Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Van a kocsiban egy külső hőmérő a rádió fölött ami szépen lassan elkezdett felefelé csalni, már 30C°-ot is csalt, most meg már kieshetett a mérési tartományból és -- mutat. Tudtok segíteni? Az érzékelő ellenállása mászhat el vagy esetleg a kijelző-mérő áramkörben lehet a hiba? Találkoztatok már ilyennel? Esetleg utánállítható?

Megosztás:

Olyan gondom van a kocsival, hogy nugalmi helyzetben 700mA vesz fel. Szerintem ez sok. Rádió is felvett még vagy 500at kikapcsolva(bár ez más tészta, mert nem ugyanolyan végfokot kapott) ezt ráraktam kapcsolt áramra, de még mindig ott az a 700mA. Ha lehuzom a riasztót akkor is. De ha kiveszem a vészvillogó biztijét akkor 0 az áram felvétel. Mi van még rákötva a rádión és az órán kivül? Reléket már mind kitéptem de akkor sem megy lejjebb. Bár napi használatban van a kocsi, de ha 1hétig állna akkor baj lene az akksival.(első körben azt hittem hogy lemerült elöregedett, vettem ujat feleslegesen.)

Szerintem még ott a riasztó környékén kéne keresgélni... nem biztos hogy minden cuccát sikerült inaktiválni azzal,

hogy mondjuk a központi egységet lehúztad. Vagy pl az a rádió külön végfok is érdekes történet. Máshonnan nem

kaphat delejt?

Megosztás:

Van a kocsiban egy külső hőmérő a rádió fölött ami szépen lassan elkezdett felefelé csalni, már 30C°-ot is csalt, most meg már kieshetett a mérési tartományból és -- mutat. Tudtok segíteni? Az érzékelő ellenállása mászhat el vagy esetleg a kijelző-mérő áramkörben lehet a hiba? Találkoztatok már ilyennel? Esetleg utánállítható?

Első lökhárító aljában van egy szenzor, két vezetékes csati megy rá. Azt kell valószínű cserélned.

Állítani nem lehet rajta, ha mégsem az a baja, akkor valahol kontakthiba van.

Megosztás:

Első lökhárító aljában van egy szenzor, két vezetékes csati megy rá. Azt kell valószínű cserélned.

Állítani nem lehet rajta, ha mégsem az a baja, akkor valahol kontakthiba van.

Estleg meg tudnád mondani mekkora az ellenállása annak a szenzornak mielőtt beruházok?

Gondolom egy NTC vagy PTC ellenállás ami szépen változtatja az ellenállását ahogy a hőmérséklet változik. A kijelzőnél-mérő áramkörnél esetleg nem lehet valami kalibráló poti ami elmászott?

Megosztás:

Szerintem még ott a riasztó környékén kéne keresgélni... nem biztos hogy minden cuccát sikerült inaktiválni azzal,

hogy mondjuk a központi egységet lehúztad. Vagy pl az a rádió külön végfok is érdekes történet. Máshonnan nem

kaphat delejt?

Elég soknak tartom azt a 700mA-t riasztó ennyit zabálna annak már fűtenie is kell. Több mint 8 Watt nem lehet hogy mondjuk a csomagtartóvilágításod ég?

Megosztás:

Hidd el, nincs semmi beállítási lehetőség. kétezerpárszáz ft a Csergőben a szenzor.

Igen, ovális csatis zöld kis gumitömítéssel kétpólusú csatlakozóval. Ezek szerint valószínű hogy a szenzor tojt be? Szokása? Úgy értem hogy találkoztatok már ilyennel? 13 éves.

Ha tudnám mekkora az ellenállása egy pillanat alatt meg lehetne mérni hogy jó e.

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdésem lenne. 1.4 16V Astra, 96' évjárat.

Tavaly egyik pillanatról a másikra nagyon legyengült az auto. Hidegen jól ment, de melegen nagyon nem. Sokat is fogyasztott. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy a légtorokra szerelt fütyit mozgató léptetőmotor (lehet, hogy az automata szívató?) teljesen el volt szennyeződve és beállva. Ezt kipucoltam és aztán az auto sokkal jobban húzott. Ezen felbátorodva leszereltem a mellette lévő pillangószelep-potmétert, kipucoltam, de viszarakáskor szerintem sérülhetett, mert már egy ideje megint nem húz a motor melegen rendesen.

Szerintetek sokbe kerül egy ilyen poti? Esetleg cseréljem ezt a léptetőmotort?

Vagy más lehet a hiba?

Segítségetek előre is köszönöm!!

Üdv: Rauros

Megosztás:

Elég soknak tartom azt a 700mA-t riasztó ennyit zabálna annak már fűtenie is kell. Több mint 8 Watt nem lehet hogy mondjuk a csomagtartóvilágításod ég?

Biztos nem mert nincs. A raisztó nem gyári, és ha lehúzom akkor sem változik semmi. Ha vészvillogó biztit kiveszem akkor nincs semmi áram felvétel. A rádió az csak kapcsolt áramról megy az tuti(csak gyujtáson van.) A végfok benne van a rádioban. Az erősitőt is lekötöttem már meg mindent amit csak tudtam. akkor sem megy 700mA alá. Mi van még arra biztire kötve?

Megosztás:

Biztos nem mert nincs. A raisztó nem gyári, és ha lehúzom akkor sem változik semmi. Ha vészvillogó biztit kiveszem akkor nincs semmi áram felvétel. A rádió az csak kapcsolt áramról megy az tuti(csak gyujtáson van.) A végfok benne van a rádioban. Az erősitőt is lekötöttem már meg mindent amit csak tudtam. akkor sem megy 700mA alá. Mi van még arra biztire kötve?

Nem lehet, hogy valamelyik relé rossz? én egyenként lehúzkodnám őket. Előbb-utóbb kiderülne, mi fogyasztgatja az áramot....

Megosztás:

Tavaly egyik pillanatról a másikra nagyon legyengült az auto. Hidegen jól ment, de melegen nagyon nem. Sokat is fogyasztott. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy a légtorokra szerelt fütyit mozgató léptetőmotor (lehet, hogy az automata szívató?) teljesen el volt szennyeződve és beállva. Ezt kipucoltam és aztán az auto sokkal jobban húzott. Ezen felbátorodva leszereltem a mellette lévő pillangószelep-potmétert, kipucoltam, de viszarakáskor szerintem sérülhetett, mert már egy ideje megint nem húz a motor melegen rendesen.

Szerintetek sokbe kerül egy ilyen poti? Esetleg cseréljem ezt a léptetőmotort?

Vagy más lehet a hiba?

Ha a léptetőmotor (alapjárati léptetőmotor) mozog és tiszta, akkor annak nagy baja nem lehet. Potméter is szerintem vagy működik vagy nem.

Sajnos ezer más oka is lehet. Fals levegő valami elszakadt megrepedt gumicsőtől, gyújtás (kábelek, gyertyák), injektorok, hőmérsékletérzékelők (víz, levegő), EGR, lambda stb...

Megosztás:

kp zár:

sajan nincs gyárilag olyan gumi izé a hátsó ajtóhoz és még helye sincs:S

köszi a képes bemutató power nagyábol igy csináltam eddig én is, csak a sineket em használtam, de az első ajtóba valszin bele fogom tenni a hátsó azon szinte láényegtelen, mert ott könnyen lehet állitani a pálcikákon is

esetleg ha valaki tuda egy képet linkelni nekem arrol hogy hol van elhelyezve a hátsó ajtóba vezető gumicsatora annak örülnék

kösszi hello

Megosztás:

Az egy dolog hogy a rádió úgy van stekkerezve, hogy gyújtáson működjön, de attól még van egy másik táp ága,

amin vehet fel áramot. Kösd le teljesen a rádiót, nézd meg úgy is! Egyébként a rádió is az említett biztit használja.

Megosztás:

Tavaly egyik pillanatról a másikra nagyon legyengült az auto. Hidegen jól ment, de melegen nagyon nem. Sokat is fogyasztott. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy a légtorokra szerelt fütyit mozgató léptetőmotor (lehet, hogy az automata szívató?)

Az az alapjárati motor ugye. Ha az alapjáratod jó, akkor ne bántsd.

A potit meg nem kell tisztítani... vagyis nem is lehet. Ha szétszedted, az már többet nem lesz jó.

Úgyhogy lehet akkor azt kell cserélni.

Megosztás:

jaja a rádiónak van egy folyamatos áramszála és egy kapcsolószála comon előtti corsába már uygvan

dea régebbi tipusokban mint pl az F ben asszem nincs ilyen megoldás enyémbe nem vettem észre de a magnonak pedig van két + szála

egyiken a memorit táplálja és az bizony hogy folyamatosanveszi a kaját

Megosztás:

Az egy dolog hogy a rádió úgy van stekkerezve, hogy gyújtáson működjön, de attól még van egy másik táp ága,

amin vehet fel áramot. Kösd le teljesen a rádiót, nézd meg úgy is! Egyébként a rádió is az említett biztit használja.

Már néztem :rolleyes: az volt az első. reléket is kiszedtem már. semmi változás. A belső világitás is onnan megy+az óra is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.