Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem kell semmi gyújtás meg ilyesmi. Le kell húzni róla a csatlakozót, és megmérni az ellenállását a szondának.

Az ugyanis egy sima ellenállás, ami hőre változtatja az értékét.

a hőgombán teljesen jó értékeket mértem ,

szerinted lehet-e olyan ,hogy maga az ECU hibás ( rosszul számolja ki az üzemanagmennyiséget pl . ) ?

Megosztás:

bosch 12.000 ft-ért vettem , az tuti hogy működik ,200-700 mv között ingadozott

ahammmm... na itt lehet az ördög elásva.

ez egy univerzális típus, és picit máshogy alakul a jele, mint a gyárié.

ezért is lehet a nagyobb fogyi. ha zk-s géppel rámértek a lambdára,

biztos nem 1.00 lesz B)

Szal nemhiába ugatjuk ám, hogy az ilyen 10e ft-os szondák nem igazán jók... B)

Gyári 22 körül van (egyvezetékes) asszem, és az az egyetlen igazán jó megoldás.

Megosztás:

Mit akarsz azon söntölni??

Á, csak a vízbefecskendezésen agyalok... B) Állítólag, a víz hatására úgy érzékeli a szonda, hogy túl szegény keveréket kap a motor, és túldúsít. Azon gondolkodtam, ha ki lenne iktatva, akkor el lehetne szegényíteni a keveréket annyira, hogy érvényesülni tudjon a vízbefecskendezés áldásos hatása, nevezetesen a fogyasztáscsökkenés. Egyébként ezt nézegetem...http://www.zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=184

Megosztás:

ahammmm... na itt lehet az ördög elásva.

ez egy univerzális típus, és picit máshogy alakul a jele, mint a gyárié.

ezért is lehet a nagyobb fogyi. ha zk-s géppel rámértek a lambdára,

biztos nem 1.00 lesz B)

Szal nemhiába ugatjuk ám, hogy az ilyen 10e ft-os szondák nem igazán jók... B)

Gyári 22 körül van (egyvezetékes) asszem, és az az egyetlen igazán jó megoldás.

asszem 0.9-1.02 között volt a lamdám a múltkor , de lehet , hogy veszek bele egy gyárit .

Megosztás:

asszem 0.9-1.02 között volt a lamdám a múltkor , de lehet , hogy veszek bele egy gyárit .

de nem mindegy, hogy ezt hol méred. mert lehet hogy maga a lambda egy műszerre téve ennyit mutat,

de nem pontos maga lambda, és becsapja a műszert is. viszont ha zk-s géppel leméritek a kipuffgázt,

az pontosabban meg fogja mondani. egyébként a 0.9 sem egy egészséges érték, az már dús.

Megosztás:

de nem mindegy, hogy ezt hol méred. mert lehet hogy maga a lambda egy műszerre téve ennyit mutat,

de nem pontos maga lambda, és becsapja a műszert is. viszont ha zk-s géppel leméritek a kipuffgázt,

az pontosabban meg fogja mondani. egyébként a 0.9 sem egy egészséges érték, az már dús.

pontosan mi ez a zk ?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.