Kontárgyerek Elküldve Szeptember22, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2007 Anno amikor kicseréltem az alap műszeregységet ford.szám mérősre, nem kellett semmit variálni, csak rádugtam a csatit és már működött is. Sajnos vannak kivételek ahol a ford.szám jel vezetéke hiányzik de olyanról még nem hallottam, hogy az üzemanyagszintmérő sárga lámpája ne működjön. ..... én azt hittem nem fog! Csinálhatok új számlapot, pedig most akartam beépíteni... Én így szinezem átt a mutatókat: Áttetsző fólia a mutató alá, elsőnek két réteget próbálok, mert úgy sőtétebb kék. Ha túl sötét akkor kiveszek majd1-et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember23, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2007 Első nekiugrás után...... - sok a mutatók alá a dupla fólia (kivétel ha leddel csinálod, és közvetlen megvilágítod a mitatók alját). - '92-es kiadásu a verda és gyárilag bent volt a fordulatszámmérő vezeték. - sikerült szépen ugyan úgy visszarakni a mutatókat ahogy voltak. Szerintem a leszedésnél kellő képp odafigyelni és nem elkapkodni ugyan olyan fontos mint mikor visszarakod. - a KM óra bovdenjét (vagy mi az) csak akkor rakom vissza ha már teljessen kész, és minden okésan mükszik az egész egységben. - a sárga "ideje tankolnod" fényről nem tudok még nyilatkozni 3/4-ig van a tank. ..... apróbb korrigálás még szükséges a számlapok nyomtatási hibái miatt, de mindent korrigálok és ha kész, dobok képet nappalit, és éjszakait is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember24, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2007 Első nekiugrás után...... - sok a mutatók alá a dupla fólia (kivétel ha leddel csinálod, és közvetlen megvilágítod a mitatók alját). - '92-es kiadásu a verda és gyárilag bent volt a fordulatszámmérő vezeték. - sikerült szépen ugyan úgy visszarakni a mutatókat ahogy voltak. Szerintem a leszedésnél kellő képp odafigyelni és nem elkapkodni ugyan olyan fontos mint mikor visszarakod. - a KM óra bovdenjét (vagy mi az) csak akkor rakom vissza ha már teljessen kész, és minden okésan mükszik az egész egységben. - a sárga "ideje tankolnod" fényről nem tudok még nyilatkozni 3/4-ig van a tank. ..... apróbb korrigálás még szükséges a számlapok nyomtatási hibái miatt, de mindent korrigálok és ha kész, dobok képet nappalit, és éjszakait is. ha leddel világitod akkor kell dupla fólia vagy akkor egy se kell bele??? a mutatókat hogy jelölted be?? az nekifeszül a kis pöcöknek vagy azt is kiszedted??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember24, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2007 Én nem szeretem szanaszét fúrkálni a műszerfalat ha egy mód van rá, úgyhogy amíg lehet addig a gyári helyekre tezsem mindenféle utólagos pediféria kapcsolóját. Például ha nincs első ködlámpád, akkor szerezz hozzá egy gyári kapcsolót és tedd be a gyári helyére, majd utána már bármit ráköthetsz, akár az erősítőt is. én se szeretem szétfurkálni, de az első ködlámpa kapcs helyén van az utánfutó visszajezője, és mást nem találtam már amit utolagos kapcsoló helye lehetne, szoval maradt a kormány alatti kis műanyaglemez:S de ha épitem a neonokat a lábtérbe, akkor megprobálok egy lemezt felerősíteni , és abba áthelyezni a kacsolókat, és bontobol hozok egy sértetlen műanyaglapot a kormány alá Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember24, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2007 Na utánfutó visszajelzőnek meg például van gyári helye a műszerfalban, igaz hogy nemhogy égő, de foglalat és kábelek sincsenek benne, de meg lehet oldani és akkor legalább kultúrálisan fog kinézni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember24, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2007 Szerintem be. Van hely. Azért ezzel csinálom, mert ez van :lol: hát ha van hely, akkor nekem lehet a mutatót se kell leszedni, mert nem akarok egyedi számlapot, én csaka kék megvilágitást szeretném elérni piros mutatókkal a gyáriba meg(nincs benne fordulatszám jelző) lehet csak a nagy órát kékitem be, kérdéses a panelt mennyire tudom ugy rögziteni, bár az ora egy az egybe kijön az alapegységből :lol: szoval akkor gondnek nem szabadna lennie:) üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Szeptember24, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2007 Valaki esetleg tudja, hogy mi a más a 96 utánni és előtti központizár motorban, illetve kiváltható e egyik a másikkal? Haldoklik a bal elsőajtóban motor, néha nyit, néha zár... Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
