tgabika76 Elküldve November6, 2009 Megoszt Elküldve November6, 2009 Én akkor is szerelmes vagyok a G formájába (feltéve, ha 5 ajtós, najó 3). A sedant meg a kombit én nem szeretem. Kihagytad a Coupét meg a Cabriot... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November6, 2009 Megoszt Elküldve November6, 2009 Inkább a minőségre akartam utalni.Honnan/hová. Értelek én, de inkább a technika fejlődését lehet lemérni a két kocsin, mert a minőség a GM specifikációk szerint mindkét modellnél azonos. Az F- modellnél a karosszéria védelem volt kicsit gyengébb, mert ott nem volt horganyozva a lemezárú ezért is volt csak 6 év a garancia rá. A G-től már ismét horganyzott lemezek vannak = 12 év garancia. Ez minőségi fejlődés ! :) Ami a többit illeti - motorok, utastérben használt anyagok, futómű - inkább a kor előrehaladtával hatósági előírások ( károsanyag kibocsátás, biztonsági követelmények ) és a vásárlói igények növekedését hivatottak követni, teljesíteni. Az F a maga idejében korszerű és igen jó autónak számított - nekem még most is igen bejön! - de ma már nem " trendi " , hogy ezt a divatos kifejezést használjam. Mindenképpen előrelépés a J-modell az igaz, mert a fejlődés nem állhat meg, de a minőséget azt mindig a vásárló határozza meg, ha neki megfelel az F által nyújtott komfort, biztonság - és nem mellesleg csak annyit tud rá áldozni - akkor neki az F lesz az " Év autója " , bármit is írnak a szaklapok! :) Én már láttam élőben az újat és ültem is benne, nem mondom , hogy csúnya kocsi, de még szokni kell a szememnek... Első ránézésre az egész autóipar megvan benne az Insigniától a Peugeot-on át a Mazdáig - ezekből a kocsikból 12 egy tucat. 1991-ben az F-et nem igen lehetett mihez hasonlítani, nagyon gyönyörű volt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November6, 2009 Megoszt Elküldve November6, 2009 1991-ben az F-et nem igen lehetett mihez hasonlítani, nagyon gyönyörű volt.... az F volt az egyik legjobb sztem astra szinten. a G-t mikor megláttam leesett az állam h hű mekkora fejlődés, meg hogy mennyivel komolyabb autónak látszik de valójában nem tartom annyira jónak - nekem az van most X16XE sedan- főleg az ülésekkel van bajom :) tartósan nem használtam H-t az már egy fokkal jobban tetszik de ott meg a felhasznált anyagokkal van bajom - ami a G-ben azért jó volt :) nah akkor most jöhet az I :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve November6, 2009 Megoszt Elküldve November6, 2009 Kihagytad a Coupét meg a Cabriot... :) Ja tééélleg!!! Azok is rendben vannak :-))))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Na, megvan az első díj az új J-Modellnek: http://www.autosvilag.com/index.php/Arany-...Dijazottak.html A kompakt kategóriában az Astra volt a nyerő és benne van a 7 döntős kocsi közt az " Év autója 2010 " versenyben is... A hét kocsi: Citroen C3 Picasso MB E-Class Opel Astra Peugeot 3008 Skoda Yeti Toyota iQ VW Polo Nem lenne rossz, ha az Insignia után az Astra is bezsebelné a díjat, bár erre kicsi az esély...,de amíg élünk remélünk ! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Mint egy Seatleónmazdahárom klón..... :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Mint egy Seatleónmazdahárom klón..... :lol: :lol: http://galeria.totalcar.hu/tesztek/2009/10...d895f8797_m.jpg Számomra inkább mazdahárom. Nem bejövős ez az Astra. :D Vagy túl elfogult vagyok az F Astrák iránt? :huh: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZoPa Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Számomra inkább mazdahárom. Nem bejövős ez az Astra. :lol: Vagy túl elfogult vagyok az F Astrák iránt? :huh: :lol: még szokni kell a szemnek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Számomra inkább mazdahárom. Nem bejövős ez az Astra. :D Vagy túl elfogult vagyok az F Astrák iránt? :huh: ;) én meg mindig azt hittem h neked omega caravanod van :lol: az avataron hasonlít rá... szép ez az új astra csak drága :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 én meg mindig azt hittem h neked omega caravanod van :lol: az avataron hasonlít rá... szép ez az új astra csak drága :lol: :D Majd lesz egyszer, ha lesz szívem megválni ettől. Egyelőre nincs. ;) A H jobban tetszett, főleg a Caravan Ediösönök, de az orr részük nem. Leginkább a lámpa. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 szép ez az új astra csak drága :huh: Hát igen.Egy kategóriát ugrottak vele.Ahol pedig eddig az Astra volt, most ott a Corsa.Meg a Classic III. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Mint egy Seatleónmazdahárom klón..... :lol: :huh: Ugyanez jutott nekem is eszembe, amikor először megláttam. De mostanában elég sok autó ilyen, nekem pl. a legutóbbi Impreza is eléggé erre hasonlít. De már a H Astraval is ugyanígy voltam, csak az még nemis tetszett. Valahogy hiányzik a G Astra vagy a Honda Civic radikálisabb újítása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 De már a H Astraval is ugyanígy voltam, csak az még nemis tetszett. Valahogy hiányzik a G Astra vagy a Honda Civic radikálisabb újítása... Ha megnézed az Astra F -> G -> H - > J evolúciós vonalat, akkor nem tudom, mi az a radikális újítás, amit hiányolsz? Ehhez képest a Golf IV -> V - > VI - > VII egy állóvíz. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Ehhez képest a Golf IV -> V - > VI - > VII egy állóvíz. :huh: sz@rból nem lehet várat építeni :lol: :lol: :D nincs bajom a golffal csak írtam ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sumi Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 sziasztok! A topik nevében I helyett J-lenne a jó nem :huh: :lol: ? A hozzám legközelebb eső Opel kereskedésben érdeklődtem mikor lesz nekik J astra és azt a választ kaptam, hogy dec második fele vagy vége felé. Többi kereskedésben nem tudjátok mi a helyzet? üdv.: Sumi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 sziasztok! A topik nevében I helyett J-lenne a jó nem :huh: :lol: ? A hozzám legközelebb eső Opel kereskedésben érdeklődtem mikor lesz nekik J astra és azt a választ kaptam, hogy dec második fele vagy vége felé. Többi kereskedésben nem tudjátok mi a helyzet? üdv.: Sumi Hát ha az ABC-t nézzük, akkor F-G-H-I-J. :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 Hát ha az ABC-t nézzük, akkor F-G-H-I-J. :lol: :lol: Csak nem I lesz, hanem J. Fentebb írt okok miatt. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 Csak nem I lesz, hanem J. Fentebb írt okok miatt. :lol: A Rómaiak miatt? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sumi Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Érdemes lehet itt nézelődni elég so dolgot meg lehet tudni az új lovaskocsiról. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Na, megvan az első díj az új J-Modellnek: http://www.autosvilag.com/index.php/Arany-...Dijazottak.html A kompakt kategóriában az Astra volt a nyerő és benne van a 7 döntős kocsi közt az " Év autója 2010 " versenyben is... A hét kocsi: Citroen C3 Picasso MB E-Class Opel Astra Peugeot 3008 Skoda Yeti Toyota iQ VW Polo Nem lenne rossz, ha az Insignia után az Astra is bezsebelné a díjat, bár erre kicsi az esély...,de amíg élünk remélünk ! :huh: Nos, elmaradt a csoda, az Astra " csak " a 3. helyen végzett az Év autója 2010-es szakújságírói szavazáson. A megtisztelő címet az új T-Shirt nyerte az IQ bajnok japó és az Opel előtt... Amíg élünk remélünk, majd talán az új Corsával vagy Merivával ismét jön egy cím !! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sumi Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Nos, elmaradt a csoda, az Astra " csak " a 3. helyen végzett az Év autója 2010-es szakújságírói szavazáson. A megtisztelő címet az új T-Shirt nyerte az IQ bajnok japó és az Opel előtt... Amíg élünk remélünk, majd talán az új Corsával vagy Merivával ismét jön egy cím !! :lol: :huh: Ennek a vasnak nem kell a cím a sikerhez érzem :lol: :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Szasza_ Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Azért lett "csak" a harmadik az év autója versenyben, mert lényegében ugyanazok a lehetőségek vannak az Astra Jben, mint az Insigniában (ami ugye a 2009es év autója), így azokat mégegyszer nem értékelték első hellyel. Tanfolyamon legalábbis ezt mondták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sumi Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Azért lett "csak" a harmadik az év autója versenyben, mert lényegében ugyanazok a lehetőségek vannak az Astra Jben, mint az Insigniában (ami ugye a 2009es év autója), így azokat mégegyszer nem értékelték első hellyel. Tanfolyamon legalábbis ezt mondták. Még valami okosság derült ki azon a tanfolyamon esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Ha megnézed az Astra F -> G -> H - > J evolúciós vonalat, akkor nem tudom, mi az a radikális újítás, amit hiányolsz? Ehhez képest a Golf IV -> V - > VI - > VII egy állóvíz. :huh: Nem az Astra vonalon belül, hanem a többi gyártóhoz képest a modell megjelenésekor. A G Astra eléggé egyedi még a mai napig is (és nem azért egyedi, mert ronda, mint a Megane II), nem sok hasonlót látni, nem véletlen, hogy ráncfelvarrás sem volt rajta. Na ezt az egyediséget hiányolom a H és J Astraból (bár még J Astrat ugye nem láttam élőben), de mondjuk ez igaz sok más gyártóra is, hogy eléggé csak az állóvizet kevergetik mostanában... Más.: műszaki gyakorlatban sok helyen az I betűt ki szokták hagyni akkor, amikor az ABC betűivel jelölnek valamit, pontosan azon okból, hogy nagyon hasonlít az 1-es számra. Nekem nincs semmi meglepő abban, hogy J néven fut a következő Astra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve December14, 2009 Megoszt Elküldve December14, 2009 Nézegettem ezt az új astrát, szép és jó, viszont ahogy számoltam egy jobb felszereltséggel már 6milliós ár számomra rettentő sok. ennyiért már egy full extrás pár éves x5-ös vagy 7-es bmw-t lehet venni, ami egy lapra sem említhető az astrával :/ persze ez nem csak rá igaz, hanem minden új középkateges kocsira Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts