vans Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 100km/h tempomattal = 5.5l/100km 140km/h tempomattal = 7.5l/100km Varosba = 8.5l/100km Irhatnek en is ide csoda 4litres fogyasztasokat de sajnos nem annyira jo az auto nagy onsulya miat. Jartam par honapot 1.7 H Astraval es annak 1l jobb volt a fogyasztasa akar palyan akat varosba, igaz nem volt tobb mint 1300kg. Nem rosszindulatból írok, de ezeket az adatokat simán hozom a benzines Astrámmal, ami erősebb egy kicsit. Kötelező szervizeken kívül nem kellett semmit sem rákölteni és minden időben szépen indul. Ezért nem cseréltem le dízelre, pedig évi 25-30 ezer kilométert megyek. Most nézegetem én is a J Astrákat, valószínűleg megint benzines lesz a következő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kakas19 Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 (edited) Vans nagyon jol teszed, nekem is ez az elso sajat dieselem es ezt se szivesen vettem, de sajnos a hasznalt piacon a dieseleknek jobban esik az aruk az elso par evben mert azokba sok km nyomnak. Nekem sajnos csak 10000 euro volt kerett es ezert nem kaptam tavaly benzines J Astrat jo felszereltseggel. En 4 evett dokgoztam szervizben es az ottani tapasztalatok alapjan allitom ha nem mesz evi 40000km nem eri meg a diesel semikep, foleg hogy az uj dieselek tul vannak elektronikazva ami mindig behal. Egy jo szivos benzinesnel nincs jobb auto maganszemelynek, flota cegesnek mehet a turbo diesel. Almaim autoja lehetne ez a J Astra ha nem az 1.7 diesel lenne 6-os valtoval."Diesel auto draga kincs jo ha van de jobb ha nincs(0761) 326 600 Dragos popesti" Módosítva November30, 2014 : kakas19 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Coppermine Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Ma reggel egyből látszódott a hatása waxolásnak. Konkrétan az összes autóra az utcán oda volt fagyva az ónos eső, de az Astrán nem: https://picasaweb.google.com/107340154269799151341/OpelAstraNotchback2014?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLDs3uq78My5zgE&feat=directlink Ezt nekem is csinálta egy ideig akkor az volt a bibi, hogy váltogattam a kulcsokat. Akkor csináltam teljes resetet az infotainment rendszeren és mindkét kulcsra beprogramoztam ugyanazokat a kedvenceket. Azóta nem jelentkezett ez a hiba. nem váltogatom a kulcsokat, viszont azt nem néztem, hogy hogyan menti el személyre szabott beállításokat (egyáltalán elmenti ? :blush: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacsr Elküldve November30, 2014 Megoszt Elküldve November30, 2014 Jó kérdés.. Nálam asszem ez ki van kapcsolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Coppermine Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Jó kérdés.. Nálam asszem ez ki van kapcsolva. eddig nálam is ki volt kapcsolva, most bekapcsoltam. ha így is eldobja az elmentett rádiókat, akkor asszem szólok a szervíznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Lehet, hogy egy korábbi izzócsere következménye, én törölném a hibát utána megpróbálnám újra. Halihó! Nos, lehet nagyon elkerülte valami a figyelmem miként lehet, de nem sikerült törölni a hibát. A kezelési útmutató szerint csak nyugtázni lehet. Ezt meg is tettem, amire kiírta a Code18 -at. :-D Persze továbbra is működik minden fény... Egy másik kérdés: az autóban középszintű kijelző van és nincs BC. Rá lehet venni valahogy, hogy az alapnál egy kicsit több információval szolgáljon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Halihó! Nos, lehet nagyon elkerülte valami a figyelmem miként lehet, de nem sikerült törölni a hibát. A kezelési útmutató szerint csak nyugtázni lehet. Ezt meg is tettem, amire kiírta a Code18 -at. :-D Persze továbbra is működik minden fény... Egy másik kérdés: az autóban középszintű kijelző van és nincs BC. Rá lehet venni valahogy, hogy az alapnál egy kicsit több információval szolgáljon? Diagnosztikán gondoltam, hogy kiütni, OP-com vagy TECH2. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Diagnosztikán gondoltam, hogy kiütni, OP-com vagy TECH2. Értem, köszönöm. Hát akkor egyelőre marad így, nincs most a környezetemben olyan, akinek lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Halihó! Nos, lehet nagyon elkerülte valami a figyelmem miként lehet, de nem sikerült törölni a hibát. A kezelési útmutató szerint csak nyugtázni lehet. Ezt meg is tettem, amire kiírta a Code18 -at. :-D Persze továbbra is működik minden fény... Egy másik kérdés: az autóban középszintű kijelző van és nincs BC. Rá lehet venni valahogy, hogy az alapnál egy kicsit több információval szolgáljon? Nekem lehetett az 1.7D-t (2011) http://www.opelforum.hu/topic/1592-egyeb-cseveges/?p=1011864 Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Nekem lehetett az 1.7D-t (2011) http://www.opelforum.hu/topic/1592-egyeb-cseveges/?p=1011864 Igen, olvastam. Szuper! :-) Ezek szerint Neked is ilyen a kijelződ? Mondjuk ezeknél az autóknál már nem a kijelzőn múlik minden. Mennyiért oldanak meg egy ilyen "nagy feladatot"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Igen, olvastam. Szuper! :-) Ezek szerint Neked is ilyen a kijelződ? Mondjuk ezeknél az autóknál már nem a kijelzőn múlik minden. Mennyiért oldanak meg egy ilyen "nagy feladatot"? Én márkaszervizben veszem használtként, és ott mondtam meg kellene csinálni, s megcsinálták. De szombaton már nálam kellett volna hogy legyen a kocsi, de még sincs nálam, mert az egyik adagoló behalt. Ma tisztították Szfehárváron, így talán szerdán este megkapom.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Én márkaszervizben veszem használtként, és ott mondtam meg kellene csinálni, s megcsinálták. De szombaton már nálam kellett volna hogy legyen a kocsi, de még sincs nálam, mert az egyik adagoló behalt. Ma tisztították Szfehárváron, így talán szerdán este megkapom.... Bizom benne, hogy mihamarabb kézhez kapod az autód és falhatod a km-eket! Létezik, hogy ebben az autóban nincs tükörfűtés? :-o Ebben az időben borzasztó, hogy mennyire nem látom körbe az autót. Araszolgatásnál ráadásul még az oldalüvegen is úgy tapad meg az esővíz, hogy még a maradék élesebb kontúrok is eltűnnek. Így időnként az ablak le-fel húzásával és a tükör "simogatásával" igyekszem javítani a vezetés élményét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2014 Megoszt Elküldve December1, 2014 Bizom benne, hogy mihamarabb kézhez kapod az autód és falhatod a km-eket! Létezik, hogy ebben az autóban nincs tükörfűtés? :-o Ebben az időben borzasztó, hogy mennyire nem látom körbe az autót. Araszolgatásnál ráadásul még az oldalüvegen is úgy tapad meg az esővíz, hogy még a maradék élesebb kontúrok is eltűnnek. Így időnként az ablak le-fel húzásával és a tükör "simogatásával" igyekszem javítani a vezetés élményét. Énis. :) Már mennék vele, mert most nincs kocsim, csak egy Corsa C dodzsem :) http://opel.kiss-gerencser.hu/getImage?path=Downloads/country_1327495806128/doc_1413460963378_hu_astra_i_2014_10_15.pdf Még a selectionban is elektromos állítású és fűthető a tükör. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
carlos Elküldve December2, 2014 Megoszt Elküldve December2, 2014 Bizom benne, hogy mihamarabb kézhez kapod az autód és falhatod a km-eket! Létezik, hogy ebben az autóban nincs tükörfűtés? :-o Ebben az időben borzasztó, hogy mennyire nem látom körbe az autót. Araszolgatásnál ráadásul még az oldalüvegen is úgy tapad meg az esővíz, hogy még a maradék élesebb kontúrok is eltűnnek. Így időnként az ablak le-fel húzásával és a tükör "simogatásával" igyekszem javítani a vezetés élményét. Üdv, Nekem a tükör fűtést a hátsó ablak fűtés gombbal lehert bekapcsolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacsr Elküldve December2, 2014 Megoszt Elküldve December2, 2014 Ez minden J Astrában így van! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December2, 2014 Megoszt Elküldve December2, 2014 Ez minden J Astrában így van! :) G-ben és a H-ban is úgy volt. Meg lehet minden opelben. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Hát igen, a tapasztalataim szerint itt is erre számítottam volna. A hátsó ablakfűtés működik, de a tükröket nem fűti ???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
carlos Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Probálta már valaki az első menetfény izzót T20 (W21/5w) LED-re cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacsr Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Én 1 éve rendeltem még 2db ilyen ledes T20-as cuccot (amikor még úgy nézett ki a dolog AFL+ nélkül jön az autó). Pont pár hónapja találtam meg őket bontatlan állapotban, de részletek pü-be mert itt tilos hirdetni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Probálta már valaki az első menetfény izzót T20 (W21/5w) LED-re cserélni? Ha nem canbus-os akkor visszabeszél a fedélzeti Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Kiderül az astrának a gondja, amit lefoglalóztam. A 3-as én 4-es hengerben a kompresszió elment... Megegyeztem a kereskedővel, visszaadta a foglalót, és megvette tőlem a kocsit, ami még nem is volt nálam... Tegnap egy COSMO 1.7D-t (125Le) foglalóztam le. Íme pár kép: EGYÉB: Nem LED-es a menetfény, de ez legálisan használható tompított helyett, ugye? AUTOMATA állásban szoktátok használni a fényszórókat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Coppermine Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 én automatában szoktam használni, bár az enyém bi-xenon meg ledes, viszont sokszor idegesítő, mikor kapcsolgatja magát, ha átmegyek egy híd alatt, vagy alagútba behajtok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Imy, szép az autó!???? Amit én használok, abban nincs menetfény és nem is automata a világítás, így ehhez most érdemben nem tudok hozzászolni. Viszont ismét egy észrevétel/kérdés: Az mennyire normális, hogy a kuplung kinyomásával a tempomat nem kapcsol ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Imy, szép az autó!???? Amit én használok, abban nincs menetfény és nem is automata a világítás, így ehhez most érdemben nem tudok hozzászolni. Viszont ismét egy észrevétel/kérdés: Az mennyire normális, hogy a kuplung kinyomásával a tempomat nem kapcsol ki? Köszi! ;) Miért, hogyhogy nincs J-ben? :) Attól függ, hogy meddig nyomod ki, így fogalmaz a használati utasítás: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Köszi! ;) Miért, hogyhogy nincs J-ben? :) Attól függ, hogy meddig nyomod ki, így fogalmaz a használati utasítás: ???? hát kispórolták, lehet.. A tempomat részt átugrottam a kézikönyvben. Ki gondolta volna, hogy e témában kérdésem lehet ... és tényleg: kuplungot kinyomva egy picit tartja a fordulatot, majd leengedi 500-zal. Pár másodperc után megy alapjáratra és vált zöldről fehérre a tempomat visszajelző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts