george2 Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 És tényleg :) most, hogy már elolvadt a hó, ezt is tudom :D Na de talán szerdától... :) Kipróbáltam ma én is ezt a ficsört :icon1:
carlos Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 mitől lehet az hogy a fedélzeti számítógép nekem csak a Napi km-számláló 1 ,Napi km-számláló 2, Pillanatnyi sebességet jelzi ki hiába forgatom a nyilakat a karon nem mutatja a többi infót : Megtehető út, Átlagfogyasztás, Pillanatnyi fogyasztás, Átlagsebességet pedig mindent átnéztem. Ezek anno extrák voltak vagy minden felszereltségben alapból benne vannak? (1.7CDTI)
ladislaw Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Sziasztok! Tervezek vásárolni egy J Astra 1,4 T140LE Sport Tourer Cosmo autót 8200 Km-rel. Igazából két dologban kérném a segítségeteket. A motor dinamikájáról és a valós vegyes fogyasztásról hallottam lehangoló véleményeket. Amikor kipróbáltam az autót, nekem is lomhának tűnt a gyorsulása a harmadik sebességtől fölfele. Úgy tűnt, hogy nem érezhető a 140 lóerő. A válaszokat előre is kösziT George2 és Arti fórumtársamnak igaza van,ez egy jó nehéz autó,ezért -is-lassabb kicsit,mint némely konkurens márka,viszont cserébe nagyon masszív,"tank"benyomást kelt,és a motorja is egy kiforrott darab(talán ez még előny is lehet egy ki tudja hány km-t letudni képes modern csodamotorhoz képest) Ha meg ennek ellenére gyorsabbat szeretnél és ragaszkodsz a márkához ,vegyél 1.6 T-t "társzekeret"(szerintem szebb,mint a mezei :icon1:) ,és az ötödiktől sem lusta.Igaz 1-1.5l-el többet kér(o.út 7.5,pálya 9,város 11).
george2 Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 "vegyél 1.6 T-t "társzekeret"(szerintem szebb,mint a mezei :icon1: " A mezeinél esetleg....de egy cosmonál aligha..... "vegyél 1.6 T-t "társzekeret"(szerintem szebb,mint a mezei :icon1: " A mezeinél esetleg....de egy cosmonál aligha..... Akkora ez a társzekér.hogy az asszony bmw3 as tourer e lazán beférne :evilgrin: az st hátuljába :D Viszont cserébe az 1,6T tudása és fogyasztása közröhej,nem is csoda ha leváltják az új gotthárdi motorral.
harmlevi Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 "...1,6T tudása és fogyasztása közröhej..." Ezt azért nem mondanám, a fogyasztása magas (amikor megjelent még ebben sem számított rossznak) de ugyanannyit tud mint mondjuk a 180LE Ford Ecoboost, ráadásul egy nehezebb autóban...
camaron Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 "A mezeinél esetleg....de egy cosmonál aligha....." A társzekérből is létezik cosmo :D
camaron Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 mitől lehet az hogy a fedélzeti számítógép nekem csak a Napi km-számláló 1 ,Napi km-számláló 2, Pillanatnyi sebességet jelzi ki hiába forgatom a nyilakat a karon nem mutatja a többi infót : Megtehető út, Átlagfogyasztás, Pillanatnyi fogyasztás, Átlagsebességet pedig mindent átnéztem. Ezek anno extrák voltak vagy minden felszereltségben alapból benne vannak? (1.7CDTI) Extraként lehetett kérni. A 2011-es árlistában az essentia és enjoy felszereltséghez +20000ért lehetett kérni a fedélzeti számítógépet. A cosmoban és a sportban széria volt.
ladislaw Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 "vegyél 1.6 T-t "társzekeret"(szerintem szebb,mint a mezei :icon1: " A mezeinél esetleg....de egy cosmonál aligha..... Akkora ez a társzekér.hogy az asszony bmw3 as tourer e lazán beférne :evilgrin: az st hátuljába :D Viszont cserébe az 1,6T tudása és fogyasztása közröhej,nem is csoda ha leváltják az új gotthárdi motorral. "Mezeire"az 5 ajtóst értettem,nem a felszereltséget,de ízlésen nem vitatkozunk. Szerintem ha valaki segítséget kér,annak segítsünk,és nem elfogultan a saját autónkat magasztaljuk,a másét meg lefikázzuk. Az 1.6T pont annyival gyorsabb az 1.4T-nél,amennyivel többet eszik(kipróbáltam mindkettőt),de ez logikus(lásd Arti hszólását). Zanussi a lassúságra panaszkodott,nem a fogyasztásra,ezért tanácsoltam neki,hogy próbáljon ki egy egyhatost is.Én is így tettem,és átlagos km használat mellett megérheti a pluszköltséget neki is.Érdemes elolvasni minden tesztet,mert objektívebb képet kapsz,mint a fórumon,ahol általában csak dícsérjük a magunkét(bár azt is lehet korrektül). Ha lassúnak tűnt az 1.4T,akkor ne vedd meg,mert örökké bánni fogod,ha meg sokallod a fogyiját az 1.6-nak,akkor más típust érdemes nézni,vagy megvárni a fentebb említett új motorokat.
ladislaw Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 A társzekérből is létezik cosmo :D Az enyém is az...
camaron Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Az enyém is az... Én "csak" sport vagyok :)
george2 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 "Mezeire"az 5 ajtóst értettem,nem a felszereltséget,de ízlésen nem vitatkozunk. Szerintem ha valaki segítséget kér,annak segítsünk,és nem elfogultan a saját autónkat magasztaljuk,a másét meg lefikázzuk. Az 1.6T pont annyival gyorsabb az 1.4T-nél,amennyivel többet eszik(kipróbáltam mindkettőt),de ez logikus(lásd Arti hszólását). Zanussi a lassúságra panaszkodott,nem a fogyasztásra,ezért tanácsoltam neki,hogy próbáljon ki egy egyhatost is.Én is így tettem,és átlagos km használat mellett megérheti a pluszköltséget neki is.Érdemes elolvasni minden tesztet,mert objektívebb képet kapsz,mint a fórumon,ahol általában csak dícsérjük a magunkét(bár azt is lehet korrektül). Ha lassúnak tűnt az 1.4T,akkor ne vedd meg,mert örökké bánni fogod,ha meg sokallod a fogyiját az 1.6-nak,akkor más típust érdemes nézni,vagy megvárni a fentebb említett új motorokat. Nekem úgy tűnik,hogy te mezeiztél fikázva az 5 ajtóst. :D Nálunk egy takarmánynagyker, lótifutijai járnak fehér alap st vel./ergo mezei/ :goofy: Ami a 180 lóerős 1,6 ot illeti,továbbra is tartom,hogyröhej .A 8.8 és 100as sprintet/ vs 10.5 140 lovas/ 120 lovas turbós autók tudják. Ja,hogy nehéz a társzekér?Olvastam egy tesztet,amiben a séfdizájner is a kérdésről szemlesütve beszélt.."'.no igen nehéz lett" mondja. A dajcse fórumokon horror fogyikról lehet olvasnivan olyan tag akinek a 530 asa kevesebbet eszik. A Hahu t ha nézed,hónapok óta uazok az 1.6T vannak eladhatatlanok gyak. Nem csoda. Benzinkút lovereknek ajánlott az 1.6T :D
ladislaw Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Én "csak" sport vagyok :) Majdnem ugyanaz. Viszont a fehér a legszebb,az tuti.Sajnos az enyém "csak"ezüst.
camaron Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Majdnem ugyanaz. Viszont a fehér a legszebb,az tuti.Sajnos az enyém "csak"ezüst. Nem is olyan rég láttam élőben egy almazöld ST-t. Nem egy megszokott szín az a világoszöld, de nekem nagyon tetszett.
george2 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Nem is olyan rég láttam élőben egy almazöld ST-t. Nem egy megszokott szín az a világoszöld, de nekem nagyon tetszett. Én anno ezzel a kalapácslakk zölddel tesztvezettem.Simán gyorsult úgy mint a Tjet Bravom :D Lassan 1 éve hirdetik .....
ladislaw Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Én anno ezzel a kalapácslakk zölddel tesztvezettem.Simán gyorsult úgy mint a Tjet Bravom :D Lassan 1 éve hirdetik ..... Bravo? Itt az Astra J 1.4T és 1.6T -ről volt szó. Az egyik amennyivel gyorsabb annyival többet eszik,én ennyit mondtam.Ha nem így van,akkor dobj egy linket,ami ezt cáfolja,és akkor még azt is belátom,hogy nem a fehér ST Astra a legszebb,meg azt is,hogy a 1.5-2literrel kevesebb fogyasztás,pedig horror helyett már-már az elektromos kisautók étvágyát idézi.
Giulio Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Bravo? Itt az Astra J 1.4T és 1.6T -ről volt szó. Az egyik amennyivel gyorsabb annyival többet eszik,én ennyit mondtam.Ha nem így van,akkor dobj egy linket,ami ezt cáfolja,és akkor még azt is belátom,hogy nem a fehér ST Astra a legszebb,meg azt is,hogy a 1.5-2literrel kevesebb fogyasztás,pedig horror helyett már-már az elektromos kisautók étvágyát idézi. Bocsánat,a link lemaradt: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_j/opel_astra_j_sports_tourer_1.6_t_sport_automata-6071009 Úgy értettem,hogy a 150 lovas ex Bravom körbeautózta volna,olyan szinten nem érezni benne a 180 lovat. A német fórumon mindent leirtak -én is ott fórumozok amúgy-a fogyijáról-horror-tehát erről én sem vitáznék. A fehér Astra a legszebb?Értem....gondolom azért adják alapáron a kékkel 1ütt.....
Giulio Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Ezt az 5 dr fehéret még októberben láttam Győrben.Ebben a felszerkóban elég jól mutatott. http://www.hasznalta...tsopres-6525896 Igazából a furcsa az volt,hogy a dögös külső után az alap ülések vannak benne..... Amúgy tényleg szép volt.
ladislaw Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Bocsánat,a link lemaradt: http://www.hasznalta...utomata-6071009 Úgy értettem,hogy a 150 lovas ex Bravom körbeautózta volna,olyan szinten nem érezni benne a 180 lovat. A német fórumon mindent leirtak -én is ott fórumozok amúgy-a fogyijáról-horror-tehát erről én sem vitáznék. A fehér Astra a legszebb?Értem....gondolom azért adják alapáron a kékkel 1ütt..... És mennyire autózza körbe akkor az 1.4T-t?Ott se érezni a 140 lovat,mert nehéz a J Astra(mindegyik). De....legyen igazad...elbeszélünk egymás mellett,passzolom a témát ne haragudj,Szerintem már a többiek is unják. (....átgondoltam a dolgot,szerintem a piros a legszebb...)
camaron Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 A fehér Astra a legszebb?Értem....gondolom azért adják alapáron a kékkel 1ütt..... Igazából a furcsa az volt,hogy a dögös külső után az alap ülések vannak benne..... Attól, hogy egy autó nem metál/gyöngyház fényezésű, még lehet szép. Nem a kifizetett Ft-ok mennyisége határozza meg sztem a szépséget. Lehet egy enjoy metálfényű autó is u.olyan szép mint egy cosmo. Az már más kérdés h melyikben milyen extrák vannak, de kívülről u.úgy néz ki mindkettő.
AndrasM Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 mitől lehet az hogy a fedélzeti számítógép nekem csak a Napi km-számláló 1 ,Napi km-számláló 2, Pillanatnyi sebességet jelzi ki hiába forgatom a nyilakat a karon nem mutatja a többi infót : Megtehető út, Átlagfogyasztás, Pillanatnyi fogyasztás, Átlagsebességet pedig mindent átnéztem. Ezek anno extrák voltak vagy minden felszereltségben alapból benne vannak? (1.7CDTI) Elvileg mindegyikben benne van a megfelelő szoftver a fogyasztási adatok számításához-kijelzéséhez, csak nincs aktiválva alacsonyabb felszereltségnél. Szerintem egy szervizben megcsinálják a beállítást, ha szépen kéred....
harmlevi Elküldve Február23, 2013 Elküldve Február23, 2013 1.7cdti ecoflex: műszer szerint: 4.1-4.2 l/100km km-ből visszaszámolva: 5 - 5.1 l/100km valójában: 5.3 - 5.4 l/100km (5-6%-ot csal az óra) Sebesség: 85-90, városon kívül. Téli 205/65R16-tal és nyári 225/55 R17-tel is Mondtuk, hogy nincsen értelme a dízelt választani...
hzcs Elküldve Február24, 2013 Elküldve Február24, 2013 részecskeszűrő kikötésével lehetne spórolni, mert ott biztos elnyom 1 tanknál 2-4 litert pluszban :D
hzcs Elküldve Február25, 2013 Elküldve Február25, 2013 nem tudtam indítani új témát, ezért itt teszem fel a kérdést (a dízel tuningos topikban más jellegű tuninggal foglakoznak): ismeri-e, használ-e valaki ilyesmit? http://www.diesel-performance.co.uk/systems_available.php?id=3740 Érnek-e egyáltalán valamit, vagy csak placebo?
Giulio Elküldve Március2, 2013 Elküldve Március2, 2013 Királyul pörög ez a tocsik,még szerencse,hogy van ez az új nickem,különben még ennyi hsz se lenne :goofy: Szóval,tegnap megvolt az I. éves szerviz 23000 km nél.Olaj.szűrő csere,légszűrő, fojtószelepház csekkelés-fémtiszta-stb.23.150 Ft :D :D :D Királyság..... A szomszéd 75 e ft ot fizetett uilyen kategóriájú autója hasonló szervizéért nemrég. :goofy: Két első ajtó kédert cserére vetettem gariban,mert kezd a gumi töredezni....... Ezenkivül volt már egy garis cserém,bal hátsó lámpa kiállt a kasztni sikjából,cseréltettem.Fél év alatt sikerült elérni a cserét :evilgrin: :smartass: Idáig nagyon elégedett vagyok a géppel,a napsütés az étvágyának is kedvez,már most kisebb az étvágya mint a télen-lement 6l re egy tank átlagában-remélem ezután sem lesz gond vele.
Recommended Posts