kiszedni, lefeszegettem a doblemezt, aztán tapintásra cseréltem ki az izzót a földön fetrengve <_<

Köszi a felajánlást, azért holnap lehet, hogy elpillantok arra, úgyis kíváncsi voltam hogyan szerel HeningMester :D De éjszakás leszek, úgyhogy ezt még a holnap reggeli állapotom megvétózhatja :D

Vásárcsarnoknál hol szoktatok Ti szerelgetni? Én Marcal II Garázsvárosba járok a nagy füves parkolóba :lol:

Nem ide tartozik, de sikerült lecserélni benzinszűrőt... Kb. 1.5 centivel rövidebbet kaptam (nem gyári, előző se az volt), s alig értek oda a csövek, tanktól jövő épphogy nem törik meg...

Hátravan még a műszerfalizzócsere - project. Ezügyben majd még megkeresnélek, ha legközelebb szerelgetsz ott. Ventillátorkapcsolót képtelen voltam kiszedni, pedig szétborítottam már az egész műszerfalat :huh:

Elküldve
...Ventillátorkapcsolót képtelen voltam kiszedni, pedig szétborítottam már az egész műszerfalat <_<

Kihúzod, mit ahogy a hátsó ablakfűtéshez kell, és akkor alul látsz egy kis lyukat, azon benyúlva egy vékony dologgal kiakasztod a pöckét, és le kell jönnie.

Elküldve
Köszi, de már megoldódott. Tényleg a szemét izzók voltak a ludasok :D Emeltem, bemértem, elmentem, vettem, betettem, most szuper. Bal simán ment, jobb oldali lámpát nem tudtam kiszedni, lefeszegettem a doblemezt, aztán tapintásra cseréltem ki az izzót a földön fetrengve <_<

Köszi a felajánlást, azért holnap lehet, hogy elpillantok arra, úgyis kíváncsi voltam hogyan szerel HeningMester :D De éjszakás leszek, úgyhogy ezt még a holnap reggeli állapotom megvétózhatja :D

Vásárcsarnoknál hol szoktatok Ti szerelgetni? Én Marcal II Garázsvárosba járok a nagy füves parkolóba :lol:

Nem ide tartozik, de sikerült lecserélni benzinszűrőt... Kb. 1.5 centivel rövidebbet kaptam (nem gyári, előző se az volt), s alig értek oda a csövek, tanktól jövő épphogy nem törik meg...

Hátravan még a műszerfalizzócsere - project. Ezügyben majd még megkeresnélek, ha legközelebb szerelgetsz ott. Ventillátorkapcsolót képtelen voltam kiszedni, pedig szétborítottam már az egész műszerfalat :huh:

Én itt szoktam a tecso oldala mellett. Van egy csigalépcső, annak a tövében áll a gép most is.

Ha holnap eljössz megnézzük azt is. :D

Elküldve
Kihúzod, mit ahogy a hátsó ablakfűtéshez kell, és akkor alul látsz egy kis lyukat, azon benyúlva egy vékony dologgal kiakasztod a pöckét, és le kell jönnie.

Ahogy mondja uram. :huh: <_<

Elküldve

Hát öcsémmel kb. egy órát turkáltunk abban a lyukban csavarhúzóval, dróttal, tűvel... Aztán feladtuk, s visszacsavaroztunk mindent. Valahol írta valaki, hogy 4-es állásba kell fordítani a kapcsolót hozzá. Nos, nekem 3-ig van csak <_< Amúgy minden állásban kipróbáltam

Elküldve

Ezért kötöttem én össze az első és a hátsó ködlámpát 1 közös kapcsolóra, és akkor az 1 közös visszajelző is elég. Olyan eset ugyanis ritkán fordul elő, hogy csak mögöttem van köd és előttem meg nincs, és fordítva! :huh:

Elküldve
Tényleg, ha beindul..

Erre kíváncsi leszek mi lesz a vége. <_<

Végül is amióta megmértem a feszültségt az után egyértelmű volt és sokan jól tippeltek már előtte is, hogy feszültség szabályzó szállt el. De elszállt egy dióda is a hídból ezért azt is cserélni kellett, az egész diódahíd új. 15e volt a 2 alkatrész+ a szerelés. Össz. 21e volt mindennel, ebben volt még égő csere a műszerfalban és a fényszóróban is és egy olajszűrő amit majd kicsit később, olajcserekor rakok be.

A diódahíból miért kellett új? Nem lett volna elég csak azt az 1 rossz diódát kicserélni?

Elküldve
A diódahíból miért kellett új? Nem lett volna elég csak azt az 1 rossz diódát kicserélni?

1. nem igazán lehet külön kapni (néha cserélni sem)

2. ha már egy elszállt, a többi is bizonytalan lehet...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.