kisolasz Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 Csak először a gombot kell levenni középállásban kihúzva a tengelyt allul megbökve egy csavarhúzóval lejön. Csak utánna férsz hozzá a fülekhez. De ekkor még nem fogsz hozzáférni a kábelekhez, és nem tudsz pölö rajz alapján méregetni, mert nem tudod melyik pin milyen színű vezetékhez tartozik, ehhez panelt kell bontanod. Köszi!
kisolasz Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 Hátha ez is segít neki: http://www.vectra16v.com/slp.html De ha a műszerfal alatt a szellőzőcsövei szét vannak húzkodva/esve meg "minek a pollenszűrő, úgyis beázik", akkor az egész műszerfal nem látható része 1 merő dzsuva (mint nálam volt), és ettől kontakthiba is lehet. A takarításhoz ki kéne szedni az óracsoportot ld. http://www.opelforum.hu/topic/1797-muszeregyseg-csere-bere/ A zümmógőt vagy mit (a biztipanel felett a relépanelen a szürke) is meg kéne mozgatni, ha az se szól, nekem rendbejött a mozgatástól, lábak pucolásától. Nem értek hozzá, bár már csináltam. :icon1: Köszi!
zotya975 Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 Hátha ez is segít neki: http://www.vectra16v.com/slp.html De ha a műszerfal alatt a szellőzőcsövei szét vannak húzkodva/esve meg "minek a pollenszűrő, úgyis beázik", akkor az egész műszerfal nem látható része 1 merő dzsuva (mint nálam volt), és ettől kontakthiba is lehet. A takarításhoz ki kéne szedni az óracsoportot ld. http://www.opelforum.hu/topic/1797-muszeregyseg-csere-bere/ A zümmógőt vagy mit (a biztipanel felett a relépanelen a szürke) is meg kéne mozgatni, ha az se szól, nekem rendbejött a mozgatástól, lábak pucolásától. Nem értek hozzá, bár már csináltam. :icon1: Meg esetleg még az ajtónál a nyomógombot, mert a vezetőoldali dupla csatis, az egyik a belső világításé a másik a zümmmögöé.
taki93 Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 üdv! Az óracsoportban szeretném kicserélni a világítást, mert egy jó ideje csak a fele működik. Megvettem a kis kék t5-ös ledeket kicseréltem az első hármat akkor még ment aztán mikor a negyediket is a helyére csavartam elment mind. Mitől lehet ez hogy egyik sem világit és mit tudjak vele csinálni? Válaszokat előre is Köszi. ( 99-es astra f 1.6 16v)
pszilaj Elküldve Július17, 2015 Elküldve Július17, 2015 Ma újra meghallgattam kicsit alaposabban. A rádió hangerejét szabályozza a jobb oldalon is, de a recsegést nem szabályozza le, az állandó hangerővel jó hangosan szól. A rádió hangja is sokkal halkabb jobb oldalt mint a bal oldalon. Először azt hittem a jobb oldal egyáltalán nem szól csak recseg, de a balance-al letekertem a bal oldalt és felhangosítottam a jobbat akkor hallottam meg, hogy az is szól csak halk és kissé torz mintha kicsit gerjedne. Lehet azonban, hogy csak a recsegés nyomja el teljesen a rádió hangját? Logikailag nekem ez úgy jön le mivel a zaj nem szabályozható semmivel se le se fel így mintha az erősítő után venné fel ezt a zajt így a recsegés hangerejét már nem tudja vezérelni. Logikailag ez lehet, hogy így van vagy ettől még lehet a végfokban van a hiba vagy kiszáradt kondenzátorok vannak itt valahol? A működése miatt valószínűleg a végfok adta meg magát. A hangerő gombbal egy kis előerőlködő kimenő jelét szabályozza az ember, amit a fix erősítésű végfok nyom a hangszórókra. Ergo ha a tekergetéssel nem változik a recsegés, akkor a végfok adja ki magából... ;) De nem vagyok elektroszaki, csak gondolkodtam... :) 1
Astra F Caravan Elküldve Július17, 2015 Elküldve Július17, 2015 A működése miatt valószínűleg a végfok adta meg magát. A hangerő gombbal egy kis előerőlködő kimenő jelét szabályozza az ember, amit a fix erősítésű végfok nyom a hangszórókra. Ergo ha a tekergetéssel nem változik a recsegés, akkor a végfok adja ki magából... ;) De nem vagyok elektroszaki, csak gondolkodtam... :) Ha ez így működik akkor logikus amit írsz. A kérdésem most már csak az, hogy ki lehet-e cserélni csak a jobb oldali végfokot ui. a bal oldal az hibátlanul szól. Előtte azért megpróbálnám még az átforrasztásokat is amit korábban javasoltak, hátha, de a leírásod alapján kis esélyt adok ennek a hibalehetőségnek.
pszilaj Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Ha ez így működik akkor logikus amit írsz. A kérdésem most már csak az, hogy ki lehet-e cserélni csak a jobb oldali végfokot ui. a bal oldal az hibátlanul szól. Előtte azért megpróbálnám még az átforrasztásokat is amit korábban javasoltak, hátha, de a leírásod alapján kis esélyt adok ennek a hibalehetőségnek. Az ilyen kategóriájú hangkeltő eszközökben olyan végfok IC-t használnak, aminél a 2/4 csatorna erősítését egy integrált cucc adja. Szóval az IC egyben cserélhető.
Greg_hun Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben.
zotya975 Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben. Sosem láttam még ilyet, és nem jellemző a csak fekete szín egymás mellett két csatiban. :rolleyes: Tuti gyári?
stirlitz Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 (edited) Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben. ránézésre az ott benne egy Hirschmann logo van benne szallag antenna lehet(ett) vagy esetleg karavánon a hátsó abkakon van riasztónak törés ellen fólia "érzékelője" az üvegen és annak a csatija (bár ebben majd a karávos kollegák megerősítenenk vagy cáfolnak) mindenesetre vmi "hangos" cucc http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0700.jpg 754es pozicio, fekete 0,75 mazzag, üvegtörés jelző Módosítva Július18, 2015 : stirlitz 1
Greg_hun Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Köszönöm! :icon13: ránézésre az ott benne egy Hirschmann logo van benne szallag antenna lehet(ett) vagy esetleg karavánon a hátsó abkakon van riasztónak törés ellen fólia "érzékelője" az üvegen és annak a csatija (bár ebben majd a karávos kollegák megerősítenenk vagy cáfolnak) mindenesetre vmi "hangos" cucc http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0700.jpg 754es pozicio, fekete 0,75 mazzag, üvegtörés jelző
Broawner Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Sziasztok! Ugy alakult, hogy egy darabig allt az az auto (94 es 1.6 8 szelep) es most hogy ujra beinditottam nem mukodott az utolagosan beepitett elektromos ablak. Viszont ha megnyomtam a gombot kigyulladt a szinten utolagosan beepitett kodlampa visszajelzo gombja is. Sajnos az elektromos reszet nem tudom, mert nem en szereltem be ezeket hanem az elozo tulaj. Van otletetek miert nem mukodhetnek?:)
Broawner Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Marmint az elektromos ablak gombjat nyomtam meg!:D
stirlitz Elküldve Július18, 2015 Elküldve Július18, 2015 Sziasztok! Ugy alakult, hogy egy darabig allt az az auto (94 es 1.6 8 szelep) es most hogy ujra beinditottam nem mukodott az utolagosan beepitett elektromos ablak. Viszont ha megnyomtam a gombot kigyulladt a szinten utolagosan beepitett kodlampa visszajelzo gombja is. Sajnos az elektromos reszet nem tudom, mert nem en szereltem be ezeket hanem az elozo tulaj. Van otletetek miert nem mukodhetnek? :) Marmint az elektromos ablak gombjat nyomtam meg! :D hát annak a 2 dolognak nem sok köze van egymáshoz, ugyhogy vidd el dokihoz.... 1
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 hát annak a 2 dolognak nem sok köze van egymáshoz, ugyhogy vidd el dokihoz.... Beázás..nyest..melegtől leválló szigetelő szallag?
kisolasz Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 Nagyon Köszönöm, mindenkinek a világítás kapcsolós segítséget...! Kiszedtem megpucoltam elvileg jó is...de... Ha bekapcsolom a lámpát megy most a műszerfal világítás, viszont akkor a középkonzolon elalszik a dátum stb...ha lekapcsolom a fényszórót visszajön... :( Járt már valaki így? Esetleg ötlet ? Köszi előre is!
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 Nagyon Köszönöm, mindenkinek a világítás kapcsolós segítséget...! Kiszedtem megpucoltam elvileg jó is...de... Ha bekapcsolom a lámpát megy most a műszerfal világítás, viszont akkor a középkonzolon elalszik a dátum stb...ha lekapcsolom a fényszórót visszajön... :( Járt már valaki így? Esetleg ötlet ? Köszi előre is! A világítás kapcsoló alatt van egy tekerő, azt próbáld mozgatni... 1
kisolasz Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 (edited) A világítás kapcsoló alatt van egy tekerő, azt próbáld mozgatni... Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában Módosítva Július19, 2015 : kisolasz
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában Erre gondoltam..ha van ilyened: 1
stirlitz Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában :D :omg:
stirlitz Elküldve Július19, 2015 Elküldve Július19, 2015 Beázás..nyest..melegtől leválló szigetelő szallag? vagy béna mókólás, szóval akármi, ergo dokihoz kell menni vele
Kadettc Elküldve Július20, 2015 Elküldve Július20, 2015 Sziasztok! Találkoztatok-e már olyan esettel, hogy a töltésjelző lámpa nem alszik ki indítás után, sőt gázadásra jobban világít, alapjáraton villog.Menet közben a légzsák visszajelzője is felvillan kb fél percenként 5 mp-re. Mi okozhatja a hibát?A héten kapott a generátor új csapágyakat, szíjat és feszítőt is.A kötések fixek, nem látok szétcsúszva semmit...fe ti hátha jobban tudjátok!
zotya975 Elküldve Július20, 2015 Elküldve Július20, 2015 Sziasztok! Találkoztatok-e már olyan esettel, hogy a töltésjelző lámpa nem alszik ki indítás után, sőt gázadásra jobban világít, alapjáraton villog.Menet közben a légzsák visszajelzője is felvillan kb fél percenként 5 mp-re. Mi okozhatja a hibát?A héten kapott a generátor új csapágyakat, szíjat és feszítőt is.A kötések fixek, nem látok szétcsúszva semmit...fe ti hátha jobban tudjátok! Töltés van rendesen? Azért a testkötéseket átt lehetne nézni. 1
Recommended Posts