stirlitz Elküldve November13, 2014 Megoszt Elküldve November13, 2014 Baloldalt is kicserélted az alátéteket a keret alatt? Mert ha kifúj alatta, elég hülye hangja van :D áááá bal oldalinál rohannom kellet és mivel papíron be kellet volna férnie nem intéztem annyi időt rá, azért lett olyan amilyen, majd kinéne cserélnem...... cserébe jobb oldalra kapott mögé bitumen lemezt :D mondjuk a CAR400(abból a gyengébb) annyira azé nem hajtja szét Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November13, 2014 Megoszt Elküldve November13, 2014 C16NZ be ilyen való: https://cromax.hu/img/P0293680.JPG Ja értem. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaka Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 Mérgembe vettem egy új gyújtáselosztót. A régiben a grafit már elég kopott volt. Na de így sem indult, bár mintha többet pöffent volna. Aludtam rá egyet, és újabb teóriát állítottam fel, amit ma ki is próbáltam. Egy kollégám ráadta a gyújtást, én pedig a gyújtáskapcsolót és a két stekkert megkerülve egy huzallal összekötöttem az akkumulátort a trafóval. Némi forgatás után agresszíven felpörgött. Szóval valahol kontakthiba, vagy gyújtáskapcsoló hiba. Az önindító környékén egy kábel elkezdett égni, ezért gyorsan leállítottam a motort és levettem az akkuról a sarut. De lényeg, hogy megvan a hiba (már negyedszer :=) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 Mérgembe vettem egy új gyújtáselosztót. A régiben a grafit már elég kopott volt. Na de így sem indult, bár mintha többet pöffent volna. Aludtam rá egyet, és újabb teóriát állítottam fel, amit ma ki is próbáltam. Egy kollégám ráadta a gyújtást, én pedig a gyújtáskapcsolót és a két stekkert megkerülve egy huzallal összekötöttem az akkumulátort a trafóval. Némi forgatás után agresszíven felpörgött. Szóval valahol kontakthiba, vagy gyújtáskapcsoló hiba. Az önindító környékén egy kábel elkezdett égni, ezért gyorsan leállítottam a motort és levettem az akkuról a sarut. De lényeg, hogy megvan a hiba (már negyedszer :=) A gyujtáskapcsoló két dolgot csinál: gyujtást ad, majd áramot az önindítónak. ( bocsánat a harmadik a kormnyzár) Ezek közül melyik nem volt meg? Az elosztót próbáltad eltekerni a szélvédő felé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 Mérgembe vettem egy új gyújtáselosztót. A régiben a grafit már elég kopott volt. Na de így sem indult, bár mintha többet pöffent volna. Aludtam rá egyet, és újabb teóriát állítottam fel, amit ma ki is próbáltam. Egy kollégám ráadta a gyújtást, én pedig a gyújtáskapcsolót és a két stekkert megkerülve egy huzallal összekötöttem az akkumulátort a trafóval. Némi forgatás után agresszíven felpörgött. Szóval valahol kontakthiba, vagy gyújtáskapcsoló hiba. Az önindító környékén egy kábel elkezdett égni, ezért gyorsan leállítottam a motort és levettem az akkuról a sarut. De lényeg, hogy megvan a hiba (már negyedszer :=) ez azért nem olyan biztató Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaka Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 A gyujtáskapcsoló két dolgot csinál: gyujtást ad, majd áramot az önindítónak. ( bocsánat a harmadik a kormnyzár) Ezek közül melyik nem volt meg? Az elosztót próbáltad eltekerni a szélvédő felé? Nem, azzal nem próbálkoztam. A gyújtást annyira adta, hogy a trafó helyére berakott LED villogott a tesztnél, és a gyújtás is néha létrejött (a puffogások szerint). Ha szkóppal rámérhettem volna indítás alatt a trafó primer 12V részére, akkor talán látszott volna, hogy a 12V ütemesen leesik. Indítózás nékül 12.4V-ot mértem multiméterrel. Voltak már gyenge kontaktusok a világításnál, pl. régebben az index is hunyorgott emiatt. Gyakorlatilag bárhol lehúzok egy sarut, széthúzok egy tüskés csatlakozó párt, majdnem mindenhol bevonat van a fémen. Nem beszélve a régi szerelő által összetekert vezetékekről, itt-ott foszló szigetelőszalagról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaka Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 ez azért nem olyan biztató Nem önmagában nem az :=) De (reményeim szerint) ez már kezelhető lesz. Ha vezeték zárlatos, vagy félig szakadt, vagy az önindító vergődik (ez utóbbit nem szeretném), az talán jobban behatárolható, és javítható. Na majd kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 Nem önmagában nem az :=) De (reményeim szerint) ez már kezelhető lesz. Ha vezeték zárlatos, vagy félig szakadt, vagy az önindító vergődik (ez utóbbit nem szeretném), az talán jobban behatárolható, és javítható. Na majd kiderül. Ha meg tudja forgatni a motort akkor jó az önindító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Brian_19 Elküldve November14, 2014 Megoszt Elküldve November14, 2014 Sziasztok! Egy 96-os F Astrám van, C14NZ Benzin/LPG-vel. Pár napja nem akar indulni hidegen (benzinnel indulok és állok) csak nagyon hosszú indítózás és gázpedál nyomkodással, és így is szabálytalanul indul be 2-3 henger, aztán emelt fordulaton 1 perc után jár rendesen. Melegen semmi gond, fél óra múlva is pöcc-röff, de aztán reggel jön megint a szarakodás. Voltam autóelektromosnál, de konkrétat nem tudott mondani, csak annyit, hogy a gyújtáskapcsoló betétet cseréljem ki. Ez meg is volt ma délután + 1 szett gyerta, de este megint szarul indult. Check engine nem ég, szikrát ad a trafó rendesen, az elosztófedél is jó, az akksi meg 3 vagy 4 hónapos. Ha valaki esetleg tud valami okosat, legyen szíves segítsen, mert mindent nem akarok kicserélni és reggelente játszani, hogy beindul-e vagy sem. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2014 Megoszt Elküldve November15, 2014 Sziasztok! Egy 96-os F Astrám van, C14NZ Benzin/LPG-vel. Pár napja nem akar indulni hidegen (benzinnel indulok és állok) csak nagyon hosszú indítózás és gázpedál nyomkodással, és így is szabálytalanul indul be 2-3 henger, aztán emelt fordulaton 1 perc után jár rendesen. Melegen semmi gond, fél óra múlva is pöcc-röff, de aztán reggel jön megint a szarakodás. Voltam autóelektromosnál, de konkrétat nem tudott mondani, csak annyit, hogy a gyújtáskapcsoló betétet cseréljem ki. Ez meg is volt ma délután + 1 szett gyerta, de este megint szarul indult. Check engine nem ég, szikrát ad a trafó rendesen, az elosztófedél is jó, az akksi meg 3 vagy 4 hónapos. Ha valaki esetleg tud valami okosat, legyen szíves segítsen, mert mindent nem akarok kicserélni és reggelente játszani, hogy beindul-e vagy sem. Köszönöm. Üdv, hideg időben előfordul páralecsapódás az elosztófedél belső felén, próbáld meg szárazra törölni indítózás előtt legközelebb. Kimérheted a kétvezetékes vízhőfok jeladót az injektorház hátsó felén a szélvédő felé néz, oldalfüles csati megy rá kék színű a jeladó feje. 100C ~ 180 Ohm80C ~ 320 Ohm60C ~ 650 Ohm40C ~ 1.18 kOhm20C ~ 2.45 kOhm0C ~ 5.6 kOhm-10C ~ 9.45 kOhm-20C ~ 15 kOhm Ugye ez alapján állítja be a motorvezérlő az adott hömérsékleten megfelelő levegő-benzin keveréket, ha rossz, nincs dúsítás (vagy nem elég) hidegen. Igazából azt nem értem miért cseréltette ki a szerelő a gyujtáskapcsoló betétet. Az csak gyujtást ad majd továbbforgatva indítja az önindítót. Kitakaríthatod még az alapjárati motort is az sem árt alapból. Itt ugyan cserélelik de a kiszedése ugyanaz: Féktisztító vagy benzin, rongy, a fészkét is ki kell takarítani a kúpot tekergetni nem szabad, alóla a gumigyűrű ne vesszen el. Indítózás közben valaki mozgassa a kábeleket csatikat a motortérben, lehet sak kontakthiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Poclain Elküldve November15, 2014 Megoszt Elküldve November15, 2014 Sziasztok! Valaki találkozott már olyannal, hogy melegen nem indul be az autó? 1.4 16v (X14XE) 98' F Astráról van szó. Képes menet közben is leállítani az autó... Ilyenkor indítózhatok akármeddig nem indul be. Ha visszahült akkor újra megy és ilyenkor semmi baja húz rendesen. Hibakódom nincs (illetve egy a lezárt egr szelep miatt) Injektor híd végén lévő szelepnél néztem ha megnyomom a közepét jön ki benzin tehát eljut odáig, persze ezzel a módszerrel a nyomásáról nemsokat tudok meg. Eddig annyit csináltam, hogy gyertyákat kivettem megtakarítottam, test csatlakozásokat, kábel csatlakozókat átfujtam kontakt spray-vel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Brian_19 Elküldve November15, 2014 Megoszt Elküldve November15, 2014 (edited) Üdv, hideg időben előfordul páralecsapódás az elosztófedél belső felén, próbáld meg szárazra törölni indítózás előtt legközelebb. Kimérheted a kétvezetékes vízhőfok jeladót az injektorház hátsó felén a szélvédő felé néz, oldalfüles csati megy rá kék színű a jeladó feje. 100C ~ 180 Ohm80C ~ 320 Ohm60C ~ 650 Ohm40C ~ 1.18 kOhm20C ~ 2.45 kOhm0C ~ 5.6 kOhm-10C ~ 9.45 kOhm-20C ~ 15 kOhm Ugye ez alapján állítja be a motorvezérlő az adott hömérsékleten megfelelő levegő-benzin keveréket, ha rossz, nincs dúsítás (vagy nem elég) hidegen. Igazából azt nem értem miért cseréltette ki a szerelő a gyujtáskapcsoló betétet. Az csak gyujtást ad majd továbbforgatva indítja az önindítót. Kitakaríthatod még az alapjárati motort is az sem árt alapból. Itt ugyan cserélelik de a kiszedése ugyanaz: Féktisztító vagy benzin, rongy, a fészkét is ki kell takarítani a kúpot tekergetni nem szabad, alóla a gumigyűrű ne vesszen el. Indítózás közben valaki mozgassa a kábeleket csatikat a motortérben, lehet sak kontakthiba. Hello! Az alapjárati motorom 3000km-e volt cserélve, és akkor teljesen meg volt takarítva, szóval nemhinnem hogy az a gond, mert menet közbe nem esik le az alapjárat és nem is bőg fel. A jeladóra rámértem, és 10°C-on 3.84 kOhm volt. Ráadásul ma nem is akar indulni, csak így csattog (az elosztófedelet megtöröltem szárazra, de semmi). -- Voltam egy szervízben hibakódot olvastatni, de semmi. Mostmár a hidrotőkém is csörög. A szervízben aztmondták bármi mechanikus baja lehet, de csak jövő hét után tudtál bevállalni szóval várom azt ötleteket. Módosítva November16, 2014 : hening Videóval idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November15, 2014 Megoszt Elküldve November15, 2014 Sziasztok! Valaki találkozott már olyannal, hogy melegen nem indul be az autó? 1.4 16v (X14XE) 98' F Astráról van szó. Képes menet közben is leállítani az autó... Ilyenkor indítózhatok akármeddig nem indul be. Ha visszahült akkor újra megy és ilyenkor semmi baja húz rendesen. Hibakódom nincs (illetve egy a lezárt egr szelep miatt) Injektor híd végén lévő szelepnél néztem ha megnyomom a közepét jön ki benzin tehát eljut odáig, persze ezzel a módszerrel a nyomásáról nemsokat tudok meg. Eddig annyit csináltam, hogy gyertyákat kivettem megtakarítottam, test csatlakozásokat, kábel csatlakozókat átfujtam kontakt spray-vel. Azt kéne megnézni, hogy amikor nem akar beindulni, akkor szikra van-e a gyertyáknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Poclain Elküldve November15, 2014 Megoszt Elküldve November15, 2014 Azt kéne megnézni, hogy amikor nem akar beindulni, akkor szikra van-e a gyertyáknál. Ezt szerettem volna ma megnézni én is, de hiába járattam az udvaron vagy 40 percen át, a víz felment 100-ig venti bekapcsolt, de semi úgyanúgy indult így is pöccre... Sajnos szopat és nem produkálja mindíg a hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Hello! Az alapjárati motorom 3000km-e volt cserélve, és akkor teljesen meg volt takarítva, szóval nemhinnem hogy az a gond, mert menet közbe nem esik le az alapjárat és nem is bőg fel. A jeladóra rámértem, és 10°C-on 3.84 kOhm volt. Ráadásul ma nem is akar indulni, csak így csattog (az elosztófedelet megtöröltem szárazra, de semmi). -- Voltam egy szervízben hibakódot olvastatni, de semmi. Mostmár a hidrotőkém is csörög. A szervízben aztmondták bármi mechanikus baja lehet, de csak jövő hét után tudtál bevállalni szóval várom azt ötleteket. Ahogy előttem irták egy másik fúrumozó gondjára: szikra van benzint kap? Link to comment Megosztás: More sharing options...
steveooo777 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Sziasztok! 1995-ös, C14NZ-s motorkódú F Astrám van. Javítási kézikönyvben olvastam az üa. szivattyú ellenőrzését,hogy ha vezetékkel áthidalom a relét,akkor 1 perc alatt 1,4litert kell nyomnia a szivattyúnak. A szállított mennyiség az ott körül van 1,2-1,4liter között mozog,de nem folyamatos az üzemanyag folyása,van amikor kevésbé,van amikor erősebben folyik. Üzemanyag szűrőt cseréltem a mérés előtt! A kérdésem az lenne hogy ez az ingadozás természetes,vagy a szivattyúnak folyamatosan teljes sugárral nyomnia kéne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Brian_19 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Ahogy előttem irták egy másik fúrumozó gondjára: szikra van benzint kap? Szikra van az elosztófedélnél meg a gyertyánál is, és benzint is kap, lehet hogy még sokat is. Olvasgattam és láttam, hogy többeknek is volt hasonló gondja és a megoldás a hall jeladó vagy a gyújtásmodul volt. Ezeket hogy ellenőrizzem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Szikra van az elosztófedélnél meg a gyertyánál is, és benzint is kap, lehet hogy még sokat is. Olvasgattam és láttam, hogy többeknek is volt hasonló gondja és a megoldás a hall jeladó vagy a gyújtásmodul volt. Ezeket hogy ellenőrizzem? Hát igazából ha van szikra akkor mindegyik jó. De cserével lehet csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi81 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Hali! Nincs valakinek ötlete,hogy mi lehet ez? Astra 1.7 td. 94' füst jött a műszerfal alól aztán a világításkapcsoló kivétele után benéztem de nem láttam semmit. Beindítottam és láng csapott ki. Leszedtem az aksisarut azóta nem próbálkozom pedig a szerelőhöz elkéne jutnom vele. Nincs valami jellegzetes astra betegség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Hali! Nincs valakinek ötlete,hogy mi lehet ez? Astra 1.7 td. 94' füst jött a műszerfal alól aztán a világításkapcsoló kivétele után benéztem de nem láttam semmit. Beindítottam és láng csapott ki. Leszedtem az aksisarut azóta nem próbálkozom pedig a szerelőhöz elkéne jutnom vele. Nincs valami jellegzetes astra betegség? Tudtommal nincs...védelem nélküli áram van a gyujtáskapcsolónál, egy vezeték sérült és letestelt például. A világítás kapcsoló mögött az aljzata van amúgy sem lehet ott belátni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi81 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Leszedtem az egész borítást bal oldalról. Akkor csak a gyùjtás kábelllel lehet baj? Jobb ha szakemberre bízom vagy nem túl bonyolult megoldani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Leszedtem az egész borítást bal oldalról. Akkor csak a gyùjtás kábelllel lehet baj? Jobb ha szakemberre bízom vagy nem túl bonyolult megoldani. Nem csak a gyujtással, bármivel, de ami védve van biztivel ott az olvad le először ha zárlat keletkezik, és ha jól tudom a gyujtáskapcsolónál van védelem nélküli táp, az inditómotor túl nagy áramot vesz fel ahhoz hogy biztivel védeni lehessen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi81 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Èrtem. Az nem lehet hogy a bizti elött lett a zárlat? Ha holnap tudok ránézek hátha látok valami olvadást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Èrtem. Az nem lehet hogy a bizti elött lett a zárlat? Ha holnap tudok ránézek hátha látok valami olvadást. Hát végülis lehet , a biztosítékdobozig ugye el kell jutnia az áramnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve November16, 2014 Megoszt Elküldve November16, 2014 Nem csak a gyujtással, bármivel, de ami védve van biztivel ott az olvad le először ha zárlat keletkezik, és ha jól tudom a gyujtáskapcsolónál van védelem nélküli táp, az inditómotor túl nagy áramot vesz fel ahhoz hogy biztivel védeni lehessen. Nagy áramot vesz fel az önindító de azt a behúzással kapcsolja, a gyujtáskapcsolón csak a behúzótekerecs árama folyhat az is csak indítózáskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts