Greg_hun Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Igaz, utólag nem is értem, miért rakott oda polarizált kondit... :omg: Ha számít a hangminőség (nem ismerem a végfokot) akkor én 1uF fólia (MKP,MKT stb.) kondenzátort javaslok, kicsit drágább, de megéri. Polaritásfüggetlen. Az elkó nem való a jel útjába, sokat ront a minőségen és szereti begyűjteni az összes környező zajt (brumm,zümmögés,sistergés az eredménye) Feszültségben 10V felett bármilyen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 vettem egy használt depo gyártmányú fényszórót, sajnos az állító motor tengelye és a lámpatest közötti kis muanyag...Az eredeti valeo-ból ki tudom venni a motort és beletenni az utángyártottba? illetve ki lehet egyátalán venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 vettem egy használt depo gyártmányú fényszórót, sajnos az állító motor tengelye és a lámpatest közötti kis muanyag...Az eredeti valeo-ból ki tudom venni a motort és beletenni az utángyártottba? illetve ki lehet egyátalán venni? Mi történt az állítómotor tengelye és a lámpatest közötti műanyaggal? Amúgy a Depo-tól sok csodát ne várj. Szerintem nem is kompatibilis a Valeoval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 (edited) Mi történt az állítómotor tengelye és a lámpatest közötti műanyaggal? Amúgy a Depo-tól sok csodát ne várj. Szerintem nem is kompatibilis a Valeoval. nem tudom mi történt vele...sajna nem néztem meg mikor átvettem- nem volt már benne. Írtam már asrácnak, de még nem válaszolt. Azt észrevettem, hogy nem egy valeo minoseg..... Módosítva Április14, 2015 : csaba77 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 nem tudom mi történt vele...sajna nem néztem meg mikor átvettem- nem volt már benne. Írtam már asrácnak, de még nem válaszolt. Azt észrevettem, hogy nem egy valeo minoseg..... Van ott valami biszbasz ami ki tud pattani is, nézd meg hátha csak ez történt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 Van ott valami biszbasz ami ki tud pattani is, nézd meg hátha csak ez történt. Megnéztem a belsejét a fényszórónak.a motor tengelye után van kb 2-3 cm még a lámpatestig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 Megnéztem a belsejét a fényszórónak.a motor tengelye után van kb 2-3 cm még a lámpatestig. Nincs elbillenve a foncsor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 Nekem is egyszer kiakadt a Carelloból, de kivéve vissza tudtam rakni. Csak tökig ki kellett tekerni a magasságállítót és bepattant. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 Nincs elbillenve a foncsor? nincs sajnos...a motor tengelye ki se ér a házból..eseély sincs rá, h osszeérjenek. kérdés az ,hogy az eredeti veleobol ki tudom-e venni a régi motort.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 nincs sajnos...a motor tengelye ki se ér a házból..eseély sincs rá, h osszeérjenek. kérdés az ,hogy az eredeti veleobol ki tudom-e venni a régi motort.. Ki lehet! El kell 90 fokkal fordítani, és kiakasztani a tengelyt. Elvileg felfelé húzod, akkor ugrik ki a rögzítőpöcökből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 Ki lehet! El kell 90 fokkal fordítani, és kiakasztani a tengelyt. Elvileg felfelé húzod, akkor ugrik ki a rögzítőpöcökből. Sajnos nekem nem jott szét...azon gondolkodom,h már nem fogom használni a erdetdeti lámpát. leveszem a búrát. onnan talán jobban hozzáférek (a foncsora ment tönkre) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Valakinek van valami képe amin látszik ,hogy a szivargyújtó aljzat melletti rizsszem izzót hogy tudom kicserélni ? Ma váltó boxot előrébb toltam ,hogy a szivargyújtóról tudjak levenni egy másik lengő csatlakozónak tápot, de nem tudtam kiszedni az foglalatát sehogy sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Valakinek van valami képe amin látszik ,hogy a szivargyújtó aljzat melletti rizsszem izzót hogy tudom kicserélni ? Ma váltó boxot előrébb toltam ,hogy a szivargyújtóról tudjak levenni egy másik lengő csatlakozónak tápot, de nem tudtam kiszedni az foglalatát sehogy sem. Nem tudom mennyire látszik rajta.... Műanyag fényvezetőben benne az izzótartó biszbasz, azt kihúzod, abban meg az izzó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Magát az izzó tartót az a két kis fül hol fogja ahogy bent van ? Fent és lent ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Magát az izzó tartót az a két kis fül hol fogja ahogy bent van ? Fent és lent ? A fehér fényvezetőt kell körülötte óvatosan kis csavarhúzóval kifeszegetni és kihúzható az izzótartó fekete műanyag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
habmalac Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Jó reggelt Uraim! Úgy döntöttem, hogy szerkesztek az autóba egy usb csatlakozást. A lényeg az, hogy ne a szivargyújtót használjam erre. Fogalmam sincs az autóelektromossághoz és a simához sem. Az egyetlen tény amit tudok az az, hogy a feszültség alatt lévő vezeték ugyan úgy néz ki mint amiben nincs delej csak más a fogása. A terv tehát az, hogy vételezek egy usb elosztót amit a megfelelő helyre beépítek az autóba. A többi kérdés a bekötés többi részére vonatkozik. Minden ötletre kíváncsi vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Ahogy a lap tetején írtam most csináltam hasonlót. Lengő szivargyújtó aljzatot a gyári tápjáról lekötve. Ezt akkor egy szivargyújtós töltővel használva kész is a töltő csatlakozó. Én még annyit bővíttek rajta ,hogy egy kapcsolót is kötök rá, hogyha nem akarom ,hogy menjen a sofőr oldali lábtérből le tudjam kapcsolni kihúzkodás nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Jó reggelt Uraim! Úgy döntöttem, hogy szerkesztek az autóba egy usb csatlakozást. A lényeg az, hogy ne a szivargyújtót használjam erre. Fogalmam sincs az autóelektromossághoz és a simához sem. Az egyetlen tény amit tudok az az, hogy a feszültség alatt lévő vezeték ugyan úgy néz ki mint amiben nincs delej csak más a fogása. A terv tehát az, hogy vételezek egy usb elosztót amit a megfelelő helyre beépítek az autóba. A többi kérdés a bekötés többi részére vonatkozik. Minden ötletre kíváncsi vagyok. Az autók 12v-osak, az usb-s eszközök meg 5v-ról szoktak működni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Az autók 12v-osak, az usb-s eszközök meg 5v-ról szoktak működni. Aprópénzért lehet már kapni szivargyújtóba dugható bizbaszt ami csak egy usb port,adatkábelt beledugva bármilyen telefont tölt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Attól meg hogy szivargyújtós, bárhonnan lehet adni neki 12v-ot így megmarad az aljzat is, meg telót is lehet tölteni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
habmalac Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 (edited) Van szivargyújtós biszbaszom. Tudok a 12/5 volt különbségről. Amit én szeretnék: a szivargyújtó megmarad ahogy van. Ezen felül szeretnék kiépíteni egy pár usb csatlakozást amin keresztül tölteni tudok eszközöket. Tehát függetleníteni akarom a szivargyújtótól, A különbség csak annyi, hogy fixre van telepítve valahol a váltóboxban vagy akárhol akár rejtve is. Nem lehet olyan komoly elektronikája ha egy szivargyújtóba dugható biszbaszban elfér. Ezt a kütyüt elkészíteni nem tudom, ehhez keresek embert. tehát bemenet 12V, kimenet: 5V. A mA nem tudom biztosra mondani, 1500 körül lehet. Módosítva Április18, 2015 : habmalac Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Van szivargyújtós biszbaszom. Tudok a 12/5 volt különbségről. Amit én szeretnék: a szivargyújtó megmarad ahogy van. Ezen felül szeretnék kiépíteni egy pár usb csatlakozást amin keresztül tölteni tudok eszközöket. Még egyszer mondom, függetlenül a szivargyújtótól. Nem lehet olyan komoly elektronikája ha egy szivargyújtóba dugható biszbaszban elfér. A különbség csak annyi, hogy fixre van telepítve. egy szivargyújtós USB töltőre ráforrasztasz 2 madzagot, amit bekötsz valami 12 V-ra, és magát az USB töltőt meg berögzíted. Más megoldást azért nem ajánlok, mert eleve a 12V nem 12V , hanem akár 14 V is, másrészt abból kellene viszonylag állandó 5V-ot készíteni, harmadrészt szépen el tudod füstölni a telódat, vagy USB eszközödet, ha mondjuk valamit rosszul mérsz. Én személy szerint ezzel nem kísérleteznék, mert annyit nem ér az egész. Egy 1000 ft-os töltőt spórolsz meg, és mondjuk buksz egy 30ezres telót... Arányaiban gazdaságtalan. Ha profibb cuccra vágysz, akkor meg néz körül Aliexpressen: http://www.aliexpress.com/cheap/cheap-car-usb-panel.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
habmalac Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 (edited) egy szivargyújtós USB töltőre ráforrasztasz 2 madzagot, amit bekötsz valami 12 V-ra, és magát az USB töltőt meg berögzíted. Más megoldást azért nem ajánlok, mert eleve a 12V nem 12V , hanem akár 14 V is, másrészt abból kellene viszonylag állandó 5V-ot készíteni, harmadrészt szépen el tudod füstölni a telódat, vagy USB eszközödet, ha mondjuk valamit rosszul mérsz. Én személy szerint ezzel nem kísérleteznék, mert annyit nem ér az egész. Egy 1000 ft-os töltőt spórolsz meg, és mondjuk buksz egy 30ezres telót... Arányaiban gazdaságtalan. Ha profibb cuccra vágysz, akkor meg néz körül Aliexpressen: http://www.aliexpress.com/cheap/cheap-car-usb-panel.html Az ötlet nagyon tetszik. A kérdés az, hogy agy olyan kütyüben amit említesz "Szivargyújtós USB töltő" név alatt abban a nekem illetve a töltendő készülékeknek fontos elektronika a hol van. pl ez jó lenne de nem tudom, hogy erre csak simán köthetek 12V-ot és a túloldalon már 5 V van. Módosítva Április18, 2015 : habmalac Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Én is akarok majd rakni az anyósoldali lábtérbe egy fix aljzatot esetleg egy kapcsolóval megtoldva mert mindíg akkor jövünk rá hogy tölteni kell a telót amikor megállok valahol. Van két kulcs de gyujtáson azért nem akarom hagyni a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április18, 2015 Megoszt Elküldve Április18, 2015 Én is ilyenben utazok jelenleg, arra kell még odafigyelni, hogy az ilyen 1-2000ft-os töltők, vagy usb-re alakítók legtöbbje, az még az 1 ampert sem tudja, ami egy mai okostelefonnak, vagy navinak, édeskevés. Legalább 2 ampert tudnia kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts