Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Miért?

CR rendszer ,kettős tömegű lendkerék, egyszer tankolj bele valami retek gázolajat...

igaz ezek a legrosszabb eshetőségek és itt nem kifejezetten csak opelra gondolok

hanem bármilyen új CR rendszerű dieselre ...

szerintem...

a ft/km ről nem is beszélve :)

Elküldve

CR rendszer ,kettős tömegű lendkerék, egyszer tankolj bele valami retek gázolajat...

igaz ezek a legrosszabb eshetőségek és itt nem kifejezetten csak opelra gondolok

hanem bármilyen új CR rendszerű dieselre ...

szerintem...

a ft/km ről nem is beszélve :)

Most Astra H 1,7 cdti van, max 5,5 fogy. 155000 km eddig semmi baj vele, csak ehhez képest a 8 l gáz fogyasztás ft/km-ben kb ugyan annyi.

Elküldve

Most Astra H 1,7 cdti van, max 5,5 fogy. 155000 km eddig semmi baj vele, csak ehhez képest a 8 l gáz fogyasztás ft/km-ben kb ugyan annyi.

ne is legyen problémád :)

egyébként én soknak tartom a gyári adatokat

nekem kb 1 literrel eszik többet gázból igaz az enyém G astrába és 90 póni nem 140 mint a J ,a gyár közel 2-2.5 liter plusszal számol :)

Elküldve

ne is legyen problémád :)

egyébként én soknak tartom a gyári adatokat

nekem kb 1 literrel eszik többet gázból igaz az enyém G astrába és 90 póni nem 140 mint a J ,a gyár közel 2-2.5 liter plusszal számol :)

Köszönöm a válaszaid, most lépek. szia

Elküldve

elsősorban ppetikéhez intézem a kérdést, mert ő írta már le, hogy volt ezzel problémája, de bárki válaszolhat, akinek szintén volt már ilyen problémája.

a lényeg, hogy télen, mikor azok a jó kemény mínuszok voltak, én is megkaptam a coolant level low feliratot. akkor annak tudtam be, hogy a -20 fokokban kicsit megdermedt a folyadék. a fagyok elmúltával nem is kaptam ezt az üzenetet, még -10 fokban sem. ám most hétvégén újra előjött. megnéztem a folyadékszintet, a 3as jelnél áll. első kérdésem az lenne, hogy gyárilag tele van töltve a 4esig vagy vmennyi hiányzik belőle. a második, hogy mikor cserélték neked a jeladót, akkor neked melyik szintnél volt a folyadék? mert azért nem hiszem hogy a 4 szintes tartály 3. szintjénél lévő folyadék kevés lenne a computernek.

köszi előre is a válaszokat.

Elküldve

elsősorban ppetikéhez intézem a kérdést, mert ő írta már le, hogy volt ezzel problémája, de bárki válaszolhat, akinek szintén volt már ilyen problémája.

a lényeg, hogy télen, mikor azok a jó kemény mínuszok voltak, én is megkaptam a coolant level low feliratot. akkor annak tudtam be, hogy a -20 fokokban kicsit megdermedt a folyadék. a fagyok elmúltával nem is kaptam ezt az üzenetet, még -10 fokban sem. ám most hétvégén újra előjött. megnéztem a folyadékszintet, a 3as jelnél áll. első kérdésem az lenne, hogy gyárilag tele van töltve a 4esig vagy vmennyi hiányzik belőle. a második, hogy mikor cserélték neked a jeladót, akkor neked melyik szintnél volt a folyadék? mert azért nem hiszem hogy a 4 szintes tartály 3. szintjénél lévő folyadék kevés lenne a computernek.

köszi előre is a válaszokat.

1, gyárilag tele van töltve

2, a tartály félig volt mikor cserélték és utána is, mert azt töltötték vissza. később persze teletöltöttem.

szerintem gurulj be egy szervízbe és kicserélik

• 2 weeks later...
Elküldve

Több mint egy hete áll ez a tocsik :icon1:

Túlléptük a 3000km et.Minden Ok természetesen.Csak a fogyi.....azt sokallom.....

6,2l az átlag-valójában a tankolásnál 6,27 :smartass: -ez nem mondható kevésnek,főleg úgy hogy nagy része oúti,tempomatos etap,némi városi tötymörgéssel.

Tartós haladásnál bőven hozza a gyári normát-5,3-de elindulásnál,gyorsitásnál durva számokat látni :D

Talán később javul még a dolog :blink:

Elküldve

Kitaláltak egy új fajta lámpát Opelék, lassan jön a facelift.

Már tesztelik őket, láttam képet a matricásautókról

Szerintem meg tök jó ez a fogyasztás, nekem vegyesen eszik 6,9 litert az 1.4 H Astra... Ráadásul a tied automata..:)

Elküldve
Szerintem meg tök jó ez a fogyasztás, nekem vegyesen eszik 6,9 litert az 1.4 H Astra... Ráadásul a tied automata..:)

A dajcse J fórum szerint is jó,ott cvej "lojte" 6 l átlaggal büszkélkedik,a többség viszont 8-9 el :D

Még bizakodom azért.....

kém fotó 2013-opel-astra-facelift-1.jpg

Ezt a képet kb. 1hónapja láttam a dajcs fórumon.A fészlift annyiból áll,hogy az első lökháritót a gtc hez közelitik...

Elküldve

Bakker,minden kopeles ilyen,hogy nincs miről irni?vagy mindenki csak a fapadost vette meg,amin tényleg nincs mit szeretni?

Pl. én ma kopeleztem 300km et.Kicsit sokat fogyaszt,de király gép.

Elküldve

egy benzines autótól mennyit fogyasztást szeretnél? kettő litert?

Az is sok lenne,ilyen drága benyával :D

Van egy 3 as dizli bmp nk-177 paci,aut-az is megkéri :icon1: 5l kerozint is bevág,ha nem figyelünk,az is sok :sick:

Én igazából villanyautót szerettem volna,de elérhető áron normális még nincs.

Ami pedig az asztmát illeti,le fog menni a fogyija 6 l átlag alá-mint minden downsize olt ilyennek-abban biztos lehet :hiya:

Elküldve

Az is sok lenne,ilyen drága benyával :D

Van egy 3 as dizli bmp nk-177 paci,aut-az is megkéri :icon1: 5l kerozint is bevág,ha nem figyelünk,az is sok :sick:

Én igazából villanyautót szerettem volna,de elérhető áron normális még nincs.

Ami pedig az asztmát illeti,le fog menni a fogyija 6 l átlag alá-mint minden downsize olt ilyennek-abban biztos lehet :hiya:

A kombinált gyárija nem 6,8??? Szerintem elégedett lehetsz vele...

Elküldve

6.7l látok leirva az adatoknál.Országúti 5,3l -kéziváltósnál 4,6-4,8L -város 9L.

Mivel nekem országúti a mérvadó,ezért a cél a 6 alatti papizás .Mondjuk egyszer már csináltam vele 5 L es fogyit,de az tankolás után oúti etappal adódott.

Utána kevés város és mindjár 6 L felett volt.Na majd alakul :icon1:

Elküldve

Jah, csak míg egy G 1050 kg, addig egy J 1300 kg.......

george2,

trip 2-t is szoktad nullázni?

Meg esetleg mérhetnél úgyis egy fogyasztási adatot, hogy nem 100-t mész, azt nullázgatsz összevissza, hanem mondjuk mész 5000 km-t, aztán nézzük mit mutat.

De most komolyan, ha valakinek sok az a 6 L/100 km (~3000 Ft / 100 km), akkor minek vesz új autót közel 6 milláért?

Vagy ha égetően fontos az autó, akkor miért nem könnyű és isuzu vagy pdtdi vagy bármi más dízelt vesz?

Elküldve

tudod...

nekünk megvan a 3.6 :)

:lol:

nekem 4,0 - 4,3 között szokott ugrálni.... mondjuk a Honda az keményet eszik.... 4.3 on áll a fedélzeti... mondjuk ha így marad tuti baja lesz a sok koromtól, a turbo meg berozsdásodik... :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.