Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Szóval:

1. Először is ez a kis kütyü lennt van hűtő alján, ha szemben állsz az autóval bal kéznél. Le kell pattintani a lökhárítóról a kis takarólemezt, ami a vonó "horgot" rejti és előlről kell cserélni!

2. Magát a "hőgombát" egy 29-es kulccsal kell meglazítani, illetve meghúzni, 29-es kulcsot viszont sehol nem találtam, úgyhogy maradt a brutál megoldás, egy 28-ast addig köszörültem, csiszoltam, ameddig 29-es nem lett. (Ha kell tudok küldeni képet róla)

3. Miután ezzel megvoltam kilazítottam a régit, kitekertem a helyéről és a másodperc törtrésze alatt betettem helyette az újat :) , ugyanis a hűtővíz folyamatosan folyt, ameddig itt egy "lyuk" volt a rendszerben.

4. Kézzel meghúztam, ameddig lehetett és ezután jött a legszebb: A megköszörölült villáskulcs most már méretben megfelelt, viszont túl hosszú volt ahhoz, hogy véglegesen meg lehessen húzni az anyát!

Tehát a villáskulcsot kettéfűrészeltem és az így kapott célszerszámmal szépen meghúztam az anyát.

5. Ezután hűtővízszintet ellenőrzünk és kész is vagyunk!

Jó étvágyat! :D

Üdv.:

Mező

Megosztás:

Ez csak azért érdekes, mert ősszel a szerelőm simán kicsavarta, majd visszacsavarta egy sima villáskulccsal felülről, nem kellet semmit sem csinálni a lökhárító felől és a kulcsot sem fűrészelt ketté... azóta sem folyt el csepp hűtővíz sem úgyhogy szerintem Te valamit nagyon elbonyolítottál.

Mellesleg már két hete is azt mondtam, hogy itt van a hőkapcsoló :evil: mind1

Megosztás:

Valószínűleg az a különbség, hogy Neked 1,4 16V van, nekem pedig GSI-m.

A faterom 1,4 -es Astra Classic-ján valóban ki tudnám cserélni felülről is, itt viszont fizikai lehetetlenség lett volna felülről támadni! Annyi sok "sz@r" van a motortérben, hogy nem fért be a kezem.

Üdv.:

Mező

Megosztás:

Hi

Főnököm vett egy Zafirát, két nap múlva lemerült az akksija.Kimérte a nyugalmi áramfelvételt és 400mA-t mért.Szerintetek normális dolog ez? Kicsit sokalljuk.

Ez Sok kb 5W-nak felel meg...nézzetek körűl nem e világit vmi aminek nem kellene az autón(pl. motortér/csomagtér/utastér/kesztyűtartó világítás vagy a rádió nem e be van kapcsolva maradt csak le van halkítva) ....de az is lehet, hogy a riasztónál van vmi gubanc :arrow: irány a villamosságis

Még vmi eszembe jutott kollegám autójában az ablakemelő gombok világítása szívta le az aksit(állandóra volt kötve)!

Üdv

NÉzd végig hátha megtalálod...

Megosztás:

Valamint az olajcserével egybekötve kicseréltem a gyújtógyertyákat is.Érdekes volt, hogy a két pólus közelében szép szürke, körülötte pedig tiszta korom volt mind a 4.Viszont a "középsőkettő" nyakáján láttam v.mi halvány barnás elszíneződést.Látott már v.ki ilyet? :?: :shock:

Megosztás:

hi

adott egy 93as Astra GSI, amiben nincs ködfényszóró

szeretnék tenni bele

úgy láttam hogy a lökösnél ottvannak a kábelek csatlakozóval a végén

akkor ez azt jelenti, hogy veszek 2db ködfényszórót, kivágom a helyét a lökösből és rádugom a csatlakozóra???

de pl belül nincs kapcsoló...

veszek azt is, vhova bekötöm és müxik, vagy kell még vmi hozzá??? :roll:

Megosztás:

Ha ki van könnyítve a lökhárítón, akkor valóban csak bele kell rakni.Ha valóban azok a vezetékek a ködlámpához vannak, akkor "csak" össze kell dugni.Viszont a kapcsoló helye elvileg ott van a hátsó ködfényszóró kapcsoló mellett, azt biz' venni kell, és bedugni a helyére.A bontókban álltalában 1500-200ft szokott lenni.Újonan viszont k.va drága.S ha jól emlékszem van annak külön biztije is, de meg nem mondom, hogy melyik az. 8)

Megosztás:

Szerintem...bár nem tudom a típus specifikus dolgokat...kell hozzá lenni relének is, tehát valószínű azt is venned kell....nem szokták simán egy kapcsolóra tenni..a 2 első ködös együtt ha sima izzó van benne, akkor 110-120W..szóval kell bele relé... :wink:

Megosztás:

na ezt lenne jó tudni....

Tutira kell relé, az Így Csináldban van ködfényszóró utólagos beszerelése rész: A lökös ki van könnyítve, kell relé is, azt a 4. reléhelyre kell tenni a biztitáblánál, és kell egy 20A-s bizti a 17-es biztihelyre, nomeg a kapcsoló ugye.

Az egyedüli ami kérdéses, hogy be van-e kábelezve, de neked ezek szerint bevan :)

Megosztás:

egyébként ez egy érdekes téma...Én is anno csodákat vártam ezektől az erősítős beltéri szobaantennáktól...aztán 1et kipróbáltam...és olyan jól működött, hogymár fél óra múlva vissza is érkezett a vásárlás helyére.... :) :wink:

Megosztás:

Létezik valami kütyü amivel erősiteni lehet az antenna jelét?? És ha igen hol kapható vagy hol nézzek utánna :roll:

Én régebben vettem (autósboltban) még egy másik autómba, de jól működött, és egyszerű a "beszerelése" is! Kb. 1000 Ft körül lehet az ára.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.