roye Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 Sziasztok!Még új vagyok,az opelosok társaságában ezért üdvözlök mindenkit!A müszerfal ledesítésén már túl vagyok,én kicsit egyszerübben oldottam meg.Bementem a legközelebbi számtek boltba és vettem náluk számítógépbe való ledes lámpasort+egy pár ellenálást és mindezt beforrasztottam a gyári foglalatba "és" kész!Egy olyan kérdésem viszont volna mégpedig az,hogy honnan tudnék letölteni olyan progit amiben az opel asztra kombimhoz találnék elektromos kapcsolási rajzot.Ha valaki tud ilyesmit az írjon valami bíztatót!Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 számítógépbe való ledes lámpasort+egy pár ellenálást és mindezt beforrasztottam a gyári foglalatba "és" kész! Üdv a fórumon! A fenti projectről nincs véletlen képed? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 Sziasztok!Még új vagyok,az opelosok társaságában ezért üdvözlök mindenkit!A müszerfal ledesítésén már túl vagyok,én kicsit egyszerübben oldottam meg.Bementem a legközelebbi számtek boltba és vettem náluk számítógépbe való ledes lámpasort+egy pár ellenálást és mindezt beforrasztottam a gyári foglalatba "és" kész!Egy olyan kérdésem viszont volna mégpedig az,hogy honnan tudnék letölteni olyan progit amiben az opel asztra kombimhoz találnék elektromos kapcsolási rajzot.Ha valaki tud ilyesmit az írjon valami bíztatót!Köszi! Progi nincs, viszont Mackósajt oldalán van az "Így csináldd!" javítási, karbantartási utasítás. http://mackosajt.uw.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 egyébként én ugy gondolom, ha van akinek a foglalatok helyére betett ledek is olyan szépen mutatnak, mint ahogy azt a képek mutatják, pl az a bizonyos oldal ami itt is szereplet már, akkor az a megvalósítás, amit itt nemrég láthattunk nagyon kielégítő lehet pár leddel is ha azt nézem kb kétcntinként két sorba egy cmes eltolással a sorok közt simán jonak kell lennie, csak csiszolni ne felejtsünk, és ugy kell helyezni a ledeket, hogy ne a számok és vonalak mögé, hanem ugy hogy a led közvetlenül nem átláthaó felületet világítson, és igy talán nem lesz már foltos Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 LED dolog. Nekem az astrán nem voltak csiszolva, de meg voltam elégedve a fénnyel. Ja, és foglalatonként 1 db volt. amúgy van erre egy külön topik a tuning részen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember26, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2007 erről beszélek ez kicsit ugyan foltos igy képen, de ahhoz képest ez is nagyon jol néz ki, hogy csak egy foglalat/led szoval az a panelos megoldás nagyon tuti lehet, pár leddel is Link to comment Megosztás: More sharing options...
roye Elküldve Szeptember27, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2007 Köszi a tippet, már leszedtem és megtaláltam amit kerestem.A foglalatos ledről majd hétvégén felteszek egy képet mert csak a sóginak van net!Mégegyszer köszi nektek!:-)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember27, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2007 szerintem igazán nincs mit, és mi köszönjük ha teszel fel képet is üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Valaki esetleg tudja, hogy mi a más a 96 utánni és előtti központizár motorban, illetve kiváltható e egyik a másikkal? Haldoklik a bal elsőajtóban motor, néha nyit, néha zár... Köszönöm Szerintem nem kell cserélni az egészet. "B" vectrákban szokott ez tönkremenni. kiszeded a cuccost, és kicseréled benne azt a két kis 150 Ft-os mikrokapcsolót. azt nem tudom sajna, hogy az astráé olyan-e,mint a vectráé, de nem hiszem,hogy nagy külömbség lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 EJ haj, bakker ,szét lehet szedni a kormány kapcsolót ? füstöl és állandóan megy a távolságim.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 EJ haj, bakker ,szét lehet szedni a kormány kapcsolót ? füstöl és állandóan megy a távolságim.. :lol: Sztem felesleges szétszedni, mert ha már füstöl, akkor annak annyi. Bontóban pár ezerért kapsz jót. Mondjuk megpróbálhatod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 EJ haj, bakker ,szét lehet szedni a kormány kapcsolót ? füstöl és állandóan megy a távolságim.. :lol: Nem raktál bele kicsit erősebb izzókat?V. miért füstöl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Nem raktál bele kicsit erősebb izzókat?V. miért füstöl? Akkor előbb kiégnének a biztik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Nekem ezért lett berelézve.A biztosíték hány ampernél is olvad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Nekem ezért lett berelézve.A biztosíték hány ampernél is olvad? A világítások 10 A-nél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Akkor miért kellett nekem berelézni a világítást az erősebb izzókhoz? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Akkor miért kellett nekem berelézni a világítást az erősebb izzókhoz? :lol: Mennyire erősek azok az izzók? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember28, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2007 Akkor miért kellett nekem berelézni a világítást az erősebb izzókhoz? :lol: Mert maga a refikapcsoló,a bajuszkapcsoló érintkezői sülnek meg egy idő után,ha pl a ködlámpa is oda van kötve! Ha folyamatosan refin marad,akkor megfáradt a kapcsoló,csere. Ha nekem egyszer ilyen lesz tuti csak bontottat veszek,nem is az ára miatt,hanem mert engem idegesít az új kapcsoló kattogása és merevsége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts