Livi Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Egyébként mennyi az átlagfogyasztása Collins! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Collins Colin.....de mindegy :rolleyes: 6,5 - 8 liter körül....utoljára városban 7,5 de sokat volt tempomatozva, de kell is, mert ugy kevesebbet eszik. Városon kivül 6,5 persze tempomattal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Colin.....de mindegy :rolleyes: 6,5 - 8 liter körül....utoljára városban 7,5 de sokat volt tempomatozva, de kell is, mert ugy kevesebbet eszik. Városon kivül 6,5 persze tempomattal. Az A16LET mocis mennyivel lett volna drágább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Az A16LET mocis mennyivel lett volna drágább? Nem tudom, ha jól emlékszem olyan kb 200+eFt-tal lett volna több az 1,4 turbo alapára, mint az 1,6 enjoy+extrák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május31, 2010 Megoszt Elküldve Május31, 2010 Érkezik a 3 ajtós változat ami megint nagyon dögösre sikerült. A linkelt hír kémfotókat és a motorválasztékot is tartalmazza. :rolleyes: http://autopult.hu/index.php/hirek/kemfoto...mfotok-erkeztek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 Visszatérve az autó súlyához nézzétek meg az autómánia legfrissebb videoját és kiderűl hogy a J Astra 1390 kg az 1.6 a másik a dizel 1.7 pedig 1400kg felletti de nem akarom reklámozni! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 néztem az autómániát én is, de ÉN nem hiszem akkor sem. Bár ha a riporter, azalatt a 2 perc alatt meg tudta állapítani az autó súlyát, akkor elég profi... :rolleyes: Érkezik a 3 ajtós.... amugy meg jön a caravan is: Megtekintés (mondjuk ez is tőletek van ;) , te voltál kinn 2 hete lurdynál?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Visszatérve az autó súlyához nézzétek meg az autómánia legfrissebb videoját és kiderűl hogy a J Astra 1390 kg az 1.6 a másik a dizel 1.7 pedig 1400kg felletti de nem akarom reklámozni! :rolleyes: Nemsokára hozzánk is ellátogat egy Astra J tesztautó, és akkor korrekt mérésekkel (zaj, tömeg, teljesítmény, gyorsulás, oldalgyorsulás), valamint egy mindenre kiterjedő teszttel tudunk majd szolgálni. Addig is olvassatok minket! www.autopult.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 ASTRA J Sports Tourer. Nem tudom, nekem nem annyira nyerő... talán a 7. képen néz ki a legpofásabban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 ASTRA J Sports Tourer. Nem tudom, nekem nem annyira nyerő... talán a 7. képen néz ki a legpofásabban. Rendben van ez nagyon szvsz :D Insignia Junior ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 ASTRA J Sports Tourer. Nem tudom, nekem nem annyira nyerő... talán a 7. képen néz ki a legpofásabban. Nem audi-s a segge nagyon ^_^ Azért egy az egybe elcserélném :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 Gyönnyörű autó de én utálom a kombikat mert nagyok! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 Nagy mákod van, mert az Opel sosem gyártott kombit, csak Caravan-t és Sport Tourer-t. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ppetike Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Üdvözlet mindenkinek! első sorban a segítségeteket kérném, mégpedig kartámasz ügyében. mi is nemrég újítottunk egy szép kis J astrát (enjoy 1.6, enjoy csomag, ülésfűtés, 17" kerekek, flex ride..stb), viszont egy dolog amit nagyon hiányolok az a kartámasz. Valaki esetleg tudnál hol lehet hozzá beszerezni és mennyiért? másodsorban hozzászólnék a "súlyos" kérdéshez. Nekem corsa D-m volt amivel sajnos karamboloztam. (egy suzukis keresztbe fordult előttem télen, miután megelőzte a szemből közlekedő kamiont). elég csúnya csatt volt, de én és a kollégám is élünk. ezután döntöttünk (továbbra is) egy biztonságos autó mellet. és ha a biztonságot nézem, akkor semmi képpen nem hátrány a nagyobb tömeg. az én esetemben a régi suzuki kb 900kg és a corsa majd 1200 kg volt. (a suzuki sofőrje nem volt olyan szerencsés, mint mi) Jelenleg az átlag ebben a kategóriában, ahol a J astra is képviselteti magát jelenleg 1200 kg. Ehhez képest az astra majd 1400. Mindenki gondolja át és mérlegeljen mikor az autó súlyával foglalkozik. További minden jót és balesetmentes közlekedést! ui.: azért a kartámaszt ne felejtsétek el Link to comment Megosztás: More sharing options...
Majestic Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem: most szeretnék rendelni egy 1.6 turbós autómatát. Nagyon fontos lenne, hogy akinek van 1.6 sima motorosa, annak menyit fogyaszt városban! Nagyon fontos lenne a válasz mert nagyon sok mende-mondát hallottam már, pl. azt, hogy simán megeszik 11 litert is... Nagyon köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem: most szeretnék rendelni egy 1.6 turbós autómatát. Nagyon fontos lenne, hogy akinek van 1.6 sima motorosa, annak menyit fogyaszt városban! Nagyon fontos lenne a válasz mert nagyon sok mende-mondát hallottam már, pl. azt, hogy simán megeszik 11 litert is... Nagyon köszi előre is! Heló! Rákerestem a www.spritmonitor.de-n: http://www.spritmonitor.de/en/overview/35-...model=astra%20j, lehet szemezgetni, igaz nem sok van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ppetike Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem: most szeretnék rendelni egy 1.6 turbós autómatát. Nagyon fontos lenne, hogy akinek van 1.6 sima motorosa, annak menyit fogyaszt városban! Nagyon fontos lenne a válasz mert nagyon sok mende-mondát hallottam már, pl. azt, hogy simán megeszik 11 litert is... Nagyon köszi előre is! nekem 1.6 van <_< a fogyasztás leginkább a lábam súlyától függ. pl az 1.2-es D Corsa után volt külömbség és ha már megy az ember hajtja is. én jórészt városon kívül használom, de a következő tapasztalataim vannak: - városon kívül: 100km/h-val: ~ 6,3 - 6,5 l - autópályán: 140km/h-val: ~ 7,1 l - városban: ~ 7,5 l azért azt hangsúlyoznám, hogy könnyen el tud mozdúlni felfele ha szereted érezni hogy gyorsul az autó. nekem normális vezetés mellett ezek az értékek jöttek ki. eddig 3700 km alapján. ui: azért szívesen kipróbálnám, hogy legyen összehasonlítási alapom :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Majestic Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 nekem 1.6 van <_< a fogyasztás leginkább a lábam súlyától függ. pl az 1.2-es D Corsa után volt külömbség és ha már megy az ember hajtja is. én jórészt városon kívül használom, de a következő tapasztalataim vannak: - városon kívül: 100km/h-val: ~ 6,3 - 6,5 l - autópályán: 140km/h-val: ~ 7,1 l - városban: ~ 7,5 l azért azt hangsúlyoznám, hogy könnyen el tud mozdúlni felfele ha szereted érezni hogy gyorsul az autó. nekem normális vezetés mellett ezek az értékek jöttek ki. eddig 3700 km alapján. ui: azért szívesen kipróbálnám, hogy legyen összehasonlítási alapom :rolleyes: Hú ez nagyon fontos infó! Nem adnád meg a számodat? Elbeszélgetnék veled egy kicsit a kocsiról! Nagy választás előtt vagyok: vagy az Astra 1.6 automata vagy a VW GOLF 1.4 TSI DSG között kellene választanom. Nem mindegy, hogy az elkövetkező jópár évben mind kényelem, illetve fogyasztás, stb. miben ülök... A számod (ha lehet), kérlek küld a majestict@hotmail.com e-amilre. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Halihó. Sorban megyek. Kartámasz: hát van a gyári asszem 45e-ért. Ezt túl is tárgyaltuk sztem -_- Szóval elvileg létezik utángyártott olyan 15e körül. Amin viszont rossz hir, hogy cseh/szlovák és lengyel oldalakon érdemes nézelődni, ott már szinte minden van az autóhoz. Fogyasztás: Az előttem szólót tudom megerúsíteni, hogy láb függő a dolog. Nálunk főleg városi használat van, átlagban 7-7,5 liter (első, az sok tempomattal). Várososn kivül 6,5-7 liter. Az utolsó telitank és a fedélzeti szerint 6,3-ra jött ki az átlag. Azt fontos azért megemliteni, hogy kb mindenhol tempomatozunk, sarki boltba leugrom (kb 800 m) akkor is tempomat :rolleyes: Astra vs Golf: igazándiból, teljesen mindegy melyiket veszed, mindkettőben van ami jó, és ami furcsa (lehet rossz). Ha rám hallgatsz egy kicsit, akkor keresel egy olyan helyet, ahol a 2 szalon egymás mellett van. Beülsz mindkettőbe, kipróbálod 1-sok tesztkörön át, végig nyomkodod a gombokat a műszerfalon. Utána keresel 2 másik szalont, és ott is elkezdesz alkudozni a 2 kocsira. A végén el kell jutnod addig, hogy amennyiért kb te szeretnéd elvinni a kocsit. Utána még elmész pár teszt körre, hagyod magad meggyőzni (barátnő, asszony, szülők, barátok...stb), majd veszel egy autót. Viszont 1,6 turbo automatát kb esélytelen lesz kipróbálni, 1,4 T még akad kb 5 db az országban, de automata nem hiszem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Elkezdtem egy ilyet irogatni, ha érdekel valakit: Összehasonlító teszt: Astra G 1,4 vs Astra J 1,6 majd folytatom, ha lesz időm...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Majestic Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Halihó. Sorban megyek. Kartámasz: hát van a gyári asszem 45e-ért. Ezt túl is tárgyaltuk sztem :D Szóval elvileg létezik utángyártott olyan 15e körül. Amin viszont rossz hir, hogy cseh/szlovák és lengyel oldalakon érdemes nézelődni, ott már szinte minden van az autóhoz. Fogyasztás: Az előttem szólót tudom megerúsíteni, hogy láb függő a dolog. Nálunk főleg városi használat van, átlagban 7-7,5 liter (első, az sok tempomattal). Várososn kivül 6,5-7 liter. Az utolsó telitank és a fedélzeti szerint 6,3-ra jött ki az átlag. Azt fontos azért megemliteni, hogy kb mindenhol tempomatozunk, sarki boltba leugrom (kb 800 m) akkor is tempomat :rolleyes: Astra vs Golf: igazándiból, teljesen mindegy melyiket veszed, mindkettőben van ami jó, és ami furcsa (lehet rossz). Ha rám hallgatsz egy kicsit, akkor keresel egy olyan helyet, ahol a 2 szalon egymás mellett van. Beülsz mindkettőbe, kipróbálod 1-sok tesztkörön át, végig nyomkodod a gombokat a műszerfalon. Utána keresel 2 másik szalont, és ott is elkezdesz alkudozni a 2 kocsira. A végén el kell jutnod addig, hogy amennyiért kb te szeretnéd elvinni a kocsit. Utána még elmész pár teszt körre, hagyod magad meggyőzni (barátnő, asszony, szülők, barátok...stb), majd veszel egy autót. Viszont 1,6 turbo automatát kb esélytelen lesz kipróbálni, 1,4 T még akad kb 5 db az országban, de automata nem hiszem -_- Akkor én is sorjában: 1. Nagyon köszi a kimerítő válaszokat! 2. Kartámasz Astra J-hez itthon: http://kartamasz.com/index.php/cimlap?page...;category_id=88 Nekemem ilyen van a Corsámban, tökéletesen jó, egy dolog van vele, hogy nem lehet tehénkedni rá mert ügye ez azért nem gyári és nem lehet nagyon terhelni... 3. A fogyasztás nagyon fontos nekem, mert mindig (szinte) városban (Budapesten, annak is az egyik legforgalmasabb részén) járok be dolgozni minden nap. A 7,5 liter 1.6 motorral nem sok, de sajna erre tuti rádob 1-1,5 litert az automata és legalább ugyanennyit állítólag a turbo (bár ezt az utóbbit erősen cáfolják az Opelnél). Azért lenne jó ha valaki, akinek automata van 1.6-ban tudna írni tapasztalatot, mert ugye az még sem egy elfogult info (mint ahogy az a márkakereskedő esetében van). 4. Kipróbáltam mindkét kocsit manuális váltóval: a Golf VI 122 LE-s messze jobban gyorsúl, nincs mit szépítgetni. Az Asztra kinézetben (kívűl, belül) kenterbe veri a Golfot, de nagyon... A baj az, hogy nekem a gyorsulás nagyon fontos, mert bár nem sokszor megyek városon kívűl, de akkor aztán nagyon <_< Előzésnél életet jelenthet és ugye az automatánál nem te váltasz vissza, hanem ő teszi helyetted, tehát nem mindegy, hogy azt hogy teszi és milyen erővel húz... Azt hiszem, hogy mivel a páromnak az Astra vizuálisan ver mindent (ami persze elérhető számunkra), nem sokat fogok rajta gondolkodni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 2. Kartámasz Astra J-hez itthon: Köszi. ....és legalább ugyanennyit állítólag a turbo (bár ezt az utóbbit erősen cáfolják az Opelnél). Azért lenne jó ha valaki, akinek automata van 1.6-ban tudna írni tapasztalatot, mert ugye az még sem egy elfogult info (mint ahogy az a márkakereskedő esetében van). Persze hogy cáfolják, mert el akarják adni neked. Viszont, ha nem használod ki a turbós mivoltát, akkor nem lesz több 1-2 literrel <_< Astra G topicban (chat vagy nem tudom) érdeklődj, ha jól emlékszem ott van egy autós, akinek 1,6 automata-ja van igaz G-ben. Nem tudom segít-e? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Július15, 2010 ....Persze hogy cáfolják, mert el akarják adni neked. Viszont, ha nem használod ki a turbós mivoltát, akkor nem lesz több 1-2 literrel :rolleyes:.... Meséld már el avtómatnál ezt hogyan lehet kivitelezni ? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Meséld már el avtómatnál ezt hogyan lehet kivitelezni ? :rolleyes: Nyomod, oszt elveszed a gázt, megvárod míg elvált, nyomod megint... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Július15, 2010 Nyomod, oszt elveszed a gázt, megvárod míg elvált, nyomod megint... <_< És elváltja mielőtt betölt a turbó ? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts