Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Elektronyos ablak beépítéshez kellene nekem pár infómorzsa... Remélem tudtok segíteni.

Szóval, vásárolok 2db bontott elektronyos ablakemelő szerkezetet. Ezt bepattintom az ajtóba, eddig meglenne, de a kábelezést és a vezetékelést hogy tudom megoldani?

Amikor a központimat szerelték még a másik kocsiba a srác aztmondta hogy az ajtónál a csati az csak ott van kilyukasztva ahol ahhoz a felszereltséghez szükség volt. Tehát pl az eletromos ablak kábelének nincs átvezetése, azt elméletileg akkor nekem is furkálni kell majd?

A másik kérdésem az a kapcsolók elhelyezésére vonatkozik. Láttam neten valahol direkt Astra F-ekbe való kapcsolótáblákat amik formára a fogantjú alatti műanyag helyére mennének, csak azt nem tudom hogy az a műanyag kiszedhető-e ( patentos, csavaros vagy ragasztott ) és ha azt kiszedem a másikat hogy rakom a helyére?

Remélem csinált már valaki hasonlót és tud segíteni.

Előre is köszönöm.

Üdv, Zsoltee

Megosztás:

Lehet kapni spalos cuccok forgalmazójánál ilyen típuskapcsolót, meg panelt is.

Igen, fúrkálnod kell. Hacsak nem gyári köteged van a gyári emelőszetthez, mert az

tartalmazza eleve az átvezetéseket a csatijában.

Szerintem pont a spal-nál láttam szerintem azokat a panelokat, csak már nemtom hol... mindjárt rákeresek.

Hát Dinitől szeretnék két ablakemelőt, persze ha van neki pont... Valahol azt olvastam hogy a sima 3ajtós astra és a GSi astra ablakemelője nem kompatibilis egymással... Mintha Dzsoni írta volna valahol...

Megosztás:

Jaja, a 3 és 5 ajtós változat különbözik, nem tudod berakni egyiket a másik helyére.

Astra-kban gyárilag hol voltak elhelyezve az ablakemelő kapcsolók? nem az ajtókárpiton? Mert itt látok valami műszerfalba beépíthető keretet is, csak kép nincs róla hogy hova menne egyátalán... :D

Megosztás:

Nekem van még pluszban kapcsoló készletem hozzá,gyári,amit az ajtóba kell rakni,balos/2kapcsolóval/ és jobbos is.

Az ajtókárpitban cserélhető az egyik elem,én azt kicseréltem és gyárival pótoltam.

GSi-be a 3 ajtós emelője való,mivel az ajtó hosszabb.

Megosztás:

Nekem van még pluszban kapcsoló készletem hozzá,gyári,amit az ajtóba kell rakni,balos/2kapcsolóval/ és jobbos is.

Az ajtókárpitban cserélhető az egyik elem,én azt kicseréltem és gyárival pótoltam.

GSi-be a 3 ajtós emelője való,mivel az ajtó hosszabb.

és esetleg megválnál tőlük? :D

Megosztás:

Sziasztok.Hatalmas problémám van.Talán ti tudtok segíteni.Fordszámmérős műszerfalat tettem a nem fordszámmérős astrámba.Be is húztam neki a plusz kábelt,rákötöttem a trafón a megfelelő kábelre,mégsem mér.Minden flott,csak a f.számmérő nem mér.Ami egyébként másik astrában tökéletesen működött.A trafó stekkerén négy kábel van fekete(pozitív),barna(test),piros-fekete,sárga-fekete.Utóbbi kettő közül valamelyik a helyes megoldás.Egyikkel sem megy a dolog.Arra gomdoltam a müszerfal stekkerén kötöttem rossz helyre.Hova kötöttem?A nagyobbik stekkeremben két szabad helyet találtam.A 8ast és a 11est.Mindkettőt bevezezékeltem a motortérbe és ki is próbáltam őket,de azon kívül,hogy a motor leállt,fulladt(motor check virított),nem történt semmi.Hol hibáztam?Gyerekek,valaki segítsenS.O.S!!!!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.