Mc-elek Elküldve Április6, 2012 Elküldve Április6, 2012 Miért? CR rendszer ,kettős tömegű lendkerék, egyszer tankolj bele valami retek gázolajat... igaz ezek a legrosszabb eshetőségek és itt nem kifejezetten csak opelra gondolok hanem bármilyen új CR rendszerű dieselre ... szerintem... a ft/km ről nem is beszélve :)
Becc Elküldve Április6, 2012 Elküldve Április6, 2012 CR rendszer ,kettős tömegű lendkerék, egyszer tankolj bele valami retek gázolajat... igaz ezek a legrosszabb eshetőségek és itt nem kifejezetten csak opelra gondolok hanem bármilyen új CR rendszerű dieselre ... szerintem... a ft/km ről nem is beszélve :) Most Astra H 1,7 cdti van, max 5,5 fogy. 155000 km eddig semmi baj vele, csak ehhez képest a 8 l gáz fogyasztás ft/km-ben kb ugyan annyi.
Mc-elek Elküldve Április6, 2012 Elküldve Április6, 2012 Most Astra H 1,7 cdti van, max 5,5 fogy. 155000 km eddig semmi baj vele, csak ehhez képest a 8 l gáz fogyasztás ft/km-ben kb ugyan annyi. ne is legyen problémád :) egyébként én soknak tartom a gyári adatokat nekem kb 1 literrel eszik többet gázból igaz az enyém G astrába és 90 póni nem 140 mint a J ,a gyár közel 2-2.5 liter plusszal számol :)
Becc Elküldve Április6, 2012 Elküldve Április6, 2012 ne is legyen problémád :) egyébként én soknak tartom a gyári adatokat nekem kb 1 literrel eszik többet gázból igaz az enyém G astrába és 90 póni nem 140 mint a J ,a gyár közel 2-2.5 liter plusszal számol :) Köszönöm a válaszaid, most lépek. szia
camaron Elküldve Április9, 2012 Elküldve Április9, 2012 elsősorban ppetikéhez intézem a kérdést, mert ő írta már le, hogy volt ezzel problémája, de bárki válaszolhat, akinek szintén volt már ilyen problémája. a lényeg, hogy télen, mikor azok a jó kemény mínuszok voltak, én is megkaptam a coolant level low feliratot. akkor annak tudtam be, hogy a -20 fokokban kicsit megdermedt a folyadék. a fagyok elmúltával nem is kaptam ezt az üzenetet, még -10 fokban sem. ám most hétvégén újra előjött. megnéztem a folyadékszintet, a 3as jelnél áll. első kérdésem az lenne, hogy gyárilag tele van töltve a 4esig vagy vmennyi hiányzik belőle. a második, hogy mikor cserélték neked a jeladót, akkor neked melyik szintnél volt a folyadék? mert azért nem hiszem hogy a 4 szintes tartály 3. szintjénél lévő folyadék kevés lenne a computernek. köszi előre is a válaszokat.
ppetike Elküldve Április9, 2012 Elküldve Április9, 2012 elsősorban ppetikéhez intézem a kérdést, mert ő írta már le, hogy volt ezzel problémája, de bárki válaszolhat, akinek szintén volt már ilyen problémája. a lényeg, hogy télen, mikor azok a jó kemény mínuszok voltak, én is megkaptam a coolant level low feliratot. akkor annak tudtam be, hogy a -20 fokokban kicsit megdermedt a folyadék. a fagyok elmúltával nem is kaptam ezt az üzenetet, még -10 fokban sem. ám most hétvégén újra előjött. megnéztem a folyadékszintet, a 3as jelnél áll. első kérdésem az lenne, hogy gyárilag tele van töltve a 4esig vagy vmennyi hiányzik belőle. a második, hogy mikor cserélték neked a jeladót, akkor neked melyik szintnél volt a folyadék? mert azért nem hiszem hogy a 4 szintes tartály 3. szintjénél lévő folyadék kevés lenne a computernek. köszi előre is a válaszokat. 1, gyárilag tele van töltve 2, a tartály félig volt mikor cserélték és utána is, mert azt töltötték vissza. később persze teletöltöttem. szerintem gurulj be egy szervízbe és kicserélik
george2 Elküldve Április17, 2012 Elküldve Április17, 2012 Több mint egy hete áll ez a tocsik :icon1: Túlléptük a 3000km et.Minden Ok természetesen.Csak a fogyi.....azt sokallom..... 6,2l az átlag-valójában a tankolásnál 6,27 :smartass: -ez nem mondható kevésnek,főleg úgy hogy nagy része oúti,tempomatos etap,némi városi tötymörgéssel. Tartós haladásnál bőven hozza a gyári normát-5,3-de elindulásnál,gyorsitásnál durva számokat látni :D Talán később javul még a dolog :blink:
Colin Elküldve Április17, 2012 Elküldve Április17, 2012 Kitaláltak egy új fajta lámpát Opelék, lassan jön a facelift. Már tesztelik őket, láttam képet a matricásautókról
harmlevi Elküldve Április17, 2012 Elküldve Április17, 2012 Kitaláltak egy új fajta lámpát Opelék, lassan jön a facelift. Már tesztelik őket, láttam képet a matricásautókról Szerintem meg tök jó ez a fogyasztás, nekem vegyesen eszik 6,9 litert az 1.4 H Astra... Ráadásul a tied automata..:)
george2 Elküldve Április17, 2012 Elküldve Április17, 2012 Szerintem meg tök jó ez a fogyasztás, nekem vegyesen eszik 6,9 litert az 1.4 H Astra... Ráadásul a tied automata..:) A dajcse J fórum szerint is jó,ott cvej "lojte" 6 l átlaggal büszkélkedik,a többség viszont 8-9 el :D Még bizakodom azért..... kém fotó Ezt a képet kb. 1hónapja láttam a dajcs fórumon.A fészlift annyiból áll,hogy az első lökháritót a gtc hez közelitik...
george2 Elküldve Április18, 2012 Elküldve Április18, 2012 Meg a vele szembe állitott kalapácslakk :D szinű is ST amúgy az eredeti képen.
george2 Elküldve Április18, 2012 Elküldve Április18, 2012 Na kérem :icon1: ez már barátságosabb átlagfogyi.... Uploaded with ImageShack.us Még azért ennek lejjebb kell mennie :D
george2 Elküldve Április19, 2012 Elküldve Április19, 2012 Bakker,minden kopeles ilyen,hogy nincs miről irni?vagy mindenki csak a fapadost vette meg,amin tényleg nincs mit szeretni? Pl. én ma kopeleztem 300km et.Kicsit sokat fogyaszt,de király gép.
uhuhu Elküldve Április20, 2012 Elküldve Április20, 2012 Kicsit sokat fogyaszt,de király gép. egy benzines autótól mennyit fogyasztást szeretnél? kettő litert?
george2 Elküldve Április20, 2012 Elküldve Április20, 2012 egy benzines autótól mennyit fogyasztást szeretnél? kettő litert? Az is sok lenne,ilyen drága benyával :D Van egy 3 as dizli bmp nk-177 paci,aut-az is megkéri :icon1: 5l kerozint is bevág,ha nem figyelünk,az is sok :sick: Én igazából villanyautót szerettem volna,de elérhető áron normális még nincs. Ami pedig az asztmát illeti,le fog menni a fogyija 6 l átlag alá-mint minden downsize olt ilyennek-abban biztos lehet :hiya:
harmlevi Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 Az is sok lenne,ilyen drága benyával :D Van egy 3 as dizli bmp nk-177 paci,aut-az is megkéri :icon1: 5l kerozint is bevág,ha nem figyelünk,az is sok :sick: Én igazából villanyautót szerettem volna,de elérhető áron normális még nincs. Ami pedig az asztmát illeti,le fog menni a fogyija 6 l átlag alá-mint minden downsize olt ilyennek-abban biztos lehet :hiya: A kombinált gyárija nem 6,8??? Szerintem elégedett lehetsz vele...
george2 Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 6.7l látok leirva az adatoknál.Országúti 5,3l -kéziváltósnál 4,6-4,8L -város 9L. Mivel nekem országúti a mérvadó,ezért a cél a 6 alatti papizás .Mondjuk egyszer már csináltam vele 5 L es fogyit,de az tankolás után oúti etappal adódott. Utána kevés város és mindjár 6 L felett volt.Na majd alakul :icon1:
Mc-elek Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 egy benzines autótól mennyit fogyasztást szeretnél? kettő litert? tudod... nekünk megvan a 3.6 :)
george2 Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 tudod... nekünk megvan a 3.6 :) Nagyon sok :D
Colin Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 Jah, csak míg egy G 1050 kg, addig egy J 1300 kg....... george2, trip 2-t is szoktad nullázni? Meg esetleg mérhetnél úgyis egy fogyasztási adatot, hogy nem 100-t mész, azt nullázgatsz összevissza, hanem mondjuk mész 5000 km-t, aztán nézzük mit mutat. De most komolyan, ha valakinek sok az a 6 L/100 km (~3000 Ft / 100 km), akkor minek vesz új autót közel 6 milláért? Vagy ha égetően fontos az autó, akkor miért nem könnyű és isuzu vagy pdtdi vagy bármi más dízelt vesz?
uhuhu Elküldve Április21, 2012 Elküldve Április21, 2012 tudod... nekünk megvan a 3.6 :) :lol: nekem 4,0 - 4,3 között szokott ugrálni.... mondjuk a Honda az keményet eszik.... 4.3 on áll a fedélzeti... mondjuk ha így marad tuti baja lesz a sok koromtól, a turbo meg berozsdásodik... :D
Recommended Posts