Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Igaz, utólag nem is értem, miért rakott oda polarizált kondit... :omg:

Ha számít a hangminőség (nem ismerem a végfokot) akkor én 1uF fólia (MKP,MKT stb.) kondenzátort javaslok, kicsit drágább, de megéri. Polaritásfüggetlen. Az elkó nem való a jel útjába, sokat ront a minőségen és szereti begyűjteni az összes környező zajt (brumm,zümmögés,sistergés az eredménye) Feszültségben 10V felett bármilyen.

• Like 1
Megosztás:

vettem egy használt depo gyártmányú fényszórót, sajnos az állító motor tengelye és a lámpatest közötti kis muanyag...Az eredeti valeo-ból ki tudom venni a motort és beletenni az utángyártottba?

illetve ki lehet egyátalán venni?

Mi történt az állítómotor tengelye és a lámpatest közötti műanyaggal?

Amúgy a Depo-tól sok csodát ne várj. Szerintem nem is kompatibilis a Valeoval.

Megosztás:

Mi történt az állítómotor tengelye és a lámpatest közötti műanyaggal?

Amúgy a Depo-tól sok csodát ne várj. Szerintem nem is kompatibilis a Valeoval.

nem tudom mi történt vele...sajna nem néztem meg mikor átvettem- nem volt már benne. Írtam már asrácnak, de még nem válaszolt.

Azt észrevettem, hogy nem egy valeo minoseg.....

Módosítva : csaba77
Megosztás:

nincs sajnos...a motor tengelye ki se ér a házból..eseély sincs rá, h osszeérjenek.

kérdés az ,hogy az eredeti veleobol ki tudom-e venni a régi motort..

Ki lehet! El kell 90 fokkal fordítani, és kiakasztani a tengelyt. Elvileg felfelé húzod, akkor ugrik ki a rögzítőpöcökből.

Megosztás:

Ki lehet! El kell 90 fokkal fordítani, és kiakasztani a tengelyt. Elvileg felfelé húzod, akkor ugrik ki a rögzítőpöcökből.

Sajnos nekem nem jott szét...azon gondolkodom,h már nem fogom használni a erdetdeti lámpát. leveszem a búrát. onnan talán jobban hozzáférek (a foncsora ment tönkre)

Megosztás:

Valakinek van valami képe amin látszik ,hogy a szivargyújtó aljzat melletti rizsszem izzót hogy tudom kicserélni ? Ma váltó boxot előrébb toltam ,hogy a szivargyújtóról tudjak levenni egy másik lengő csatlakozónak tápot, de nem tudtam kiszedni az foglalatát sehogy sem.

Megosztás:

Valakinek van valami képe amin látszik ,hogy a szivargyújtó aljzat melletti rizsszem izzót hogy tudom kicserélni ? Ma váltó boxot előrébb toltam ,hogy a szivargyújtóról tudjak levenni egy másik lengő csatlakozónak tápot, de nem tudtam kiszedni az foglalatát sehogy sem.

Nem tudom mennyire látszik rajta....

1818294-20150417-7Hmfkm.jpg

1818295-20150417-zCuokP.jpg

Műanyag fényvezetőben benne az izzótartó biszbasz, azt kihúzod, abban meg az izzó.

Megosztás:

Jó reggelt Uraim!

Úgy döntöttem, hogy szerkesztek az autóba egy usb csatlakozást. A lényeg az, hogy ne a szivargyújtót használjam erre. Fogalmam sincs az autóelektromossághoz és a simához sem. Az egyetlen tény amit tudok az az, hogy a feszültség alatt lévő vezeték ugyan úgy néz ki mint amiben nincs delej csak más a fogása. A terv tehát az, hogy vételezek egy usb elosztót amit a megfelelő helyre beépítek az autóba. A többi kérdés a bekötés többi részére vonatkozik. Minden ötletre kíváncsi vagyok.

Megosztás:

Ahogy a lap tetején írtam most csináltam hasonlót. Lengő szivargyújtó aljzatot a gyári tápjáról lekötve. Ezt akkor egy szivargyújtós töltővel használva kész is a töltő csatlakozó. Én még annyit bővíttek rajta ,hogy egy kapcsolót is kötök rá, hogyha nem akarom ,hogy menjen a sofőr oldali lábtérből le tudjam kapcsolni kihúzkodás nélkül.

