J0hnny Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Próbáltam keresni, hogy hogy lehet javítani a hátsó ablakfűtés szálain, de nem hozott ki semmit. Az a helyzet, hogy most vettem észre, hogy kb. 4 szál megsérült és így elég nagy terület párásodik.Hogy lehet ezeket javítani?Azt néztem, hogy kicsik a sérülések.Van vmi vezető cucc, amit okosba oda lehet nyomni finoman? Keress egy Loctite márkaboltot, ők gyártanak ilyen terméket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Próbáltam keresni, hogy hogy lehet javítani a hátsó ablakfűtés szálain, de nem hozott ki semmit. Az a helyzet, hogy most vettem észre, hogy kb. 4 szál megsérült és így elég nagy terület párásodik.Hogy lehet ezeket javítani?Azt néztem, hogy kicsik a sérülések.Van vmi vezető cucc, amit okosba oda lehet nyomni finoman? Nekem van itthon ilyen javítófestékem, Quick Grid a neve, valami 2000Ft körül volt, ha jól emléxem. Tavaly ilyenkor vettem, de azóta se csináltam meg a szélvédőmet :lol: , csak a szomszéd srác autóján próbáltuk. Nekem pont középen 5 vagy 6 szál döglött :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Nekem van itthon ilyen javítófestékem, Quick Grid a neve, valami 2000Ft körül volt, ha jól emléxem. Tavaly ilyenkor vettem, de azóta se csináltam meg a szélvédőmet :lol: , csak a szomszéd srác autóján próbáltuk. Nekem pont középen 5 vagy 6 szál döglött :lol: Lustaság fél egészség! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Lustaság fél egészség! :lol: Ezt mondom én is mindig, de pl. főnököm valamiért nem osztja ezt a véleményemet :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Nekem van itthon ilyen javítófestékem, Quick Grid a neve, valami 2000Ft körül volt, ha jól emléxem. Tavaly ilyenkor vettem, de azóta se csináltam meg a szélvédőmet :lol: , csak a szomszéd srác autóján próbáltuk. Nekem pont középen 5 vagy 6 szál döglött :lol: Csak szólok: úgy tudom ha el van szakadva szál, akkor ha használod az ablakfűtést, akkor gyorsabban szakad meg a többi szál is - mivel ugyanaz a feszültség van rákötve és egyre kisebb az eredő ellenállásod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Csak szólok: úgy tudom ha el van szakadva szál, akkor ha használod az ablakfűtést, akkor gyorsabban szakad meg a többi szál is - mivel ugyanaz a feszültség van rákötve és egyre kisebb az eredő ellenállásod... 1. mivel párhuzamosan vannak kötve, elvileg akárhány szál van még épen, ugyanannyi feszültség jut rájuk, gyakorltilag kicsit azért igazad van, a kisebb terhelés miatt kevesebb feszültség esik a vezetékeken meg a csatikon, de ez csak pár tized volt lehet. 2. mivel párhuzamosan kapcsolódnak, minél több döglött szál van, annál nagyobb az eredő ellenállása a megmaradt jó szálaknak :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Kérdésem Gabihoz(opel16v) vagy bárkihez aki tudja természetesen. Gyári IMMO! Hogy is müködik? kérdésem lényege annyi, hogy mikor nézegeti a kulcsban lévő chip meglétét? -- gyújtás ráadásakkor(egyszer?)?(ha jól emlékszem akkor már biztos, mert régen,amikor kivettem egyszer a chipet, gyújtás ráadásakkor mintha már villogott volna a mocikontrol) -- Ha beindúlt a kocsi, utána is nézi, hogy ottvan-é még, vagy utána már nem törödik vele? Ha nem, akkor gondolom,akkor se gáz ha folyamatosan kapja a jelét..(hisz amúgy is ott a cucc) Kis okosságot tervezgetek, azért kééédem :lol: Thx (ha másnem majd letesztelem :lol:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Csak a gyújtás ráadásakor nézi. Ha valami gond van, elkezd villogni a mocikontroll lámpa. Utána már nem érdekli :lol: Egyébként ez egy transzponderes megoldás. Magában a kulcsban van egy passzív jeladó, ami ha elektromágneses erőtérbe kerül (az olvasó bocsátja ki ezt), akkor automatice küld egy 48 bites azonosító számot (egyedi). Ezt az olvasó veszi, majd a saját azonosítójával (az is egyedi) kiegészítve elküldi az ECU-nak. Ha egyezik az ECU-ban tárolt kóddal, akkor engedi beindítani az autót. Ha elég gyors vagy, be tudod indítani nélküle is, de aztán rögtön le is áll, amint megnézte a küldött kódot :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Csak szólok: úgy tudom ha el van szakadva szál, akkor ha használod az ablakfűtést, akkor gyorsabban szakad meg a többi szál is - mivel ugyanaz a feszültség van rákötve és egyre kisebb az eredő ellenállásod... Köszi! Erre pl. nem is gondoltam.De akkor nem eröltetem a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Köszi! Erre pl. nem is gondoltam.De akkor nem eröltetem a dolgot. Olvass még egy kicsit tovább is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 1. mivel párhuzamosan vannak kötve, elvileg akárhány szál van még épen, ugyanannyi feszültség jut rájuk, gyakorltilag kicsit azért igazad van, a kisebb terhelés miatt kevesebb feszültség esik a vezetékeken meg a csatikon, de ez csak pár tized volt lehet. 2. mivel párhuzamosan kapcsolódnak, minél több döglött szál van, annál nagyobb az eredő ellenállása a megmaradt jó szálaknak :lol: Akkor passz. Mi azt tapasztaltuk valami régi roncson, hogy sorozatosan rosszabb lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Olvass még egy kicsit tovább is :lol: Ja megtettem. Mondjuk nemtom ez mennyit befolyásol, de nekem nincsenek teljesen elkaszálva a fűtőszálak, mert ahol megsérültek, ott 1 kis körben a sérülés körül fűtenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 sorosan az áram állandó párhuzamosan a fesz állandó ha kevesebb a megmaradt fűtőszál több áram folyik rajta keresztül és nő a teljesítmény,mivela fesz azonos, és az ellenállás is, igy elképzelhető, hogy hamarabb megpurcannak az éppen maradt szálak Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Srácok, segítsetek nekem. Ma reggel vettem észre a kocsiba beülve hogy a töltésjelző lámpám egész halványan világít, csak éppen hogy piros volt. A befúvó venti 3as fokozaton ment ( fáztam mint ökör ), ment a cd-s rádió halkan nem ordítva, meg a világítás volt rajta. Ha lejjebb vettem a ventiket akkor elhalványult szépen és elsötétedett. Ez most visszatöltési gond és generátort kéne generálozni vagy valami elektromos galiba lehet? Az akksi kb 2hónapos tehát annak elméletileg nem lehet baja. A kocsiban nagy hangcucc nincs, a gyári hangrendszer van egy JVC fejegységgel, tehát az sem szívhatja nagyon az akkut. A múltkor pl észrevettem azt hogy álltam az út szélén indexeltem balra vártam hogy ki tudjak kanyarodni és ahogy villogott az index a motor fordulatszáma úgy nőtt és csökkent. Elég érdekes jelenség. Vajon mi lehet a gond? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 hát a generátornak szrintem nagyban közel lehet neked is kéne mérni fesz eket, mikor álla moci, mikor tölt egy indexelésnek nem lene szabad az alapjáratot megingatni, mert egy venti bekapcsolása még az megingatja, deegy indexnek nem lenne szad szerintem legalábbis, de kezd mondjuk a saruk ellenőrzésével, nem hagytad e lazán pl Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 hát a generátornak szrintem nagyban közel lehet neked is kéne mérni fesz eket, mikor álla moci, mikor tölt egy indexelésnek nem lene szabad az alapjáratot megingatni, mert egy venti bekapcsolása még az megingatja, deegy indexnek nem lenne szad szerintem legalábbis, de kezd mondjuk a saruk ellenőrzésével, nem hagytad e lazán pl Nem lazák tutifix mert amikor kicseréltem direkt néztem az oxidálódást is és megtéptem őket úgy hogy fogja rendesen az akksit. Mindjárt mérek egy feszt... Hülyeséget fogok kérdezni de ez töltésnél váltó vagy egyenáram? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Nem lazák tutifix mert amikor kicseréltem direkt néztem az oxidálódást is és megtéptem őket úgy hogy fogja rendesen az akksit. Mindjárt mérek egy feszt... Hülyeséget fogok kérdezni de ez töltésnél váltó vagy egyenáram? :lol: :lol: Egyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 az aksin mérve csak egyenáramnak szabad lennie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Oks kösz, akkor mindjárt mondom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 13,6-14.2 V az jó, meg pörgesd fel a motort is, hogy úgyis marad-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 és kapcsolgass rá ezt azt nem szabadna neki annyira esnie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Hát... Muterral voltam kint egyéb segítségem hirtelen nem akadt. 13,1 körül van alapban. Beindítottuk 14,1 kb, aztán muter felpörgette kicsit 14,6-14,8 olyan 2000en kb. Kapcsolgatást nem erőltettem mert mire beindította a kocsit lefagyott a lábam. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Hát... Muterral voltam kint egyéb segítségem hirtelen nem akadt. 13,1 körül van alapban. Beindítottuk 14,1 kb, aztán muter felpörgette kicsit 14,6-14,8 olyan 2000en kb. Kapcsolgatást nem erőltettem mert mire beindította a kocsit lefagyott a lábam. :lol: Sztem a 14.8 az sok, lehet attól ment tönkre az aksid. Az izzókat nem verte ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 14,8 az eléggé soknak tünik lehet fesz szab lesz csak a baja Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 sorosan az áram állandó párhuzamosan a fesz állandó ha kevesebb a megmaradt fűtőszál több áram folyik rajta keresztül... Ezzel a két mondattal egymásnak mondtál ellent. Mitől nőne az átfolyó áram, ha a szál két vége között állandó a feszültség? :lol: Zsoltee: ha Bosch generátorod van, annál a 14.5V még normális, felette viszont már gond. Sztem fesszabályzó halódik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts