autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 mondjuk már csak kíváncsiságból is jó lenne egyet mérni, persze az se ingyen van sajna. B) akkor vissza kell tennem a katalizátort Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 akkor vissza kell tennem a katalizátort lambda értékhez nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 lambda értékhez nem kell. tehát így, ahogy van , elviszem zk-ra , és a lambdát kimutatja ,hogy jól dolgozik -e Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 tehát így, ahogy van , elviszem zk-ra , és a lambdát kimutatja ,hogy jól dolgozik -e Ha keresel egy zk-s műhelyet, és összehaverkodsz az egyik szerelővel, szerintem 2ezerér ráteszi gépre, és akkor nincs felesleges adminisztráció, meg ő is jól jár B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Ha keresel egy zk-s műhelyet, és összehaverkodsz az egyik szerelővel, szerintem 2ezerér ráteszi gépre, és akkor nincs felesleges adminisztráció, meg ő is jól jár B) mikor jó a szonda ? gondolok arra , hogy alapjáraton és emelt fordulaton milyen értékeket mutat egy jó lambda ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Emelt fordulaton üzemmelegen 1.00 körül kell alakulnia (0.97-1.03). Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 lambdaszonda? megvan még a régi szondám , honnan lehet felismerni ,hogy eredeti ? benne van a GM jel ? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 jó kérdés :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 jó kérdés :D előbb kiméretem az újat és a régit is , aztán veszek szondát, ha muszáj Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 előbb kiméretem az újat és a régit is , aztán veszek szondát, ha muszáj visszarakod a régit is egy zk mérésre? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 visszarakod a régit is egy zk mérésre? :D ja , megjátszom a nagy cselt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 ja , megjátszom a nagy cselt :D kíváncsian várjuk az eredményét :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 lambda értékhez nem kell. Ha nincs benn a katalizátor, akkor nem romlanak az emissziós értékek? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Az oktánszám állítót forgatva mi történik? Az előgyujtást szabályozza az elektronika? Ha igen, akkor más értékeket is hozzá lehet rendelni a 98-as álláshoz, vagy mindig állandó érték változik a 95-höz képest? Tudja vki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vauxhall_Astra Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 hello azlenne a kérdésem hogy F Astrából kivettem az aksit és elállítódott a rádióm és nemtom hogyankell visszaállítani ha vki tudja hogyan kell annak megköszönném ja és gyíári blankpukt 300 van benne 3 részre van osztva a kijelző köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Az oktánszám állítót forgatva mi történik? Az előgyujtást szabályozza az elektronika? Ha igen, akkor más értékeket is hozzá lehet rendelni a 98-as álláshoz, vagy mindig állandó érték változik a 95-höz képest? Tudja vki? pont ezen ment az öldöklés gsi topikban.....c20xe-nél többünk tapasztalata szerint nincs érezhető változás....maradt minden ugyanolyan sz@r :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 azlenne a kérdésem hogy F Astrából kivettem az aksit és elállítódott a rádióm és nemtom hogyankell visszaállítani ha vki tudja hogyan kell annak megköszönném ja és gyíári blankpukt 300 van benne 3 részre van osztva a kijelző gyanitom nincs meg a kód hozzá,,,esetleg autohifi műhely tud segíteni...néhány db ezresért kikódolják Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Ha nincs benn a katalizátor, akkor nem romlanak az emissziós értékek? :D A lambda értéket nem befolyásolja :P A szonda amúgy is a kat előtt van :D Az oktánszám állítót forgatva mi történik? Az előgyujtást szabályozza az elektronika? Ha igen, akkor más értékeket is hozzá lehet rendelni a 98-as álláshoz, vagy mindig állandó érték változik a 95-höz képest? Tudja vki? Igen, az előgyújtást engedi tovább olyankor. De 95-ös benyával ne használd 98-as állásban, mert be tud csörögni a motor, és az nem tesz jót neki. Amelyiken van kopogásszenzor, annál nem használja az ecu ezt az oktándugót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 ...Amelyiken van kopogásszenzor, annál nem használja az ecu ezt az oktándugót. Sztem azokban nincs is oktándugó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Sztem azokban nincs is oktándugó :D Volt olyan évjárat, aminek a kábelkötegében bennemaradt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 A lambda értéket nem befolyásolja :D A szonda amúgy is a kat előtt van :D De a többi értékbe csak beleszól, nem? Teszem azt CO... Tételezzük fel, hogy kiveszem a katalizátort... Lenne valami visszahatása a motor felé? Pl. fogyasztáscsökkenés, ill. teljesítménynövekedés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 Sztem azokban nincs is oktándugó :D eddig min. 2 gsi-ről tudok amiben bennevan...és elméletileg azokban van kopogásérzékelő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 De a többi értékbe csak beleszól, nem? Teszem azt CO... Tételezzük fel, hogy kiveszem a katalizátort... Lenne valami visszahatása a motor felé? Pl. fogyasztáscsökkenés, ill. teljesítménynövekedés? katalizátor kivétel után csak baráti helyre menj zöldkártyáztatni :D kicsit rugalmasabb lesz az autó talán, de tényleg csak picit Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 De a többi értékbe csak beleszól, nem? Teszem azt CO... Tételezzük fel, hogy kiveszem a katalizátort... Lenne valami visszahatása a motor felé? Pl. fogyasztáscsökkenés, ill. teljesítménynövekedés? A nyomatékgörbét eltolod felfelé, azaz lent a nyomaték eltűnik kicsit, viszont feljebb érezhetően jobb lesz :D A lambda érték ettől ugyanúgy 1.00 köré van szabályozva. A károsanyag-emisszió értelemszerűen nő, hiszen a katalizátor nem köti meg a CH, CO és NO cuccokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 A nyomatékgörbét eltolod felfelé, azaz lent a nyomaték eltűnik kicsit... Kicsit... :P Nekem konkrétan 3000-ig SEMMIT nem csinál, akárhogy padlózom. De 3000 után... :D :D ;) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts