Csövi65 Elküldve Február29, 2020 Megoszt Elküldve Február29, 2020 5 órája, tuskes írta: Szia! Próbeképp tegyél bele egy másik kapcsolót. Kb. 1,5 perc. Köszi. Szerzek egyet, és megpróbálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Március1, 2020 Megoszt Elküldve Március1, 2020 16 órája, Csövi65 írta: Köszi. Szerzek egyet, és megpróbálom. Ha nem tudsz kölcsönkérni, facen kb 1500-2000-ért lehet venni. De ez tényleg csak egy tipp! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csövi65 Elküldve Március1, 2020 Megoszt Elküldve Március1, 2020 (edited) 47 perce, tuskes írta: Ha nem tudsz kölcsönkérni, facen kb 1500-2000-ért lehet venni. De ez tényleg csak egy tipp! Sikerült szereznem, de nem oldódott meg a probléma. Egy fényerőszabályzóst tettem be, (az enyémen nem volt potméter ) de már a helyzetjelő bekapcsoláskakor elalszik a tid kijelzője. Ez a fényerőszabályzós pedig működik is, a műszerfal világítását tudom vele szabályozni. Egy teljesen "fapados" Astráról van szó, 20 éves 45.000 km van benne, egy idős bácsitól vettem ismerősön keresztül, szerintem ez még nem volt "buherálva". Egyetlen utólag beszerelt dolog van benne, egy Gemini márkájú riasztó, ami nem is működik, hiába próbálgattam. Arra gondolok, hogy talán ez lehet a "ludas" a dologban. Kénytelen leszek egy villamossági szerelőt keresni, mert zavar a kijelző hiánya. Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha meglesz a megoldás jelentkezem. Módosítva Március1, 2020 : Csövi65 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Március2, 2020 Megoszt Elküldve Március2, 2020 On 2020. 03. 01. at 14:19, Csövi65 írta: Sikerült szereznem, de nem oldódott meg a probléma. Egy fényerőszabályzóst tettem be, (az enyémen nem volt potméter ) de már a helyzetjelő bekapcsoláskakor elalszik a tid kijelzője. Ez a fényerőszabályzós pedig működik is, a műszerfal világítását tudom vele szabályozni. Egy teljesen "fapados" Astráról van szó, 20 éves 45.000 km van benne, egy idős bácsitól vettem ismerősön keresztül, szerintem ez még nem volt "buherálva". Egyetlen utólag beszerelt dolog van benne, egy Gemini márkájú riasztó, ami nem is működik, hiába próbálgattam. Arra gondolok, hogy talán ez lehet a "ludas" a dologban. Kénytelen leszek egy villamossági szerelőt keresni, mert zavar a kijelző hiánya. Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha meglesz a megoldás jelentkezem. Ha nem lennél ilyen messze, belepróbálnánk egy másik TID kijelzőt. Igy nekem gyanús, hogy valami vezeték, vagy forrasztás fáradt el. Sajnálom hogy a kapcsolócsere nem segített. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csövi65 Elküldve Március2, 2020 Megoszt Elküldve Március2, 2020 3 órája, tuskes írta: Ha nem lennél ilyen messze, belepróbálnánk egy másik TID kijelzőt. Igy nekem gyanús, hogy valami vezeték, vagy forrasztás fáradt el. Sajnálom hogy a kapcsolócsere nem segített. Holnap pont megyek egy márka szerviz közelébe, beugrom , hátha van tapasztalatuk vagy ötletük a hiba okára. Ahonnan hoztam a kapcsolót ott bontódik az autó és megvan a kijelző is, bele fogom próbálni mindenképp. Ha lesz valamilyen eredmény, jelentkezem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csövi65 Elküldve Március3, 2020 Megoszt Elküldve Március3, 2020 18 órája, Csövi65 írta: Holnap pont megyek egy márka szerviz közelébe, beugrom , hátha van tapasztalatuk vagy ötletük a hiba okára. Ahonnan hoztam a kapcsolót ott bontódik az autó és megvan a kijelző is, bele fogom próbálni mindenképp. Ha lesz valamilyen eredmény, jelentkezem. Ma voltam egy autóvillamosság szerelőnél, aktől azt a választ kaptam a problémámra, hogy szinte biztosan a kijelzőben van a hiba. Szerinte meghibásodott benne a kondenzátor, ami a megvilágítást vezérli. A kijelző cseréjét javasolta, mert a javítás költsége nála kb 15-18 ezer forint körül jönne ki, olcsóbb egy bontott kijelzőt vásárolni. Elmentem a sráchoz akitől a világítás kapcsolót szereztem. Betettük az általa bontott kijelzőt, ami tökéletesen működik, csak az egyik égő szorult cserére, mert a jobb oldala nem égett. Most a világítás bekapcsolásakor egy kicsit csökken a kijelző fényereje, amit a világítás kapcsoló potméterével lehet akár teljes sötétedéséig csökkenteni. A villamosság szerelő elmondása szerint ennek így is kell működnie. Köszönöm az ötleteket, remélem tudtam segíteni valakinek, aki hasonló hibával szembesül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Március4, 2020 Megoszt Elküldve Március4, 2020 21 órája, Csövi65 írta: Ma voltam egy autóvillamosság szerelőnél, aktől azt a választ kaptam a problémámra, hogy szinte biztosan a kijelzőben van a hiba. Szerinte meghibásodott benne a kondenzátor, ami a megvilágítást vezérli. A kijelző cseréjét javasolta, mert a javítás költsége nála kb 15-18 ezer forint körül jönne ki, olcsóbb egy bontott kijelzőt vásárolni. Elmentem a sráchoz akitől a világítás kapcsolót szereztem. Betettük az általa bontott kijelzőt, ami tökéletesen működik, csak az egyik égő szorult cserére, mert a jobb oldala nem égett. Most a világítás bekapcsolásakor egy kicsit csökken a kijelző fényereje, amit a világítás kapcsoló potméterével lehet akár teljes sötétedéséig csökkenteni. A villamosság szerelő elmondása szerint ennek így is kell működnie. Köszönöm az ötleteket, remélem tudtam segíteni valakinek, aki hasonló hibával szembesül. Hm... Persze ez is benne volt a pakliban. De végül jó lett, és ez a lényeg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Március8, 2020 Megoszt Elküldve Március8, 2020 Sziasztok, Van egy Bosch 90 413 760 számú generátorom, ami ugyan még teszi a dolgát, de indítás után elég szépen búg, igaz idővel elhalkul. Gondolom időszerű lenne szétkapni, felújítani. Van esetleg ötletetek hol érdemes alkatrészek után kérdezni? Ha már egyszer szét van borítva, illene minél több mindent kicserélni. Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2020 Megoszt Elküldve Március9, 2020 10 órája, Driven írta: Sziasztok, Van egy Bosch 90 413 760 számú generátorom, ami ugyan még teszi a dolgát, de indítás után elég szépen búg, igaz idővel elhalkul. Gondolom időszerű lenne szétkapni, felújítani. Van esetleg ötletetek hol érdemes alkatrészek után kérdezni? Ha már egyszer szét van borítva, illene minél több mindent kicserélni. Köszi előre is! Én önindító-generátor alkatrészt itt szoktam venni: https://www.autosboltgesztely.hu/termekek/elektronika-gyujtas/generator-alkatreszek/?gyartmany=opel csapágyat szerintem ami a búgást okozhatja kaphatsz bárhol erre szakosodott üzletben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Március9, 2020 Megoszt Elküldve Március9, 2020 Szia, Köszi szépen, megpróbálom őket, a múltkor kb fél éve az önindító bolygókerékre is őket ajánlottad és tökéletes volt, azóta is működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Március9, 2020 Megoszt Elküldve Március9, 2020 Már meg is rendeltem, tökéletes Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2020 Megoszt Elküldve Március10, 2020 19 órája, Driven írta: Szia, Köszi szépen, megpróbálom őket, a múltkor kb fél éve az önindító bolygókerékre is őket ajánlottad és tökéletes volt, azóta is működik. 19 órája, Driven írta: Már meg is rendeltem, tökéletes Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
frici12650 Elküldve Március12, 2020 Megoszt Elküldve Március12, 2020 Sziasztok!Az utángyártott benzinpumpák általában sokkal hangosabbak mint a gyári?Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Március12, 2020 Megoszt Elküldve Március12, 2020 1 óra, frici12650 írta: Sziasztok!Az utángyártott benzinpumpák általában sokkal hangosabbak mint a gyári?Köszönöm. Hali.Én is cseréltem már.Nem mondanám hogy sokkal de hangosabb az tény. Link to comment Megosztás: More sharing options...
frici12650 Elküldve Március12, 2020 Megoszt Elküldve Március12, 2020 31 perce, kingblue írta: Hali.Én is cseréltem már.Nem mondanám hogy sokkal de hangosabb az tény. Köszi!A gyárit szinte nem hallottam alapjáraton,az utángyártott ahhoz képest eléggé zúg. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március13, 2020 Megoszt Elküldve Március13, 2020 13 órája, frici12650 írta: Sziasztok!Az utángyártott benzinpumpák általában sokkal hangosabbak mint a gyári?Köszönöm. 11 órája, kingblue írta: Hali.Én is cseréltem már.Nem mondanám hogy sokkal de hangosabb az tény. Nekem is mindegyik máshogy szólt. Szerintem még az sem mindegy hogy sikerül beszerelni, az előszűrő mennyire nyomódik neki a doboz aljának. Volt hogy ugyanannak visszaszerelés után kicsit más lett a hangja. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március26, 2020 Megoszt Elküldve Március26, 2020 Nekem az összes bolti hangosabb volt eddig mint a gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március27, 2020 Megoszt Elküldve Március27, 2020 11 órája, wookie írta: Nekem az összes bolti hangosabb volt eddig mint a gyári. Amikor megvettem a kocsit nem sokkal utána behalt a gyári, mert az előszűrő le volt esve róla ( gondolom egy korábbi "mester" beejtette kiszedéskor és bacott rá), amik utána voltak bent azok meg különböző hangon szóltak. De a végén a nagynyomású sokkal halkabb lett mint ami előtte volt, pedig az is csak pár 1000Km-t futott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peterhorvath Elküldve Március28, 2020 Megoszt Elküldve Március28, 2020 helo ojan problémám lene hogy halgatok a zenét az autoba csk a gyujtás volt rá adva egyszer csak elment a hang nem szolt a zene rá akartam inditani az autora és le tilt a központi záram is elromlot csak csipok a riasztot hiába nyomkodom semmi 1.4 8v 2001 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 Ha Isten is úgy akarja, munka után upgrade lesz. Egyelőre itthagyom ezt a képet kedvcsinálónak. Most majd olyan lesz, amilyen még nem volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 3 órája, Róóóbi írta: Ha Isten is úgy akarja, munka után upgrade lesz. Egyelőre itthagyom ezt a képet kedvcsinálónak. Most majd olyan lesz, amilyen még nem volt! Még emésztem...mi ez motorvezérlő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 14 perce, zotya975 írta: Még emésztem...mi ez motorvezérlő? Az talán ősszel. Nem, ez csak tuctuc. De spéci. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 2 perce, Róóóbi írta: Az talán ősszel. Nem, ez csak tuctuc. De spéci. Mint kiderült a Zafirában gyárilag Bose hangrendszer van, ami nekem botfülűnek bőven elég. Nekem jó volt az Astráé is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 5 órája, zotya975 írta: Mint kiderült a Zafirában gyárilag Bose hangrendszer van, ami nekem botfülűnek bőven elég. Nekem jó volt az Astráé is. Abszameg azt nem találok sose. Igaz én Meriva hangszórókat faragtam előre, mindjárt más lett de a többi érintetlen. Most azt fejlesztem, ami ezeket meghajtja. Funni lesz, veri funni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2020 Megoszt Elküldve Április1, 2020 1 órával ezelőtt, Róóóbi írta: Abszameg azt nem találok sose. Igaz én Meriva hangszórókat faragtam előre, mindjárt más lett de a többi érintetlen. Most azt fejlesztem, ami ezeket meghajtja. Funni lesz, veri funni. Mostanában amikor megyek az asszonyért ugye nem megyek be a kórházba hanem kint az utcában a kocsiban ülve várom. Szoktam keresni valami jó zenét a rádióba, és hátra ülve hallgatom, ott jobb a hangzás szerintem. Szerencsére most kevesen járnak az utcán, mert ugye azt látják hogy leparkol a fószer felnyomja a hangot, majd beül hátra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts