Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Nekem is ilyen.Adig kicsit jobb volt amig ki nem cseréltem a rögzítő popszegecseket?? :smt103 csavarokra.Így viszont nem zörög :wink:

Szerintem a hiba fő oka,hogy a keretben lévő gumiszigetelésről - amiben az ablak mozog - lekopik a "plüss" és a natúr gumin nem csúszik az ablak.

Elküldve
Én a mechanikai szorulásra tippelnék.

Ajtókárpit le, ellenőrizd valami nincs-e eltörve elgörbülve aztán amit kell bezsíroz és összerak.

Hogy jön le az ajtókárpit ?

Látok két csavart, középen, de még mi fogja ?

Elküldve
Hogy jön le az ajtókárpit ?

Látok két csavart, középen, de még mi fogja ?

Két csavar középen, 3 vagy 4 csavar alul (attól függően, hogy 3 ajtós a kocsi vagy limuzin kivitel), egy csavar az elektromos ablakemelő helyén (nekem ott vak dugó van, mert kézi a tekerő, és egy laposfejű csavarhúzóval simán ki lehet pattintani, de szerintem ha elektromos az ablakod, akkor is így kell kipattintani a kapcsolót). Azt hiszem ennyi, ja és ez az első ajtó kárpítja. Ha kint vannak a csavarok, akkor határozott mozdulattal kell letépni a kárpítot, mert még kb. 12 műanyag szegecs is fogja. És még hogy egy kicsit részletesebb legyek, a külső visszapillantó belső burkolatát (fekete 3szög) amiben a magas hanszóró van, azt is ki kell szedni, azt csak 2 patent fogja.

Jó munkát!

Elküldve
Ez csúnya meló lehet, főleg visszarakni... pedig nekem is meg kéne csinálnom, nem szól a vezetőoldali hangszóróm.

Egyáltalán nem vészes! Első leszedésnél egy kicsit pancserkodtam vele, de akkor sem tartott tovább a le és a felrakás összesen 5-10 percnél, és a legszebb a dologban hogy magad csinálod és szinte lehetetlen elrontani!

(akinek kézi az ablakemelő, annak még azt is ki kell tudni szedni, ami egy kicsit "furfangos" :twisted: )

Elküldve

Köszönöm az infokat lehet ma nekiugrom és bevizsgálom az ajtót.

Arról nem is beszélve,hogy a jobb oldali ablak csak addig mozog míg nyomom a gombot fel vagy le. (Bal oldalinál ha szeretném felhúzni az ablakot elég 2sec-ig nyomni és magától elindul az ablak felfelé)

Jobb oldallal ezt nem teszi meg :? (Már így vettem a vasat) ez természetes vagy vmi bibi van a vezérlő elektronikával?

Elküldve
Köszönöm az infokat lehet ma nekiugrom és bevizsgálom az ajtót.

Arról nem is beszélve,hogy a jobb oldali ablak csak addig mozog míg nyomom a gombot fel vagy le. (Bal oldalinál ha szeretném felhúzni az ablakot elég 2sec-ig nyomni és magától elindul az ablak felfelé)

Jobb oldallal ezt nem teszi meg :? (Már így vettem a vasat) ez természetes vagy vmi bibi van a vezérlő elektronikával?

Péterem, ha visszaolvasol 1 oldalt pont erről irogattam ;)

Elküldve

Redi köfönöm a helyreigazítást valóban kérdésemre megtaláltam a válszt , véve az erőfeszítést és picit visszaolvasva. :oops:

Akkor következő kérdés ;) Kinek van ilyen utasoldali tanítható ablakemelő elektronikája eladó? Esetleg tudok helyette adni rendkívűl szimpatikus amíg nyomod addig megy ablakemelő elektronikát. :lol:

:lol:

Elküldve

Alapvetően nekem a jobbos a szimpatikusabb,csak azért nem tudok

dönteni,mert nem igazán értem mi a balban a "programozható".

Ha esetleg félállásban meg lehetne jelölni neki egy helyet és utánna csak odáig menne le azt érteném,akkor sem biztos,hogy tetszene.

Elküldve

Annyiból programozható hogy mikor az aksi sarut rárakod akkor elösször felhúzod teljesen kattanásig , majd le teljesen kattanásig és utánna "tudni fogja" a 2 végpontot. Míg az utas oldali az nem tanítható ezért csak akkor mozog amikor nyomod a gombot és csak addig ameddig nyomod.

Nekem a másik jön be jobban én amolyan autómatizált csóka vagyok. ;)

Elküldve

Ma du-este nyomogatok még egy kicsit , aztán holnap mondom ,hogy cserélek vagy nem - persze,ha te is akarsz cserélni és nincs külőmbség más szempontbol az elektrunikák között(pl.bekötés)

Elküldve
"tudni fogja" a 2 végpontot

Jo mondjuk ez motorkímélésre jó(nem lehet "túlnyomni"),de minek nyomnám,ha már csukva van?Esetleg riasztós becsukásnál számít,de ott meg lehet oldani időzítővel is.Csak gyözködöm magam-valószínüleg cserélek,de holnap megmondom tutira.)

Elküldve
Egyáltalán nem vészes! Első leszedésnél egy kicsit pancserkodtam vele, de akkor sem tartott tovább a le és a felrakás összesen 5-10 percnél, és a legszebb a dologban hogy magad csinálod és szinte lehetetlen elrontani!

Legalábbis, ha 1-2 eltört patent nem számít elrontásnak. ;) Nem sűrűn fordul elő, de megesik, így nemárt 1-2-t tartaléba venni.

Elküldve

Reméllem az nem okoz majd gondot ,hogy utasoldali elektronika megy vezetőoldalra és fordítva.(veztőoldalit tudom adni utasoldaliért,nekem is ugy van mint neked)

Elküldve

Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban a dologban, hogy az újdonsült F Astrámban valamikor szól a duda ha megnyomom ha épp olyan kedve van akkor pedig hallgat! Mi lehet a baj?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.