Megosztás:

Jó reggelt Uraim!

Úgy döntöttem, hogy szerkesztek az autóba egy usb csatlakozást. A lényeg az, hogy ne a szivargyújtót használjam erre. Fogalmam sincs az autóelektromossághoz és a simához sem. Az egyetlen tény amit tudok az az, hogy a feszültség alatt lévő vezeték ugyan úgy néz ki mint amiben nincs delej csak más a fogása. A terv tehát az, hogy vételezek egy usb elosztót amit a megfelelő helyre beépítek az autóba. A többi kérdés a bekötés többi részére vonatkozik. Minden ötletre kíváncsi vagyok.

Az autók 12v-osak, az usb-s eszközök meg 5v-ról szoktak működni.

Megosztás:

Van szivargyújtós biszbaszom. Tudok a 12/5 volt különbségről. Amit én szeretnék: a szivargyújtó megmarad ahogy van. Ezen felül szeretnék kiépíteni egy pár usb csatlakozást amin keresztül tölteni tudok eszközöket. Tehát függetleníteni akarom a szivargyújtótól, A különbség csak annyi, hogy fixre van telepítve valahol a váltóboxban vagy akárhol akár rejtve is. Nem lehet olyan komoly elektronikája ha egy szivargyújtóba dugható biszbaszban elfér. Ezt a kütyüt elkészíteni nem tudom, ehhez keresek embert. tehát bemenet 12V, kimenet: 5V. A mA nem tudom biztosra mondani, 1500 körül lehet.

Módosítva : habmalac
Megosztás:

Van szivargyújtós biszbaszom. Tudok a 12/5 volt különbségről. Amit én szeretnék: a szivargyújtó megmarad ahogy van. Ezen felül szeretnék kiépíteni egy pár usb csatlakozást amin keresztül tölteni tudok eszközöket. Még egyszer mondom, függetlenül a szivargyújtótól. Nem lehet olyan komoly elektronikája ha egy szivargyújtóba dugható biszbaszban elfér. A különbség csak annyi, hogy fixre van telepítve.

egy szivargyújtós USB töltőre ráforrasztasz 2 madzagot, amit bekötsz valami 12 V-ra, és magát az USB töltőt meg berögzíted. Más megoldást azért nem ajánlok, mert eleve a 12V nem 12V , hanem akár 14 V is, másrészt abból kellene viszonylag állandó 5V-ot készíteni, harmadrészt szépen el tudod füstölni a telódat, vagy USB eszközödet, ha mondjuk valamit rosszul mérsz. Én személy szerint ezzel nem kísérleteznék, mert annyit nem ér az egész. Egy 1000 ft-os töltőt spórolsz meg, és mondjuk buksz egy 30ezres telót... Arányaiban gazdaságtalan.

Ha profibb cuccra vágysz, akkor meg néz körül Aliexpressen:

http://www.aliexpress.com/cheap/cheap-car-usb-panel.html

Megosztás:

egy szivargyújtós USB töltőre ráforrasztasz 2 madzagot, amit bekötsz valami 12 V-ra, és magát az USB töltőt meg berögzíted. Más megoldást azért nem ajánlok, mert eleve a 12V nem 12V , hanem akár 14 V is, másrészt abból kellene viszonylag állandó 5V-ot készíteni, harmadrészt szépen el tudod füstölni a telódat, vagy USB eszközödet, ha mondjuk valamit rosszul mérsz. Én személy szerint ezzel nem kísérleteznék, mert annyit nem ér az egész. Egy 1000 ft-os töltőt spórolsz meg, és mondjuk buksz egy 30ezres telót... Arányaiban gazdaságtalan.

Ha profibb cuccra vágysz, akkor meg néz körül Aliexpressen:

http://www.aliexpress.com/cheap/cheap-car-usb-panel.html

Az ötlet nagyon tetszik. A kérdés az, hogy agy olyan kütyüben amit említesz "Szivargyújtós USB töltő" név alatt abban a nekem illetve a töltendő készülékeknek fontos elektronika a hol van.

pl ez jó lenne de nem tudom, hogy erre csak simán köthetek 12V-ot és a túloldalon már 5 V van.

Módosítva : habmalac
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.