kori Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Kiszedni nem nehéz,de szétszedni annál nehezebb volt.A lényeg hogy a ventillátorát(ugyon olyan mint a porszívó belseje) ne üssétek, mert eldeformálódik és utánna rázni fogja az autót.
opel16v Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Úgy hamar szétrázza a saját csapágyát is, úgyhogy addig élvezd, amíg megy! :)
Mezo Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond. Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be. Azt merre találom?
kori Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni.
knight Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Idéz astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni. A vakdugó mit jelent ? Nekem az egyik kapcsoló full fekete merev (ez gondolom cserés) a másikon viszont rajta van a jel, s egy picit be is lehet nyomni... ez vakdugós lenne ? Azaz a kapcsoló maga megvan, csak ki van pöckölve ?
kori Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Az omegában a vil.kapcsoló alatt vannak a ködlámpa kapcsolók.A hátsóé mindegyikben benne van, az elsőé helyén egy fekete müa dugó van, amit ki lehet szeni, de nem lehet nyomkodni.
Qpack Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Idéz Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond. Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be. Azt merre találom? nem kímás a verdád? Mert akkor Te a klímaventillátor kapcsolóját szedted le...keress tovább! :wink:
Gepard Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Idéz Ködlámpát mekkora meló utólag beszerelni :?: Kérdezd warwolfot neki tavaly szerelték be Kecsón.
Gepard Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Idéz A vakdugó mit jelent ? Nekem az egyik kapcsoló full fekete merev (ez gondolom cserés) a másikon viszont rajta van a jel, s egy picit be is lehet nyomni... ez vakdugós lenne ? Azaz a kapcsoló maga megvan, csak ki van pöckölve ? Szvsz kapcsolót venned kell.
Mezo Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 nem kímás a verdád? Mert akkor Te a klímaventillátor kapcsolóját szedted le...keress tovább! :wink:
knight Elküldve Január11, 2005 Elküldve Január11, 2005 Megnéztem a ködlámpa dolgot az Így Csináld-ban (látszik, hogy ma jött az ötlet :oops: ) Azt írja, hogy a reléig fektessünk kábelt, ha szükséges... (gondolom az, majd megnézem holnap). Viszont a venti kapcsolójára nem találáltam külön leírást klímás esetre :idea: Mondjuk az is igaz, hogy a klímáról sem nagyon esik szó benne... :roll:
Qpack Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Idéz De, klímás! Akkor rossz helyre nyúltam! :oops: Ehhez a kapcsolóhoz képet merre "menjek"? Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele...
uhuhu Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Idéz Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele... Astra G ről van szó?
opel16v Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Az enyémben így néz ki a kör: állandó tápról a hűtő oldalában levő hőkapcsoló kapcsolja a ventit, még relé sincs közbeiktatva. :) F Astra 1.6 16v
Mezo Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Én is nagyon remélem, hogy csak a hőkapcsolóval, vagy érzékelővel van bajom és annak a cseréje megold mindent. Viszont nem tudom pontosan hol keressem a csatlakozót a motortérben.
Mezo Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Sziasztok! Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam! Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót. Üdv.: Mező
Qpack Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Idéz Sziasztok! Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam! Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót. Üdv.: Mező Venti megállt?
warwolf Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Akkor valszeg az lesz a kakukktojás!Szerintem.
Qpack Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Idéz Igen, ha széthúzom, leáll a venti. Akkor tényleg megtalűltad...amit írtam azt a G könyvében találtam, azt gondoltam, hogy azonosak, de akkor az F a régimódi technika alapján van csinálva... Tudod ugye mi a teendő? Vagy próbáljunk tovább segíteni? :?:
Mezo Elküldve Január12, 2005 Elküldve Január12, 2005 Köszönöm, de menni fog. Holnap veszek egy ilyen kis bisz-baszt és kicserélem. Aztán beszámolok a fejleményekről. Köszi a segítséget!!!!!!
Mezo Elküldve Január17, 2005 Elküldve Január17, 2005 Sziasztok! A hétvégén sikerült kicserélni a hőkapcsolót a hűtőben. Minden működik, úgy ahogy kell! Ha valakit érdekel, szívesen leírom a folyamatot, voltak benne kicsi buktatók. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! Üdv.: Mező
Recommended Posts