Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Köszi. Müködik, de annyira kijön, hogy a tápellátása megszűnt, de aztán megint nem akar kijönni :D Most visszadugtam, aztán hagyom egyelőre. Persze most a kódot is kéri, ami megvan. Ugye jól tudom, hogy kikapcsolt állapotban AS gomb nyom, aztán bekapcsol közben, még mindig tart és addig, amíg nem jelenik meg négy aláhúzás? Mert olyanról is hallottam, hogy ha el van rontva akkor várni kell, mire újra engedi.

Amúgy nem szeretném lecserélni, nagyon is jól szól ez, mind a 6 hangszórójával :D Meg tudtommal az újaknak kell valamilyen keret, meg kilógnak :lol:

Az új rádióhoz adnak keretet...:D

Nekem pio van bent...nem lóg ki... :D

P6133624_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

azzal azért vigyázz, ha kicseréled a rádiót...akkor jönnek a hangszórók...az erősítő..a mélyláda...aztán a jobb rádió...jobb hangszórók...stbstb :D

Megosztás:

Sziasztok Opelosok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert van egy kis elektromos problémám és nem tudom megoldani. Van egy '94-es F Astrám és múlt héten a melegben mikor araszolgattam a műegyetem előtt kezdett melegedni a vizem. Kiderült, hogy nem indul el a ventilátorom. Van egy Opel könyvem, de sajnos nem találtam benne a hűtőventillátorról semmit. A biztosíték jó és a venti is, mert, direktbe rákötöttem az aksira, és úgy megy (sajnos folyamatosan :-( ). Tudnátok ebben segíteni, hogy merre kavarog ott a nafta (van valami relé, vagy egyből megy a hűtőhöz? ) Ötlet? Előre is köszi. Jó lenne még a jóidő előtt megcsinálni!

Üdv:

Jani

Megosztás:

Sziasztok Opelosok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert van egy kis elektromos problémám és nem tudom megoldani. Van egy '94-es F Astrám és múlt héten a melegben mikor araszolgattam a műegyetem előtt kezdett melegedni a vizem. Kiderült, hogy nem indul el a ventilátorom. Van egy Opel könyvem, de sajnos nem találtam benne a hűtőventillátorról semmit. A biztosíték jó és a venti is, mert, direktbe rákötöttem az aksira, és úgy megy (sajnos folyamatosan :-( ). Tudnátok ebben segíteni, hogy merre kavarog ott a nafta (van valami relé, vagy egyből megy a hűtőhöz? ) Ötlet? Előre is köszi. Jó lenne még a jóidő előtt megcsinálni!

Üdv:

Jani

Konkrétan nem tudom a te típusodnál hol találni, de általában a hűtő oldalán lehet találni egy hőkapcsolót, ami kapcsolja neked...ha ez nem mükszik , akkor nem indul el..nézd meg..remélem ennél a típusnál is ott van még...én is ma főztem meg majdnem egy OFF 1.1-es trabit :P ON nem indúlt annak sem a ventije...nem akartam leállítani, mert előtte lenulláztam az aksit és mire vissza értem gözbe állt a gép :lol: :sowwy: :lol: de nincs semmi baja..a blokkban megmaradta víz csak a tartájból nyomta ki..még időben értem vissza... :lol:

Megosztás:

Sziasztok Opelosok!

Üdv:

Jani

sztem valami vízhőfok jeladó lesz a ludas :sowwy:

Megosztás:

Sziasztok Opelosok!

Üdv:

Jani

Termosztát jó? Nekem mikor meghalt a termosztát (zárva maradt),akkor simán túlmelegedett a moci,és a ventillátor sem kapcsolt be,mert abban a körben még nem érte el a kapcsolási hőfokot (asszem 97°C) a víz.

Megosztás:

ott egy kétvezetékes csatinak kellene lennie a hűtőbe tekerve, és abbol huztad ki gondolom a venti csatiját, és ugy zártad rövidre.

am azért megkérdezem, mennyire ment fel a hőfok?? mert az ugy majdnem 100nál kapcsol óra szerint legalábbis nekem, és pár mpig megy csak

és ott meg csak akkor lesz meg a 12 volt, mikor megvan az a hőfok amin kapcsolnia kell

de nem vagyok benne biztos, hogy 12 volt lenne ott, lehet csak záródik az a hőgomba, és azon keresztül indul meg az áram a ventiben

Megosztás:

ott egy kétvezetékes csatinak kellene lennie a hűtőbe tekerve, és abbol huztad ki gondolom a venti csatiját, és ugy zártad rövidre.

am azért megkérdezem, mennyire ment fel a hőfok?? mert az ugy majdnem 100nál kapcsol óra szerint legalábbis nekem, és pár mpig megy csak

és ott meg csak akkor lesz meg a 12 volt, mikor megvan az a hőfok amin kapcsolnia kell

de nem vagyok benne biztos, hogy 12 volt lenne ott, lehet csak záródik az a hőgomba, és azon keresztül indul meg az áram a ventiben

Igazábl nem tudom. Azt láttam, hogy a mutató baromi gyorsan elkezdett felfelé kúszni és nem akart megállni. Ha jól emléxem akkor nyáron sem ment fel kb. 95 fölé. A termosztát gondolom jó, mert ha most megyek vele, akkor felmegy 90 fölé, majd visssza 90-körül és ezt játsza.

Megosztás:

Szerintem is így van,mert ha lehúzod a csatit,és beledugsz egy biztostűt,beindul a ventillátor.

Lehet benne egy ellenállás is, viszont akkor három vezetéknek kel a hőgombára mennie: barna, barna fehér, barna sárga. A pozitívot a biztin keresztül a ventilátor kapja, és innen megy tovább a hőgombára, majd a barna 'vaze'-téken keresztül a testre. (1-es testelési pont, a bal első lámpatest felett)

Remélem segítettem. :sowwy:

Ui.: Nekem nagyon ritkán kapcsol be a ventilátorom, stabil 90-95 fokon üzemel. Előfordult hogy hirtelen feljebb kúszott 100-110 közé, de akkor már hallottam a szélcsináló hangját, és visszamászott a mutató. Ez "kábé" két éve történt, azóta semmi hírem felölle. :lol:

Megosztás:

Az biztosan így van. 3 féle létezik, egy 1 fokozatú, és 2 két fokozatú, ebből az egyik relézett (na ilyent még én sem láttam, 17DR motor).

OK én voltam a hülye. a hőgombánál valóban nem kell 12V-nak lenni, mert az a ventillátorhoz megy, de az a baj, hogy nem megy. :lol: . Na most ha lenne benne relé, akkor miért menne a hőgomba vezetéke a ventillátorhoz? Akkor annak a relét kellene kapcsolnia, nem? A biztitől a ventillátor csatijába menő vezeték viszont szakadtnak tűnik, de elvileg az egy szimpla vezeték (egy darab drót), akkor hol a hiba? :lol: Elvileg ez egy szmpla áramkör és még sem megyek vele semmire. Visszaadom az összes papíromat és elmegyek Tibetbe :sowwy:

Megosztás:

Lehet benne egy ellenállás is, viszont akkor három vezetéknek kel a hőgombára mennie: barna, barna fehér, barna sárga. A pozitívot a biztin keresztül a ventilátor kapja, és innen megy tovább a hőgombára, majd a barna 'vaze'-téken keresztül a testre. (1-es testelési pont, a bal első lámpatest felett)

Remélem segítettem. :sowwy:

Ui.: Nekem nagyon ritkán kapcsol be a ventilátorom, stabil 90-95 fokon üzemel. Előfordult hogy hirtelen feljebb kúszott 100-110 közé, de akkor már hallottam a szélcsináló hangját, és visszamászott a mutató. Ez "kábé" két éve történt, azóta semmi hírem felölle. :lol:

egészen eddig én is így voltam vele, elment anélkül, hogy észrevettem volna, hogy van, de mostmár kezdem feladni. Én is erre a megállapításra jutotta, amit Te írtál, de nekem nincs benne ellenállás, mert csak két vezeték megy a hőgombára

Megosztás:

OK én voltam a hülye. a hőgombánál valóban nem kell 12V-nak lenni, mert az a ventillátorhoz megy, de az a baj, hogy nem megy. :lol: . Na most ha lenne benne relé, akkor miért menne a hőgomba vezetéke a ventillátorhoz? Akkor annak a relét kellene kapcsolnia, nem? A biztitől a ventillátor csatijába menő vezeték viszont szakadtnak tűnik, de elvileg az egy szimpla vezeték (egy darab drót), akkor hol a hiba? :lol: Elvileg ez egy szmpla áramkör és még sem megyek vele semmire. Visszaadom az összes papíromat és elmegyek Tibetbe :sowwy:

A relés a 17 DR motorúaknál van.

Azt nézd meg, hogy nincs e elszakadva a motorra menő vastag fekete vezeték.

Megosztás:

Az biztosan így van. 3 féle létezik, egy 1 fokozatú, és 2 két fokozatú, ebből az egyik relézett (na ilyent még én sem láttam, 17DR motor).

Tééénleg. :sowwy:

Most alaposan átfésültem a kapcsolási rajzot és téééényleg, a TáDé ( isuzu) motoros lelével van megoldva. Két lelével is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.