Tryker Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 opel16v-nek:Külön-külön mértük a kijelzőt és a rádiót,így tudtuk kiszűrni,hogy mekkkora a fogyasztása a kijelzőnek.A rádiónak is szerintem elég sok az a60egynehány mA amit mértünk/vagy ez korrekt?/.A kolléga aki a méréseket végezte sajna nem autóvil.-es így nagyoncsak el kéne mélyednünk az elektronikában...-egyenlőre nincs ötletem...... egyhapsi-nak:ha bekapcsolod a világítást természetesen gyengül a kijelző fénye azért,hogy sötétben ne bántsa a szemed olyannyira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 opel16v-nek:Külön-külön mértük a kijelzőt és a rádiót,így tudtuk kiszűrni,hogy mekkkora a fogyasztása a kijelzőnek.A rádiónak is szerintem elég sok az a60egynehány mA amit mértünk/vagy ez korrekt?/.A kolléga aki a méréseket végezte sajna nem autóvil.-es így nagyoncsak el kéne mélyednünk az elektronikában...-egyenlőre nincs ötletem...... egyhapsi-nak:ha bekapcsolod a világítást természetesen gyengül a kijelző fénye azért,hogy sötétben ne bántsa a szemed olyannyira. Szerintem még a 60 is sok picit a rádiónak. A gázpedál felett be van kötve egy barna színű testvezeték. Az a helyén van? (Vagy az a szivargyújtóhoz megy? B)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 Szerintem még a 60 is sok picit a rádiónak. Sztem is, nekem kb. az autó full áramfelvétele ennyi, mióta benne van a BC (előtte nem mértem). Az a rádió nem úgy van bekötve véletlenül, hogy mindig működjön, levett gyújtásnál is? Mert már tapasztaltam olyat, hogy némelyik rádió, ha így kötik be, akkor nem kapcsol le teljesen a kikapcsoláskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 A rádió is sok... kijelzőnél konkrétan mennyi? hogyan méritek egyébként külön-külön? megvágjátok a tápkábelét az eszközöknek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tryker Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 A 23.dik biztin levő cuccok valamelyike a fantomfogyasztó.Ezt ugy találtuk meg hogy akksisaru le/negatív/,teszter az áramkörbe és egyenként kivettük a biztiket...A 23.-nál megszünt a fogyasztás.Ezen van a belső-,ill. a csom.tér világitás,az elakadásjelző,a rádió és ez az ominózus agyamramenőőő kijelző!Amikor a kijelzőt mértük akkor a rádiónak lehúztuk a csatiját,amikor a rádiót mértük akkor meg a kijelző csatiját húztuk le.A kijelző egyébként önmagában bír nem tom pontyosan kb:250-300mA-al.Gyújtáskapcsolóval ez ugyibár össze van kötve?Nem lóghat meg az áram azon keresztül??Azóta úgy használom az autót,hogy ha állok kiveszem a binyót hogy a magnó se egyen.Egyébként igen,úgy van kötve hogy gyújtás nélkül is szóljon a rádió,lehet hogy csak a vezetékét kéne felcserélnünk,mert így a végfok állandóan áram alatt van és ezért a nagy fogyasztás/GONDOLOM ÉN/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 ...Egyébként igen,úgy van kötve hogy gyújtás nélkül is szóljon a rádió,lehet hogy csak a vezetékét kéne felcserélnünk,mert így a végfok állandóan áram alatt van és ezért a nagy fogyasztás/GONDOLOM ÉN/ Sztem jól gondolod B) A kijelző csak akkor ehet ennyit, ha világít a háttérvilágítása. Azt megvártad, amíg kikapcsol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 ha nincs buherálva, gyújtás elvétellel lekapcsol Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 ha nincs buherálva, gyújtás elvétellel lekapcsol Igen, csak ha leveszed az akksisarut, akkor a visszatételnél világít egy darabig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Nem kell semmi gyújtás meg ilyesmi. Le kell húzni róla a csatlakozót, és megmérni az ellenállását a szondának. Az ugyanis egy sima ellenállás, ami hőre változtatja az értékét. Szia , az ellenállás értékek jók, a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? levettem róla a csatlakozót , kicsulladt a check lámpa , de nem változott a motor alapjárati fordulatszáma illetve levettem az AGR szelepről is a csatlakozót, akkor is kigyulladt a sárga lámpa , de a motor járása nem változott Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? Lehet levegőhőmérsékletjeladó, de foglalmam sincs milyen motor úgyhogy passz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Lehet levegőhőmérsékletjeladó, de foglalmam sincs milyen motor úgyhogy passz. bocs , a motor X16XEL 1.6-16 v Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 bocs , a motor X16XEL 1.6-16 v Akkor az a légtömegmérő. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Akkor az a légtömegmérő. B) ebben a motorban ki lehet iktatni az AGR szelepet szerinted ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Akkor az a légtömegmérő. B) [/quote kb mennyi pénz ez ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Igen, csak ha leveszed az akksisarut, akkor a visszatételnél világít egy darabig. Így van, erre figyelni kell, különben nem hiába mérte azt a nagy áramot B) az ellenállás értékek jók, a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? Levegő hőmérséklet szenzor (IAT). Annak is mérd meg az ellenállását. Akkor az a légtömegmérő. :D nem nyert B) ezekben a motorokban nincs légtömegmérő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 ebben a motorban ki lehet iktatni az AGR szelepet szerinted ? Le lehet zárni vékony fémlemezzel (alá). Illetve az AGR-es topicban van egy kapcsrajz, ami állítólag "pótolja", de még nem próbálta senki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Így van, erre figyelni kell, különben nem hiába mérte azt a nagy áramot B) Levegő hőmérséklet szenzor (IAT). Annak is mérd meg az ellenállását. nem nyert B) ezekben a motorokban nincs légtömegmérő. érdekes , a Csergő szerint kapható légtömegmérő 7200 ft , vagy az IAT -ra gondoltak ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 érdekes , a Csergő szerint kapható légtömegmérő 7200 ft , vagy az IAT -ra gondoltak ? map szenzor és iat szenzor van benne. kérdezd meg, melyikre gondoltak B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 map szenzor és iat szenzor van benne. kérdezd meg, melyikre gondoltak B) kösz , a map szenzort merre találom ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 kösz , a map szenzort merre találom ? a homlokfal tetejére van biggyesztve. Egy vákumcső és egy háromvezetékes csati megy bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 a homlokfal tetejére van biggyesztve. Egy vákumcső és egy háromvezetékes csati megy bele. egy zöld színű csati ? ezek szerint ez a két érzékelő adja a jelet ( légtömeget ) az ECU felé ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 egy zöld színű csati ? ezek szerint ez a két érzékelő adja a jelet ( légtömeget ) az ECU felé ? így van Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 így van ha erről lehúztam a csatit ,akkor leállt a motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 ha erről lehúztam a csatit ,akkor leállt a motor és ez teljesen természetes B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 X16XEL-en nincs légtömegmérő? B) Jobb lesz ha nem beszélek hülyeségeket B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts