zotya975 Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 Ugye az átalakításkor rövid lett az ékszíj feszítő fül, most értem oda hogy találjak valami végleges megoldást az ideiglenes helyett. A nyillal jelzett csavarral feszítem a szíjat, a másikkal rögzítem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 2 órája, zotya975 írta: Ugye az átalakításkor rövid lett az ékszíj feszítő fül, most értem oda hogy találjak valami végleges megoldást az ideiglenes helyett. A nyillal jelzett csavarral feszítem a szíjat, a másikkal rögzítem. Szemre kissé karcsúnak tűnik az a lemez, de végül is elég hosszan kap alátámasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 12 perce, Róóóbi írta: Szemre kissé karcsúnak tűnik az a lemez, de végül is elég hosszan kap alátámasztást. Hát ha látom hogy elkezd hajlani végülis kicserélhetem vastagabbra, de ez már alapból így volt meghajtva így csak ki kellett vágnom belőle. Ennél vastagabbat már inkább hegesztenem kell derékszögben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 34 perce, zotya975 írta: Hát ha látom hogy elkezd hajlani végülis kicserélhetem vastagabbra, de ez már alapból így volt meghajtva így csak ki kellett vágnom belőle. Ennél vastagabbat már inkább hegesztenem kell derékszögben. Vagy még egy lemez, csak belülről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 Megjött az AllSeason family, már nagyon viszket hogy kipróbáljam, úgyis beállt itt a ködös/taknyos hajnali idő. Holnap teszt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 12 perce, Róóóbi írta: Vagy még egy lemez, csak belülről. Igaz, rakhatok belülre is lemezt, de azt már fül nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 7 perce, zotya975 írta: Igaz, rakhatok belülre is lemezt, de azt már fül nélkül. Az már atombiztos. Amennyit ezt bolygatni kell... Még annyi, én önzáró vagy zömített anyát tennék oda, kivéve a feszítő anyát. Jobb félni, mint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2018 Megoszt Elküldve November17, 2018 1 órával ezelőtt, Róóóbi írta: Az már atombiztos. Amennyit ezt bolygatni kell... Még annyi, én önzáró vagy zömített anyát tennék oda, kivéve a feszítő anyát. Jobb félni, mint... Jah még lehet rajta csiszolni, csak hirtelen kellett valami, mert itt már nem volt mihez feszíteni a generátort, mint NZ-nél ahol egy darab fát be tudtam feszíteni a generátor meg a szívócsonk közé, itt meg nem fér oda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve November20, 2018 Megoszt Elküldve November20, 2018 On 11/17/2018 at 7:23 PM, Róóóbi said: Megjött az AllSeason family, már nagyon viszket hogy kipróbáljam, úgyis beállt itt a ködös/taknyos hajnali idő. Holnap teszt! Sikerólt kipróbálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November20, 2018 Megoszt Elküldve November20, 2018 1 órával ezelőtt, ftomi28 írta: Sikerólt kipróbálni? Egy nappal később, de igen. Aki francia sárgát keres, ne ezt vegye. A H4 sárgás de a H1-ek nem annyira. Ettől függetlenül szép fényük van. Az igazi próba úgyis a következő ködszitálós/esős hajnal lesz. Azóta nem volt olyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 Na az ilyen igen sárgás, olyan idegesítő tud lenni, mint a szarul beállított Xenon... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 31 perce, Stevy írta: Na az ilyen igen sárgás, olyan idegesítő tud lenni, mint a szarul beállított Xenon... Miért is? Sokkal közelebb áll a nap fényéhez, pont ezért jó szürkületben, ködben, vizparaban. Az én szemem különösen fényérzékeny, betiltatnám még a gyári xenont is, de a sárga fény sose zavart. Ellenben a fent hagyott ködfényszóró igen. https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/46441730_2200474156651746_5432537101432258560_n.jpg?_nc_cat=110&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=dfed5a217bcc99d65190cbc6037fc459&oe=5CAA5ADF Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 1 órával ezelőtt, Stevy írta: Na az ilyen igen sárgás, olyan idegesítő tud lenni, mint a szarul beállított Xenon... Mondom, nem ilyen De a hagyomanyos H4-nél sárgább fénye van. Rossz időben jobb, mint a normál. A valóságban is kb. ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 Óóó ez nem tűnik nagy eltérésnek, de a feljebbi képen lévő pözsóéra gondoltam. Ha wookie te is az olyan sárgára gondolsz ami abba van, akkor nem vagyunk egyformák... (Az a sárga kevesebb fényt is ad, szemből idegesítő, meg még szarul is néz ki.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 36 perce, Stevy írta: (Az a sárga kevesebb fényt is ad, szemből idegesítő, meg még szarul is néz ki.) De bizonyos körülmények között sokkal könnyebben észlelhető. Nem véletlenül sárgák az utcai lámpák sem. Könnyebb észlelhetőség, a hidegebb színhőmérsékletűekhez viszonyítva, ezt adja a sárgább lámpafény. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 15 perce, Róóóbi írta: De bizonyos körülmények között sokkal könnyebben észlelhető. Nem véletlenül sárgák az utcai lámpák sem. Könnyebb észlelhetőség, a hidegebb színhőmérsékletűekhez viszonyítva, ezt adja a sárgább lámpafény. Persze, de a természetes fényhez a normál izzó közelít a legjobban. Ami pedig már totál sárga mint a felső képen, az nem lesz jobban észlelhető, mivel elveszti a fényerejét az izzó a sárga bevonat miatt amivel elérik a még intenzívebb sárga fényhatást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 32 perce, Stevy írta: Persze, de a természetes fényhez a normál izzó közelít a legjobban. Ami pedig már totál sárga mint a felső képen, az nem lesz jobban észlelhető, mivel elveszti a fényerejét az izzó a sárga bevonat miatt amivel elérik a még intenzívebb sárga fényhatást. Na majd meglátjuk, mit mutatnak rosszabb látási viszonyok között. Én azért bízom bennük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 2 órája, Stevy írta: Persze, de a természetes fényhez a normál izzó közelít a legjobban. Ami pedig már totál sárga mint a felső képen, az nem lesz jobban észlelhető, mivel elveszti a fényerejét az izzó a sárga bevonat miatt amivel elérik a még intenzívebb sárga fényhatást. 1 óra, Róóóbi írta: Na majd meglátjuk, mit mutatnak rosszabb látási viszonyok között. Én azért bízom bennük. Nem úgy van hogy a természetes fényhez a 6500Kelvines izzó-led akármi hasonlít a legjobban ami hidegfehér és kékes? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Nem úgy van hogy a természetes fényhez a 6500Kelvines izzó-led akármi hasonlít a legjobban ami hidegfehér és kékes? Majdnem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 1 órával ezelőtt, Róóóbi írta: Majdnem. Akkor jó, ledesítem a pincét, mert meguntam cserélgetni a fénycsöveket, és elég nehezen találtam 6000feletti kelvines "izzót" általában 2700-3000kelvinesek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 2 perce, zotya975 írta: Akkor jó, ledesítem a pincét, mert meguntam cserélgetni a fénycsöveket, és elég nehezen találtam 6000feletti kelvines "izzót" általában 2700-3000kelvinesek. Led szalag ebájról meg hozza trafó, anyáméknál az van fásban/kazánházban/teraszon/folyosón/macskaseggén. Néhol még keverve is a sárgább-kékebb szalag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 1 perc, Róóóbi írta: Led szalag ebájról meg hozza trafó, anyáméknál az van fásban/kazánházban/teraszon/folyosón/macskaseggén. Néhol még keverve is a sárgább-kékebb szalag. Hát én egyenlőre 14wattos ( olyan 1500lumen) osram hagyományos körteformát vettem az egyik cső helyére, aztán majd kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 47 perce, zotya975 írta: Hát én egyenlőre 14wattos ( olyan 1500lumen) osram hagyományos körteformát vettem az egyik cső helyére, aztán majd kiderül. Vagy ledes fénycső. Philipsnek vannak jó fénycsői, nem olcsók de erősnek tűnnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November21, 2018 Megoszt Elküldve November21, 2018 1 órával ezelőtt, Róóóbi írta: Vagy ledes fénycső. Philipsnek vannak jó fénycsői, nem olcsók de erősnek tűnnek. A cégnél pont most cserélik őket, szóval tudom összehasonlítani a hagyományos csővel, szerintem fényerőben visszalépés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyemi Elküldve November22, 2018 Megoszt Elküldve November22, 2018 (edited) Én tapasztalatom, ne akarjatok LED-es világítást, mert a szemetek bánja. Csak olyan helyre ajánlom ahol csak azért kell fény, hogy például orra ne bukjál. Olvasáshoz halogénes sima izzó - szereléshez és más tevékenységekhez meg kompakt fénycsöveket használok. A LED-el az a baj hogy nem széles spektrumú a fénye avagy csak egy meghatározott frekvenciában sugároz( monokromatikus fény ), ezért is fogyaszt keveset. u.í.:Ezt találtam , és már magam se tudom mit higgyek. Az azért látszik hogy a hagyományos és halogén fénye hasonlít legjobban a napfényre. Módosítva November22, 2018 : nyemi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts