jános65 Elküldve Január2, 2008 Megoszt Elküldve Január2, 2008 Köszönöm a választ opel16v! Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 van mögötte elég póráz, lehet cibálni, mert mögé benyúlni így nem lehet. Ez kérdés akart lenni, bocsi. Szóval hogy lehet kiszabadítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Nyáron én se mertem rángatni. Alíg tudtam kiszedni a tükörfűtés időreléjét. Csak féloldalasan, éppenhogy jött ki a bizti tábla. Aztán kiderült nem az időrelé a rossz, hanem elszakadt egy vezeték az ajtóba átmenő vezetékkötegben.:-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 A műszerfal alól nem lehet előhúzni a biztitáblát, mert nincs elég vezeték hozzá a kötegben. Ezért is bonyolult az oda való kötözgetés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 A műszerfal alól nem lehet előhúzni a biztitáblát, mert nincs elég vezeték hozzá a kötegben. Ezért is bonyolult az oda való kötözgetés. Akkor valószínű én is a lengőbiztis megoldást választom, mert elég nehézkes ott szerelgetni. Lehet olyen lengő fogalalatot kapni amibe a ugyanaz a biztosíték megy mint a többi? hogy hívják, hol lehet kapni? Kösz az infókat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Akármelyik autósboltban lehet szerintem kapni. Én a homasitában szoktam az ilyen dolgokat keresni, ott fillérekért meg lehet kapni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 gabi eddig 3utolagos elektormos bizbasz van a kocsiba..... de se elektormos ablak se elektromos tükör, stb.... csak iylen kisebb nekem tetsző dolgok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 A műszerfal alól nem lehet előhúzni a biztitáblát, mert nincs elég vezeték hozzá a kötegben. Ezért is bonyolult az oda való kötözgetés. Mert hozzá van kötegelve a müszerfal alsó merevítéséhez. Ki kell venni a müszerfalat! :huh: Ha nem figyelsz oda két elektronyos zseni (Udi&Bazsi)1 óra alatt kibombázza belőle! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 gabi eddig 3utolagos elektormos bizbasz van a kocsiba..... de se elektormos ablak se elektromos tükör, stb.... csak iylen kisebb nekem tetsző dolgok.... két neon meg egy világító dobókocka? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Mert hozzá van kötegelve a müszerfal alsó merevítéséhez. Ki kell venni a müszerfalat! :huh: Ha nem figyelsz oda két elektronyos zseni (Udi&Bazsi)1 óra alatt kibombázza belőle! :lol: Nekem mondod? Szerinted én hányszor téptem ki a versenyautóból? :D Mondjuk mióta megcsináltam bele a saját kábelkötegem, azóta könnyebb, mert egyben jön a műszerfal a kábelekkel, csak le kell csatlakoztatni a hátra és előre menő kötegről :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 két neon meg egy világító dobókocka? :lol: hasonlo, de mondtam is hogy nekem tetsző dolgok!! és ha még később tükör ablak, na akkor lesz bőven több mint 5 :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 hasonlo, de mondtam is hogy nekem tetsző dolgok!! és ha még később tükör ablak, na akkor lesz bőven több mint 5 :huh: De én az ilyen vizuális bizbaszokat nem sorolom az extrák közé :lol: Egyébként is, azoknak a vezetéke nagyon jó biztosíték is, olyan vékony :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 nem is mondtam én hogy extra, csak te :huh: am meg azért nem szeretném, ha ezek a vékony vezetékek is zárlatolnának, nem ki füstöt tudokozni, hálistenneknem az én automba tapasztaltam.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 nem is mondtam én hogy extra, csak te :D am meg azért nem szeretném, ha ezek a vékony vezetékek is zárlatolnának, nem ki füstöt tudokozni, hálistenneknem az én automba tapasztaltam.. Én tapasztaltam az enyémben sajnos :lol: Mielőtt meg leszek gyanúsítva, nem neon, hanem pótféklámpa volt... előtte betörték a hátsó szélvédőt, és miután belekerült az új, maradt még a borítás alatt szilánk, ami elvágta a vezeték szigetelését. hát ne tudd meg, mekkora füst volt :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Hali! Kész lett az abalkemelő, frankón működik minden, a kapcsolóban kicsit barkácsolni kellett, de sikerült mindent szépen megoldani. Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 gabi el birom képzelni.... ami havernak füstölt el egy 40 cm es vékony vezeték volt, de vert olyan füstöt azt hittem ott a vég :huh: am mért vagy ennyire neon ellenes?? pl nekem a lábtérbe kiomondottan hasznos, ajtonyitáskor megvilágitja a kocsi melett lévőföldet, és nem kell belelépni semmibe. fogok teni egy kapcsolot a mennyezet világításba, mert az viszont zavar hogy minden nyitásra világít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 én azt sezretem, hogy látom, hogy asszony mit hagyott az ülésen és nem ülök bele 5 kiló krumpliba :huh: ismerősömnek a [OFF] kettes golfja égett ki teljesen, de ő azt hiszem (bár nem illik ilyet mondani), megérdemelte Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 én szeretem hogy látom a lábtret is ha akarom. elektromos ablak és tükör: honnét érdems beszerezni? mennyi körül van párban? bontobol érdemes venni? valaki tudna mutatni képet az el.ablak kapcsolójárol??. hogy hogy mennek rá a vezetékek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Rejtélyes dolgok történnek velem mostanában. Amikor megvettük az autót, a kesztyűtartó bal oldalán volt ugyan egy műanyag lámpa, de sosem világított, mi pedig nem törődtünk ezzel. Ez a műanyag lámpa karácsony előtt még a helyén volt, ma pedig már nem találtam. Miután David Copperfield nem ült az autóban, két feltételezés fogalmazódott meg bennem: 1. az autómosóban belső takarításban közben valaki egy csavarhúzóval kifeszítette és ellopta, 2. rejtélyes módon valahogy beesett a középkonzol mögé. Kérdéseim a következők: 1. Mekkora ez a rész? 2. Elképzelhető, hogy nálam csak egy műanyag lap volt betéve (és lámpa nem csatlakozott hozzá)? 3. Beeshet-e egyáltalán a középkonzol mögé ez a rész? 4. Ha igen, akkor hogyan tudnám ezt könnyen ellenőrizni? (A lábtér felől nem lehet egy tükör segítségével benézni? A kesztyűtartót már kiszereltem, de nem léptem előre.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Rejtélyes dolgok történnek velem mostanában. Amikor megvettük az autót, a kesztyűtartó bal oldalán volt ugyan egy műanyag lámpa, de sosem világított, mi pedig nem törődtünk ezzel. ...... Én amennyire emlékszem, meg ahogy a chip-cserés leírásomban olvasom, nézem, nem eshet be magától, mert egy pereme van a lámpa "burkolatnak, aminek a kesztyűtartó felöli oldalon van a perem. Ergó csak úgy tud beesni hátra, ha elfordúl vizszintes irányba. Namármost ha nem volt rajta a kábel, akkor elöbb ki kell lazúlnia.. ez esetben a kesztyűtartóba esik, nem hinném hogy hátra. Ha meg rajta volt a vezeték, és úgy lazúlt ki, akkor esetleg fordúlhatott olyan szögbe, de akkor amikor kivetted a kesztyűtartót látni kellett volna.. Nem láttál valami szabadon lévő vezetéket 2es csatival a végén? Megpróbálok keresni képet róla.. hátha van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Nah taliztam pár képet.. az előző hsz-ben lévő leírásomban meg van egy kép a kesztyűtartóban beszerelt állapotban lévő búráról.. talán segít valamennyit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Nem láttál valami szabadon lévő vezetéket 2es csatival a végén? Amikor kiszereltem a kesztyűtartót, semmilyen szabadon lévő vezetéket nem találtam, ezért is kezdtem el gyanakodni, hogy nálam esetleg csak egy műanyag lap volt berakva. De akkor hová tűnt az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 én szeretem hogy látom a lábtret is ha akarom. elektromos ablak és tükör: honnét érdems beszerezni? mennyi körül van párban? bontobol érdemes venni? valaki tudna mutatni képet az el.ablak kapcsolójárol??. hogy hogy mennek rá a vezetékek? Én bontóban vettem mindent, kapcsolót olyat ami az ajtó kapaszkodóján levő ovális nyílásba illik, mert én csak a bal elsőt cseréltem ki, nem mindet. Ezen a kapcsolón kicsit alakítani kell, ha ezzel szeretnéd megoldani. Az eredeti kapcsoló nem tudom hogy nézki, az Így csináld kapcsolási rajzai alapján okoskodtam ki hogyan kell ezt bekötni, de a lényeg annyi h az emelőnek 4 vezetéke van a barna a test(bal szélső, beszerelve) jobb szélső a 12V középső kettő pedig a vezérlő le-fel, amire a kapcsoló ad 12V-ot attól függően h fel vagy le menjen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
judek Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Sziasztok GSi-sek! 93-as C20XE-m van Lenne egy kérdésem, hogy a légtömegmérő ha szarakodik akkor az miben jelentkezik? Olyat csinál, hogy néha ha kiveszem üresbe vagy kinyomom a kuplungot akkor leáll vagy majdnem leáll. Illetve néha nagyon gyenge lesz aztán hirtelen erőre kap. Már montak olyat hogy lehet az alapjárati motor, pucoljam ki. De már 3-szor pucoltam és nem igazán vettem észre javulást. Egyébként ha a légtömegmérő lenne az mennyit kóstál és hol van a kocsiban? Nehéz kicserélni? Előre is köszi, Judek Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Sziasztok GSi-sek! 93-as C20XE-m van Lenne egy kérdésem, hogy a légtömegmérő ha szarakodik akkor az miben jelentkezik? Olyat csinál, hogy néha ha kiveszem üresbe vagy kinyomom a kuplungot akkor leáll vagy majdnem leáll. Illetve néha nagyon gyenge lesz aztán hirtelen erőre kap. Már montak olyat hogy lehet az alapjárati motor, pucoljam ki. De már 3-szor pucoltam és nem igazán vettem észre javulást. Egyébként ha a légtömegmérő lenne az mennyit kóstál és hol van a kocsiban? Nehéz kicserélni? Előre is köszi, Judek Hi! Én ugyan nem vagyok GSi-s, de amíg megjönnek kontárkodok kicsit :huh: Én így elsőre nem a légtömegmérőre tippelnék, sztem az adna hibajelzést is. Tényleg, nem szokott a sárga motorkontroll lámpa ilyenkor kigyulladni a műszerfalon? Nekem inkább vákuumcső problémának, esetleg ha csak üzemmelegen csinálja, akkor lambda szonda gyengélkedésének tűnik. Egyébként egy új légtömegmérő pl. Unix-nál 98000Ft. Helyileg a vastag levegőcsövön találod, ami a légszűrőtől megy a folytószelepházra, egy négyszögletes valami, amire vezetékek mennek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts